Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
kategórie:  

Vianočný KAPOR

53
reakcií
2046
prečítaní
Tému 17. decembra 2010, 18:52 založil Ónya.

podobné témy:

názov témy
posledná
reakcií
02. 10. 2009
14
23. 12. 2014
14
01. 12. 2011
1
01. 12. 2009
21
04. 11. 2010
20
 
 


1.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 18:52 avatar
dnes som doniesla domov kapra ..pekného 4 kg, ...podľa novej vyhlášky už predajca nesmie kapra zniesť zo sveta...mno teraz je doma a za chvíľu ho idem pucovať..
Ja to robím tak , že zbavím kapra hlavy, plutiev, vyčistím, potom podoberiem prstami kožu,,,potom kombinačkami ťahám..začínam od chvosta...
Aj vy to tak robíte ..alebo inak..poraďte
Súhlasí somik


2.
označiť príspevok

somik muž
   17. 12. 2010, 18:56 avatar
A to je čo za novotu ?  Ved Vianočný Kapor je čestne usmrtený kdekolvek -nie ?     


7.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 19:05 avatar
somík..trochu očakávam aj radu ..ako kapra zbaviť kože ..
Súhlasí somik


13.
označiť príspevok

somik muž
   17. 12. 2010, 19:25 avatar
Ónya ,tak to sa ma nepýtaj . Neznášam také veci ,ako (krv) ....Ved si ho daj normálne vypitvať vo výlove ...hm... 
Súhlasí Arabeska


46.
označiť príspevok

Petrana žena
   18. 12. 2010, 11:27 avatar
...Oňka, ja by som najskôr naporcovala podkovičky a potom ostrým nožom ich zbavila kože.


54.
označiť príspevok

blueevil
   19. 12. 2010, 00:33 avatar
Onya ty si nechutna, sa v tom vyživaš ? sice čo sa da ine od teba čakat, ked často mavaš v nedelu chut na ludske maso...


3.
označiť príspevok

salbea žena
   17. 12. 2010, 18:59 avatar
a to ho mam kam odniest,aby mi ho zabili ? niekde po zaplateni bude na to vyhradeny kat ?
Súhlasí Arabeska


4.
označiť príspevok

jana lane1 žena
   17. 12. 2010, 19:00 avatar
Onya tu kapre nejedia vraj su to spinave ryby...ked sa ma anglan opyta co mame na veceru a poviem ,ze rybu kuka jak pako....ale tu kapor neni dostat..tak sa uspokojime s lososom alebo zralokom...ale ja mam radsej zraloka 
Súhlasí Ónya


5.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 19:03 avatar
salbea..ja som dnes bola v Tržnici..tak ti ho aj zabijú.., včera som bola v Tescu Lamač..tam mali prísny zákaz likvidovať kapre, vraj sú samé kontroly..a platili by pokuty. Vo vnútri Tesca ti to neurobia, chlapcov by to stálo miesto.


6.
označiť príspevok

winry žena
   17. 12. 2010, 19:04 avatar
..dnes som si precitala, ze zabila som kapra zeleznymi hrablami...   
a podobne ako ty Onya,len ja zacinam od zrezanej hlavy stahovat kozu...i ked tento rok neviem...


8.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 19:06 avatar
aj tak mi to išlo dobre ..od hlavy..
Súhlasí winry


9.
označiť príspevok

salbea žena
   17. 12. 2010, 19:06 avatar
hm los problemos,budeme mat na veceru mozno lososa  
uz musim koncit,este musim zehlit a upiect hrozienkove kolacky a este si chcem pozriet film...booze mam tak zaujimavo nabity vecerny program,ze az.. 
Súhlasí jana lane1, winry


10.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 19:09 avatar
tak ja idem na toho kapra...robievate aj rybiu polievku ?


11.
označiť príspevok

postoy-lea
   17. 12. 2010, 19:12 avatar
S čistením ani varením či smažením kapra nemám osobnú skúsennosť.
Súhlasí Arabeska


21.
označiť príspevok

jana lane1 žena
   17. 12. 2010, 21:08 avatar
...ja robievam kapustnicu...susene slivky,hriby,maso...niekto dava jablko..


12.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 19:18 avatar
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky 
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky  
Súhlasí somik


14.
označiť príspevok

somik muž
   17. 12. 2010, 19:31 avatar
Vidíš Mojec a to je chyba ,tak máš "sterilné " Vianoce  


15.
označiť príspevok

somik muž
   17. 12. 2010, 19:32 avatar
Gemerská Kapustnica ..hm....Mňam...
Súhlasí Mojka


16.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 19:42 avatar
somik, ale to je... Pani kapustnica....až tri druhy mäska ..a kopec húb..čím viac zohrievaš, tým je lepšia 
Súhlasí Ónya, Arabeska


18.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 20:24 avatar
ja Mojka varím kapustnicu tak isto - 3 druhy mäsa, aj s hríbikami ...mňam
Súhlasí Mojka


20.
označiť príspevok

somik muž
   17. 12. 2010, 20:41 avatar
3-druhy mesa ??? Píšte !!!    Ónya ,Mojka .... 


22.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:10 avatar
somik, tri druhy mäska  ..udená bravčová krkovička v sieťke..tú umyjem a uvarím..šťava do hrnca ku kapuste a mäsko porežem na drobno..šup ku kapuste do hrnca..Druhé súrové bravčové upražím ako na guláš a šup do hrnca ku kapuste..Potom príde fajná porezaná ( asi na 3 cm ).. pikantná domáca klobáska a aj tá šup do hrnca ku kapuste..Varím spolu až kým nezmäkne kapusta a šup k tomu všetkému namočené a zmäknuté posekané huby..zasa trošku povarím a miesto zápražky posolím to všetko s ryžou a ďalej pár minut varím a je hotová kapustnica  
Súhlasí jana lane1, Petrana


23.
označiť príspevok

jana lane1 žena
   17. 12. 2010, 21:14 avatar
dala by som si....ja teraz jem udene koleno   


24.
označiť príspevok

winry žena
   17. 12. 2010, 21:15 avatar
dobru chut..
Súhlasí jana lane1


30.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:38 avatar
Jani..a potom, že žlčník ..však vydrž a keď bude bábo tak dobehneš, čo si zmeškala 


49.
označiť príspevok

Ónya žena
   18. 12. 2010, 13:09 avatar
22..Mojka s ryžou ? ..ehmm.neviem či by som takú kapustnicu zjedla..aj keď chuťovo môže byť dobrá ..ak treba ja dávam na zahustenie nastrúhaný zemiak..


50.
označiť príspevok

Mojka žena
   18. 12. 2010, 13:16 avatar
Oňa, zjedla..ani jednu ryžu by si nenašla..rozvarí sa a je fuč...


51.
označiť príspevok

Ónya žena
   18. 12. 2010, 13:21 avatar
50..Mojka..ja to počujem prvý raz v živote...preto som taká yvčudovaná, skúšaťž to nebudem, pokiaľ to sama niekde neochutnámm..prečo neskúsiš väčší zemiak nastrúhaný ? ..niekto dáva do kapustnice rajčinový pretlak..ale len trošku..pre farbu.


52.
označiť príspevok

Petrana žena
   18. 12. 2010, 13:26 avatar
...č.22: s tou ryžou namiesto zásmažky je to skvelý nápad! Červenú papriku a kari nedávaš?


53.
označiť príspevok

Ónya žena
   18. 12. 2010, 18:22 avatar
Petrana, Mojka, ja nerobím zásmažku do kapustnice..ja uvarím bravčové mäso na kosti, s bobkovým listom, cibuľou, korením a všetky ingrediencie čo tam patria, potom do precedeného vývaru , pridám kapustu, údené, klobásu, hríby a varím, na konci pridám uvarené nakrájané bravčové , dochutím a nakoniec zahustím jedným veľkým postrúhaným zemiakom...kapustnica je výborná...veľa záleží aj od chuti kapusty.


17.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 20:23 avatar
hotovo ..kaprík je v mrazáku ,...Mojka a šlo to aj bez kombinačiek.. až prekvapivo dobre,.. syn mi ho držal  


19.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 20:25 avatar
Mojka ..prosím napíš ako robíš tie "bobálky.. 
Súhlasí Mojka


26.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:34 avatar
bobáľky..Oňa veľmi jednoduché ..urobíš cesto..ako na dukátové buchtičky a to cesto ušuláš na také valčeky..dlhé, aký je široký plech ( po našom..tepša   ) ..na maslom vymastený plech poukladáš tie ušúlane válčeky potrieš roztopeným maslom.. a pečieš dozlata..Keď sú všetky pekné zlaté, tak vyberieš plech a necháš valčeky vychladnúť..Vychladnuté porežeš asi na 3 cm kusy a bobáľky sú pripravené k ďalšej úprave..Prevarené horúce mlieko..zomlety mak ochutený práškovým cukrom a málo škorice..(keď sa mi lení, tak kúpim hotový v sáčku "zomletý a ochutený mak..Na rad príde ukladanie do jenského skla..Prvá šora vychladnuté a porezané bobáľky..tie polejem polievkovou lyžicou horúcim mliekom a posypem ochuteným zomletým makom a tak postupujem, až kým mám bobáľky..sem tam kvapnem maslo a ukončím posledný rad zomletým ochuteným makom..Keď to mám všetko hotové, tak prikryjem vrchnákom jenského skla..aby sa pekne bobálky v pare horúceho mlieka parili a zmäkli a potom už šup.. na štedrovečerný stôl 
Je pravda, že sa dajú aj hotové kúpiť, ale sú ako broky, aj strieľať by sa dalo nimi 


28.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:36 avatar
Oňa, viac písania, ako roboty s bobáľkami 
Súhlasí Ónya


33.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:42 avatar
díky Mojka..ale to si môžem kúpiť hotové dukátové buchtičky a doma ich "dokončiť" tým mliekom a makom..a u nás sú v celku mäkké tie duk. buchtičky  


25.
označiť príspevok

ranexil muž
   17. 12. 2010, 21:19 avatar
Preco zbavujes kapra kože? ved to potom nema chut
Súhlasí Mojka


27.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:35 avatar
aj ja mám práve tú kožu rada..taká chrumkavá  


29.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:38 avatar
má chuť aj bez kože..a to kvôli deťom ..vadí im,,..,, inak by som ostal s kožou.."
Súhlasí Mojka


31.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:40 avatar
pre deti všetko, aj bez chrumkavej kožky  


34.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:44 avatar
o akej chrumkavej kožke hovoríš Mojka ? veď kapor nie je kura ..ja kapra vyprážam..))


36.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:55 avatar
Oňa ja to i to..pre mňa: pomiešam múku+červenú štipľavú papriku+soľ+peper a dobre pomiešam..V tom povaľkam kaprové kopýtka a smažím na oleji ( maďarský kapor   ) tam sú tie chrumkavé kožky..a tie vyprážané pre hostí 
Súhlasí Ónya


38.
označiť príspevok

Nadja žena
   17. 12. 2010, 21:56 avatar
Podkovičky, nie kopytka  


39.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:57 avatar
Mojka..poznám ... takto robím bežne ryby počas roka..ale kapríka si rada vychutnám vysmaženého.
Súhlasí Mojka


42.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:59 avatar
ani mne netreba rukáv trhať  


32.
označiť príspevok

ranexil muž
   17. 12. 2010, 21:41 avatar
figu, su fajnove.


40.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 21:57 avatar
a prečo figu???..keď nie figu...


35.
označiť príspevok

Nadja žena
   17. 12. 2010, 21:48 avatar
Onka, robím to podobne, kožu nechávam a šupiny odstraňujem podobraním prstami pred vypitvaním. Tohto roku mám ale čiastočne lysého kapríka


37.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:56 avatar
takto..vyrastala som sa na kapríkovi s kožou   mám ho tak rada a fakt chutí o niečo lepšie.. Moje decká kožu "nemôžu" -nechutí im, a ja si tým nemienim kaziť Štedrý večer..takže koža ide dolu. Napriek tomu nám kaprík chutí vynikajúco.ovšem ak je dobrý, raz sme mali takého čo smrdel rybacinou , aj keď bol vymočený v mlieku.
Súhlasí Nadja, Mojka


44.
označiť príspevok

Mojka žena
   17. 12. 2010, 22:02 avatar
lebo bol starý a v rybníku chýbali šťuky..aby sa kapry nebahnili 


45.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 22:06 avatar
a to ako si an to prišla ?..a ako spoznám v kadi či je starý alebo mladý,...som rada že je živý ... 


41.
označiť príspevok

Ónya žena
   17. 12. 2010, 21:58 avatar
a nemá sa dávať ešte aj do octu kvôli tej "rybacine ?


43.
označiť príspevok

Nadja žena
   17. 12. 2010, 22:01 avatar
Nie. Kto neznáša pach rybaciny, tomu aj tak nijaký ocot nepomôže.
Rybacinou smrdia viac kusy nad 3 kg.
Súhlasí Mojka


47.
označiť príspevok

Petrana žena
   18. 12. 2010, 11:37 avatar
...do mlieka a do chladničky nechať pár hodín vylúhovať.
Súhlasí Ónya


48.
označiť príspevok

Petrana žena
   18. 12. 2010, 11:41 avatar
...My máme na výber: morská kontra sladkovodná ryba, ale nie kapor, ale pstruhy. Losos je dobrý pre deti, nemá kosti, a sladkovodná ryba, keď je niekto alergický na morské ryby. S kaprom boli vždy strašné problémy, nikto to nechcel zabiť, babračka pri príprave a veľa kostí... 
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 20:25,  Kde som sa ti vyhrážal ty komunista? Daj príspevok kde som sa ti vyhrážal. Čakám. Ak ho...
dnes, 20:23,  Ja tiež nečítam hlavnespravy a zem a vek.
dnes, 20:23,  https://cdn.xsd.cz/resize/62a86dab884a32afaffd7e1cfdbacdcb_resize=1960,1306_.jpg?hash=1c3ded2d06b...
dnes, 20:23,  Ale máš wiki. org to je tvoj zdroj, bez neho by si bol f piči, lebo vonku a realitu si nevidel...
dnes, 20:22,  Dal si súhlas Bijjou. na príspevok 69- Čítaj aspoň príspevky na ktoré dávaš súhlasy ty...
dnes, 20:22,  ved to je to nečítam hlavnespravy a zem a vek a potom nič neviem *13*13*13
dnes, 20:22,  A blbá si tu ty. Retardka. *21
dnes, 20:22,  teóma, ty sa chceš hádať s tunajšími fašistami ? Máš na to gule ? *06*06
dnes, 20:21,  Ja si rovnako ako Diesel zahrám počítačovú hru raz za čas. Teda keď sa smeješ zomňa,...
dnes, 20:21,  Ja som ich nerátal ty asi ano
dnes, 20:20,  ono to podľa slovníka nebolo ťažké poznať ako i podľa nebespečneho vyhrážania sa...
dnes, 20:20,  73. blbečku , ja píšem o Dízlovi. čo ty robíš ja neviem ani ma to nezaujíma .
dnes, 20:19,  Osvietený ti dal súhlas. Teda 40% američanov spolu s Vin Dieselom sa mentálny svet zastavil v...
dnes, 20:19,  havran 5 chujov e na makovicu primálo A to že 4 % opravnených voličov dalo hlas idiotom...
dnes, 20:19,  Je to proste Edo !!!!!!! Ale on veľmi dobre vie, kto sa skrýval za nickmi professor a jemu...
dnes, 20:17,  Osvietený. Nie som žiaden mukel 4. Aspoň vidno aké máš rozlišovacie schopnosti. Vidno že...
dnes, 20:16,  Osvietený Zamyslí sa, prečo ich je ako maku a ty si ťažko zlepil 3+1 muškatierov. Mne je...
dnes, 20:15,  A ty si tiež zaostalá? To že si raz za čas na chvíľu zahrám nejakú počítačovú hru...
dnes, 20:15,  t-e-ó-m-a a ty si hadam nepamätáš na svoj nick ??? ajnovšie príspevky od tohto...
dnes, 20:15,  Zbytočne drastické. / Ak práve to nebolo zmyslom./ Demonštrovať odlišné účinky rôzneho...
neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Dneškom začína zvyšok tvojho života, tak ho nepremárni.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(140 413 bytes in 0,464 seconds)