hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

„Sezónne“ recepty

príspevkov
14
zobrazení
0
tému vytvoril(a) 2.5.2008 09:22
posledná zmena 31.5.2008 12:15
1
02.05.2008, 09:22
... mnoho receptov sa dá vyhľadať na internete, časté sú tieto témy i v jednotlivých TV programoch, ale málokedy sú aktuálne vzhľadom k sezónnej zelenine, ovociu a pod. Iste dnes sa dajú suroviny kúpiť i mimo "sezóny", ale podľa mňa "to už nie je ono".
none
2
02.05.2008, 09:36
Včera som si napríklad pripravil praženicu z reďkoviek:
Na masle som do "sklovita" osmažil, na stredne hrubo pokrájanú, mladú cibuľku i s trochou vňaťky a reďkovkou. Posolil, okorenil a zalial vajíčkami, do ktorých som zamiešal málo mlieka a jemnejšej cibuľovej vňaťky.
none
3

2. 02.05.2008, 09:36

Včera som si napríklad pripravil praženicu z reďkoviek:
Na masle som do "sklovita" osmažil, na stredne hrubo pokrájanú, mladú cibuľku i s trochou vňaťky a reďkovkou. Posolil, okorenil a zalial vajíčkami, do ktorých som zamiešal málo mlieka a jemnejšej cibuľovej vňaťky.

02.05.2008, 15:13
JTull, a ako to nakoniec chutilo a vyzeralo? Mohlo dobre.
none
4

3. Krištof 02.05.2008, 15:13

JTull, a ako to nakoniec chutilo a vyzeralo? Mohlo dobre.

02.05.2008, 15:46
... vylízali sme tanier:-D Vzdialene pripomína praženicu s hríbmi.
none
5
02.05.2008, 17:49
No toto!co sa nedozviem-Mne strasne chuti mrkvova natierka najlepsie s celozrnnym pecivom
none
6

5. Noemi 02.05.2008, 17:49

No toto!co sa nedozviem-Mne strasne chuti mrkvova natierka najlepsie s celozrnnym pecivom

02.05.2008, 18:11
Noemi; ...bol by som Ti vďačný, keby si nám prezradila recept na "mrkvovú nátierku", keď bude "sezóna mrkvy". Teraz je obdobie červených reďkoviek, jarných šalátov, mladých cibuliek, mladého cesnaku ...;-)
none
8

6. 02.05.2008, 18:11

Noemi; ...bol by som Ti vďačný, keby si nám prezradila recept na "mrkvovú nátierku", keď bude "sezóna mrkvy". Teraz je obdobie červených reďkoviek, jarných šalátov, mladých cibuliek, mladého cesnaku ...;-)

04.05.2008, 14:11
JTull,vsetko musi ist po poriadku,ze?ale ked ja redkovku ani cibulky ani cesnacik nelubim,radsej si dam pekne opat tu mrkvu..
none
9

8. Noemi 04.05.2008, 14:11

JTull,vsetko musi ist po poriadku,ze?ale ked ja redkovku ani cibulky ani cesnacik nelubim,radsej si dam pekne opat tu mrkvu..

04.05.2008, 15:42
Noemi ... tak som to nemyslel. Ak máš dobrý recept, kľudne nás sním vyrukuj, i keď nie je práve sezóna potrebných surovín. Netreba predsa kvôli tomu čakať do jesene.:-)
none
10

9. 04.05.2008, 15:42

Noemi ... tak som to nemyslel. Ak máš dobrý recept, kľudne nás sním vyrukuj, i keď nie je práve sezóna potrebných surovín. Netreba predsa kvôli tomu čakať do jesene.:-)

04.05.2008, 15:45
A možno prispeješ i aktuálnym. O chvíľu tu budeme mať mladú zelininku, nové zemiaky ...
none
7
04.05.2008, 10:46
Šalát
Umytý, osušený šalát potrhám na kusy, pridám pokrájanú reďkovku s mladou cibuľkou i troškou jemnej vňaťky. V kyslej smotane rozmiešam /môže byť i jogurt/ roztlačený cesnak, posolím, niekedy, záleží od chuti, okorením /mleté čierne korenie, alebo i iné ... "caciky"/, pridám kryšt. cukor, citrónovú šťavu a vylejem na šalát.
none
11
04.05.2008, 19:17
nove zemiaciky mame radi s rikotou a posypane nadrobno nakrajanou pazitkou,skoda ze nemam teraz viacej casu,lebo poznam viacero raceptov..
none
12
16.05.2008, 18:42
"Rýchla polievka":
Na oleji spením na hrubo pokrájanú cibuľu. Pridám mletú červenú papriku /tak, aby nezhorkla/, zalejem vodou a uvarím v nej na mesiačiky pokrájané zemiaky /najlepšie sú nové, tie však, keď použijem i údeninu, dávam neskôr/, ktoré varím s bôbkovými lístkami /nešetrím/. Ak mám kvalitné údené /nemusí byť a pridávam ho len trocha pre chuť/ použijem ho tiež. Pred dovarením osolím dám ešte mletú červenú papriku, častejšie však pastu. Po uvarení prilejem kyslú smotanu, ktorú som rozmiešal s trochou polievky a pridávam ju opatrne tak, aby sa nezrazila.
none
13
17.05.2008, 21:41
..tento recept nie je sezonný, ale výborna pomazánka

10 dkg eidam tehla syr ; tatarská omáčka - 1 flaštička ; 1 velký strúčik cesnaku.

na tanier postruháme na jemno strúčik cesnaku
k tomu na jemno postruháme syr
pridáme celú flaštičku tatarskej omáčky
celé to v tanieri vidličkou dobre rozmiešame.
Je to výborna pomazánka na tmavý chlieb. Doporučuje sa jesť večer, kvôli cesnaku, ale hlavne preto, že je to calciova bomba, hlavne pre ženy a zabraňuje osteoporoze. Takže, príjemné s užitočným.
none
14
31.05.2008, 12:15
Zeleninová polievka - /keď to "vyjde" jedna z najlepších/
Na oleji krátko podusím všetku mladú zeleninku /hrášok, mrkvu, petržlen, zeler, .../, pridám mletú červenú papriku a /keď to "vyjde" a nazbieral som/ hodne klobúčikov "tanečnice poľnej" /špičky trávnej/, podlejem vodou osolím /môže sa pridať rasca, bujón/ a povarím. Nakoniec pridám mrveničku.
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 veľkosť : 105 636 B vygenerované za : 0.095 s unikátne zobrazenia tém : 36 356 unikátne zobrazenia blogov : 539 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

odkaz 1. Vytvor si rozpočet 2. Pokús sa míňať len do výšky svojho príjmu 3. Zabaľ si svoj obed (nekupuj v reštaurácii) 4. Nejedz toľko 5. Šetri na elektrine 6. Prestaň fajčiť 7. Choď pešo, bic...

citát dňa :

Dneškom začína zvyšok tvojho života, tak ho nepremárni.