Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
kategórie:  

S čím sladíte nápoje alebo jedlo?

99
reakcií
2377
prečítaní
Tému 25. augusta 2011, 10:11 založil Otilia.

podobné témy:



1.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:11 avatar
Ľudský organizmus potrebuje nevyhnutne cukor, mnohí ho zatracujú a robia z neho strašiaka. Denne zjesť 1 kg a viac ovocia je nezdravé, aby človek dostal do tela potrebnú dávku cukru. Hnedý oslavovaný cukor je často len zafarbený a ten pravý hnedý je plný špiny, odpadu a zdraviu škodlivých plesní. V tejto súvislosti sa chcem opýtať aké sladidlá používate napr. do kávy, čaju, prípadne do jedál, ktoré treba zjemniť?


51.
označiť príspevok

cumel30,1111 žena
   25. 8. 2011, 17:50 avatar
Ja si dávam do kávy štyri pl. lyžice cukru a ešte si osladzujem život sexom a chlastom. 


52.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 17:52 avatar
4 PL ? To si varíš naraz 5 litrový kýbel?  
Súhlasí Otilia


53.
označiť príspevok

cumel30,1111 žena
   25. 8. 2011, 17:56 avatar
Nou, to je len dvojdecák )  


54.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 18:01 avatar
no fuj  


55.
označiť príspevok

cumel30,1111 žena
   25. 8. 2011, 18:02 avatar
Čo je fuj, to je mňa, také nepoznáš kqietoczek? 


2.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 10:12 avatar
obyc cukor... ale vsetko s mierou


5.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:17 avatar
Kqietok28 aj ja ten obyčajný biely cukor a tiež s mierou, ale čítala som odporúčania od liečiteľa pátra Ferdy, že ideálne je sladiť karamelom, pretože karamel je už zásaditý, kým biely cukor je kyslá pochutina - nie veľmi prospešná zdraviu, ale stále lepšia než hnedý cukor, ktorý má síce minerálne látky, ale obsahuje nebezpečné pliesne, odpad a špinu.


6.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 10:19 avatar
a odkial mas to o pliesnach, odpade a spine? To by ma zaujimalo  
Trstinovy cukor je zdravsi, bohuzial u nas v obchodoch skor najdes hnedy cukor, co okolo trstiny ani neslo.
Karamel neznasam, a neviem si predstavit sladit si s tym caj/kavu


7.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:26 avatar
Kqietok28 zdroj si nepamätám.


10.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:42 avatar
Ale pozri aký drahý a exkluzívny je karamelový sirup - www.drinks24.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk , a pritom sa dá lacno urobiť doma.


21.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 11:16 avatar
v hnedom cukre je sajrajt ? kde vsade je este na Zemi schovany sajrajt ? a sol ,co taka morska sol ? je biela,mozno aj tam je


22.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:19 avatar
Zbytočne kupovať drahú morskú soľ, je podľa mňa viac špinavejšia ako tá klasická, ale fígeľ je v tom,že aj tá klasická je vlastné morská, keď ešte kedysi boli moria na tých územiach, kde sa teraz ťaží. V súčasností je more najväčšia stoku a odpadkový kôš sveta, tak asi aká môže soľ teraz vyťažená z mora? Čiže klasická a morská soľ je vždy tá istá soľ, ale pri tej morskej by som bola viac skeptickejšia a opatrnejšia. Môj názor.


23.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 11:28 avatar
dobre Otilia,tak zabudnime na sol akukolvek,budeme sa spolu karamelkovat ? my dve  
Súhlasí Otilia


24.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:33 avatar
Salbea ja som si už vyrobila karamelový sirup a sladím si s ním kávu, čaj i do je jedla dávam, samozrejme s mierou. A inak ozaj uvažujem, že si urobím domáce karamelky alebo krowky, tým v obchode predávaným už neverím. Žiadne chemický látky, farbivá a éčka. Už si dačo z toho skúšala?


25.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 11:42 avatar
karamelove kocky a bola to expandujuca chut..
karamel ma hlboke korene vo vyvoji ludskej to civilizacie,milovali karamel aj egyptska kultura..
clovek by sa mal zmierit s tym,co sa predava v obchode a s cim sa da nenarusit ehm prehresok voci svojmu dopusteniu sa vhodnej miery pre ,napr.pre skusanie sa v cukrovani,vsak Otilia  


26.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:50 avatar
No to si napísala pekne, že karamel má hlboké korene vo vývoji ľudskej civilizácie ... . Práveže, pokiaľ človek je zdravý, pri sile a chce je lepšie si veci robiť doma, lebo vieš čo tam dávaš, vieš aký postup si použila a podobne. Ako to myslíš to skúšanie v cukrovaní?  


28.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 11:55 avatar
zlaticko ..sa v cukrovani,alebo v cukrovani sa..inac je tam nerovnovaha,vies ?  


36.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 14:47 avatar
Salbea to som nevedela, ďakujem za vysvetlenie.


56.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 19:25 avatar
hm Otilia zaujmava formulacia slov v prispevku od teba,taka konkretna si


57.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 19:27 avatar
Salbea píšem ako viem, inak neviem. 


58.
označiť príspevok

cumel30,1111 žena
   25. 8. 2011, 19:28 avatar
Ale vieš, len nechceš ) 


59.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 19:29 avatar
Je zaujímavé, že mnoho ľudí si myslí, že vie o mne viac, než ja sama? Prečo je to tak?


60.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 19:29 avatar
vyplyva to asi z tvojho zoskupenia sa v tebe a to vsetkeho,co ta spaja napr.s cukrom ..drzi ta pohromade taka sladkost pocas dna Otilia ?  


61.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 19:32 avatar
Ja som veľmi milá, sladká - dosť často. 


62.
označiť príspevok

salbea žena
   25. 8. 2011, 19:33 avatar
ano Otilia, v sladkostiach sa uchovava nasa vlastnost sta substancia k jednote,vsak ?  
Súhlasí Otilia


3.
označiť príspevok

Samson muž
   25. 8. 2011, 10:13 avatar
do caju med, do kavy cukor.
Súhlasí Otilia


4.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 10:14 avatar
Inak, odkial mas take info o trstinovom cukre? Ze je "plný špiny, odpadu a zdraviu škodlivých plesní"?


8.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 10:37 avatar
Ono je niekolko druhov cukrov používaných v potravinárstve, líšia sa chcemicky aj spôsobom využitia v organizme. Napríklad v ovocí je ovocný cukor (fruktóza), ktorí je iný ako sacharóza z repného cukru . Potom je spústa sladidiel, ktoré s cukrami majú spoločnú iba chuť. Tak ako so všetkým okrem sexu, netreba to zo žiadnym preháňať..... 


11.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:43 avatar
Majo súhlasím všetko s mierou, pokiaľ viem chemicky sa nelíši biely cukor od hnedého, len sa teraz hnedému robí veľká reklama, a pritom je dosť nebezpečný a špinavý.


13.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 10:47 avatar
trstinovy sa nespracovava tak ako repny cukor, preto je zdravsi.
A ze je nebezpecny a spinavy nevies dokazat, tak by som to tak isto netvrdila


17.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:59 avatar
Kqietok28 neviem nájsť zdroj, ale to neznamená, že to tak nie je. No veď tým spracovaním, rafinovaný je čistený a ten druhý nie je - skrátka je akože viac prírodnejší má minerálne látky, ale zároveň má v sebe aj nevyčistené špiny, pliesne. Ale zase nechcem presviedčať a nútiť veriť ostatných.


18.
označiť príspevok

kqietok28 žena
   25. 8. 2011, 11:00 avatar
Otilia, ked na nieco nemam dokaz, tak to proste netvrdim.
Ja som sa to snazila najst, ale nasla som akurat nieco podobne tvojmu prispevku "Jeden ujo povedal, ze su tam spiny a plesne"   A to ma teda vypovednu hodnotu 0.


20.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:03 avatar
Kqietok28, v poriadku asi máš pravdu. 


9.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 10:39 avatar
Ja si čajík napr. vôbec nesladím, pretože pijem ovocné čaje ktoré sú same o sebe sladkokyslé. Dopučujem , pripavte si ich sami, buď zbierajte šípky, alebo vynikajúce sú aj sušené čierne ríbezle, arónia, červené ríbezle a podobne.....
Súhlasí Kontesa


12.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:46 avatar
Majo ja zisťujem, že najlepšie je všetko čo sa dá, hlavne okolo potravín dopestovať doma alebo zo základných surovín vyrábať hotové jedlá, pochutín a iné doma. Bylinky a veci z domácej záhradky to je hotový liek.


15.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 10:52 avatar
Iste, pretože dnes sa vyrába skoro všetko priemyselne zmiešaním istách chemických látok. Netvrdím že všetko čo sa predáva je otrava, väčšinou sú to iba priemyselne vyrobé prírodné látky. Lenže ich pôsobenie v organizmé je vždy spoločné s kopcom ďalších látok a tak pochybujem, že niektoo vie odhadnúť dlhodobý účinok týchto koncentrátov.


16.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 10:55 avatar
Majo presne tak v potravinárskom priemysle ako aj v priemysle na výrobu liekov - viac menej sme pokusné králiky, až roky a štúdie ukážu ako sme sami seba ničili.


35.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2011, 13:16 avatar
s rakytníkom nemáš skúsenosti ???


37.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 14:51 avatar
Kontesa nie, neskúšala som rakytník, teraz som čítala články o sladení, cukre a podobne a nakoniec z toho vyšlo, že je jedno, aký cukor použiješ, ide o to, užívať ho v rozumnej miere, lebo cukor ako cukor a ten tzv. zdravý ma minimálne množstvo minerálov, vitamínov. Akurát tie zdravé cukry sú drahé ako fras. Takže pekne krásne ja ostanem pri klasickom bielom cukre, kamaramele a mede.


43.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 15:14 avatar
Rakytník pestujem, ale ešte mi významne nerodí....to bude zase dobré na čajík. Ale mám skúsenosti s aróniou....


14.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 10:50 avatar
Ale nie je, veď sú o tom celé litánie , vygúglite si to.......nejdem tu robiť prednášku.....Inak vedela si , že práve cukor spôsobuje stabilitu, neplesnivenie kandezovaného ovocia ? Je na to potrebná iba istá koncentrácia v ovocí, takže kde si vzala že v hnedom sú plesne ?


19.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:02 avatar
Majo o všetkom sú celé litánie, ale mne ide o diskusiu, o tom je fórum. Jój samozrejme, že viem, že cukor je na konzervovanie a zabránenie hnitiu, plesniveniu, veď asi každá žena už zavárala. Hnedý nie je čistený, je prírodný, ale ostáva v ňom aj bordel, špina a vrátane plesni.


27.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 11:54 avatar
musím off


29.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 12:06 avatar
Diskusia je v tom, že nemáš pravdu a nevieš svoje tvrdenie obhájiť okrem argumentu že jeden ujo povedal........doporučujem si prečítať aj niečo o rafinácii cukru..... 
Súhlasí kqietok28


38.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 14:54 avatar
Majo ten ujo bol liečiteľ, temer s 99,9 % úspešnosťou, a to má pre mňa váhu. O cukre a sladení som si teraz asi 2 - 3 hodinky čítala a vyšlo mi - cukor ako cukor, všetko s mierou a nenaletieľ reklame a zbytončne nekupovať drahé predrahé zdravé cukre, lebo vždy sú to len cukre a tie množstva minirálnych látok, vitamínov je zanedbateľné.


42.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 15:13 avatar
No ja som zase chemik so 100% úspešnosťou.....takže , iste je veľmi veľa o reklame, to sedí netreba sa nechať zblbnúť. Ale s tým že cukor ako cukor nemôžem súhlasiť.....


44.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:19 avatar
Majko viem, na čo narážaš, na jednoduché cukry, zložené cukry a pod., áno tak s tým súhlasím, že to až tak celkom jedno nie je.


45.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 15:21 avatar
No tak teraz sme už v úplnej zhode, poďme to osláviť....... 


46.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:26 avatar
Majo si milý, ale vieš že my dvaja môžeme niečo oslavovať jedine cez internet a písmenkami.


47.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 15:28 avatar
Prečo vlastne ?  


48.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:30 avatar
Len pre pár maličkosti - vzdialenosť cca 500 km a zásada sa s nikým z netu nestretnúť naživo.


49.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 15:31 avatar
Nooooo, to mám spáchať samovraždu kvôli tomu stretku ?   


50.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:41 avatar
Majo pokus o vtip? Mám rada humor. Musím končiť, spravila som si dnes z DF súkromný pokec a ostatní sú ticho a cítia sa trápne, lebo nechcú vstupovať do nášho dialógu. Len tak mimochodom o nič si neprišiel. 
Súhlasí Vlado


30.
označiť príspevok

...lane david...uk muž
   25. 8. 2011, 12:12 avatar
HNĚDÝ CUKR - navzdory neustálému marketingovému tlaku na spotřebitele s informacemi o prospěšnosti hnědého cukru pro lidské zdraví, jsou tyto informace zcela zavádějící, klamné a nesprávné. Hnědý cukr, někdy označovaný názvy jako přírodní, natural nebo pure apod., je téměř totéž, co rafinovaný bílý cukr, včetně jeho negativního vlivu na lidské zdraví. A už vůbec není dietní! Hnědý cukr (kromě toho, že má nezdravý vysoký glykemický index) je prakticky obyčejný bílý rafinovaný (zpracovaný) cukr, zbavený všech původních živin z cukrové třtiny a řepy. Ovšem s tím rozdílem, že do tohoto bílého zpracovaného cukru je zpět přidána melasa, jež vzniká zahřátím cukerné šťávy z cukrové třtiny. A tak vznikne hnědý cukr. Pravdou je, že melasa cukru dodá karamelovější chuť, je sladší a obsahuje železo a vápník. Nicméně obsah těchto minerálů v melase je velmi nízký - abychom získali tolik železa, kolik je obsaženo v jednom plátku kvalitního celozrnného chleba, museli bychom sníst devět lžiček hnědého cukru. Nenechte se klamat mýtem moderní doby - co je značeno jako hnědé a přírodní, nemusí být vždy zdraví prospěšné. Více o hnědém cukru zde.
Súhlasí Otilia


39.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 14:55 avatar
Dávid ďakujem za článok, súhlasím s ním.


31.
označiť príspevok

majomajo muž
   25. 8. 2011, 12:15 avatar
No ale tam je iba porovnanie s chlebom, nie bielym rafinovaným cukrom ..........Otázka teda znie, kolko lyžičiek bieleho rafinovaného cukru by sme museli zjesť aby sme dostalii rovnakú dávku ako v jednom plátku kvalitného celozrnného chleba ?


32.
označiť príspevok

...lane david...uk muž
   25. 8. 2011, 12:18 avatar
...ak0 si si nefsim0l,n e 0 b s a h u j e zelez0 a vapnik,takze 0tazka je bezpredmetnaaaa...)


33.
označiť príspevok

blueevil
   25. 8. 2011, 13:03 avatar
ak chceš nieaku špičku leuš, tak skus dark muscovado, fy asi marks&spencer, to je trstinovy nerafinovany hnedy, chuti baječne. v ňom asi sotva najdeš bordel. umele sladidla spôsobuju mozgovy nador !! ešte glukozovy ku kafe, lepšie sa vtreba cofein a k tomu ranna prechadzka a bude to dobre, uvidiš.
http://www.youtube.com/watch?v=NO2cHJmDkBg Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
&ob=av2e


40.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:00 avatar
Blueevil ja som pozrela ten dark muscovado, je z cukrovej trstiny - byliny, ktorá nerastie na nášom území, ale rastie na Kube, v Egypte, Ázií. Platí pravidlo, že človek by mal konzumovať ovocie, zeleninu, bylinky, také aké sú v jeho rodnej krajine. S tými umelými sladidlami súhlasím, čo si napísal. Glukozový napr. výrobok Glukopur - to môže byť, ten sa mi vidí celkom fajn.


67.
označiť príspevok

blueevil
   26. 8. 2011, 13:27 avatar
40/ to už dnes vôbec nevadi, sme multikulturni, aj cudzi jazyk ti možno pôjde lepšie vdaka tomu, nehovoriac ked rada pozeraš telenovely, tak im lepšie porozumieš  


89.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:45 avatar
Blueevil ja telenovely nepozerám, nemám na ne čas, ale vždy je lepšie pozerať telenovely a schvaľujem ich - než tie hrôzostrašné kriminálky, násilné filmy, horory, to by nemali dávať v televízií skôr než po 22.00 hodine.


91.
označiť príspevok

blueevil
   26. 8. 2011, 19:11 avatar
nieje horor ako horor   vo väčšine v tom filmovom žanri ide o priblyženie z druheho sveta a nie o stupidny sadizmus, ako si zrejme niekto mylne predstavuje. napriklad taky Markyz de Sade bol predchodca hororu, vlastne divadelnik, cely život sa zaoberal chapanim moralnosti, dal tomu počiatok, chapeš tie obraty, tu velkost ? ale taka Nadja tu bude písat kokociny že M.d.S. bol psycho... taktiež ti to môže pomôct pri fretenickom strachu. napriklad kannibali nieje horor, to su psychofilmy zasa. je jasne že na horor musiš mat aj naladu a to ti nedá žiadny iny filmik, samozrejme ako aj poctiva komedia s´80 rokov. nasilne filmy su pre idiotov. ja som dlho nevidel normalny film na SK tv, okrem pôvodnych československych. hlavne vidiš na vianoce tie akčne, ako u psychov, neviem čo je to za "dramaturg", fakt, toto sa môže stat len u nás 


93.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 19:14 avatar
No možné to je. Sme kŕmení odpadom aj zo strany filmové priemyslu, kvalitné a poučné a umelecké filmy s posolstvom a peknou ídeou je ako šafránu.
Súhlasí blueevil


97.
označiť príspevok

blueevil
   26. 8. 2011, 19:27 avatar
oni su, ale nik im neda priestor, pretože "mocni" sa toho boja, aby "stado" ktoré pasu sa náhodou neuvedomilo. maju paky na všetko...doslova   dufam že teraz nevyzeram zasa protispoločensky, alebo ako sa to dnes moderne nazyva   jasné že môžeš si vela veci uvedomit, prežit pomocou nich
Súhlasí Otilia


34.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2011, 13:13 avatar
sladím medom-malinovým,lesným iba chlebík,alebo celozrnnú kaizerku...kávu a čaj pijem, bez cukru.Baví ma zapíjať horkou kávou Kofilu ,či krémeš,kysnutý koláč s posýpkou,alebo marcipánové sladíže )


41.
označiť príspevok

Otilia
   25. 8. 2011, 15:03 avatar
Hm, malinovo-lesný medík ten si asi obstarám. Čo sú to marcipánové sladíže?


63.
označiť príspevok

clear1 muž
   25. 8. 2011, 19:45 avatar
Popísalo sa tu dosť nesprávnych informácií. Vôbec neplatí, že je jedno aký cukor jeme. Dopad sacharózy (repný cukor) na ľudské zdravie je dosť zlý.
1. Je to najkyslotvornejšia bežná potravina na svete. S prekyslením priamo súvisí väčšina (ak nie rovno všetky) civilizačných chorôb.
2. Na neutralizáciu jednej molekuly telo potrebuje 54 (alebo 56 ? Eh, nejako mi to ušlo, ale je to v podstate jedno) molekúl horčíka (magnézia), čo znamená, že keď jete cukor denne, s veľkou pravdepodobnosťou máte nedostatok tohto veľmi dôležitého minerálu, so všetkými negatívnymi dopadmi na vaše zdravie.
3. sacharóza (repný cukor) je disacharid. Keď telo nieje schopné dokončiť tráviaci proces a rozštiepiť sacharózu, zostáva v črevách a poslúži ako potrava pre baktérie, ktoré by ste v črevách radšej nemali.
4. spôsobuje veľké výkyvy hladiny cukru v krvi so všetkými negatívami ktoré to prináša

Fruktóza, med a ďalšie náhrady cukru sú na tom čo sa týka vplyvu na ľudské zdravie podstatne lepšie.


65.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 09:21 avatar
Clear1 to je všetko pekné, ale neviem si predstaviť zavárať napr. s hroznovým cukrom, to by zavaraniny boli veľmi drahé, takisto piecť koláče - ešte do nápojov (káva, čaj) si to viem predstaviť


68.
označiť príspevok

clear1 muž
   26. 8. 2011, 15:23 avatar
No keď budeš kupovať dextrózu (hroznový cukor) v bežnom obchode, potom to bude drahé. Ale veď máš internet tak kupuj cezeň nie ? Ja kupujem tu: www.4fitness.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
Kilo dextrózy za 3,75 €. Je to veľa ?  
Do koláčov dávaj radšej fruktózu, ale pozor, sladí cca o 30% viac ako repný cukor. Kilo stojí 4,35 €, čo tiež nieje najhoršie.

PS: Firma na ktorú odkazujem mi nepatrí a nemám s ňou ani nič spoločné. To len pre istotu, keby to niekoho napadlo  


69.
označiť príspevok

Vlado muž
   26. 8. 2011, 16:51 avatar
C: …a nemám s ňou ani nič spoločné.

Akože nič? Však tam nakupuješ. 


75.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:23 avatar
Clear1 často nie, ale oplatí sa niekedy nakupovať cez internet. Hm, cena nie je veľmi vysoká, je priateľná - aj pri dextróze aj pri fruktóze. Cením si tvoju konkrétnu a dobre mienenú radu.  


64.
označiť príspevok

Samantha žena
   25. 8. 2011, 21:01 avatar
ahoj otilia. kavu si nesladim. caj len medom. a med si obcas dam aj do kavy. to som sa naucila od Rusov. inak mam v cukornicke vzdy trstinovy cukor (aspon dufam
Súhlasí Otilia


66.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 09:22 avatar
Ahoj Samantha, med do kávy som aj ja skúšala, ale je to taká zvláštna chuť.


70.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 17:49 avatar
Cukor je najvacsou pliagou pre cloveka, ale skvelou a nenahraditelnou vyzivou pre rakovinu. Rakovina srdca- ak aj postihne tento sval,tak nikdy dlho nevydrzi.Z jednoducheho dovodu. Srdce nevyuziva glukozu a preto rakovinotvorne bunky hynu. Pouzivam ovocny cukor ,ak musim. Napoje nesladim. Najradsej mam med.


71.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 17:54 avatar
Oprava- vyzivou rakovinotvornych buniek
Myslim si, ze velmi dolezitym faktorom je novy gen TLST1, ktory prinasa do tejto problematiky novy pohlad na skutocnost.


72.
označiť príspevok

Petrana žena
   26. 8. 2011, 18:04 avatar
...sa už cukru nechytím!  Akurát dnes som mala k obedu tvarohové kolienka so škoricovým cukrom...kurňa, ale čo budem večerať? Zas tie vajcia! 


73.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 18:19 avatar
Nuz zijeme snadkvoli cukru?
Striedmost nezaskodi, ale rovnako ani obcasne zhresenie este nie je dovodom panikarit.
Súhlasí Petrana


74.
označiť príspevok

Petrana žena
   26. 8. 2011, 18:23 avatar
...že vraj mozog fičí na cukor. No, buď budeme zdraví, alebo sprostí. 
Súhlasí Otilia


76.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 18:25 avatar
Mnoho prirodzeneho cukru sa nachadza v uplne prirodzenych potravinach, naco si zivot komplikovat, ak to nie je nutne?
Súhlasí Petrana


79.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:29 avatar
Páter Ferda varuje aj pred nadmerným konzumovaním ovocia a úplne škodlivé sú tzv. celodenné ovocné dni.


78.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:28 avatar
Petrana presne, mozog nutne potrebuje cukor, tak sa mi nepáči, že tu robia z cukru strašiaka - samozrejme všetko s mierou.
Súhlasí Petrana


81.
označiť príspevok

Petrana žena
   26. 8. 2011, 18:37 avatar
...som čítala, že napríklad cukrovkári by sa mali viac vyhýbať tučným jedlám ako cukru. Tam sa vraj spotrebuje najviac inzulínu pri trávení.
Súhlasí Otilia


84.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:40 avatar
Petrana ty si strašná, práve si mi to zobrala z jazyka.


86.
označiť príspevok

Petrana žena
   26. 8. 2011, 18:41 avatar
...nebudem rušiť tvoje kruhy, už mlčím. 


88.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:43 avatar
Nie. Radšej to napíš aj za mňa, potom mi stačí kliknúť len na súhlasím, až sa strafíš aj do môjho názoru. 


90.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 19:00 avatar
Napr. 3omega mastne kyseliny su velmi dolezite pre zdravie cloveka. Tuk je dost podcenovany a robi sa z neho strasidlo a napriek light produktom sa situacia zhorsuje. Nieco tu bije silne do oci. Distancujem sa od vsetkych teorii, ktory zamerne navodzuju strach z tuku a cukor toleruju. Pozorujte prirodu...velryby, zraloky, dive zvery....ukazu vam spravnu cestu.


92.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 19:11 avatar
Kristína k tukom ak dovolíš, nie je väčšie svinstvo a klamanie verejnej mienky - všetky umelé, rastlinné stužené tuky typu Rama, Veto, ďalej Hera a úplne upchávač ciev je Visa,Céra. Hnus. Jedine akceptovateľné a zdravé ja považujem, lebo sa prikláňam k istému krídlu odborníkov - olivový olej (najlepší panenský), poctivé a riadne maslo (nie masielka, musielka a iné oblbováky s názvami) a najlepšie, ak človek musí niečo vyprážať tak na olivovom oleji a ešte na prírodnej a zdravej bravčovej masti, pri ktorej pri pražení nevznikajú karcinogénne látky.


94.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 19:18 avatar
Napr. tu:

Najnovšie výskumy potvrdili to, čo naši predkovia vedeli už dávno – masť neobsahuje zdraviu škodlivé látky zatiaľ čo umelé margaríny nás posielajú do hrobu.

Čítajte viac: domacnost.sme.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
Súhlasí Kristína


95.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 19:19 avatar
A este by som rada podotkla, ze tuky su dolezite aj pri rozklade samotneho cukru, co znamena, ze vdaka nim nam nevyskoci hladina cukru v kvi na enormne hodnoty. Takze kto musi nevyhnutne jest cukor, tak kombinaciou tukov nenarobi tolko skody...
A je to tvoja tema Otilia, ja ti nemam dovod nieco dovolovat, zakazovat. A aj keby nebola tvojou, tak tiez sa na tom nic nemeni. )


96.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 19:22 avatar
Kristína to bol prejav mojej zdvorilosti k tebe ako disktérovi. S tou poznámkou k tukom súhlasím. 
Súhlasí Kristína


77.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:27 avatar
Krstína prečo strašís s cukrom? Už viacerí tu spomínali, že sladia nápoje medom. O mede som čítala, že sa má kupovať od včerálov a nie z hypermarketov a sú rôzne druhy a pravý med vždy cukornatie (existuje tu síce u jedného druhu výnimka). Ty tiež nakupuješ ten ovocný cukor vo veľkom aj na zaváranie?


80.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 18:35 avatar
Nezavaram. Nie som zastancom zavaranej stravy. Otilia ja vobec nestrasim, nie ste predsa deti. Mate vlastny rozum, tak sa ho chopte najlepsie ako viete a vdaka nemu si iste vytvorite vlastne zavery, ktore vam budu najlepsie vyhovovat. je to moj pohlad na vec a moj nazor. Vas moze byt aj opacny. Dokazem ho prijat uplne bez problemov. Mas s mojim nejaky problem?


82.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:39 avatar
Ja? Nie. Jasne, že nemám s tvojím názorom problém. Ešte, že to. Ja som chápavá aj tolerantná k rôzným názorom. Som predsa rozumná a inteligentná žena. Nemám problém.  
Súhlasí Kristína


85.
označiť príspevok

Kristína žena
   26. 8. 2011, 18:40 avatar
Pochopenia je ako safranu, straz si ho
Súhlasí Otilia


87.
označiť príspevok

Otilia
   26. 8. 2011, 18:42 avatar
Áno budem, bez pochopenie a tolerancie by som mala ťažký život a ja mám rada život pokojný a spokojný.
Súhlasí Kristína


83.
označiť príspevok

Petrana žena
   26. 8. 2011, 18:40 avatar
...niééé, je to dôležitá téma, Clear sem uviedol dobré veci.


98.
označiť príspevok

blueevil
   26. 8. 2011, 19:44 avatar
tiež je to aj o tom aky maš metabolizmus...ale plati že taky biely spaluje vela cennych latok, ktore potrebuje prave na niečo ine, preto sa môžeš citit unavena. u niekoho môže vzniknut problem aj poruchou hospodarenia s vodou a elektrolytmi. čisty cukor je prave ta dextroza, čiže hroznovy cukor, najdeš ho aj v takej infuzii, môže byt zaujimave si to dat  
Súhlasí Otilia


99.
označiť príspevok

Ranexill muž
   27. 8. 2011, 16:43 avatar
sladim si cukrom.
Súhlasí Otilia


100.
označiť príspevok

anna1988 žena
   22. 9. 2011, 09:14 avatar
Ja pijem už vyše roka japonský Matcha čaj a veru, napriek tomu, že má charakteristickú chuť, nesladím ničím, lebo viem, že je to liek pre moje telo Odporúčam: matchalatte.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 05:19,  Podľa slovníka je mafia tajné záujmové združenie používajúce nelegálne (zločinné)...
dnes, 05:18,  Neverím, ale inak je už aj novšia verzia. https://www.youtube.com/watch?v=MiHe1w5MH6w
dnes, 05:16,  To vas nezaujima vsak vy zlodeji vypatlany protislovensky. Velmi zaujimave ze mate...
dnes, 05:11,  Jediny kto tu klame si ty a ta tvoja haraburda
dnes, 05:10,  Dvaja jebnuty rusofobi si neodpustili zirit dezinformacie
dnes, 02:07,  I would stretch you
dnes, 02:05,  Zase ten darebak klame ....
dnes, 02:01,  Luxusní byt a firmy s miliardovými obraty. Navalnyj odhaluje podezřelý majetek matky šéfa...
dnes, 01:59,  Dankov kamarát z dumy aj stovka oligarchov z Forbesu. Kto sa ocitol na Putinovom zozname?...
dnes, 01:53,  Ten žial nepochopí vôbec nič iba kopírovanie dezinfowebov Galéria mŕtvych kritikov...
dnes, 01:52,  sedi vec eastwood :)
dnes, 01:51,  mysliš ze hento pako pochopi ze putler je byvaly špion a vrah, čo dal bez mrknutia oka...
dnes, 01:50,  514 "Ježiš v Mt 28,20 nepovedal, že bude s apoštolmi naveky, ale povedal, že s nimi...
dnes, 01:50,  Prezident Kiska odviedol kus výbornej práce . Bude to výborný premier
dnes, 01:45,  Dofaktované*13*13*13*13*13*13*13*13*13*13
dnes, 01:44,  Putin chce urobiť z rubla nezávislú menu na západných špekulantoch a bankároch krytú...
dnes, 01:44,  http://diskusie.slovakforum.net/t79-topic#191
dnes, 01:40,  46. evolucia je pokus omyl, náhodne mutacie. resp, vyklad ako mohol tento mechanizmus fungovat :)
dnes, 01:39,  Zakázali oligarchom zasahovať do politiky.*13*13*13*13*13*13*13*13*13*13*13*13*13...
dnes, 01:37,  Zvýšil priemerné platy v rozpočtovej sfére 18,5 krát. Priemerné dôchodky sa zvýšili 14...
neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Žiadny učený z neba nespadol, ale hlupákov akoby zhadzovali.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(260 733 bytes in 0,480 seconds)