1
|
Ľudský organizmus potrebuje nevyhnutne cukor, mnohí ho zatracujú a robia z neho strašiaka. Denne zjesť 1 kg a viac ovocia je nezdravé, aby človek dostal do tela potrebnú dávku cukru. Hnedý oslavovaný cukor je často len zafarbený a ten pravý hnedý je plný špiny, odpadu a zdraviu škodlivých plesní. V tejto súvislosti sa chcem opýtať aké sladidlá používate napr. do kávy, čaju, prípadne do jedál, ktoré treba zjemniť?
|
|
|
51
|
|
1. 25.08.2011, 10:11
Ľudský organizmus potrebuje nevyhnutne cukor, mnohí ho zatracujú a robia z neho strašiaka. Denne zjesť 1 kg a viac ovocia je nezdravé, aby človek dostal do tela potrebnú dávku cukru. Hnedý oslavovaný cukor je často len zafarbený a ten pravý hnedý je plný špiny, odpadu a zdraviu škodlivých plesní. V tejto súvislosti sa chcem opýtať aké sladidlá používate napr. do kávy, čaju, prípadne do jedál, ktoré treba zjemniť?
▲
25.08.2011, 17:50
|
Ja si dávam do kávy štyri pl. lyžice cukru a ešte si osladzujem život sexom a chlastom.
|
|
|
52
|
|
51. 25.08.2011, 17:50
Ja si dávam do kávy štyri pl. lyžice cukru a ešte si osladzujem život sexom a chlastom.
▲
25.08.2011, 17:52
|
4 PL ? To si varíš naraz 5 litrový kýbel?
|
|
|
53
|
|
52. 25.08.2011, 17:52
4 PL ? To si varíš naraz 5 litrový kýbel?
▲
25.08.2011, 17:56
|
Nou, to je len dvojdecák 🙂)
|
|
|
54
|
|
53. 25.08.2011, 17:56
Nou, to je len dvojdecák 🙂)
▲
25.08.2011, 18:01
|
no fuj
|
|
|
55
|
|
54. 25.08.2011, 18:01
no fuj
▲
25.08.2011, 18:02
|
Čo je fuj, to je mňa, také nepoznáš kqietoczek?
|
|
|
2
|
obyc cukor... ale vsetko s mierou
|
|
|
5
|
|
2. 25.08.2011, 10:12
obyc cukor... ale vsetko s mierou
▲
25.08.2011, 10:17
|
Kqietok28 aj ja ten obyčajný biely cukor a tiež s mierou, ale čítala som odporúčania od liečiteľa pátra Ferdy, že ideálne je sladiť karamelom, pretože karamel je už zásaditý, kým biely cukor je kyslá pochutina - nie veľmi prospešná zdraviu, ale stále lepšia než hnedý cukor, ktorý má síce minerálne látky, ale obsahuje nebezpečné pliesne, odpad a špinu.
|
|
|
6
|
|
5. 25.08.2011, 10:17
Kqietok28 aj ja ten obyčajný biely cukor a tiež s mierou, ale čítala som odporúčania od liečiteľa pátra Ferdy, že ideálne je sladiť karamelom, pretože karamel je už zásaditý, kým biely cukor je kyslá pochutina - nie veľmi prospešná zdraviu, ale stále lepšia než hnedý cukor, ktorý má síce minerálne látky, ale obsahuje nebezpečné pliesne, odpad a špinu.
▲
25.08.2011, 10:19
|
a odkial mas to o pliesnach, odpade a spine? To by ma zaujimalo
Trstinovy cukor je zdravsi, bohuzial u nas v obchodoch skor najdes hnedy cukor, co okolo trstiny ani neslo.
Karamel neznasam, a neviem si predstavit sladit si s tym caj/kavu
|
|
|
7
|
|
6. 25.08.2011, 10:19
a odkial mas to o pliesnach, odpade a spine? To by ma zaujimalo
Trstinovy cukor je zdravsi, bohuzial u nas v obchodoch skor najdes hnedy cukor, co okolo trstiny ani neslo.
Karamel neznasam, a neviem si predstavit sladit si s tym caj/kavu
▲
25.08.2011, 10:26
|
Kqietok28 zdroj si nepamätám.
|
|
|
10
|
|
6. 25.08.2011, 10:19
a odkial mas to o pliesnach, odpade a spine? To by ma zaujimalo
Trstinovy cukor je zdravsi, bohuzial u nas v obchodoch skor najdes hnedy cukor, co okolo trstiny ani neslo.
Karamel neznasam, a neviem si predstavit sladit si s tym caj/kavu
▲
25.08.2011, 10:42
|
Ale pozri aký drahý a exkluzívny je karamelový sirup - odkaz , a pritom sa dá lacno urobiť doma.
|
|
|
21
|
|
6. 25.08.2011, 10:19
a odkial mas to o pliesnach, odpade a spine? To by ma zaujimalo
Trstinovy cukor je zdravsi, bohuzial u nas v obchodoch skor najdes hnedy cukor, co okolo trstiny ani neslo.
Karamel neznasam, a neviem si predstavit sladit si s tym caj/kavu
▲
25.08.2011, 11:16
|
v hnedom cukre je sajrajt ? kde vsade je este na Zemi schovany sajrajt ? a sol ,co taka morska sol ? je biela,mozno aj tam je
|
|
|
22
|
|
21. 25.08.2011, 11:16
v hnedom cukre je sajrajt ? kde vsade je este na Zemi schovany sajrajt ? a sol ,co taka morska sol ? je biela,mozno aj tam je
▲
25.08.2011, 11:19
|
Zbytočne kupovať drahú morskú soľ, je podľa mňa viac špinavejšia ako tá klasická, ale fígeľ je v tom,že aj tá klasická je vlastné morská, keď ešte kedysi boli moria na tých územiach, kde sa teraz ťaží. V súčasností je more najväčšia stoku a odpadkový kôš sveta, tak asi aká môže soľ teraz vyťažená z mora? Čiže klasická a morská soľ je vždy tá istá soľ, ale pri tej morskej by som bola viac skeptickejšia a opatrnejšia. Môj názor.
|
|
|
23
|
|
22. 25.08.2011, 11:19
Zbytočne kupovať drahú morskú soľ, je podľa mňa viac špinavejšia ako tá klasická, ale fígeľ je v tom,že aj tá klasická je vlastné morská, keď ešte kedysi boli moria na tých územiach, kde sa teraz ťaží. V súčasností je more najväčšia stoku a odpadkový kôš sveta, tak asi aká môže soľ teraz vyťažená z mora? Čiže klasická a morská soľ je vždy tá istá soľ, ale pri tej morskej by som bola viac skeptickejšia a opatrnejšia. Môj názor.
▲
25.08.2011, 11:28
|
dobre Otilia,tak zabudnime na sol akukolvek,budeme sa spolu karamelkovat ? my dve
|
|
|
24
|
|
23. 25.08.2011, 11:28
dobre Otilia,tak zabudnime na sol akukolvek,budeme sa spolu karamelkovat ? my dve
▲
25.08.2011, 11:33
|
Salbea ja som si už vyrobila karamelový sirup a sladím si s ním kávu, čaj i do je jedla dávam, samozrejme s mierou. A inak ozaj uvažujem, že si urobím domáce karamelky alebo krowky, tým v obchode predávaným už neverím. Žiadne chemický látky, farbivá a éčka. Už si dačo z toho skúšala?
|
|
|
25
|
|
24. 25.08.2011, 11:33
Salbea ja som si už vyrobila karamelový sirup a sladím si s ním kávu, čaj i do je jedla dávam, samozrejme s mierou. A inak ozaj uvažujem, že si urobím domáce karamelky alebo krowky, tým v obchode predávaným už neverím. Žiadne chemický látky, farbivá a éčka. Už si dačo z toho skúšala?
▲
25.08.2011, 11:42
|
karamelove kocky a bola to expandujuca chut..
karamel ma hlboke korene vo vyvoji ludskej to civilizacie,milovali karamel aj egyptska kultura..
clovek by sa mal zmierit s tym,co sa predava v obchode a s cim sa da nenarusit ehm prehresok voci svojmu dopusteniu sa vhodnej miery pre ,napr.pre skusanie sa v cukrovani,vsak Otilia
|
|
|
26
|
|
25. 25.08.2011, 11:42
karamelove kocky a bola to expandujuca chut..
karamel ma hlboke korene vo vyvoji ludskej to civilizacie,milovali karamel aj egyptska kultura..
clovek by sa mal zmierit s tym,co sa predava v obchode a s cim sa da nenarusit ehm prehresok voci svojmu dopusteniu sa vhodnej miery pre ,napr.pre skusanie sa v cukrovani,vsak Otilia
▲
25.08.2011, 11:50
|
No to si napísala pekne, že karamel má hlboké korene vo vývoji ľudskej civilizácie ... . Práveže, pokiaľ človek je zdravý, pri sile a chce je lepšie si veci robiť doma, lebo vieš čo tam dávaš, vieš aký postup si použila a podobne. Ako to myslíš to skúšanie v cukrovaní?
|
|
|
28
|
|
26. 25.08.2011, 11:50
No to si napísala pekne, že karamel má hlboké korene vo vývoji ľudskej civilizácie ... . Práveže, pokiaľ človek je zdravý, pri sile a chce je lepšie si veci robiť doma, lebo vieš čo tam dávaš, vieš aký postup si použila a podobne. Ako to myslíš to skúšanie v cukrovaní?
▲
25.08.2011, 11:55
|
zlaticko ..sa v cukrovani,alebo v cukrovani sa..inac je tam nerovnovaha,vies ?
|
|
|
36
|
|
28. 25.08.2011, 11:55
zlaticko ..sa v cukrovani,alebo v cukrovani sa..inac je tam nerovnovaha,vies ?
▲
25.08.2011, 14:47
|
Salbea to som nevedela, ďakujem za vysvetlenie.
|
|
|
56
|
|
36. 25.08.2011, 14:47
Salbea to som nevedela, ďakujem za vysvetlenie.
▲
25.08.2011, 19:25
|
hm Otilia zaujmava formulacia slov v prispevku od teba,taka konkretna si
|
|
|
57
|
|
56. 25.08.2011, 19:25
hm Otilia zaujmava formulacia slov v prispevku od teba,taka konkretna si
▲
25.08.2011, 19:27
|
Salbea píšem ako viem, inak neviem.
|
|
|
58
|
|
57. 25.08.2011, 19:27
Salbea píšem ako viem, inak neviem.
▲
25.08.2011, 19:28
|
Ale vieš, len nechceš 🙂)
|
|
|
59
|
|
58. 25.08.2011, 19:28
Ale vieš, len nechceš 🙂)
▲
25.08.2011, 19:29
|
Je zaujímavé, že mnoho ľudí si myslí, že vie o mne viac, než ja sama? Prečo je to tak?
|
|
|
60
|
|
58. 25.08.2011, 19:28
Ale vieš, len nechceš 🙂)
▲
25.08.2011, 19:29
|
vyplyva to asi z tvojho zoskupenia sa v tebe a to vsetkeho,co ta spaja napr.s cukrom ..drzi ta pohromade taka sladkost pocas dna Otilia ?
|
|
|
61
|
|
60. 25.08.2011, 19:29
vyplyva to asi z tvojho zoskupenia sa v tebe a to vsetkeho,co ta spaja napr.s cukrom ..drzi ta pohromade taka sladkost pocas dna Otilia ?
▲
25.08.2011, 19:32
|
Ja som veľmi milá, sladká - dosť často.
|
|
|
62
|
|
61. 25.08.2011, 19:32
Ja som veľmi milá, sladká - dosť často.
▲
25.08.2011, 19:33
|
ano Otilia, v sladkostiach sa uchovava nasa vlastnost sta substancia k jednote,vsak ?
|
|
|
3
|
do caju med, do kavy cukor.
|
|
|
4
|
Inak, odkial mas take info o trstinovom cukre? Ze je "plný špiny, odpadu a zdraviu škodlivých plesní"?
|
|
|
8
|
Ono je niekolko druhov cukrov používaných v potravinárstve, líšia sa chcemicky aj spôsobom využitia v organizme. Napríklad v ovocí je ovocný cukor (fruktóza), ktorí je iný ako sacharóza z repného cukru . Potom je spústa sladidiel, ktoré s cukrami majú spoločnú iba chuť. Tak ako so všetkým okrem sexu, netreba to zo žiadnym preháňať.....
|
|
|
11
|
|
8. 25.08.2011, 10:37
Ono je niekolko druhov cukrov používaných v potravinárstve, líšia sa chcemicky aj spôsobom využitia v organizme. Napríklad v ovocí je ovocný cukor (fruktóza), ktorí je iný ako sacharóza z repného cukru . Potom je spústa sladidiel, ktoré s cukrami majú spoločnú iba chuť. Tak ako so všetkým okrem sexu, netreba to zo žiadnym preháňať.....
▲
25.08.2011, 10:43
|
Majo súhlasím všetko s mierou, pokiaľ viem chemicky sa nelíši biely cukor od hnedého, len sa teraz hnedému robí veľká reklama, a pritom je dosť nebezpečný a špinavý.
|
|
|
13
|
|
11. 25.08.2011, 10:43
Majo súhlasím všetko s mierou, pokiaľ viem chemicky sa nelíši biely cukor od hnedého, len sa teraz hnedému robí veľká reklama, a pritom je dosť nebezpečný a špinavý.
▲
25.08.2011, 10:47
|
trstinovy sa nespracovava tak ako repny cukor, preto je zdravsi.
A ze je nebezpecny a spinavy nevies dokazat, tak by som to tak isto netvrdila
|
|
|
17
|
|
13. 25.08.2011, 10:47
trstinovy sa nespracovava tak ako repny cukor, preto je zdravsi.
A ze je nebezpecny a spinavy nevies dokazat, tak by som to tak isto netvrdila
▲
25.08.2011, 10:59
|
Kqietok28 neviem nájsť zdroj, ale to neznamená, že to tak nie je. No veď tým spracovaním, rafinovaný je čistený a ten druhý nie je - skrátka je akože viac prírodnejší má minerálne látky, ale zároveň má v sebe aj nevyčistené špiny, pliesne. Ale zase nechcem presviedčať a nútiť veriť ostatných.
|
|
|
18
|
|
17. 25.08.2011, 10:59
Kqietok28 neviem nájsť zdroj, ale to neznamená, že to tak nie je. No veď tým spracovaním, rafinovaný je čistený a ten druhý nie je - skrátka je akože viac prírodnejší má minerálne látky, ale zároveň má v sebe aj nevyčistené špiny, pliesne. Ale zase nechcem presviedčať a nútiť veriť ostatných.
▲
25.08.2011, 11:00
|
Otilia, ked na nieco nemam dokaz, tak to proste netvrdim.
Ja som sa to snazila najst, ale nasla som akurat nieco podobne tvojmu prispevku "Jeden ujo povedal, ze su tam spiny a plesne" A to ma teda vypovednu hodnotu 0.
|
|
|
20
|
|
18. 25.08.2011, 11:00
Otilia, ked na nieco nemam dokaz, tak to proste netvrdim.
Ja som sa to snazila najst, ale nasla som akurat nieco podobne tvojmu prispevku "Jeden ujo povedal, ze su tam spiny a plesne" A to ma teda vypovednu hodnotu 0.
▲
25.08.2011, 11:03
|
Kqietok28, v poriadku asi máš pravdu.
|
|
|
9
|
Ja si čajík napr. vôbec nesladím, pretože pijem ovocné čaje ktoré sú same o sebe sladkokyslé. Dopučujem , pripavte si ich sami, buď zbierajte šípky, alebo vynikajúce sú aj sušené čierne ríbezle, arónia, červené ríbezle a podobne.....
|
|
|
12
|
|
9. 25.08.2011, 10:39
Ja si čajík napr. vôbec nesladím, pretože pijem ovocné čaje ktoré sú same o sebe sladkokyslé. Dopučujem , pripavte si ich sami, buď zbierajte šípky, alebo vynikajúce sú aj sušené čierne ríbezle, arónia, červené ríbezle a podobne.....
▲
25.08.2011, 10:46
|
Majo ja zisťujem, že najlepšie je všetko čo sa dá, hlavne okolo potravín dopestovať doma alebo zo základných surovín vyrábať hotové jedlá, pochutín a iné doma. Bylinky a veci z domácej záhradky to je hotový liek.
|
|
|
15
|
|
12. 25.08.2011, 10:46
Majo ja zisťujem, že najlepšie je všetko čo sa dá, hlavne okolo potravín dopestovať doma alebo zo základných surovín vyrábať hotové jedlá, pochutín a iné doma. Bylinky a veci z domácej záhradky to je hotový liek.
▲
25.08.2011, 10:52
|
Iste, pretože dnes sa vyrába skoro všetko priemyselne zmiešaním istách chemických látok. Netvrdím že všetko čo sa predáva je otrava, väčšinou sú to iba priemyselne vyrobé prírodné látky. Lenže ich pôsobenie v organizmé je vždy spoločné s kopcom ďalších látok a tak pochybujem, že niektoo vie odhadnúť dlhodobý účinok týchto koncentrátov.
|
|
|
16
|
|
15. 25.08.2011, 10:52
Iste, pretože dnes sa vyrába skoro všetko priemyselne zmiešaním istách chemických látok. Netvrdím že všetko čo sa predáva je otrava, väčšinou sú to iba priemyselne vyrobé prírodné látky. Lenže ich pôsobenie v organizmé je vždy spoločné s kopcom ďalších látok a tak pochybujem, že niektoo vie odhadnúť dlhodobý účinok týchto koncentrátov.
▲
25.08.2011, 10:55
|
Majo presne tak v potravinárskom priemysle ako aj v priemysle na výrobu liekov - viac menej sme pokusné králiky, až roky a štúdie ukážu ako sme sami seba ničili.
|
|
|
35
|
|
9. 25.08.2011, 10:39
Ja si čajík napr. vôbec nesladím, pretože pijem ovocné čaje ktoré sú same o sebe sladkokyslé. Dopučujem , pripavte si ich sami, buď zbierajte šípky, alebo vynikajúce sú aj sušené čierne ríbezle, arónia, červené ríbezle a podobne.....
▲
25.08.2011, 13:16
|
s rakytníkom nemáš skúsenosti ???
|
|
|
37
|
|
35. 25.08.2011, 13:16
s rakytníkom nemáš skúsenosti ???
▲
25.08.2011, 14:51
|
Kontesa nie, neskúšala som rakytník, teraz som čítala články o sladení, cukre a podobne a nakoniec z toho vyšlo, že je jedno, aký cukor použiješ, ide o to, užívať ho v rozumnej miere, lebo cukor ako cukor a ten tzv. zdravý ma minimálne množstvo minerálov, vitamínov. Akurát tie zdravé cukry sú drahé ako fras. Takže pekne krásne ja ostanem pri klasickom bielom cukre, kamaramele a mede.
|
|
|
43
|
|
35. 25.08.2011, 13:16
s rakytníkom nemáš skúsenosti ???
▲
25.08.2011, 15:14
|
Rakytník pestujem, ale ešte mi významne nerodí....to bude zase dobré na čajík. Ale mám skúsenosti s aróniou....
|
|
|
14
|
Ale nie je, veď sú o tom celé litánie , vygúglite si to.......nejdem tu robiť prednášku.....Inak vedela si , že práve cukor spôsobuje stabilitu, neplesnivenie kandezovaného ovocia ? Je na to potrebná iba istá koncentrácia v ovocí, takže kde si vzala že v hnedom sú plesne ?
|
|
|
19
|
|
14. 25.08.2011, 10:50
Ale nie je, veď sú o tom celé litánie , vygúglite si to.......nejdem tu robiť prednášku.....Inak vedela si , že práve cukor spôsobuje stabilitu, neplesnivenie kandezovaného ovocia ? Je na to potrebná iba istá koncentrácia v ovocí, takže kde si vzala že v hnedom sú plesne ?
▲
25.08.2011, 11:02
|
Majo o všetkom sú celé litánie, ale mne ide o diskusiu, o tom je fórum. Jój samozrejme, že viem, že cukor je na konzervovanie a zabránenie hnitiu, plesniveniu, veď asi každá žena už zavárala. Hnedý nie je čistený, je prírodný, ale ostáva v ňom aj bordel, špina a vrátane plesni.
|
|
|
29
|
Diskusia je v tom, že nemáš pravdu a nevieš svoje tvrdenie obhájiť okrem argumentu že jeden ujo povedal........doporučujem si prečítať aj niečo o rafinácii cukru.....
|
|
|
38
|
|
29. 25.08.2011, 12:06
Diskusia je v tom, že nemáš pravdu a nevieš svoje tvrdenie obhájiť okrem argumentu že jeden ujo povedal........doporučujem si prečítať aj niečo o rafinácii cukru.....
▲
25.08.2011, 14:54
|
Majo ten ujo bol liečiteľ, temer s 99,9 % úspešnosťou, a to má pre mňa váhu. O cukre a sladení som si teraz asi 2 - 3 hodinky čítala a vyšlo mi - cukor ako cukor, všetko s mierou a nenaletieľ reklame a zbytončne nekupovať drahé predrahé zdravé cukre, lebo vždy sú to len cukre a tie množstva minirálnych látok, vitamínov je zanedbateľné.
|
|
|
42
|
|
38. 25.08.2011, 14:54
Majo ten ujo bol liečiteľ, temer s 99,9 % úspešnosťou, a to má pre mňa váhu. O cukre a sladení som si teraz asi 2 - 3 hodinky čítala a vyšlo mi - cukor ako cukor, všetko s mierou a nenaletieľ reklame a zbytončne nekupovať drahé predrahé zdravé cukre, lebo vždy sú to len cukre a tie množstva minirálnych látok, vitamínov je zanedbateľné.
▲
25.08.2011, 15:13
|
No ja som zase chemik so 100% úspešnosťou.....takže , iste je veľmi veľa o reklame, to sedí netreba sa nechať zblbnúť. Ale s tým že cukor ako cukor nemôžem súhlasiť.....
|
|
|
44
|
|
42. 25.08.2011, 15:13
No ja som zase chemik so 100% úspešnosťou.....takže , iste je veľmi veľa o reklame, to sedí netreba sa nechať zblbnúť. Ale s tým že cukor ako cukor nemôžem súhlasiť.....
▲
25.08.2011, 15:19
|
Majko viem, na čo narážaš, na jednoduché cukry, zložené cukry a pod., áno tak s tým súhlasím, že to až tak celkom jedno nie je.
|
|
|
45
|
|
44. 25.08.2011, 15:19
Majko viem, na čo narážaš, na jednoduché cukry, zložené cukry a pod., áno tak s tým súhlasím, že to až tak celkom jedno nie je.
▲
25.08.2011, 15:21
|
No tak teraz sme už v úplnej zhode, poďme to osláviť.......
|
|
|
46
|
|
45. 25.08.2011, 15:21
No tak teraz sme už v úplnej zhode, poďme to osláviť.......
▲
25.08.2011, 15:26
|
Majo si milý, ale vieš že my dvaja môžeme niečo oslavovať jedine cez internet a písmenkami.
|
|
|
47
|
|
46. 25.08.2011, 15:26
Majo si milý, ale vieš že my dvaja môžeme niečo oslavovať jedine cez internet a písmenkami.
▲
25.08.2011, 15:28
|
Prečo vlastne ?
|
|
|
48
|
|
47. 25.08.2011, 15:28
Prečo vlastne ?
▲
25.08.2011, 15:30
|
Len pre pár maličkosti - vzdialenosť cca 500 km a zásada sa s nikým z netu nestretnúť naživo.
|
|
|
49
|
|
48. 25.08.2011, 15:30
Len pre pár maličkosti - vzdialenosť cca 500 km a zásada sa s nikým z netu nestretnúť naživo.
▲
25.08.2011, 15:31
|
|
50
|
|
49. 25.08.2011, 15:31
Nooooo, to mám spáchať samovraždu kvôli tomu stretku ?
▲
25.08.2011, 15:41
|
Majo pokus o vtip? Mám rada humor. Musím končiť, spravila som si dnes z DF súkromný pokec a ostatní sú ticho a cítia sa trápne, lebo nechcú vstupovať do nášho dialógu. Len tak mimochodom o nič si neprišiel.
|
|
|
30
|
HNĚDÝ CUKR - navzdory neustálému marketingovému tlaku na spotřebitele s informacemi o prospěšnosti hnědého cukru pro lidské zdraví, jsou tyto informace zcela zavádějící, klamné a nesprávné. Hnědý cukr, někdy označovaný názvy jako přírodní, natural nebo pure apod., je téměř totéž, co rafinovaný bílý cukr, včetně jeho negativního vlivu na lidské zdraví. A už vůbec není dietní! Hnědý cukr (kromě toho, že má nezdravý vysoký glykemický index) je prakticky obyčejný bílý rafinovaný (zpracovaný) cukr, zbavený všech původních živin z cukrové třtiny a řepy. Ovšem s tím rozdílem, že do tohoto bílého zpracovaného cukru je zpět přidána melasa, jež vzniká zahřátím cukerné šťávy z cukrové třtiny. A tak vznikne hnědý cukr. Pravdou je, že melasa cukru dodá karamelovější chuť, je sladší a obsahuje železo a vápník. Nicméně obsah těchto minerálů v melase je velmi nízký - abychom získali tolik železa, kolik je obsaženo v jednom plátku kvalitního celozrnného chleba, museli bychom sníst devět lžiček hnědého cukru. Nenechte se klamat mýtem moderní doby - co je značeno jako hnědé a přírodní, nemusí být vždy zdraví prospěšné. Více o hnědém cukru zde.
|
|
|
39
|
|
30. 25.08.2011, 12:12
HNĚDÝ CUKR - navzdory neustálému marketingovému tlaku na spotřebitele s informacemi o prospěšnosti hnědého cukru pro lidské zdraví, jsou tyto informace zcela zavádějící, klamné a nesprávné. Hnědý cukr, někdy označovaný názvy jako přírodní, natural nebo pure apod., je téměř totéž, co rafinovaný bílý cukr, včetně jeho negativního vlivu na lidské zdraví. A už vůbec není dietní! Hnědý cukr (kromě toho, že má nezdravý vysoký glykemický index) je prakticky obyčejný bílý rafinovaný (zpracovaný) cukr, z...
▲
25.08.2011, 14:55
|
Dávid ďakujem za článok, súhlasím s ním.
|
|
|
31
|
No ale tam je iba porovnanie s chlebom, nie bielym rafinovaným cukrom ..........Otázka teda znie, kolko lyžičiek bieleho rafinovaného cukru by sme museli zjesť aby sme dostalii rovnakú dávku ako v jednom plátku kvalitného celozrnného chleba ?
|
|
|
32
|
|
31. 25.08.2011, 12:15
No ale tam je iba porovnanie s chlebom, nie bielym rafinovaným cukrom ..........Otázka teda znie, kolko lyžičiek bieleho rafinovaného cukru by sme museli zjesť aby sme dostalii rovnakú dávku ako v jednom plátku kvalitného celozrnného chleba ?
▲
25.08.2011, 12:18
|
...ak0 si si nefsim0l,n e 0 b s a h u j e zelez0 a vapnik,takze 0tazka je bezpredmetnaaaa...)
|
|
|
33
|
ak chceš nieaku špičku leuš, tak skus dark muscovado, fy asi marks&spencer, to je trstinovy nerafinovany hnedy, chuti baječne. v ňom asi sotva najdeš bordel. umele sladidla spôsobuju mozgovy nador !! ešte glukozovy ku kafe, lepšie sa vtreba cofein a k tomu ranna prechadzka a bude to dobre, uvidiš.
odkaz
|
|
|
40
|
|
33. 25.08.2011, 13:03
ak chceš nieaku špičku leuš, tak skus dark muscovado, fy asi marks&spencer, to je trstinovy nerafinovany hnedy, chuti baječne. v ňom asi sotva najdeš bordel. umele sladidla spôsobuju mozgovy nador !! ešte glukozovy ku kafe, lepšie sa vtreba cofein a k tomu ranna prechadzka a bude to dobre, uvidiš.
http://www.youtube.com/watch?v=NO2cHJmDkBg&ob=av2e
▲
25.08.2011, 15:00
|
Blueevil ja som pozrela ten dark muscovado, je z cukrovej trstiny - byliny, ktorá nerastie na nášom území, ale rastie na Kube, v Egypte, Ázií. Platí pravidlo, že človek by mal konzumovať ovocie, zeleninu, bylinky, také aké sú v jeho rodnej krajine. S tými umelými sladidlami súhlasím, čo si napísal. Glukozový napr. výrobok Glukopur - to môže byť, ten sa mi vidí celkom fajn.
|
|
|
66
|
|
40. 25.08.2011, 15:00
Blueevil ja som pozrela ten dark muscovado, je z cukrovej trstiny - byliny, ktorá nerastie na nášom území, ale rastie na Kube, v Egypte, Ázií. Platí pravidlo, že človek by mal konzumovať ovocie, zeleninu, bylinky, také aké sú v jeho rodnej krajine. S tými umelými sladidlami súhlasím, čo si napísal. Glukozový napr. výrobok Glukopur - to môže byť, ten sa mi vidí celkom fajn.
▲
26.08.2011, 13:27
|
40/ to už dnes vôbec nevadi, sme multikulturni, aj cudzi jazyk ti možno pôjde lepšie vdaka tomu, nehovoriac ked rada pozeraš telenovely, tak im lepšie porozumieš
|
|
|
87
|
|
66. 26.08.2011, 13:27
40/ to už dnes vôbec nevadi, sme multikulturni, aj cudzi jazyk ti možno pôjde lepšie vdaka tomu, nehovoriac ked rada pozeraš telenovely, tak im lepšie porozumieš
▲
26.08.2011, 18:45
|
Blueevil ja telenovely nepozerám, nemám na ne čas, ale vždy je lepšie pozerať telenovely a schvaľujem ich - než tie hrôzostrašné kriminálky, násilné filmy, horory, to by nemali dávať v televízií skôr než po 22.00 hodine.
|
|
|
89
|
|
87. 26.08.2011, 18:45
Blueevil ja telenovely nepozerám, nemám na ne čas, ale vždy je lepšie pozerať telenovely a schvaľujem ich - než tie hrôzostrašné kriminálky, násilné filmy, horory, to by nemali dávať v televízií skôr než po 22.00 hodine.
▲
26.08.2011, 19:11
|
nieje horor ako horor vo väčšine v tom filmovom žanri ide o priblyženie z druheho sveta a nie o stupidny sadizmus, ako si zrejme niekto mylne predstavuje. napriklad taky Markyz de Sade bol predchodca hororu, vlastne divadelnik, cely život sa zaoberal chapanim moralnosti, dal tomu počiatok, chapeš tie obraty, tu velkost ? ale taka Nadja tu bude písat *****iny že M.d.S. bol psycho... taktiež ti to môže pomôct pri fretenickom strachu. napriklad kannibali nieje horor, to su psychofilmy zasa. je jasne že na horor musiš mat aj naladu a to ti nedá žiadny iny filmik, samozrejme ako aj poctiva komedia s´80 rokov. nasilne filmy su pre idiotov. ja som dlho nevidel normalny film na SK tv, okrem pôvodnych československych. hlavne vidiš na vianoce tie akčne, ako u psychov, neviem čo je to za "dramaturg", fakt, toto sa môže stat len u nás
|
|
|
91
|
|
89. 26.08.2011, 19:11
nieje horor ako horor vo väčšine v tom filmovom žanri ide o priblyženie z druheho sveta a nie o stupidny sadizmus, ako si zrejme niekto mylne predstavuje. napriklad taky Markyz de Sade bol predchodca hororu, vlastne divadelnik, cely život sa zaoberal chapanim moralnosti, dal tomu počiatok, chapeš tie obraty, tu velkost ? ale taka Nadja tu bude písat *****iny že M.d.S. bol psycho... taktiež ti to môže pomôct pri fretenickom strachu. napriklad kannibali nieje horor, to su psychofilmy zasa. je ...
▲
26.08.2011, 19:14
|
No možné to je. Sme kŕmení odpadom aj zo strany filmové priemyslu, kvalitné a poučné a umelecké filmy s posolstvom a peknou ídeou je ako šafránu.
|
|
|
95
|
|
91. 26.08.2011, 19:14
No možné to je. Sme kŕmení odpadom aj zo strany filmové priemyslu, kvalitné a poučné a umelecké filmy s posolstvom a peknou ídeou je ako šafránu.
▲
26.08.2011, 19:27
|
oni su, ale nik im neda priestor, pretože "mocni" sa toho boja, aby "stado" ktoré pasu sa náhodou neuvedomilo. maju paky na všetko...doslova dufam že teraz nevyzeram zasa protispoločensky, alebo ako sa to dnes moderne nazyva jasné že môžeš si vela veci uvedomit, prežit pomocou nich
|
|
|
34
|
sladím medom-malinovým,lesným iba chlebík,alebo celozrnnú kaizerku...kávu a čaj pijem, bez cukru.Baví ma zapíjať horkou kávou Kofilu ,či krémeš,kysnutý koláč s posýpkou,alebo marcipánové sladíže 🙂)
|
|
|
41
|
|
34. 25.08.2011, 13:13
sladím medom-malinovým,lesným iba chlebík,alebo celozrnnú kaizerku...kávu a čaj pijem, bez cukru.Baví ma zapíjať horkou kávou Kofilu ,či krémeš,kysnutý koláč s posýpkou,alebo marcipánové sladíže 🙂)
▲
25.08.2011, 15:03
|
Hm, malinovo-lesný medík ten si asi obstarám. Čo sú to marcipánové sladíže?
|
|
|
63
|
ahoj otilia. kavu si nesladim. caj len medom. a med si obcas dam aj do kavy. to som sa naucila od Rusov. inak mam v cukornicke vzdy trstinovy cukor (aspon dufam🙂
|
|
|
65
|
|
63. 25.08.2011, 21:01
ahoj otilia. kavu si nesladim. caj len medom. a med si obcas dam aj do kavy. to som sa naucila od Rusov. inak mam v cukornicke vzdy trstinovy cukor (aspon dufam🙂
▲
26.08.2011, 09:22
|
Ahoj Samantha, med do kávy som aj ja skúšala, ale je to taká zvláštna chuť.
|
|
|
68
|
Cukor je najvacsou pliagou pre cloveka, ale skvelou a nenahraditelnou vyzivou pre rakovinu. Rakovina srdca- ak aj postihne tento sval,tak nikdy dlho nevydrzi.Z jednoducheho dovodu. Srdce nevyuziva glukozu a preto rakovinotvorne bunky hynu. Pouzivam ovocny cukor ,ak musim. Napoje nesladim. Najradsej mam med.
|
|
|
69
|
|
68. 26.08.2011, 17:49
Cukor je najvacsou pliagou pre cloveka, ale skvelou a nenahraditelnou vyzivou pre rakovinu. Rakovina srdca- ak aj postihne tento sval,tak nikdy dlho nevydrzi.Z jednoducheho dovodu. Srdce nevyuziva glukozu a preto rakovinotvorne bunky hynu. Pouzivam ovocny cukor ,ak musim. Napoje nesladim. Najradsej mam med.
▲
26.08.2011, 17:54
|
Oprava- vyzivou rakovinotvornych buniek
Myslim si, ze velmi dolezitym faktorom je novy gen TLST1, ktory prinasa do tejto problematiky novy pohlad na skutocnost.
|
|
|
70
|
|
69. 26.08.2011, 17:54
Oprava- vyzivou rakovinotvornych buniek
Myslim si, ze velmi dolezitym faktorom je novy gen TLST1, ktory prinasa do tejto problematiky novy pohlad na skutocnost.
▲
26.08.2011, 18:04
|
...sa už cukru nechytím! Akurát dnes som mala k obedu tvarohové kolienka so škoricovým cukrom...kurňa, ale čo budem večerať? Zas tie vajcia!
|
|
|
71
|
|
70. 26.08.2011, 18:04
...sa už cukru nechytím! Akurát dnes som mala k obedu tvarohové kolienka so škoricovým cukrom...kurňa, ale čo budem večerať? Zas tie vajcia!
▲
26.08.2011, 18:19
|
Nuz zijeme snadkvoli cukru? 🙂
Striedmost nezaskodi, ale rovnako ani obcasne zhresenie este nie je dovodom panikarit.
|
|
|
72
|
|
71. 26.08.2011, 18:19
Nuz zijeme snadkvoli cukru? 🙂
Striedmost nezaskodi, ale rovnako ani obcasne zhresenie este nie je dovodom panikarit.
▲
26.08.2011, 18:23
|
...že vraj mozog fičí na cukor. No, buď budeme zdraví, alebo sprostí.
|
|
|
74
|
|
72. 26.08.2011, 18:23
...že vraj mozog fičí na cukor. No, buď budeme zdraví, alebo sprostí.
▲
26.08.2011, 18:25
|
Mnoho prirodzeneho cukru sa nachadza v uplne prirodzenych potravinach, naco si zivot komplikovat, ak to nie je nutne?
|
|
|
77
|
|
74. 26.08.2011, 18:25
Mnoho prirodzeneho cukru sa nachadza v uplne prirodzenych potravinach, naco si zivot komplikovat, ak to nie je nutne?
▲
26.08.2011, 18:29
|
Páter Ferda varuje aj pred nadmerným konzumovaním ovocia a úplne škodlivé sú tzv. celodenné ovocné dni.
|
|
|
76
|
|
72. 26.08.2011, 18:23
...že vraj mozog fičí na cukor. No, buď budeme zdraví, alebo sprostí.
▲
26.08.2011, 18:28
|
Petrana presne, mozog nutne potrebuje cukor, tak sa mi nepáči, že tu robia z cukru strašiaka - samozrejme všetko s mierou.
|
|
|
79
|
|
76. 26.08.2011, 18:28
Petrana presne, mozog nutne potrebuje cukor, tak sa mi nepáči, že tu robia z cukru strašiaka - samozrejme všetko s mierou.
▲
26.08.2011, 18:37
|
...som čítala, že napríklad cukrovkári by sa mali viac vyhýbať tučným jedlám ako cukru. Tam sa vraj spotrebuje najviac inzulínu pri trávení.
|
|
|
82
|
|
79. 26.08.2011, 18:37
...som čítala, že napríklad cukrovkári by sa mali viac vyhýbať tučným jedlám ako cukru. Tam sa vraj spotrebuje najviac inzulínu pri trávení.
▲
26.08.2011, 18:40
|
Petrana ty si strašná, práve si mi to zobrala z jazyka.
|
|
|
84
|
|
82. 26.08.2011, 18:40
Petrana ty si strašná, práve si mi to zobrala z jazyka.
▲
26.08.2011, 18:41
|
...nebudem rušiť tvoje kruhy, už mlčím.
|
|
|
86
|
|
84. 26.08.2011, 18:41
...nebudem rušiť tvoje kruhy, už mlčím.
▲
26.08.2011, 18:43
|
Nie. Radšej to napíš aj za mňa, potom mi stačí kliknúť len na súhlasím, až sa strafíš aj do môjho názoru.
|
|
|
88
|
|
79. 26.08.2011, 18:37
...som čítala, že napríklad cukrovkári by sa mali viac vyhýbať tučným jedlám ako cukru. Tam sa vraj spotrebuje najviac inzulínu pri trávení.
▲
26.08.2011, 19:00
|
Napr. 3omega mastne kyseliny su velmi dolezite pre zdravie cloveka. Tuk je dost podcenovany a robi sa z neho strasidlo a napriek light produktom sa situacia zhorsuje. Nieco tu bije silne do oci. Distancujem sa od vsetkych teorii, ktory zamerne navodzuju strach z tuku a cukor toleruju. Pozorujte prirodu...velryby, zraloky, dive zvery....ukazu vam spravnu cestu.
|
|
|
90
|
|
88. 26.08.2011, 19:00
Napr. 3omega mastne kyseliny su velmi dolezite pre zdravie cloveka. Tuk je dost podcenovany a robi sa z neho strasidlo a napriek light produktom sa situacia zhorsuje. Nieco tu bije silne do oci. Distancujem sa od vsetkych teorii, ktory zamerne navodzuju strach z tuku a cukor toleruju. Pozorujte prirodu...velryby, zraloky, dive zvery....ukazu vam spravnu cestu.
▲
26.08.2011, 19:11
|
Kristína k tukom ak dovolíš, nie je väčšie svinstvo a klamanie verejnej mienky - všetky umelé, rastlinné stužené tuky typu Rama, Veto, ďalej Hera a úplne upchávač ciev je Visa,Céra. Hnus. Jedine akceptovateľné a zdravé ja považujem, lebo sa prikláňam k istému krídlu odborníkov - olivový olej (najlepší panenský), poctivé a riadne maslo (nie masielka, musielka a iné oblbováky s názvami) a najlepšie, ak človek musí niečo vyprážať tak na olivovom oleji a ešte na prírodnej a zdravej bravčovej masti, pri ktorej pri pražení nevznikajú karcinogénne látky.
|
|
|
92
|
|
90. 26.08.2011, 19:11
Kristína k tukom ak dovolíš, nie je väčšie svinstvo a klamanie verejnej mienky - všetky umelé, rastlinné stužené tuky typu Rama, Veto, ďalej Hera a úplne upchávač ciev je Visa,Céra. Hnus. Jedine akceptovateľné a zdravé ja považujem, lebo sa prikláňam k istému krídlu odborníkov - olivový olej (najlepší panenský), poctivé a riadne maslo (nie masielka, musielka a iné oblbováky s názvami) a najlepšie, ak človek musí niečo vyprážať tak na olivovom oleji a ešte na prírodnej a zdravej bravčovej masti, ...
▲
26.08.2011, 19:18
|
Napr. tu:
Najnovšie výskumy potvrdili to, čo naši predkovia vedeli už dávno – masť neobsahuje zdraviu škodlivé látky zatiaľ čo umelé margaríny nás posielajú do hrobu.
Čítajte viac: odkaz
|
|
|
93
|
|
90. 26.08.2011, 19:11
Kristína k tukom ak dovolíš, nie je väčšie svinstvo a klamanie verejnej mienky - všetky umelé, rastlinné stužené tuky typu Rama, Veto, ďalej Hera a úplne upchávač ciev je Visa,Céra. Hnus. Jedine akceptovateľné a zdravé ja považujem, lebo sa prikláňam k istému krídlu odborníkov - olivový olej (najlepší panenský), poctivé a riadne maslo (nie masielka, musielka a iné oblbováky s názvami) a najlepšie, ak človek musí niečo vyprážať tak na olivovom oleji a ešte na prírodnej a zdravej bravčovej masti, ...
▲
26.08.2011, 19:19
|
A este by som rada podotkla, ze tuky su dolezite aj pri rozklade samotneho cukru, co znamena, ze vdaka nim nam nevyskoci hladina cukru v kvi na enormne hodnoty. Takze kto musi nevyhnutne jest cukor, tak kombinaciou tukov nenarobi tolko skody...
A je to tvoja tema Otilia, ja ti nemam dovod nieco dovolovat, zakazovat. A aj keby nebola tvojou, tak tiez sa na tom nic nemeni. 🙂)
|
|
|
94
|
|
93. 26.08.2011, 19:19
A este by som rada podotkla, ze tuky su dolezite aj pri rozklade samotneho cukru, co znamena, ze vdaka nim nam nevyskoci hladina cukru v kvi na enormne hodnoty. Takze kto musi nevyhnutne jest cukor, tak kombinaciou tukov nenarobi tolko skody...
A je to tvoja tema Otilia, ja ti nemam dovod nieco dovolovat, zakazovat. A aj keby nebola tvojou, tak tiez sa na tom nic nemeni. 🙂)
▲
26.08.2011, 19:22
|
Kristína to bol prejav mojej zdvorilosti k tebe ako disktérovi. S tou poznámkou k tukom súhlasím.
|
|
|
75
|
|
68. 26.08.2011, 17:49
Cukor je najvacsou pliagou pre cloveka, ale skvelou a nenahraditelnou vyzivou pre rakovinu. Rakovina srdca- ak aj postihne tento sval,tak nikdy dlho nevydrzi.Z jednoducheho dovodu. Srdce nevyuziva glukozu a preto rakovinotvorne bunky hynu. Pouzivam ovocny cukor ,ak musim. Napoje nesladim. Najradsej mam med.
▲
26.08.2011, 18:27
|
Krstína prečo strašís s cukrom? Už viacerí tu spomínali, že sladia nápoje medom. O mede som čítala, že sa má kupovať od včerálov a nie z hypermarketov a sú rôzne druhy a pravý med vždy cukornatie (existuje tu síce u jedného druhu výnimka). Ty tiež nakupuješ ten ovocný cukor vo veľkom aj na zaváranie?
|
|
|
78
|
|
75. 26.08.2011, 18:27
Krstína prečo strašís s cukrom? Už viacerí tu spomínali, že sladia nápoje medom. O mede som čítala, že sa má kupovať od včerálov a nie z hypermarketov a sú rôzne druhy a pravý med vždy cukornatie (existuje tu síce u jedného druhu výnimka). Ty tiež nakupuješ ten ovocný cukor vo veľkom aj na zaváranie?
▲
26.08.2011, 18:35
|
Nezavaram. Nie som zastancom zavaranej stravy. Otilia ja vobec nestrasim, nie ste predsa deti. Mate vlastny rozum, tak sa ho chopte najlepsie ako viete a vdaka nemu si iste vytvorite vlastne zavery, ktore vam budu najlepsie vyhovovat. je to moj pohlad na vec a moj nazor. Vas moze byt aj opacny. Dokazem ho prijat uplne bez problemov. Mas s mojim nejaky problem?🙂
|
|
|
80
|
|
78. 26.08.2011, 18:35
Nezavaram. Nie som zastancom zavaranej stravy. Otilia ja vobec nestrasim, nie ste predsa deti. Mate vlastny rozum, tak sa ho chopte najlepsie ako viete a vdaka nemu si iste vytvorite vlastne zavery, ktore vam budu najlepsie vyhovovat. je to moj pohlad na vec a moj nazor. Vas moze byt aj opacny. Dokazem ho prijat uplne bez problemov. Mas s mojim nejaky problem?🙂
▲
26.08.2011, 18:39
|
Ja? Nie. Jasne, že nemám s tvojím názorom problém. Ešte, že to. Ja som chápavá aj tolerantná k rôzným názorom. Som predsa rozumná a inteligentná žena. Nemám problém.
|
|
|
83
|
|
80. 26.08.2011, 18:39
Ja? Nie. Jasne, že nemám s tvojím názorom problém. Ešte, že to. Ja som chápavá aj tolerantná k rôzným názorom. Som predsa rozumná a inteligentná žena. Nemám problém.
▲
26.08.2011, 18:40
|
Pochopenia je ako safranu, straz si ho 🙂
|
|
|
85
|
|
83. 26.08.2011, 18:40
Pochopenia je ako safranu, straz si ho 🙂
▲
26.08.2011, 18:42
|
Áno budem, bez pochopenie a tolerancie by som mala ťažký život a ja mám rada život pokojný a spokojný.
|
|
|
81
|
|
78. 26.08.2011, 18:35
Nezavaram. Nie som zastancom zavaranej stravy. Otilia ja vobec nestrasim, nie ste predsa deti. Mate vlastny rozum, tak sa ho chopte najlepsie ako viete a vdaka nemu si iste vytvorite vlastne zavery, ktore vam budu najlepsie vyhovovat. je to moj pohlad na vec a moj nazor. Vas moze byt aj opacny. Dokazem ho prijat uplne bez problemov. Mas s mojim nejaky problem?🙂
▲
26.08.2011, 18:40
|
...niééé, je to dôležitá téma, Clear sem uviedol dobré veci.
|
|
|
96
|
tiež je to aj o tom aky maš metabolizmus...ale plati že taky biely spaluje vela cennych latok, ktore potrebuje prave na niečo ine, preto sa môžeš citit unavena. u niekoho môže vzniknut problem aj poruchou hospodarenia s vodou a elektrolytmi. čisty cukor je prave ta dextroza, čiže hroznovy cukor, najdeš ho aj v takej infuzii, môže byt zaujimave si to dat
|
|
|
98
|
Ja pijem už vyše roka japonský Matcha čaj a veru, napriek tomu, že má charakteristickú chuť, nesladím ničím, lebo viem, že je to liek pre moje telo 🙂 Odporúčam: odkaz
|
|
|
|