hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Pivo IPA
príspevkov 3 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 29.11.2019 08:00 Higgs
posledná zmena 29.11.2019 08:40
|
1
|
Pivo obsahuje rôzne polyfenoly, ktoré môžu byť dôležité pre jeho chemickú stabilitu, medzi ktoré patria prenylované flavonoidy, fenolové kyseliny, jednoduché fenoly, flavanoly, hydroxykumaríny, flavóny (Gerloff a kol. 2010 ), proantokyanidíny, triesloviny a aminofenolové zlúčeniny. Okrem antioxidačného potenciálu zohrávajú tieto zlúčeniny dôležitú úlohu v chuti (horkosť, adstringencia, tvrdosť) a farbe. Väčšina polyfenolových zlúčenín je odvodená od sladu a zvyšok pochádza z chmeľu. Tieto zlúčeniny sa podieľajú na chemickej stabilite a trvanlivosti piva. Fenolové zlúčeniny môžu tiež pôsobiť ako antioxidanty v ľudskom tele ako ochranné činidlo proti oxidácii kyseliny askorbovej a nenasýtených mastných kyselín.
Rutin, ďalšia fenolová zlúčenina, má protizápalové účinky, antartritické a protiplesňové účinky. Inhibuje aktivitu aldózreduktázy a môže pôsobiť ako inhibítor angiogenézy. Pomáha tak pri kontrole niektorých druhov rakoviny. Rutin môže mať ochranný účinok proti niektorým neurologickým poruchám, ako je Parkinssonova choroba. Štúdie ukázali, že mierna konzumácia piva môže byť spojená so zníženým rizikom koronárnej srdcovej choroby, ako aj s inhibičným účinkom na rast rakoviny pankreasu. Kyselina ferulová, fenolová kyselina nájdená v jačmeni, sladovom jačmeni a pive, je účinným antioxidantom a má protirakovinové vlastnosti in vitro. Bolo pozorované, že pivo zlepšuje antioxidačnú kapacitu ľudskej plazmy vďaka prítomnosti fenolových zlúčenín.
Viac o tomto vedeckom výskume viď: odkaz
|
|
|
2
|
|
1. Higgs 29.11.2019, 08:00
Pivo obsahuje rôzne polyfenoly, ktoré môžu byť dôležité pre jeho chemickú stabilitu, medzi ktoré patria prenylované flavonoidy, fenolové kyseliny, jednoduché fenoly, flavanoly, hydroxykumaríny, flavóny (Gerloff a kol. 2010 ), proantokyanidíny, triesloviny a aminofenolové zlúčeniny. Okrem antioxidačného potenciálu zohrávajú tieto zlúčeniny dôležitú úlohu v chuti (horkosť, adstringencia, tvrdosť) a farbe. Väčšina polyfenolových zlúčenín je odvodená od sladu a zvyšok pochádza z chmeľu. Tieto zlúčen...
▲
29.11.2019, 08:34
|
U nás dostupná IPA je napr. táto: odkaz Kto raz ochutná, už nebude chcieť iné. ....Samozrejme s mierou. Dve tieto malé 330 ml vlaštičky úplne stačia. :-)
|
|
|
3
|
|
2. Higgs 29.11.2019, 08:34
U nás dostupná IPA je napr. táto: https://cdn.metro-group.com/sk/sk_pim_41261001001_00 Kto raz ochutná, už nebude chcieť iné. ....Samozrejme s mierou. Dve tieto malé 330 ml vlaštičky úplne stačia. :-)
▲
29.11.2019, 08:40
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 )
veľkosť : 86 114 B
vygenerované za : 0.106 s
unikátne zobrazenia tém : 49 529
unikátne zobrazenia blogov : 861
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
V kontexte blogu Nadji som si dovolil k problematike zaujať obšírnejší názor. Naozaj musíme poznať takmer všetko, aby sme si z toho mohli vyberať pravdu? Naozaj musím poznať pokiaľ možno všetku pravdu protistrany, aby som mohol povedať, ale aj nepov...
citát dňa :
Aj múdry sa stane hlúpym, keď na sebe prestane pracovať.
|