Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
kategórie:  

Robíte si domáci chlieb

34
reakcií
2632
prečítaní
Tému 22. januára 2011, 08:19 založil mamaleone.

podobné témy:

názov témy
posledná
reakcií
28. 08. 2010
18
09. 04. 2019
40
25. 06. 2016
0
 
 


1.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 08:19 avatar
Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?

Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.
Súhlasí Mortiisia, dorota, Petrana


2.
označiť príspevok

Arabeska žena
   22. 1. 2011, 08:34 avatar
mne chutí aj ten z obchodu  
Súhlasí Mortiisia, Roman274


3.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 08:56 avatar
To netvrdím že je zlý, že by nechutil, keď do neho pridávajú ochucovadlá tak musí chutiť aby ho predali, chleba ktorý zostane v regálu je nanič chleba, ale chleba z bielej múky je pre organizmus nevhodný, obsahuje hodne lepku a to je to zlé čo spôsobuje zakyselenie organizmu a následne ďalšie ťažkosti.


6.
označiť príspevok

dorota
   22. 1. 2011, 10:04 avatar
ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.  
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.
Súhlasí Roman274


7.
označiť príspevok

Roman274 muž
   22. 1. 2011, 10:13 avatar
co si z neho?? vysratala?? a si normalna?? Neveriiim ))


11.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 10:48 avatar
S bielej pšeničnej múky ,,môže" vzniknúť celiakia to preto že tam je lepok (gluten) lekári predpokladajú že ide o vrodenu genetickú podmienenú poruchu metabolizmu s narušenou aktivitou enzýmov odbúravajúcich lepok. To je teória ale je ešte množtvo príčin prečo vzniká celiakia, prečo by som mal byť v ohrození zdravia keď nemusím!


12.
označiť príspevok

Roman274 muž
   22. 1. 2011, 10:50 avatar
ale ono to neni tak hrozne ako tu pisete. Hlavne majte zdrave myslienky.
Súhlasí Ónya


17.
označiť príspevok

Ónya žena
   22. 1. 2011, 13:10 avatar
veru, lebo za chvíľu by sme sa mohli ísť pásť..)
Súhlasí Roman274


30.
označiť príspevok

Veronika Hadobásová žena
   22. 1. 2011, 20:22 avatar
Ja čakám kedy to začne robiť Janka a že budem cez to sklo chitať.


31.
označiť príspevok

Veronika Hadobásová žena
   22. 1. 2011, 20:43 avatar
Janka ahoj. Hodiš po mne ten chlieb jeden cez sklo keď ich začneš robiť?  
Súhlasí jana lane1


32.
označiť príspevok

Veronika Hadobásová žena
   22. 1. 2011, 20:47 avatar
Janka ďakujem. A čo za ten chlebík?


33.
označiť príspevok

jana lane1 žena
   22. 1. 2011, 20:50 avatar
..ale Veronikaniccccc....len sa ho musim naucit robit ))..


4.
označiť príspevok

Mortiisia žena
   22. 1. 2011, 10:01 avatar
ja by som aj robila kebyze mame ten pristroj na robenie chleba..ale taktiez mi chuti aj z obchodu


5.
označiť príspevok

dorota
   22. 1. 2011, 10:03 avatar
ale mortis ved sa da aj bez pekarne , ale ta je super lebo paradne vymiesi cesto. to je to co mne nejde moc :D
Súhlasí mamaleone, Kontesa


8.
označiť príspevok

ranexil muž
   22. 1. 2011, 10:21 avatar
Vlastnorucne som to uz robil, je urcite chutnejsí nez z obchodu- asi vo vyrobniych davaju do neho nie vsetko co maju.
Súhlasí mamaleone, dorota


16.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 13:02 avatar
Pre začiatočníkov existuje kniha domáca pekáreň je tam 300 receptov na chleby a pečivo , vymiesim cesto v pekárničke a v rúre upečiem bagety aj celozrnný sendvič na vegachlebíčky


9.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 10:35 avatar
v obchode sa do bieleho chleba pridávajú kdeaké dochucovadlá, kypridlá , pozrite sa na maďarský chlieb je vysoký chutný a je ľahký, prečo? lebo do neho trepú kdejaké gebuziny aby chutil a vyzeral dokonale on je aj chutný ale nutrične sa vôbec nemôže rovnať k tmavému celozrnnému, u nás tmavý chleba nieje s tmavej muky, ale pridávajú do neho karamel aby bol tmavý a tak aj chutný ale už jeho kvalita je podradná a o zdravej výžive už ani nehovorím lebo je tam pálený cukor a je z bielej múky.
Súhlasí dorota


10.
označiť príspevok

dorota
   22. 1. 2011, 10:39 avatar
kurna , musim si ist druhu pekaren kupit a tu uz nedam nikomu :D


13.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 10:53 avatar
To nie je iba chleba ale aj múčne výrobky , špaldová múka ,ktorá obsahuje menej lepku a ktorá je celozrnná chutí po orieškoch inak ako biela, halušky sú iné ale o to lepšie.


14.
označiť príspevok

Poroslav muž
   22. 1. 2011, 10:59 avatar
Nestaci klasicky sporak, naco pekarnicka?
Chcelo by to napiect aj tak aj tak, a potom spravit ochutnavku.


15.
označiť príspevok

Poroslav muž
   22. 1. 2011, 11:17 avatar
P. S. To chce stretavku fora spojenu s kostovkou vasich specialit, ja samozrejme budem kostovat, a vy budete piect!  


18.
označiť príspevok

Ónya žena
   22. 1. 2011, 13:14 avatar
všetkých čo poznám a po čase pekárničku odložili.. 


19.
označiť príspevok

ranexil muž
   22. 1. 2011, 13:22 avatar
Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach v A. neusadza sa vapnik v rurach, a voda ma inu chut- zivsiu.


24.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 15:01 avatar
Súhlasím že voda je dôležitá , ja mám filter na vodu reverznú osmozu , možno aj preto je chleba tak dobrý.


26.
označiť príspevok

Roman274 muž
   22. 1. 2011, 15:06 avatar
Aj Jacko chodil s ruskou na nose aby sa vyhybal skodlivinam a kde je ted?? Treba byvat v azbestovych bytoch, pit chlorovanu vodu a jast oziarenu a geneticky upravenu stravu. Nebudte fajnovy....ved clovek si zvykne na vselico :DD


29.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 16:16 avatar
Každý je strojcom svojho osudu...potom sa pýta prečo práve ja !


28.
označiť príspevok

Poroslav muž
   22. 1. 2011, 16:11 avatar
Co voda, ale vodka! Chlieb z vodky, to by bolo!  


20.
označiť príspevok

ranexil muž
   22. 1. 2011, 13:23 avatar
Petrana toto je kvantova fyzika !!! pri pecení -vdaka vode.


22.
označiť príspevok

Petrana žena
   22. 1. 2011, 13:28 avatar
...nesúhlasím, všetko je kvantová fyzika, a nič, len kavantová fyzika!!!  Keď varíš s láskou, vtedy má jedlo čarovnú moc. ( A nesmieš sa zabudnúť pomodliť! Ďakujeme ti Bože za tieto dary, ktoré...)


25.
označiť príspevok

mamaleone muž
   22. 1. 2011, 15:05 avatar
Môžem s tebou súhlasiť v tom že jedlo sa má robiť s láskou, potom sa s láskou je, tak je aj efekt toho jedla pozitívny, ale že by v tom mal prsty boh...hmmm to sa mi nechce veriť , veď to robím ja a nie niečo nadprirodzené.


21.
označiť príspevok

ranexil muž
   22. 1. 2011, 13:25 avatar
Tiez sa zistilo, ze jedlo je priamo závisle na tom, kto ho robí. Ak to iste urobia dvaja ludia nebude to to iste napriek dokonale presnej zhode ingrediencií- toto spociva porave na energo-informacnom p=repojení kazdeho z nas s tým co robíme.
Súhlasí Petrana, Kontesa


23.
označiť príspevok

Petrana žena
   22. 1. 2011, 13:30 avatar
Ste mi tu narobili chute, idem si upiecť chleba. 
Súhlasí Kontesa, jana lane1


27.
označiť príspevok

Kontesa žena
   22. 1. 2011, 16:00 avatar
na dobrý chlieb netreba hneď pekáreň :-) robievala som klasický zemiakový v rúre hlavne v zimnom období po večeroch,kedy cesto lepšie kyslo a ja som sa dostatočne vymazlila s hmotou,ktorej rástla kvalita.Teraz som pohodlnejšia,mám pekáreň,natankujem suroviny,stisnem gombík a finíto.Zapípanie a vôňa ma upzorní,kedy vybrať chlebík z piecky.
Súhlasí mamaleone, jana lane1


34.
označiť príspevok

tarajka žena
   11. 2. 2011, 20:53 avatar
ja si pecoem chlieb doma a sama,a je vynikajuci
    


35.
označiť príspevok

Ónya žena
   11. 2. 2011, 20:54 avatar
Kontesa si ho tiež pečie a je dobrý a voňavo chrumkavý  
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 20:35,  Neprehnali to ?
dnes, 20:35,  Občas aj napalm, ale to iba na zlých komunistov....
dnes, 20:33,  vorobeľ nie len kvietky a cukríky u nás toho bolo oveľa viac . UNRRA: Na pomoc v...
dnes, 20:31,  To ja neuvádzam to číslo uviedla OSN . Či by zavraždené ženy ťažili ropu netuším . Aj...
dnes, 20:25,  havran tvrdé drogy medzi ktoré spadá i alkohol neužívam . Ale tvoja fantázia je...
dnes, 20:19,  ešteže tam, kde vkročí amerika, rozhadzujú kvietky a cukríky *12
dnes, 20:13,  Treba ich vykynožiť a nasadiť tam nanovo indiánov !!!!!!!!!!!!!! *35*35*35
dnes, 20:12,  Správne! Ale čo keď všetko je ich?????? Ani Indiáni im neverili. *28*28*28*28
dnes, 20:10,  Prímam.
dnes, 20:10,  Svätá pravda!!!!!!
dnes, 20:10,  Nech žije USA !!!!!! Ale zo svojho !!!!!!!!!! *03*03
dnes, 20:09,  Fajčenie je nebezpečné, aj keď fajčíte pasívne. Dobre, že to sprísnili, lebo tí...
dnes, 20:09,  Raz darmo humanizmu v podaní USA nezastavíš. *28
dnes, 20:08,  A co to ma spolocne s Henochom, ktory bol preneseny, neuzrel smrt a nenasli ho? Teda asi nebol...
dnes, 20:07,  Pre každého verného kresťana!!!!!*49
dnes, 20:07,  Biznis je biznis, srať na prírodu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *06*06*06*06
dnes, 20:07,  nezaostávame :) http://bit.ly/2Pnz40i http://bit.ly/2Pa5DP1
dnes, 20:07,  Hlavne, nech sa €€€€€ *03*03*03*03*03
dnes, 20:06,  Svätá pravda !!!!!!!!!!!!! *05
dnes, 20:05,  ...zato Hirošima a Nagasaki bol priam ukážkovým aktom ľudskosti a milosrdenstva, aspoň...
neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Žena je najkrajšie umelecké dielo. Niet divu, veď autorom je sama príroda.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(104 225 bytes in 0,518 seconds)