Ísť na začiatok.
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  náboženstvo  téma
kategórie:  

Tomas 123, kriza v Církvi

38
reakcií
773
prečítaní
Tému 26. februára 2021, 20:33 založil Klein.

podobné témy:

1.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 20:33 avatar
Ano, Cirkev sa nachádza vo veľkom úpadku.
V Akite v Japonsku, cirkevne uznanom zjavení Matka Božia vraví:

„Modlite sa ruženec za pápeža, za biskupov a kňazov. Diablovo dielo prenikne dokonca do Cirkvi takým spôsobom, že sa kardináli postavia proti kardinálom, biskupi proti biskupom. Kňazi, ktorí si ma ctia budú predmetom pohŕdania a iní kňazi im budú klásť prekážky. Chrámy a oltáre budú plienené. Cirkev sa naplní tými, ktorí prijímajú kompromisy a diabol zvedie mnoho kňazov a zasvätených duší, aby opustili službu Pána. Démon bude zvlášť neúprosný voči dušiam zasväteným Bohu. Pomyslenie na stratu toľkých duší je príčinou môjho smútku. Ak sa hriechy ešte rozmnožia čo do počtu aj závažnosti, nebude pre nich odpustenia.“

Dnes mi prišla táto kniha, od bývalého exorcistu, ktorý má toho dosť precestované, a z hrôzou vraví že pozná kňazov, ktorí v Austrálií učia, že peklo neexistuje, že anglickí kňazi nechajú malé deti rozdávať eucharistiu lebo neveria v skutočnú prítomnosť Krista v nej.
www.zachej.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

Neopúšťaj Kristovu Cirkev! Ona ťa potrebuje a rovnako tvoje modlitby...
V Garabandale v Španielsku v čase zasadania 2. vatikánskeho koncilu sa zjavila Matka Božia a vravela, že príde na svet veľké varovanie, ktoré pocíti každý človek na zemi. Príde v čase keď bude ťažké praktizovať vieru a otvoriť dvere kostolov... Svätý Páter Pio povedal, že Garabandal to je pravé zjavenie.. Neveriacemu kňazovi tejto farnosti sa Matka Božia zjavila a v ten deň zomrel. Pred smrťou povedal: Akú krásnu matku máme v nebi, aký dar mi dala, toto je najšťastnejší deň môjho života.
www.zivcakova.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

Verím, že Kristus očistí svoju cirkev... Treba vytrvať v tradičnom stáročiami overenom učení, učení našich svätcov, mučeníkov a obrancov viery a odmietať novoty pokrokárov a modernistov...

Nech ťa Pán Ježiš žehná svojim svätým krížom.
Nech nad tebou Svätá Matka Božia Panna Mária bdie v modlitbách.
Nech svätý Michal archanjel drží ochranú ruku nad Kristovou Cirkvou pred úkladmi diabla.
Nech Peter a Pavol, slávni zakladatelia svätej Cirkvi, držia nad Rímom Kristovu zástavu Evanjelia.
Nech Duch Pravdy svojou mocou sprevádza sluhu sluhov bozich, prveho medzi rovnymi, rímskeho biskupa Františka.
Nech je tvoj dobrotivý Anjel Strážca po tvojom boku na všetkych tvojich cestach a bezpecne ťa dopraví pred tvár milosrdného Spasitela ale spravodlivého Sudcu.
Na slávu Boha Otca.
Amen.

2.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 20:37 avatar
davas tu falosne zjavenia.....
Súhlasí ondrej61

3.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   26. 2. 2021, 20:48

Príspevok bol vymazaný administrátorom.

4.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 20:56 avatar
RKC vzdy skumala hodnovernost Marianskych zjaveni, ale Garabandal tam urcite nepatri....

5.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   26. 2. 2021, 21:00

7.
označiť príspevok

humanitárny bombardér muž
   26. 2. 2021, 21:04 avatar
svätý Jan Pavol II osobne navštevoval Fatimu a Lurdy, prečo by niekoho odrádzal

www.mojakomunita.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

9.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   26. 2. 2021, 21:17

6.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 21:03 avatar
Nie, Garabandal ešte nebol uznaný samozrejme, nakoľko k varovaniu ešte nedošlo.
Cirkev musí byť opatrná. Ale nemožno vytknúť, že to čo sa tam stalo je skutočne pozoruhodné a taktiež, že svätý Páter Pio, ktorý niesol na avojom tele rany nášho Pána a videl do srdca ľudí a poznal ich myšlienky a hriechy tvrdil, že toto zjavenie nie je podvodom, ani diablovým trikom ale je to pravé zjavenie a sám odporučil jednému zo svojich duchovných synov aby tam šiel.

8.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 21:16 avatar
Pater Pio bol v ocistci....a uz viem asi preco....Garabandal sa vobec nevyplnil !

10.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 21:26 avatar
Veľké varovanie, ktoré bolo prisľúbené v Garabandale sa ešte len vyplní. Nastane v dobe keď sa komunizmus opäť vráti a keď bude pre kresťanov veľmi ťažké praktizovať vieru a otvoriť dvere kostolov. Conchita vravela, že sa to udeje ešte za jej života a ona má dnes okolo 65 rokov. Verím, že sa tieto dni blížia, uvidíme.......

11.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 21:42 avatar
Conchita povedala , ze po smrti papeza Jan XXIII, budu uz len traja papezi....a Frantisek je uz piaty.....

12.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 21:47 avatar
Povedala, že po Janovi XXIII budú už len traja pápeži a potom príde koniec časov. (Nie koniec sveta)
4. pápežom bol Benedikt, ktorý odstúpil čo je rarita v cirkvi a naďalej žije...

Nepovedala, že už žiadni pápeži potom nebudú...

13.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 21:49 avatar
super...takze este bude dalsich 300 papezov ....

14.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 21:51 avatar
To vie len Boh Otec, kedy príde deň druhého Kristovho príchodu.

15.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 21:56 avatar
a ako dopadli tie dievcence ? povydavali sa alebo vstupili do rehole ?

16.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 22:00 avatar

17.
označiť príspevok

Zuzka8 žena
   26. 2. 2021, 22:03 avatar
Neviem ako to zvládajú všetky tie ženy, ale moja kamka odtiaľ vyšla s depresiou. .. že to tam bolo hrozné. ..

18.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 22:04 avatar
Kde v kláštore?

19.
označiť príspevok

Zuzka8 žena
   26. 2. 2021, 22:10 avatar
Ona vravela o reholi, nepýtala som sa jej veľa, ale že veľa umývala riad a že ju ptm chrbtica bolela a odišla odtiaľ proste. Že dosť tam trpela. ..

Teraz je ale stále veriaca, ale neverí ako RK, ale jednoducho má Ježiša za Spasiteľa, odpustil jej hriechy, a chce žiť podľa Neho. .. Z RK odišla. ..

20.
označiť príspevok

Klein muž
   26. 2. 2021, 22:20 avatar
Nooo... Zit v chudobe, cistote a poslusnosti, bez rodiny, tvrdo pracovať, modliť sa a žiť v sebazápore nie je pre každého. Niekoho to ničí a iného to napĺňa... Ten kto sa rozhodne z celého srdca patriť len Bohu, toho taký život spraví šťastným. Keď vidím rehoľníkov ako sa stále usmievajú, nemusia riešiť peniaze a klasické problémy bežných ľudí, nemusia riešiť čo si oblečú a žijú v jednoduchosti niekde za mestom v kláštore v prírode... Môže to byť pekné...

21.
označiť príspevok

Zuzka8 žena
   26. 2. 2021, 22:30 avatar
Ja to nemám za službu Bohu. Bohu slúžime, keď sme vo svete soľou a nie odrezaný bokom.... No každý v niečom blúdi.

22.
označiť príspevok

Zuzka8 žena
   26. 2. 2021, 22:34 avatar
*odrezaní  

23.
označiť príspevok

Osvletený muž
   26. 2. 2021, 22:46

25.
označiť príspevok

Astax1 muž
   27. 2. 2021, 11:07 avatar
8. Máš tie informácie z overeného zdroja? Hádam ťa navštívila nejaká duša z očistca alebo tak? Reagujem trošku humorne, keďže humorným mi príde aj tvoj výrok.

24.
označiť príspevok

litiliti muž
   26. 2. 2021, 23:11 avatar
dievcence sa povydavali za Americanov....

26.
označiť príspevok

Astax1 muž
   27. 2. 2021, 11:55 avatar
Klein
Cirkev zaiste prežíva krízu. Nie je to len kríza Cirkvi ale celkovej identity kresťanstva. Zvlášť sa to ale prejavuje v Katolíckej Cirkvi, pretože na ňu sa upiera zrak sveta ako na morálnu a etickú normu.

Katolícka Cirkev je aj normou pravdy, preto tu vždy boli snahy pekelných mocností zničiť a pošliapať pravdu v Cirkvi. To nás ale nemôže znepokojovať, pretože Kristus už raz navždy zvíťazil. Pekelné brány nepremôžu Cirkev, sám Kristus sa za to zaručil.
Čo sa týka súkromných zjavení, tie nám majú skôr slúžiť na podnet k reflexii nášho života, či je v zhode s Evanjeliom, ako na nejaký zdroj zvestovania budúcich udalostí.
Tajomstvá budúcich udalostí, ktorým sa čiastočne venujú tieto súkromné zjavenia/posolstvá, ostávajú naďalej zahalené závojom neistoty. A to z toho dôvodu, že ony sú vždy predpovedané v možnosti a nie v určitosti. To znamená, že sa môžu uskutočniť, ak je prijatá výzva ktorú súkromné zjavenia reprodukujú , ale rovnako tak môže byť táto výzva aj odmietnutá a predpoveď budúcich udalostí sa tak nenaplní. Toto musíme mať vždy na pamäti, keď sme v pokušení prisudzovať nejakému súkromnému zjaveniu neodškriepiteľnú pravdivosť.

Len Sväté Písmo predvída a predpovedá budúce udalosti v určitosti. Tie sa stanú bez ohľadu na participáciu človeka. Ak chceme teda nazrieť do tajomstiev budúcich vecí, musíme sa zahĺbiť do Svätého Písma. Píšem zahĺbiť, pretože tajomstvá obsiahnuté vo Svätom Písme, predovšetkým v knihe Zjavenia, nepripúšťajú telesný výklad, ale sú vždy v duchovnej rovine. Nikdy nemôžeme na tieto obrazy hľadieť ľudskými očami a ich výklad podrobovať ľudskej empirickej skúsenosti. Tu sa vyžaduje vyšší princíp nazerania na pravdu. Toto sa ale nerodí ľahko, predpokladom je viesť skutočne duchovný život, aby sme sa naučili hľadieť duchovnými očami.

Eschatologickými otázkami sa zaoberám už dlhšie. Síce som tu nikdy tieto otázky nerozoberal, pretože nenachádzam tu na to priestor a primeranú odozvu. Ale môžem povedať, že som presvedčený, že "veľké varovanie", "nové Turíce", "obnova Cirkvi a sveta", sú predstavy utopické. Štúdiom tradície, Svätého Písma i ďalších prameňov som prišiel k osobnému presvedčeniu, že žijeme posledné časy. Síce poslednými časmi označujeme aj obdobie medzi dvoma príchodmi Krista, môžem potom toto obdobie nazvať poslednými časmi, posledných čias.

Netvrdím, že parúziu môžeme datovať, ale pripúšťam znaky, ktoré hovoria o jej blízkosti. K tomu nás nabáda aj Sväté Písmo, podobenstvom o figovníku. Predstava konca časov, alebo inak konca sveta, parúzie, slávneho Kristovho druhého príchodu, v nás nemôže vyvolávať strach a úzkosť ale naopak radosť. Viac k tomu: blog.postoj.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

27.
označiť príspevok

litiliti muž
   27. 2. 2021, 12:06 avatar
32, Tomasovi velmi vadi, ze sa Jezis obetoval za vsetkych ludi.....

29.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   27. 2. 2021, 12:26

28.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   27. 2. 2021, 12:15

30.
označiť príspevok

Astax1 muž
   27. 2. 2021, 12:32 avatar
Otázka je, či si to ty zle nepochopil? Veď predsa ak bola Katolícka Cirkev postavená na človekovi ako píšeš, už dávno by sa rozpadla.
"(...) lebo ak je tento zámer alebo toto dielo od ľudí, rozpadne sa, ale ak je od Boha, nebudete ich môcť rozvrátiť. Aby ste sa neocitli v boji proti Bohu!" Sk 5, 38-39

A Cirkev stále stojí! Napriek toľkým problémom, ktoré ju postihli v celej jej histórii. Naproti tomu sa ukazuje, že dielo protestantov bolo od ľudí, lebo ono sa rozpadlo a stále sa štiepi. Neocitaj sa teda Ondrej v boji proti Cirkvi, čo je v konečnom dôsledku boj proti Bohu.

31.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   27. 2. 2021, 12:43

32.
označiť príspevok

Astax1 muž
   27. 2. 2021, 13:02 avatar
52. Ak vznikne nejaká denominácia je jasné, že vzniká rozpadnutím (odčlenením) sa z inej. Takto je potom každá nasledujúca denominácia postavená na človekovi, lebo len jedna Cirkev bola postavená na Kristovi a zverená Petrovi - Katolícka Cirkev.
Ja verím, že to myslíš dobre. Si ale oklamaný svojím vlastným rozumom, ktorý je nedostatočný spoznať pravdu. Rozhodol si sa veriť, že si dostal svetlo, nie tak že si ho naozaj dostal, lebo svetlo sa dáva len tomu, kto v pokore zachováva princíp nadväznosti pravdy, ale tak, že si myslíš, že si ho dostal. Takto si opustil to, čo sa prehlbovalo stovky až tisícky rokov, postavené na krvi mučeníkov, zázrakoch, svedectvách životov atď. a pristúpil si k vlastnému rozumu a myslíš si, že si sa pozdvihol. Ale je napísané: Boh zavrhuje tých, čo sa pozdvihujú. Nie je to teda nič iné, ako pýcha.

33.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   27. 2. 2021, 13:10

34.
označiť príspevok

litiliti muž
   27. 2. 2021, 13:12 avatar
62, to je len tvoja sektarsko-protestantska interpretacia !!

35.
označiť príspevok

Zuzka8 žena
   27. 2. 2021, 14:15 avatar
Idem off, na výter nosa =•))) .... konečnee... =•)

Dovidenia.  
Súhlasí -era-,  ×, ninka, Patrick91

36.
označiť príspevok

Patrick91 muž
   27. 2. 2021, 19:47 avatar
1. v istom slova zmysle "Cirkev sa nachádza vo veľkom úpadku" vždy. Veď ktoré obdobie bolo pre ňu prechádzkou ružovou záhradou? Vždy je v problémoch ale vždy je aj v Božích rukách, je to totiž jeho dielo a preto nikdy nezanikne.

37.
označiť príspevok

ondrej61 muž
   27. 2. 2021, 20:14

38.
označiť príspevok

Patrick91 muž
   27. 2. 2021, 21:00 avatar
149. Čítal si niekedy nejaký komentár k starému zákonu?

39.
označiť príspevok

humanitárny bombardér muž
   28. 2. 2021, 13:33 avatar
Petrův nástupce: Církvi se nikdy nevedlo tak dobře jako nyní

Pápež František: „Odvažuji se říci, že církev si nikdy nestála tak dobře, jako nyní.“

www.radiovaticana.cz Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

včera, 22:43,  kntsz čo to tu preboha táraš , nikdy by som si nedovolil tvrdiť o sebe taký sebestredný...
včera, 22:30,  Lemmy netráp sa ty s mojim chápaním, lebo ja tvoje chápanie už dávno som pochopil a viem ,...
včera, 22:24,  Lemmy ty nie si schopný posúdiť fungovanie demokratického systému , lebo ty na to nie si...
včera, 22:19,  Lemmy ty chytrák a že niekto konkrétny nechápe zmysel demokracie to súdiš ty? Lebo to...
včera, 21:35,  A v tej demokracii bola aj určitá opozícia, ktorá kritizovala vládu. Zvykni si na to! Aj...
včera, 21:32,  Havran, vždy sme tu mali demokraciu, keď väčšina si zvolila nejaké politické strany,...
včera, 21:28,  Havran, to, že si nepochopil zmysel demokracie, neznamená, že môžeš ju bezhlavo...
včera, 21:26,  Havran, vieš len tárať dve na tri. Z teba nič rozumné už nevylezie. Chápem, máš problém...
včera, 19:51,  Nadja Problém je v tom , že demokracii sa vymýšľajú rôzne prívlasky . lebo čistá...
včera, 19:43,  Lemmy málo si zažil za posledné 3 roky "demokratického školenia" od Matoviča?...
včera, 19:34,  Scarlette nebudem tu vyhľadávať tvoje bobky , to si môžeš vyčuchať aj sama, nebudem...
včera, 19:00,  Havran, a ty si myslíš čo? Ak to nebolo Rusko, tak kto, podľa teba?
včera, 16:22,  Nemám potrebu rozbíjať myslenie v tvoje marx-leninskej bubline. *13 Moja 27 bola parafráza...
včera, 16:07,  28. doloz svoje tvrdenia, prosim mas priestor *04
včera, 15:42,  Sloboda slova je v demokracii v režime odtiaľ potiaľ, to znamená, že za to, čo povieš,...
včera, 15:28,  Myslíš demokraciu? Tam je to trochu inak, problém je v tom, že demokracia sama sebe kladie...
včera, 13:52,  Nadja keď sa zahĺbiš do ľudskej histórie tak mi to vždy vychádza ako kolovrátok. Najprv...
včera, 09:39,  Resp, ono to bohatstvo ide ruku v ruke so zväčšujúcou sa mocou. Aj kresťania začínali v...
včera, 09:31,  Ona tak dopadne asi každá organizácia, ktorá má príliš veľkú moc. Pripomenula by som...
8. 6. 2023,  Nadja súhlasím s tebou , len dodávam že vzťah náboženstva a bohatstva a v modernej dobe...
neprehliadnite
vyhľadávanie

Lenivosť je zvyk odpočívať skôr, ako sa človek unaví.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(121 744 bytes in 0,280 seconds)