hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  zdravie  /  téma

Rastlinné stužené tuky - rýchlejšia cesta do hrobu

príspevkov
23
zobrazení
0
tému vytvoril(a) 12.11.2014 19:33
posledná zmena 14.11.2014 21:29
1
12.11.2014, 19:33
ww.stream.cz/adost/10004064-zakaz-uvadeni-transmastnych-kyselin
Rastlinné stužené tuky - rýchlejšia cesta do hrobu. Mali by zakázať to svinstvo vyrábať a predávať a nieto ešte európske zákony budú tajiť a zakrývať škodlivé množstvo transmastných kyselín. Rama, Veto a iné podobné rastlinné nátierky z chemického rastlinného stuženého tuku by mali okamžite vyhodiť z regálov hypermarketov. Hlavne cukrovinky, keksíky, trubičky - by sa nemali dostávať do rúk detí a už od mala ich chystať lekárom do rúk.

Európska legislatíva namiesto toho, aby zakázala výrobu tohto svinstva, bude zakrývať a zakážu uvádzať na etiketách množstvo transtmastných kyselín. Hádam už každý vidí, že na človeku a jeho zdraví našej matičke Európe nezáleží, naopak snaživo decimuje obyvateľstvo. Asi je nás veľa a ešte sa málo chorí. Smutné.
none
3

1. 12.11.2014, 19:33

ww.stream.cz/adost/10004064-zakaz-uvadeni-transmastnych-kyselin
Rastlinné stužené tuky - rýchlejšia cesta do hrobu. Mali by zakázať to svinstvo vyrábať a predávať a nieto ešte európske zákony budú tajiť a zakrývať škodlivé množstvo transmastných kyselín. Rama, Veto a iné podobné rastlinné nátierky z chemického rastlinného stuženého tuku by mali okamžite vyhodiť z regálov hypermarketov. Hlavne cukrovinky, keksíky, trubičky - by sa nemali dostávať do rúk detí a už od mala ich chystať lekárom ...

12.11.2014, 19:38
ja konzumujem už len pravé maslo a šmaľec bez stužovača...na chleba s cibuľou(aspoň sa mám na čo vyhovoriť že sa nemôžem bozkávať...) :-)
none
4

3. Bombolo 12.11.2014, 19:38

ja konzumujem už len pravé maslo a šmaľec bez stužovača...na chleba s cibuľou(aspoň sa mám na čo vyhovoriť že sa nemôžem bozkávať...) :-)

12.11.2014, 19:49
ja poznám viacerých čo už raslitnné masla nekupujú len maslo, dokonca radšej hoci drahšie nedávajú do koláčov Heru, ale poriadne maslo a šmaľec existuje so stužovačom? Chodím do istého obchodu a už som viackrát počula jednu p. predavačku, že si ide dať na chlieb so šmaľcom a ozaj ho vybalí a je, ale asi tam má namiesto cibuľe a cesnaku, len nejakú papriku či paradajku, predsa len v robote to nie je vhodné
none
5

4. 12.11.2014, 19:49

ja poznám viacerých čo už raslitnné masla nekupujú len maslo, dokonca radšej hoci drahšie nedávajú do koláčov Heru, ale poriadne maslo a šmaľec existuje so stužovačom? Chodím do istého obchodu a už som viackrát počula jednu p. predavačku, že si ide dať na chlieb so šmaľcom a ozaj ho vybalí a je, ale asi tam má namiesto cibuľe a cesnaku, len nejakú papriku či paradajku, predsa len v robote to nie je vhodné

12.11.2014, 19:53
ja to nazývam stužovač....robí masť tuhšou a myslím že je aj belšia
none
15

4. 12.11.2014, 19:49

ja poznám viacerých čo už raslitnné masla nekupujú len maslo, dokonca radšej hoci drahšie nedávajú do koláčov Heru, ale poriadne maslo a šmaľec existuje so stužovačom? Chodím do istého obchodu a už som viackrát počula jednu p. predavačku, že si ide dať na chlieb so šmaľcom a ozaj ho vybalí a je, ale asi tam má namiesto cibuľe a cesnaku, len nejakú papriku či paradajku, predsa len v robote to nie je vhodné

13.11.2014, 00:07
Másla je tiež toľko druhov, už dávnejšie bolo škodlivé s názvom Másielko, staihli ho z obehu, dovtedy ho koľkí skonzumovali, no.
none
16

15. 13.11.2014, 00:07

Másla je tiež toľko druhov, už dávnejšie bolo škodlivé s názvom Másielko, staihli ho z obehu, dovtedy ho koľkí skonzumovali, no.

13.11.2014, 00:17
Masielko nie je maslo. Pod oznacenim ”maslo” sa smie predavat, len ak sa vyraba vyhradne z mliecneho tuku a musi ho obsahovat min. 80%
none
17

16. 13.11.2014, 00:17

Masielko nie je maslo. Pod oznacenim ”maslo” sa smie predavat, len ak sa vyraba vyhradne z mliecneho tuku a musi ho obsahovat min. 80%

13.11.2014, 00:18
hej, mala som na mysli tie umelé náhražky pravého masla.
none
18

15. 13.11.2014, 00:07

Másla je tiež toľko druhov, už dávnejšie bolo škodlivé s názvom Másielko, staihli ho z obehu, dovtedy ho koľkí skonzumovali, no.

13.11.2014, 20:36
Karola tie masielka, musielka a iné napodobeniny čo sa tvária ako maslo nie sú maslo, ale môžu niekoho oklamať.
none
19

18. 13.11.2014, 20:36

Karola tie masielka, musielka a iné napodobeniny čo sa tvária ako maslo nie sú maslo, ale môžu niekoho oklamať.

13.11.2014, 20:55
ku Karole.
z pravehoo masla nie su nijake nahrazky.
maslo je maslo a basta.
Lea
masielka su svinsky tah na oblbnuteho spotrebitela, zhanajuceho sa po lacnejsom vyrobku.
videl som to "masielko" no nastastie zvysky zdraveho rozumu mi zavelili: nekupuj to!.
pretoze ak to je maslo, nie je dovod sa maskovat za nazov masielko.
ten zvolili preventivne len pre pripad buducich sudnych napadnuti, ktorymi by sa zalovatel chcel domahat svojho prava.
sice neporovnatelne, ale take cosi sa deje uz davno. len v bledomodrom:
Minister zdravotnictva varuje pred skodlivymi nasledkami fajcenia.
perverzne svinstvo na zakaznika, platiaceho za tento jed nehorazne peniaze.
takze - minister zdravotnictva varuje.
a to by som sa ho teda spytal preco teda varuje, preco nekona?
lebo minister obchodu, ci ako sa ten xindl vola, ma z toho nehorazny profit?
(nemyslel som osobne nejakeho bezvyznamneho uradnika s honostnym oznacenim "minister" - to bolo vseobecne)
znacne som odbocil.
chcel som len povedat jedno:
netreba si zamienat "umele" tuky s maslom.
- umele tuky su vyrobene (tusim) stuzenim rastlinneho oleja dusikom.
ale je tu dost chemikov, ak sa mylim, mozete mi to vmiest rovno do tvare🙂
na pecenie su v niektoruch pripadoch vhodnejsie ako ciste maslo,
pretoze maju vyssi teplotny bod skvarenia (dobre to hovorim majo?)
ale zase - taka dobra jablkova torta s maslom, orieskami, hrozienkami... ach jaj🙂*
na chleba zasadne len bravcovu mast.
takze summa sumarum:
ked olej tak Mogul
ked kopnut tak do gul.
ked zrat tak makovnik
ked srat tak na chodnik.
none
20

19. 13.11.2014, 20:55

ku Karole.
z pravehoo masla nie su nijake nahrazky.
maslo je maslo a basta.
Lea
masielka su svinsky tah na oblbnuteho spotrebitela, zhanajuceho sa po lacnejsom vyrobku.
videl som to "masielko" no nastastie zvysky zdraveho rozumu mi zavelili: nekupuj to!.
pretoze ak to je maslo, nie je dovod sa maskovat za nazov masielko.
ten zvolili preventivne len pre pripad buducich sudnych napadnuti, ktorymi by sa zalovatel chcel domahat svojho prava.
sice neporovnatelne, ale t...

13.11.2014, 22:07
vy dvaja s Leus* by ste mohli chodit po obchodoch ako statna inspekcia🙂
kedysi sa obchodnici bali SOI-ky ako certa
none
21

20. 13.11.2014, 22:07

vy dvaja s Leus* by ste mohli chodit po obchodoch ako statna inspekcia🙂
kedysi sa obchodnici bali SOI-ky ako certa

13.11.2014, 22:13
alebo po horach a po lesoch🙂

odkaz
none
2
12.11.2014, 19:36
odkaz - tu je opravená linka
none
6
12.11.2014, 20:01
kedysi sa pouzival margarin vitelo(tak to volali) na pecenie zakuskov,
aj do plniek ho davali,hlavne v letnych mesiacoch,aby sa nepokazili.
neviem,ake malo vitelo zlozenie.
nedavno som videla u nasich kokosovy olej,ze je dobry na vyprazanie,varenie a aj sa nim natierat.
nemam s tym skusenosti.nevies o tom nieco?
nasla som:
odkaz
none
9

6. 12.11.2014, 20:01

kedysi sa pouzival margarin vitelo(tak to volali) na pecenie zakuskov,
aj do plniek ho davali,hlavne v letnych mesiacoch,aby sa nepokazili.
neviem,ake malo vitelo zlozenie.
nedavno som videla u nasich kokosovy olej,ze je dobry na vyprazanie,varenie a aj sa nim natierat.
nemam s tym skusenosti.nevies o tom nieco?
nasla som:
http://www.kokosovyolej.net/ako-zdravo-varit-s-kokosovym-olejom/

12.11.2014, 20:25
S kokosovým olejom nemám skúsenosť, ale všeobecne na vyprážanie sú skôr živočíšne tuky bravčové,husacie, kačacie, ale počula som o repkovom oleji na vyprážanie. Doma napr. jeme olej z vlašských orechov, kydneme si do taniera olej a máčame v ňom čerstvý chlieb a fajne je k tomu zajedať cibuľu, prípadne olej prisoliť. Pravda, teraz trošku musím si dávať bacha na jedlo, soľ,koreniny, mastné veci... trošku ozdraviť cievy, srdce aj obličky, nohu ťahám aj De Pejrak.
none
10

9. 12.11.2014, 20:25

S kokosovým olejom nemám skúsenosť, ale všeobecne na vyprážanie sú skôr živočíšne tuky bravčové,husacie, kačacie, ale počula som o repkovom oleji na vyprážanie. Doma napr. jeme olej z vlašských orechov, kydneme si do taniera olej a máčame v ňom čerstvý chlieb a fajne je k tomu zajedať cibuľu, prípadne olej prisoliť. Pravda, teraz trošku musím si dávať bacha na jedlo, soľ,koreniny, mastné veci... trošku ozdraviť cievy, srdce aj obličky, nohu ťahám aj De Pejrak.

12.11.2014, 20:32
olej z vlaskych orechov davam do cerstvych zeleninovych salatov,namiesto olivoveho,
na olivovom niektore jedla varim.
bravcovu mast si kupujem na vyprazanie,davam si ju na chlieb,k tomu mam najradsej
nakladanu cervenu kapiu
kokosovy tuk som tu nevidela,zato margarinov maju tolko druhov,ako nevesta sukien
none
11

10. 12.11.2014, 20:32

olej z vlaskych orechov davam do cerstvych zeleninovych salatov,namiesto olivoveho,
na olivovom niektore jedla varim.
bravcovu mast si kupujem na vyprazanie,davam si ju na chlieb,k tomu mam najradsej
nakladanu cervenu kapiu
kokosovy tuk som tu nevidela,zato margarinov maju tolko druhov,ako nevesta sukien

12.11.2014, 21:23
Alice super, toľko zhodných vecí. Ja som prvykrát toho roku jedla olej z vlašských orechov. Na olivový olej - extra panenský tiež prejdem. A chlieb s masťou a so zavaranou kápiou je fantastický, aj keď pre mňa je klasika - cesnak či cibuľu.
none
22

6. 12.11.2014, 20:01

kedysi sa pouzival margarin vitelo(tak to volali) na pecenie zakuskov,
aj do plniek ho davali,hlavne v letnych mesiacoch,aby sa nepokazili.
neviem,ake malo vitelo zlozenie.
nedavno som videla u nasich kokosovy olej,ze je dobry na vyprazanie,varenie a aj sa nim natierat.
nemam s tym skusenosti.nevies o tom nieco?
nasla som:
http://www.kokosovyolej.net/ako-zdravo-varit-s-kokosovym-olejom/

13.11.2014, 22:20
Sana, vlastna sestra masla.
neskorsie bezkonkurencna Hera.
none
13
12.11.2014, 21:27
A menej sedieť na riti pri pc tiež pomáha, ešte musím na na koleno a lýtka pocvičiť... Dobrú noc všetkým.
none
14

13. 12.11.2014, 21:27

A menej sedieť na riti pri pc tiež pomáha, ešte musím na na koleno a lýtka pocvičiť... Dobrú noc všetkým.

12.11.2014, 21:28
pekný večer
none
23
14.11.2014, 21:29
Veď to poznáme, sójové mlieko, sójový párok, rastlinné maslo a podobné nezmysly, ktoré nemajú nič spoločné s maslom, párkom, mliekom....
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 133 234 B vygenerované za : 0.121 s unikátne zobrazenia tém : 50 502 unikátne zobrazenia blogov : 907 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

Kľúč k viere ... hľadieť na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery, ktorý pre radosť, ktorá mu bola predložená, znášal kríž, pohŕdajúc potupou, a je posadený po pravici Božieho trónu. Židom 12,2 My ľudia máme nielen tendenciu zameriavať sa na kaž...

citát dňa :

Kritika je jednoduchá, umenie zložité.