');
//-->
');
//-->
Pokuta 800-tisíc eur za rýchlosť
53
reakcií |
1707
prečítaní |
Tému 7. septembra 2010, 21:45 založil Boris. |
podobné témy:
názov témy
posledná
reakcií
Boris
![]() |
7. 9. 2010, 21:45 |
|
---|---|---|
BERN. Najväčšiu pokutu za dopravný priestupok v histórii Švajčiarska, a zrejme aj v Európe a na celom svete, zaplatí Švéd, ktorý jazdil po diaľnici medzi Bernom a Lausanne rýchlosťou 290 kilometrov za hodinu.
Previnilec musí zaplatiť 1,08 miliónov frankov (800.000 eur). V úseku, kde je znížená rýchlosť na 80 kilometrov za hodinu, sa pred troma dňami rútil na svojom aute značky Mercedes-Benz SLS AMG rýchlosťou o 210 kilometrov za hodinu vyššou. Polícia jeho jazdu zachytila na radaroch a muža zaistila na odpočívadle vo Freiburgu, kde zastavil. Vodič sa vyhováral, že si myslel, že mu nefunguje tachometer. Policajti mu odobrali vodičský preukaz a zhabali auto. Hodnota Mercedesu sa odhaduje na 300.000 frankov (222.000 eur). Po výsluchu muža prepustili s predvolaním na súd a s rekordne vysokou pokutou, ktorá sa vo Švajčiarsku počíta z celkovej výšky príjmu a hodnoty majetku vodiča. Čítajte viac: www.sme.sk ![]()
Súhlasí
marska
|
gombička
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:53 |
|
---|---|---|
Boris, bol vo Švajčiarsku a videl tú ich spleť dialnic?..ja ano, skoro každý rok v Ittigen bei Bern..aj riadila Opla..Veru sú tam vysoké pokuty za prekročenie rýchlosti..ale prečo?..Skoro na každých 5 km máš výstražne svetelné označenie, akou rýchlosťou máš isť a to tiež nestoji pár frantikov...
Nuž ale ten Šved mal smolu, že natrafil na blbca, aj to sa stáva nielen u nich, ale aj u nás doma ![]() |
Boris
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:55 |
|
---|---|---|
Gombicka nerozumiem ti.
Ten clovek si to rutil cez 300 kmh, preco by mal byt ten policajt blbec???? ![]() |
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:56 |
|
---|---|---|
prepáč gombík, zastanem sa Borisa, ale 210 viac?
|
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:03 |
|
---|---|---|
ale 800 tis. € pokuty..silna káva
![]() |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:06 |
|
---|---|---|
vypočítaj si brzdnú dráhu auta idúceho len 180 km/h... ptm skús 290... podľa mňa, čím viac, tým lepšie... ľudia si dajú pozor...
(aj keď iste 800k ojro je príliš, ale vysoká by mala byť bez debat, videl som ako u nás stopli chlapíka na AUDI, ktorý švihol rýchlosť asi dvakrát navyše...dal policajtom na výber, ktoré 100 ojrovky chcú...) |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:08 |
|
---|---|---|
a dopčítaj si napr 130, to je to ako veď ja som do obce vošiel len s 55 km/h, prečo by som, keď je tam 50 km/h, mal dostať pokutu... brzdná dráha hovorí jasne, že prečo...
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:06 |
|
---|---|---|
Preco by to mala byt silna kava gombicka, ked mesacne zarobi mozno aj dva krat, alebo viac krat tolko ?
|
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:10 |
|
---|---|---|
zas ale nemusí... určite by pokuty nemali byť zohľadnené na plat, vysoké by ale mali byť...
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:12 |
|
---|---|---|
preco nie marska?
preco by nemohol byt trest percentualne spravodlivy? |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:15 |
|
---|---|---|
lebo keď som debílek, ktorý si našetrí na BMW (napr. ja som mega fanda), dám si chiptunning a dám si 280, ale vlastním hovno, ohrozujem cestnú úremávku ako človek s BMW podobným, ale miliónovým majetkom (aj k reakcii č. 26)...
percentuálne spravodlivý trest beriem vzhľadom na ohrozenie, či škodu...na majetok (hoc aj samotnú cenu auta) dôvod nevidím |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:16 |
|
---|---|---|
nerozumiem, este raz marsok. Ide o trest a ten trest by mal byt pre kazdeho rovnaky spravne?
|
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:19 |
|
---|---|---|
presne tak... pre každého rovnaký
berme ideálny prípad, keď som šikovný a v poho podnikateľ, tak prečo mám pykať ako nejaký nadšený vodič, viac? |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:25 |
|
---|---|---|
Lenze moment marsok, pre kazdeho rovnaky znamena, ze pociti rovnaku ujmu.
Ak ale milionarovi naparis 500 eur len sa zasmeje a da ti 1000 odfrci a netrapia ho ziadne buduce pokuty ovsem ak das 500 eur pokutu nejakej zenskej za kasou, tak to predstavuje jej mesacny plat. Kde v tom vidis spravodlivost? ked je /sikovny/ rovnako na ceste, ako ten chudak nech plati v tom istom pomere ako ten chudak. Tam su si rovni, ale vyska pokuty znamena pre kazdeho nieco uplne ine. |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:28 |
|
---|---|---|
číslo 21, preto vravím o všeobecne vysokej pokute (ak si to tu náhodu nečítal)...
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:31 |
|
---|---|---|
Pisal si tam, ze 800 tisic je prilis. No ja stale nerozumiem, preco je to prilis? Ked mu taku vyratali, tak asi ma daleko vacsi prijem, nie?
|
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:36 |
|
---|---|---|
číslo 31...ide za o absurdne vysokú pokutu, ale zrejme áno, bohužiaľ ja do ich systému zas až tak nevidím...preto by zaujímalo ako sa celkovo preukazuje ten majetok a tak (príde mi to ako sakra zložité) a okrem toho...hmm, ťažko sa mi to vysvetľuje (neber to ako že sa sťahujem alebo tak, ale ťažký deň a vôbec neviem, či ti to viem presne napísať) a dobrú noc, nevládzem už
![]() |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:39 |
|
---|---|---|
dobru noc aj tebe marsok
![]() |
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:13 |
|
---|---|---|
Boris, ty hovoríš o..možnom zárobku.. ( hoci aj ročnom )..poznám ich skutoné a nie možné zárobky
![]() ![]()
Súhlasí
marska
|
Berenika | ⇑ 8. 9. 2010, 00:12 |
|
---|---|---|
Pokuta sa vo Švajčiarsku počíta z celkovej výšky príjmu a hodnoty majetku vodiča.
|
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:15 |
|
---|---|---|
a tak nemôže byť 800 tis.€..iba ak novinársky škriatok..zauradoval
![]() |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:17 |
|
---|---|---|
tiež až taká výška sa mi nezdá...veď to je 24 mil. Sk... to je napríklad v mega predraženom (bytovo) PP 6 bytov...a určite nie dvojizbových...
Súhlasí
gombička
|
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 09:49 |
|
---|---|---|
marska, s Borisom už nie je len ťažka reč..ale žiadna reč, tak poďme čítať a rátať spolu
![]() Všimni si poslednú vetu v článku sme.sk .....Pokuta sa vo Švajčiarsku počíta z celkovej výšky príjmu a hodnoty majetku vodiča........ a teraz rátajme.. 800 tis. € = pokuta 220 tis. € = hodnota zhabaného Mercedesu 580 tis. € = zostatok pre výpočet pokuty a teraz sa pýtam? Ako mohol policajt vedieť a vypočítať na odpočívadle vo Freiburgu, že má Švéd doma vo Švédsku majetok v hodnote 580 tis. € ??? ![]() Opakujem, všimni si poslednú vetu v článku.. práve preto bol Švéd prepustený s predvolaním na súd..Pre súdne Rozhodnutie sú platné úradne vydokladovanie a nie "skromný odhad "..švajčiarského policajta... |
ruwolf
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 09:56 |
|
---|---|---|
Kde je v článku napísané, že policajt určoval výšku pokuty?
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 14:48 |
|
---|---|---|
gombicka mne sa zda, ze tak trosku prehanas s tym "nieje s vami zadna rec"
Nepise sa o tom, ako sa doslo k tej sume. Ja a predpokladam, ze ani ty nevies s akymi udajmi tam policajti operuju. Napriklad hned tu vedla v rakusku maju policajti v autach pocitac a maju databazu v ktorej maju rozpisane zamestnania, dokonca specificke firmy a miesta kde a kolko sa zaraba aspon priblizne a podla toho udeluju pokuty.. predpokladam, ze vo svajciarsku maju nieco podobne az nie lepsie. Z mojho pohladu si len domyslas, pretoze na to, aby si dokazala svoje tvrdenie mas proste prilis malo relevantnych informacii ![]() ja nevravim.. mozno je to prilis a mozno nie. ale to uz necham na nich. podstatna je pointa, ze kazdemu davaju pokutu podla jeho pribliznych prijmov, co je spravodlvejsie, ako ked dostavaju vsetci rovnaku ciastku. |
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 18:31 |
|
---|---|---|
marska, čakala som, že budeme spolu čítať a rátať..lebo klikla som na tvoju úvahu "súhlasím"..miesto čítania a rátania vidím tu " nie je s vami žiadna reč"
![]() |
Berenika | ⇑ 8. 9. 2010, 00:18 |
|
---|---|---|
|
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:21 |
|
---|---|---|
Berenika, ten odkaz tu tuším už je
![]()
Súhlasí
ruwolf
|
Berenika | ⇑ 8. 9. 2010, 00:25 |
|
---|---|---|
ospravedlňujem sa, nepozrela som sa na začiatok. Inač ja som to počula v televíznych novinách a až teraz som si to vyhľadala aj na nete a nevšimla som si, že Boris s tým začínal.
Súhlasí
marska
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:19 |
|
---|---|---|
gombicka nejde ti to do hlavy len preto, ze nevies kolko ma ten clovek mesacny prijem
![]() |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:21 |
|
---|---|---|
no Boris:
"Boris, ty hovoríš o..možnom zárobku.. ( hoci aj ročnom )..poznám ich skutoné a nie možné zárobky ..ako aj ich ceny aut..a tak trvam na..silnej káve " to píše gombík, tak neviem... |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:38 |
|
---|---|---|
gambocka pisala, ze pozna ich skutocne zarobky (co je okolo 2500-3500 eur) ale to neznamena, ze pozna aj to, kolko zaraba ten clovek co dostal tych 800 tisic. Tomu, kto zaraba priemer iste nedaju 800 tisic pokutu
![]() |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:41 |
|
---|---|---|
ze gambocka
![]() ![]() |
gombička
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 01:27 |
|
---|---|---|
vieš čo Boris?..neumyselnú "gambočka"..môžeš hovoriť tomu.. kto slamu žerie a nie mne
![]() |
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 01:29 |
|
---|---|---|
ospravedlnil som sa. mozem urobit este nieco viac, aby si mi odpustila?
|
Arabeska
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 05:16 |
|
---|---|---|
tak by to malo byť aj u nás - to je správne
|
Arabeska
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 06:18 |
|
---|---|---|
keď má, nech platí
![]() |
Boris
![]() |
7. 9. 2010, 22:02 |
|
---|---|---|
u nas bude kedy takato forma pokut?
Pretoze pre niekoho znamena pokuta mesiac nejest a niekto iny si to ani nevsimne. Pokuta ma predstavovat trest za nedodrzanie zakona, ale v pripade, ak je pokuta pre kazdeho rovnaka znamena to obrazne asi to, ze niekto dostane za porusenie zakona stipanec na zadok a niekoho ineho dokopu do krvy a zlomia par rebier. ![]() |
ranexil
![]() |
7. 9. 2010, 23:28 |
|
---|---|---|
Ja nerozumiem takymto veciam, vobec ma nezaujímaju represalie, vyzivaju sa v nich len debili. Napr kedy budes mlatit svoje decko zeleznou tyckou, ved vo svajciarsku to robia u nas staci len dohovorit. Dat niekomu pokutu tejto sumy znamena aku rovnopravnost vsetkych ludí? Ziadnu.
|
Boris
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:32 |
|
---|---|---|
Napriklad vo svajciarku svoje deti nebiju zeleznou tyckou..
![]() Comu nerozumies? Keby to neboli pokuty v peniazoch, tak by to bolo o niecom inom. Ide o trest. Ale ked ide o penieze, tak to neznamena rovnaky trest pre kazdeho, pretoze kazdy pocituje deficit penazi inak a niekto vobec.
Súhlasí
Arabeska
|
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:34 |
|
---|---|---|
vo Switzerlande len drevenou... z čoho vychádzaš, že železnou nie? (je to v dobrom
![]() |
Boris
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:41 |
|
---|---|---|
No neviem to isto, ale tak boli by asi podstatne blbsi narod ako su, keby ich odmalicka tlkli do hlav nemyslis?
![]() Inak aj v rakusku maju podobny system pokutovania. Tam ti aj radio z auto vyberu policajti, ked nemas na pokutu ![]() |
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:43 |
|
---|---|---|
prd...národ lol
![]() ale pokutový systém sa mi ľúbi... |
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:48 |
|
---|---|---|
inak ako pdorypovačné hovädko... u nás v SR sa bežne deti tlčú železnou tyčou do hláv?
|
Boris
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:50 |
|
---|---|---|
Videl som uz aj pajsrom
![]() |
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:54 |
|
---|---|---|
asi nie sme nežná rodina...
|
marska | 7. 9. 2010, 23:35 |
|
---|---|---|
inak lol...nefungoval kilák, jasné...ptm by mu vzhľadom na psych. stav vodiča mali ten vodičák nadobro zabaviť...
Súhlasí
Boris
|
Boris
![]() |
⇑ 7. 9. 2010, 23:52 |
|
---|---|---|
heh 300 kmh a on o tom nevie.. hned aj mna napadlo, ze keby to povedal mne a ja som ten policajt, tak mu tam pripisem este aj, ze bol naliaty jak krava
![]() ![]() |
marska | ⇑ 7. 9. 2010, 23:54 |
|
---|---|---|
omg, keď som šiel 150 a následne ptm 160 tak ten rozdiel som už vnímal...a autíčko malo fp
![]() |
marska | 7. 9. 2010, 23:58 |
|
---|---|---|
inak btw. na čo sa tam odhaduje cena auta?
|
Boris
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 00:01 |
|
---|---|---|
mozno je to jeden z cinitelov, podla ktorych sa stanovuje vyska pokuty
![]() |
marska | ⇑ 8. 9. 2010, 00:03 |
|
---|---|---|
to na suisse pochybujem...
celkovo je to bullshit |
ruwolf
![]() |
8. 9. 2010, 00:36 |
|
---|---|---|
Vyjebanček sa vyhovára na pokazený rýchlomer: DailyMail.co.uk
![]() |
ruwolf
![]() |
⇑ 8. 9. 2010, 09:57 |
|
---|---|---|
Á, pardon, ono je to aj v článku na SMEčku.
![]() |
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
najnovšie príspevky na celom fóre
dnes, 06:54, Nie, nenašiel som..
dnes, 01:41, ked si to zadal do google alebo do youtube nepomohlo? https://dopice.sk/nNx
dnes, 01:30, Vážený diskutéri, kázeň Kuffu: http://www.youtube.com/watch?v=hd_YiO8NIzY
dnes, 01:30, Dobrý deň, prosím Vás, mohol by mi niekto pomôcť nájsť pesničku, v ktorej sa spieva...
dnes, 01:24, Pekne. http://www.youtube.com/watch?v=fSi6b7U9IhQ
dnes, 01:19, tvoja laska Boris? ;)
dnes, 01:12, 96. zato ty si pravidelne ubytovany na psychiatrii. stary úchyl, uz z teba grcia aj Boris *39
dnes, 01:05, Ano mučeník prezident Tiso je uz v raji.:) Tak to vie len Boh, svatoreceny nebol. Ale ako...
dnes, 00:53, možno ty, nevedomky, otváraš iné dvere, aké nám otvoril Ježiš Kristus...?
dnes, 00:48, 11,.....Amen,....počuli sme Božie slovo. A teraz milí bratia a sestry, podajme si spolu ruky...
dnes, 00:44, 93,....tu musím s tebou súhlasiť. Teda, už je mučený Tiso v pekle? Aj keď narobil veľa...
dnes, 00:41, 3,....Súhlasím. Ale potom prečo ty otváraš iné dvere ako ja? V čom je problém?
dnes, 00:25, Existuje len jedna pravda a preto existujú len jedny dvere k nej...:-)
dnes, 00:20, Čo ešte viac si môžme želať ako keď anjel mierotvorca Vladimír Vladimirovica Putin...
dnes, 00:08, nejako si stichla, stara prostitutka
dnes, 00:03, Je zaujímavbé, že Čechom, Poliakom i Maďarom to funguje lepšie aj bez EURA. A čo...
dnes, 00:00, Najprv rozkradli štát , pustili k veslu vexlákov a potom zaviedli EURO pre chudobu.
včera, 23:57, Šťastlivci a možno i zlodeji ktorým sa darí, nevidia chudobu a trápenie rodín okolo seba....
včera, 23:51, Klasické farizejské heslo.
včera, 23:50, Mučeník Tiso? To jehovisti sa nechytaju.;)
dnes, 01:41, ked si to zadal do google alebo do youtube nepomohlo? https://dopice.sk/nNx
dnes, 01:30, Vážený diskutéri, kázeň Kuffu: http://www.youtube.com/watch?v=hd_YiO8NIzY
dnes, 01:30, Dobrý deň, prosím Vás, mohol by mi niekto pomôcť nájsť pesničku, v ktorej sa spieva...
dnes, 01:24, Pekne. http://www.youtube.com/watch?v=fSi6b7U9IhQ
dnes, 01:19, tvoja laska Boris? ;)
dnes, 01:12, 96. zato ty si pravidelne ubytovany na psychiatrii. stary úchyl, uz z teba grcia aj Boris *39
dnes, 01:05, Ano mučeník prezident Tiso je uz v raji.:) Tak to vie len Boh, svatoreceny nebol. Ale ako...
dnes, 00:53, možno ty, nevedomky, otváraš iné dvere, aké nám otvoril Ježiš Kristus...?
dnes, 00:48, 11,.....Amen,....počuli sme Božie slovo. A teraz milí bratia a sestry, podajme si spolu ruky...
dnes, 00:44, 93,....tu musím s tebou súhlasiť. Teda, už je mučený Tiso v pekle? Aj keď narobil veľa...
dnes, 00:41, 3,....Súhlasím. Ale potom prečo ty otváraš iné dvere ako ja? V čom je problém?
dnes, 00:25, Existuje len jedna pravda a preto existujú len jedny dvere k nej...:-)
dnes, 00:20, Čo ešte viac si môžme želať ako keď anjel mierotvorca Vladimír Vladimirovica Putin...
dnes, 00:08, nejako si stichla, stara prostitutka
dnes, 00:03, Je zaujímavbé, že Čechom, Poliakom i Maďarom to funguje lepšie aj bez EURA. A čo...
dnes, 00:00, Najprv rozkradli štát , pustili k veslu vexlákov a potom zaviedli EURO pre chudobu.
včera, 23:57, Šťastlivci a možno i zlodeji ktorým sa darí, nevidia chudobu a trápenie rodín okolo seba....
včera, 23:51, Klasické farizejské heslo.
včera, 23:50, Mučeník Tiso? To jehovisti sa nechytaju.;)