');
//-->
');
//-->
Škoda, že sme niečo také nemali už v roku 2014.
4
reakcií |
756
prečítaní |
Tému 23. februára 2020, 00:07 založil Čeka. |
podobné témy:
názov témy
posledná
reakcií
Čeka
![]() |
23. 2. 2020, 00:07 |
|
---|---|---|
Príručka obrany štátu pred nepriateľskými informačnými operáciami pre komunikátorov - hovorcov, správcov stránok štátnych organizácií a podobne.
www.globsec.org ![]() |
megamikro
![]() |
⇑ 23. 2. 2020, 14:41 |
|
---|---|---|
Bože edo to je neskutočné tá tvoja slepota to ti naozaj nič nepripomína,už len červený podklad tomu-jááj pardon terazky máme modrý
![]() |
Čeka
![]() |
23. 2. 2020, 16:59 |
|
---|---|---|
V roku 2014 pôsobili na Slovensku 4 dezinfostranky ešte ani ruske hlavnespravy neexistovali dnes ich mame 163
|
-era-
![]() |
⇑ 23. 2. 2020, 17:02 |
|
---|---|---|
To bude podobne ako s tým rozprávkovým drakom. Jednu hlavu mu zotneš, tri nové narastú
![]() |
Osvietený
![]() |
23. 2. 2020, 17:08 |
|
---|---|---|
Sloboda slova alebo aj sloboda prejavu je právo slobodne prejaviť vlastný názor, rovnako ako aj počúvať/sledovať názory ostatných. Je jedna z občianskych slobôd; zakladá sa na slobode myslenia. V dnešnej dobe slobodu slova chápeme širšie ako pôvodný termín, preto sa niekedy používa termín sloboda vyjadrovania sa.
Postoj legislatívy jednotlivých štátov k slobode slova (prejavu) môžeme rozdeliť nasledovne: Akceptácia voľného trhu ideí, kde musí byť každý názor vypočutý bez ochrany z dôvodu prípadnej emocionálnej ujmy z prezentovaného názoru. Vychádza z predpokladu, že slobodná spoločnosť nesmie postihovať abstraktné vyjadrovanie názorov. sloboda prejavu je prostredníctvom zákonov štátu regulovaná a okliešťovaná s ohľadom na možný negatívny dopad „škodlivých“ názorov. V tomto prípade štát rozhoduje o tom, ktoré názory sú škodlivé a zlé a tie zakazuje vysloviť. Limituje slobodu prejavu z dôvodu ochrany práv iných ľudí. Dôvodom na zasahovanie do slobody slova môže byť napr.: dôležitosť ideí o mierovom spolunažívaní rôznych národnostných, etnických, náboženských a iných skupín; ochrana národnej bezpečnosti, územnej celistvosti; predchádzanie zločinnosti, nepokojom; ochrana zdravia, morálky, práv; snaha o zabránenie úniku dôverných informácií; zachovanie autority, dobrej povesti vládnucej vrstvy... Hranice slobody prejavu Úplná sloboda prejavu nie je bezproblémová a má svoje hranice. Problémové sú prejavy lživé, nebezpečné, poburujúce. Sudca Najvyššieho súdu USA Oliver Wandell Holmes uviedol príklad o divákovi v divadle, ktorý svojím zvolaním „Horí!“ spôsobil paniku, aj keď oheň v skutočnosti nevznikol. Zvolanie dostalo konkrétny význam vďaka svojmu kontextu. Samotný výraz „horí“ vyrieknutý v prázdnej sále nie je neprijateľný. Pod ochranu slobody prejavu prestáva však spadať, ak výkrik v preplnenom divadle spôsobí prostredníctvom paniky škody na životoch či majetku. |
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
najnovšie príspevky na celom fóre
dnes, 22:37, Lemmy už viackrát som tu povedal, že ja konflikt ateistov a teistov neriešim , lebo je to v...
dnes, 22:27, kntsz keď s niečim nesúhlasíš a nemáš na to , aby si obhájil svoj názor , tak aspoň...
dnes, 22:16, kntsz keď neuznávaš právo na protinázor čo tu vlastne chceš diskutovať? Ostatne to je...
dnes, 22:12, Nevidím dôvod, prečo by som ti mal fajnovo v rukavičkách vypisovať, že píšeš koboliny....
dnes, 21:59, Názor dobrý, len ako ho zrealizovať sa nedozvedáme. Pripadá mi to ako trestne stíhať...
dnes, 21:49, No a to je to, čo som napísal v "30" - do niekoho duch vstúpil a do niekoho nie *21
dnes, 21:46, čo máš problém s chápaním písaného textu ? Vyjadruj sa koľko len chceš, ale nemáš...
dnes, 20:05, V úvode je: V podstate sa jedná o pretrvávajúci spor medzi ateistami a teistami. Takže...
dnes, 11:45, kntsz ty nepotrebuješ žiaden materiálny základ, tebe švihá len tak bez rozmyslu a na...
dnes, 10:02, 13- Duch nepotrebuje rozum a už vôbec nie na to, aby ho používal. Duch je tvorca, nie...
dnes, 09:55, Už dávno by sme asi mali prebytkový rozpočet štátu, keby sme zaviedli daň z pohodlnosti....
včera, 23:11, Ale áno, máme ľudia s prasaťmi veľa spoločného. Akurát si namýšľaš, že máš ducha,...
včera, 22:29, Mám tomu rozumieť tak havrane, že keď ti šibe, tak ti vlastne nešibe, lebo to nemá...
včera, 22:05, To ty nemáš šancu ako redukovaný len na prírodné vedy, pochopiť Lemmy. Ja mám toho po...
včera, 21:59, 31- tak potom prečo píšeš, že sa duch odohrava v človeku ?
včera, 21:21, Enfant Terrible lebo chápe , že dokazovať existenciu , alebo neexistenciu Boha nie je...
včera, 21:18, Lemmy aj rastliny majú jednoduchý nervový systém, napríklad tzv mäsožravé raliny ,...
včera, 21:09, ondrej61 si si istý , že to platí aj o tebe?*39
včera, 21:07, ondrej61 ty držíš Boha za nohy a čerta za rohy. Mal by si o sebe porozmýšľať.
včera, 21:06, Lemmy prečo by som mal riešiť to čo neexistuje? Pochop , že proti tejto náboženskej idei...
dnes, 22:27, kntsz keď s niečim nesúhlasíš a nemáš na to , aby si obhájil svoj názor , tak aspoň...
dnes, 22:16, kntsz keď neuznávaš právo na protinázor čo tu vlastne chceš diskutovať? Ostatne to je...
dnes, 22:12, Nevidím dôvod, prečo by som ti mal fajnovo v rukavičkách vypisovať, že píšeš koboliny....
dnes, 21:59, Názor dobrý, len ako ho zrealizovať sa nedozvedáme. Pripadá mi to ako trestne stíhať...
dnes, 21:49, No a to je to, čo som napísal v "30" - do niekoho duch vstúpil a do niekoho nie *21
dnes, 21:46, čo máš problém s chápaním písaného textu ? Vyjadruj sa koľko len chceš, ale nemáš...
dnes, 20:05, V úvode je: V podstate sa jedná o pretrvávajúci spor medzi ateistami a teistami. Takže...
dnes, 11:45, kntsz ty nepotrebuješ žiaden materiálny základ, tebe švihá len tak bez rozmyslu a na...
dnes, 10:02, 13- Duch nepotrebuje rozum a už vôbec nie na to, aby ho používal. Duch je tvorca, nie...
dnes, 09:55, Už dávno by sme asi mali prebytkový rozpočet štátu, keby sme zaviedli daň z pohodlnosti....
včera, 23:11, Ale áno, máme ľudia s prasaťmi veľa spoločného. Akurát si namýšľaš, že máš ducha,...
včera, 22:29, Mám tomu rozumieť tak havrane, že keď ti šibe, tak ti vlastne nešibe, lebo to nemá...
včera, 22:05, To ty nemáš šancu ako redukovaný len na prírodné vedy, pochopiť Lemmy. Ja mám toho po...
včera, 21:59, 31- tak potom prečo píšeš, že sa duch odohrava v človeku ?
včera, 21:21, Enfant Terrible lebo chápe , že dokazovať existenciu , alebo neexistenciu Boha nie je...
včera, 21:18, Lemmy aj rastliny majú jednoduchý nervový systém, napríklad tzv mäsožravé raliny ,...
včera, 21:09, ondrej61 si si istý , že to platí aj o tebe?*39
včera, 21:07, ondrej61 ty držíš Boha za nohy a čerta za rohy. Mal by si o sebe porozmýšľať.
včera, 21:06, Lemmy prečo by som mal riešiť to čo neexistuje? Pochop , že proti tejto náboženskej idei...