');
//-->
');
//-->
Slovenskí politici už v 30. rokoch pozorne sledovali ruské zasahovania na Ukrajine.
0
reakcií |
928
prečítaní |
Tému 23. novembra 2020, 20:52 založil Osvietený. |
podobné témy:
názov témy
posledná
reakcií
Osvietený
![]() |
23. 11. 2020, 20:52 |
|
---|---|---|
Tieto udalosti v ničom nezostávali za agresiou a nátlakom, ktorý sledujeme vykonávať Ruskú federáciu a jej separatistické proxy sily na území Ukrajiny.
Takto sa k situácii z roku 1932 vyjadril politik a právnik Emil Stodola: „Ťažkú pozíciu slabšieho brata oproti silnejšiemu ilustrujú osudy 30 miliónového ukrajinského národa oproti Rusom. Trojmiliónová veľkoruská záplava Ukrajiny, zmocnenie sa všetkých verejných pozícií Rusmi, ruské prenasledovanie vlasteneckého citu na Ukrajine sú satirou o bratskom slovanskom pomere. Nás zachránil osud pred podobným, lebo Česi disponovali väčším demokratickým duchom než Rusi.“ Emil Stodola sa na utrpenie okupovanej Ukrajiny, ktoré vyeskalovalo do Stalinom zorganizovaného hladomoru, díval s podobne utrápeným pohľadom, ako aj my dnes. Z jeho slov je taktiež poznať, že narozdiel od iných neprepadol zromantizovanej predstave o panslavizme, ktorý len ideologicky vyhovoval záujmom už vtedy imperialisticky nastavenej politike Kremľa. Emil Stodola bol taktiež mysliteľom, ktorý by sa v dnešnom politickom kontexte pohyboval v pozícii progresívnych a liberálnych postojov. Bol protagonistom európskej integrácie na demokratických a federačných pilieroch. Je tomu len pár dní, čo sa zo slovenských námestí ozývali práve na 17. novembra prejavy, ktorými by našu vlasť chceli ich autori priviesť späť do jarma Ruskej federácie, čo by si títo ľudia pomysleli, keby aspoň poznali vlastné dejiny a myšlienky osôb, ako Emil Stodola, čo nás pred týmto imperialistickým hazardom z východu prezieravo varovali. scontent.fbts7-1.fna.fbcdn.net ![]() |
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
najnovšie príspevky na celom fóre
včera, 22:43, kntsz čo to tu preboha táraš , nikdy by som si nedovolil tvrdiť o sebe taký sebestredný...
včera, 22:30, Lemmy netráp sa ty s mojim chápaním, lebo ja tvoje chápanie už dávno som pochopil a viem ,...
včera, 22:24, Lemmy ty nie si schopný posúdiť fungovanie demokratického systému , lebo ty na to nie si...
včera, 22:19, Lemmy ty chytrák a že niekto konkrétny nechápe zmysel demokracie to súdiš ty? Lebo to...
včera, 21:35, A v tej demokracii bola aj určitá opozícia, ktorá kritizovala vládu. Zvykni si na to! Aj...
včera, 21:32, Havran, vždy sme tu mali demokraciu, keď väčšina si zvolila nejaké politické strany,...
včera, 21:28, Havran, to, že si nepochopil zmysel demokracie, neznamená, že môžeš ju bezhlavo...
včera, 21:26, Havran, vieš len tárať dve na tri. Z teba nič rozumné už nevylezie. Chápem, máš problém...
včera, 19:51, Nadja Problém je v tom , že demokracii sa vymýšľajú rôzne prívlasky . lebo čistá...
včera, 19:43, Lemmy málo si zažil za posledné 3 roky "demokratického školenia" od Matoviča?...
včera, 19:34, Scarlette nebudem tu vyhľadávať tvoje bobky , to si môžeš vyčuchať aj sama, nebudem...
včera, 19:00, Havran, a ty si myslíš čo? Ak to nebolo Rusko, tak kto, podľa teba?
včera, 16:22, Nemám potrebu rozbíjať myslenie v tvoje marx-leninskej bubline. *13 Moja 27 bola parafráza...
včera, 16:07, 28. doloz svoje tvrdenia, prosim mas priestor *04
včera, 15:42, Sloboda slova je v demokracii v režime odtiaľ potiaľ, to znamená, že za to, čo povieš,...
včera, 15:28, Myslíš demokraciu? Tam je to trochu inak, problém je v tom, že demokracia sama sebe kladie...
včera, 13:52, Nadja keď sa zahĺbiš do ľudskej histórie tak mi to vždy vychádza ako kolovrátok. Najprv...
včera, 09:39, Resp, ono to bohatstvo ide ruku v ruke so zväčšujúcou sa mocou. Aj kresťania začínali v...
včera, 09:31, Ona tak dopadne asi každá organizácia, ktorá má príliš veľkú moc. Pripomenula by som...
8. 6. 2023, Nadja súhlasím s tebou , len dodávam že vzťah náboženstva a bohatstva a v modernej dobe...
včera, 22:30, Lemmy netráp sa ty s mojim chápaním, lebo ja tvoje chápanie už dávno som pochopil a viem ,...
včera, 22:24, Lemmy ty nie si schopný posúdiť fungovanie demokratického systému , lebo ty na to nie si...
včera, 22:19, Lemmy ty chytrák a že niekto konkrétny nechápe zmysel demokracie to súdiš ty? Lebo to...
včera, 21:35, A v tej demokracii bola aj určitá opozícia, ktorá kritizovala vládu. Zvykni si na to! Aj...
včera, 21:32, Havran, vždy sme tu mali demokraciu, keď väčšina si zvolila nejaké politické strany,...
včera, 21:28, Havran, to, že si nepochopil zmysel demokracie, neznamená, že môžeš ju bezhlavo...
včera, 21:26, Havran, vieš len tárať dve na tri. Z teba nič rozumné už nevylezie. Chápem, máš problém...
včera, 19:51, Nadja Problém je v tom , že demokracii sa vymýšľajú rôzne prívlasky . lebo čistá...
včera, 19:43, Lemmy málo si zažil za posledné 3 roky "demokratického školenia" od Matoviča?...
včera, 19:34, Scarlette nebudem tu vyhľadávať tvoje bobky , to si môžeš vyčuchať aj sama, nebudem...
včera, 19:00, Havran, a ty si myslíš čo? Ak to nebolo Rusko, tak kto, podľa teba?
včera, 16:22, Nemám potrebu rozbíjať myslenie v tvoje marx-leninskej bubline. *13 Moja 27 bola parafráza...
včera, 16:07, 28. doloz svoje tvrdenia, prosim mas priestor *04
včera, 15:42, Sloboda slova je v demokracii v režime odtiaľ potiaľ, to znamená, že za to, čo povieš,...
včera, 15:28, Myslíš demokraciu? Tam je to trochu inak, problém je v tom, že demokracia sama sebe kladie...
včera, 13:52, Nadja keď sa zahĺbiš do ľudskej histórie tak mi to vždy vychádza ako kolovrátok. Najprv...
včera, 09:39, Resp, ono to bohatstvo ide ruku v ruke so zväčšujúcou sa mocou. Aj kresťania začínali v...
včera, 09:31, Ona tak dopadne asi každá organizácia, ktorá má príliš veľkú moc. Pripomenula by som...
8. 6. 2023, Nadja súhlasím s tebou , len dodávam že vzťah náboženstva a bohatstva a v modernej dobe...