1
|
Cafte.
Chyba mi tu sekcia, ze varenie...
Chcem sa opytat, mate niekto nejaky dobry vami osvedceny recept na sacherovu tortu? Na nete su vselijake recepty, ale mna zaujima nejaky fakt dobry, co sa najviac priblizuje sacherke-original. Budem rada, ak mate nejake skusenosti a napisete mi. Aspon sa budem mat potom na koho vyhovorit 🙂
|
|
|
15
|
|
1. 20.12.2010, 13:54
Cafte.
Chyba mi tu sekcia, ze varenie...
Chcem sa opytat, mate niekto nejaky dobry vami osvedceny recept na sacherovu tortu? Na nete su vselijake recepty, ale mna zaujima nejaky fakt dobry, co sa najviac priblizuje sacherke-original. Budem rada, ak mate nejake skusenosti a napisete mi. Aspon sa budem mat potom na koho vyhovorit 🙂
▲
20.12.2010, 15:40
|
ahooooooooooooooj,
ja mam jeden zarucene overeny recept.
vola sa: ked ide tovj kolega do Viedne a ty ne, daj mu bojovu ulohu.
Takze potrebujes na to jedneho ochotneho kolegu. Das mu bojovu ulohu, kupit Sacherku. Dobry kolega kupi a ty mas vystarane :D.
|
|
|
19
|
|
15. 20.12.2010, 15:40
ahooooooooooooooj,
ja mam jeden zarucene overeny recept.
vola sa: ked ide tovj kolega do Viedne a ty ne, daj mu bojovu ulohu.
Takze potrebujes na to jedneho ochotneho kolegu. Das mu bojovu ulohu, kupit Sacherku. Dobry kolega kupi a ty mas vystarane :D.
▲
20.12.2010, 16:24
|
lenze ja nikdy nikoho neotravujem, nemam to v povahe a okrem toho je lepsie to vediet, kedykolvek si zmyslis, ze mas chut na sacherku, supnes sa do zastery zvodnej a ides na vec hehehehe.
|
|
|
21
|
|
19. 20.12.2010, 16:24
lenze ja nikdy nikoho neotravujem, nemam to v povahe a okrem toho je lepsie to vediet, kedykolvek si zmyslis, ze mas chut na sacherku, supnes sa do zastery zvodnej a ides na vec hehehehe.
▲
20.12.2010, 16:28
|
nie si sama s takým postojom ( ja "šam či šama a hrdosť), niekto bez hanby vie vyžobroniť čo potrebuje
|
|
|
22
|
|
21. 20.12.2010, 16:28
nie si sama s takým postojom ( ja "šam či šama a hrdosť), niekto bez hanby vie vyžobroniť čo potrebuje
▲
20.12.2010, 16:31
|
ale zase hocikto ta vie bez hanbi odmietnut 🙂
|
|
|
23
|
|
22. dorota 20.12.2010, 16:31
ale zase hocikto ta vie bez hanbi odmietnut 🙂
▲
20.12.2010, 16:33
|
to sa mi nestáva, asi preto, že ozaj si vystačím sama a v čom nie - to mi netreba a naozaj mi potom netreba
|
|
|
25
|
|
23. 20.12.2010, 16:33
to sa mi nestáva, asi preto, že ozaj si vystačím sama a v čom nie - to mi netreba a naozaj mi potom netreba
▲
20.12.2010, 16:35
|
lea, si jak ja. aj som taka ... aj mi to vycitaju, ze nikdy nic nechcem.
|
|
|
30
|
|
25. 20.12.2010, 16:35
lea, si jak ja. aj som taka ... aj mi to vycitaju, ze nikdy nic nechcem.
▲
20.12.2010, 16:47
|
Lionela presne, ale som sa už zdravo nasrala, lebo aj v robote ma pre moju dobrotu a doslova charitatívnu činnosť odžubávajú a povedala som svojej nadriadenej, že je nefér, že beriem taký plat ako žobráčka a prídu mladí zasrani a dostanú viac ako ja, ale je to moja chyba, lebo som spokojná aj s odrobinkami. Ako detí nás otec učil, že keď sme boli na návšteve a niečo nám núkali koláč, čaj a podobne - tak sme mali ako slušné, vychované detí na úrovni povedať ďakujem neprosím si. Lenže aj ty si ma nakopla svojou ekonomikou čo tu na fóre spomínaš, niečo som si prelúskala o tom a zistila som s veľkou hrôzou, že patrím do skupiny, ktorá sa nazýva odborne "chudobní pracujúci" odkaz s hrôzou som si to uvedomila prebrala zo svojho snívania - je to strašné. Povedala som si a dosť - ,keď robím na istej pozícií chcem aj zodpovedajúci plat, aj keď určite nie taký ako v Ba na rovnakej pozícií, ale robiť zo mňa výsmech a dávať žobračenku - pod hrozbou buď rada, že robíš, tak toto veru nie. Ak robím, chcem aj zarobiť a budem si pýtať, takisto, keď by som si našla napr. frajera, tak nebudem taká hrdá a samostatná a nič nechcieť a všetko si z hrdosti a emancipovanosti platiť sama. Rozhodola som sa hovoriť aj realizovať, chcem a nemať výčitky, že mi niekto niečo dal - ja furt dávam, zaslúžim si sakra.
--
Dnes je iný svet a doba, musí človek si drzo pýtať a chcieť, hoci to nemám v povahe, lebo doba je tvrdá, keď si človek zaslúži nemá odmietať alebo sa dať odžubať s almužnou - treba si pýtať, žiadať drzo a dookola.
|
|
|
26
|
|
19. 20.12.2010, 16:24
lenze ja nikdy nikoho neotravujem, nemam to v povahe a okrem toho je lepsie to vediet, kedykolvek si zmyslis, ze mas chut na sacherku, supnes sa do zastery zvodnej a ides na vec hehehehe.
▲
20.12.2010, 16:42
|
lionela, ale to nebude otravovanie..chlapani tam zajtra idu, ked ju chces tak povedz, dam ti ju doviezt, aj dve ked chces.
|
|
|
27
|
|
19. 20.12.2010, 16:24
lenze ja nikdy nikoho neotravujem, nemam to v povahe a okrem toho je lepsie to vediet, kedykolvek si zmyslis, ze mas chut na sacherku, supnes sa do zastery zvodnej a ides na vec hehehehe.
▲
20.12.2010, 16:43
|
|
28
|
|
27. 20.12.2010, 16:43
a ty si myslis, ze ked sa supnes do zvodnej zastery, tak sa aj k peceniu dostanes?
▲
20.12.2010, 16:45
|
hm......preto peciem vzdy, ked som sama 🙂)))
|
|
|
29
|
|
28. 20.12.2010, 16:45
hm......preto peciem vzdy, ked som sama 🙂)))
▲
20.12.2010, 16:45
|
egoistka 🙂))))))))) ja rad vylizujem misky 🙂))
|
|
|
2
|
ja som uz skusala asi 3 varianty, no zatial ziaden sa nedal porovnat s originalom.
|
|
|
16
|
|
2. 20.12.2010, 14:08
ja som uz skusala asi 3 varianty, no zatial ziaden sa nedal porovnat s originalom.
▲
20.12.2010, 15:41
|
original je original..davaju tam speci prisadu
|
|
|
3
|
feex, ved to, ze je to umenie. a aspon bola dobra?
|
|
|
8
|
|
3. 20.12.2010, 14:15
feex, ved to, ze je to umenie. a aspon bola dobra?
▲
20.12.2010, 15:09
|
dve z tych troch boli chutne. a ta tretia chutila ako cokoladova guma. ale to bude asi preto, ze sme mali pokazenu ruru, ako som neskor zistila. stale nahrievala.
|
|
|
4
|
no raz som veru robila a ked ma aj zabijes, nepamatam podla akeho receptu 🙂 Ale bola to sacherka ....
akurat, ked sme pri kuchteni som zistila, ze mi chyba dobry piknatny lekvar z ciernych ribezli, co mamina robievala ... ten rada davam do takychto kolacov
|
|
|
5
|
Nastus, viem, ze tam musi ist marmelada z marhuli. ale o to tak nejde ako o cesto. a potom asi aj o cokoladu.
|
|
|
7
|
|
5. 20.12.2010, 14:42
Nastus, viem, ze tam musi ist marmelada z marhuli. ale o to tak nejde ako o cesto. a potom asi aj o cokoladu.
▲
20.12.2010, 15:04
|
jo, poleva je specialna ale tu by som kupila kludne aj "instatnu" predpripravenu v kelimku. (uy som taku mala vies, a bola vzborna)
|
|
|
13
|
|
5. 20.12.2010, 14:42
Nastus, viem, ze tam musi ist marmelada z marhuli. ale o to tak nejde ako o cesto. a potom asi aj o cokoladu.
▲
20.12.2010, 15:30
|
no ja vsade nadrbem ten kysly lekvar, kvoli kontrastu chuti ..ale snazim sa robit zakusky bez lekvarov, polovicka mava z toho kyselinu
P.S. jako pekne si mi, ze Nastus ... az mi je prijemne pri srdiecku 🙂))))
utekam s malou na kone papa
|
|
|
20
|
|
13. 20.12.2010, 15:30
no ja vsade nadrbem ten kysly lekvar, kvoli kontrastu chuti ..ale snazim sa robit zakusky bez lekvarov, polovicka mava z toho kyselinu
P.S. jako pekne si mi, ze Nastus ... az mi je prijemne pri srdiecku 🙂))))
utekam s malou na kone papa
▲
20.12.2010, 16:24
|
ved to nie je prvy raz, co som ta tak pekne oslovila, vies ?.)
|
|
|
6
|
hmmm, na sacherku nemam , mzslim ye som ju este ani nepiekla :D
ale mam recept na vyborny cokoladovy kolac ktr sa prakticky nepecie sces?
|
|
|
9
|
dor, daj 🙂
a tu polevu si kde kupila?
|
|
|
10
|
v bille, v rakusoch...aj s ato volalo poleva na sacherku :D
|
|
|
11
|
korpus:
125g cukrarskych piskotiek
70 g masla
piskoty pomelieme, rozmrvime a zmiesame so zmaknutym maslom na mrvenicku, nasledne natlacime do tortovej formy (okraje mierne zdvihnut)
odlozime do chladu aby mierne stuhlo...
200g cokolady min. 50 %
200 ml smotany na slahanie
cokoladu rozpustime, nechame mierne vychladnut a vslahame rucne smotanu. konzistencia taky hustejsi puding (-:
miesame cca 2 min. nalejeme na korpus do formy a nechame stuhnut...cez noc. Na vrch este posypat mandl. lupienkami.
dobry chut (-:
|
|
|
17
|
|
11. dorota 20.12.2010, 15:24
korpus:
125g cukrarskych piskotiek
70 g masla
piskoty pomelieme, rozmrvime a zmiesame so zmaknutym maslom na mrvenicku, nasledne natlacime do tortovej formy (okraje mierne zdvihnut)
odlozime do chladu aby mierne stuhlo...
200g cokolady min. 50 %
200 ml smotany na slahanie
cokoladu rozpustime, nechame mierne vychladnut a vslahame rucne smotanu. konzistencia taky hustejsi puding (-:
miesame cca 2 min. nalejeme na korpus do formy a nechame stuhnut....
▲
20.12.2010, 15:56
|
skúsim aj ja, ale nie teraz
|
|
|
12
|
dor, to znie dobre.
neni s tym moc roboty. skusim. ked to nevyjde, budem sa mat cim aspon ohadzovat.
|
|
|
14
|
to urcite zmaknes, original by mal byt peceny korpus ale koli hrsti cesta nebudem zapinat ruru :D tak som modifikovala recept. LOL
|
|
|
18
|
jasne, mas recht, lol.
|
|
|
31
|
Chuapci a dzifčence, nahojďte si Varecha.sk a môžete slintať. Ja už nevládzem.... ignorujem tú spŕšku dobrých receptov, ktoré sú tam, a teraz idem zarobiť na zázvorníky. Družte mi paľčoky, bo ja takô dačo ešte nikedy nerobila, ale vyzerá to jednoducho až no.
|
|
|
32
|
|
31. 20.12.2010, 17:33
Chuapci a dzifčence, nahojďte si Varecha.sk a môžete slintať. Ja už nevládzem.... ignorujem tú spŕšku dobrých receptov, ktoré sú tam, a teraz idem zarobiť na zázvorníky. Družte mi paľčoky, bo ja takô dačo ešte nikedy nerobila, ale vyzerá to jednoducho až no.
▲
20.12.2010, 17:36
|
teta arasidovie...
ja miesto toho, nez by som mal lsintat, tak si radsik pomyslim, jak z teho priberem. A hned ma slintani prejde 🙂))))))))
nemam vubec rad tyto svatky obzerstva. sa normalne tesim aj do roboty :D:D:D:D
keby sme sa uz nevidzeli do statku, tak vam prajem z celeho mojho cerneho, kamenneho a v ledze zabaleneho srdca vsecko dobre, vla darku, lasky a boziho pezehnana (tak nejak sa to vypravja ne?). Pjekne a stastne svatky a stastny novy rok.
|
|
|
36
|
|
32. 20.12.2010, 17:36
teta arasidovie...
ja miesto toho, nez by som mal lsintat, tak si radsik pomyslim, jak z teho priberem. A hned ma slintani prejde 🙂))))))))
nemam vubec rad tyto svatky obzerstva. sa normalne tesim aj do roboty :D:D:D:D
keby sme sa uz nevidzeli do statku, tak vam prajem z celeho mojho cerneho, kamenneho a v ledze zabaleneho srdca vsecko dobre, vla darku, lasky a boziho pezehnana (tak nejak sa to vypravja ne?). Pjekne a stastne svatky a stastny novy rok.
▲
20.12.2010, 19:24
|
Kurátenko, ci verím.... ale keby si mosel nakúpit materiál a peši, potom zarobit, povykrajovat a zase uložit, medzitým umyt okná, naleščit podlahu, vyprat tony prádla, požehlyt v stoje, vynést smeci, vyvenčit pešo psa cez vinohrady, poumývat šecek rád, medzitým ešče nachystat heno aj totok, aj zabudneš, že z teho pribereš. Ale ket si pánko sedne a poví:"A fčul ma nakrmte, a rídziš sa heslem: Ket sem hladný nemám sílu, když se najím - pak nemohu, tak to ci verím, že sa ledvaj odkotúlaš.No ale keby si tu už tento rok nepláchel, tak ci prajem strašne moc ščascá , dostatek optimizmu a trvalého zdravá, a keby si sa prežral nad míru, nezabudny - venku valí snech furt a možnáže aj na Vánoce ho bude dost, tak vezmi lopatu a poodhŕnajnélen sebe aj susedom, zapocíš sa, zafučíš, a budeš rád, ket si pri tem aj prdneš. A než dónde další rok, nebudeš moset hodne zhadzuvat. Já sem neskaj zedla jeden tanýrek zabíjačkovej kapusty a den je v čudu. A na vánoce teho nezím ani tolko, kolko fčul, lebo človeku to any moc nechucí. Teda hlavne temu, kerý to mosí nachystat. Tak sa mi maj tak, jak to tebe vyhovuje, hlavne klídek... a po celý rok.
|
|
|
33
|
ak zmaknes aj skoricove hviezdicky si geroj :D
|
|
|
34
|
hehe...konecne som zistil podla cosi si dievcata meraju dlzku svojho "pipika" 🙂))))))))))))))))
|
|
|
35
|
|
34. 20.12.2010, 17:44
hehe...konecne som zistil podla cosi si dievcata meraju dlzku svojho "pipika" 🙂))))))))))))))))
▲
20.12.2010, 17:52
|
Rains podľa čoho? A odkiaľ to vieš?
|
|
|
37
|
|
34. 20.12.2010, 17:44
hehe...konecne som zistil podla cosi si dievcata meraju dlzku svojho "pipika" 🙂))))))))))))))))
▲
20.12.2010, 19:25
|
a už tolko nepi, my dzifčence nemáme pipíka, a na to, čo tam máme je škoda aj nejaký meter vytahovat
|
|
|
39
|
|
37. 20.12.2010, 19:25
a už tolko nepi, my dzifčence nemáme pipíka, a na to, čo tam máme je škoda aj nejaký meter vytahovat
▲
20.12.2010, 21:06
|
teta arasidovie a vy to snad nevidzite? sak citajte...ak zmaknes skoricove hviezdicky si geroj..no to napise dzivca..vculeky sa tunak budu predhanat kera rafinovanejsi zakusky upece. Jak maly chlapci ked si porovnavaju pipiku, kery ho ma duhsiho. To sa vy dzivcence prezentujete ako inteligentnejsi od chuapcu 🙂))))....
|
|
|
40
|
|
39. 20.12.2010, 21:06
teta arasidovie a vy to snad nevidzite? sak citajte...ak zmaknes skoricove hviezdicky si geroj..no to napise dzivca..vculeky sa tunak budu predhanat kera rafinovanejsi zakusky upece. Jak maly chlapci ked si porovnavaju pipiku, kery ho ma duhsiho. To sa vy dzivcence prezentujete ako inteligentnejsi od chuapcu 🙂))))....
▲
20.12.2010, 23:10
|
Rains, ale neblbni, veď výmena receptov je dobrá vec. Mne to pomohlo, skúsila som napiecť aj také dobroty, ktoré som nikdy nerobila . A podarili sa mi - si piš, chachare....aj keď máš lepšieho pipíka ako ja - he
|
|
|
38
|
eh, ešte som nikdy nejedla Sacherovu tortu...
|
|
|
41
|
|
38. 20.12.2010, 20:36
eh, ešte som nikdy nejedla Sacherovu tortu...
▲
20.12.2010, 23:17
|
o nic si neprisla, aspon mne teda nechutila
|
|
|
|