hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Otázky pre svedkov Jehovových (23)…
príspevkov 8 |
zobrazení 12 |
posledná zmena 26.6.2020 01:47
|
1
|
Otázka č. 23:
"Potom som v nočných videniach zbadal štvrté zviera, hrôzostrašné, desivé a neobyčajne silné. Malo veľké železné zuby. Hltalo a drvilo nimi, a čo zostalo, to rozdupávalo nohami. Bolo odlišné od predošlých zvierat a malo desať rohov. Keď som si tie rohy prezeral, zrazu medzi nimi vyrástol ďalší roh, malý, a tri z tých prvých rohov boli pred ním vytrhnuté. Na tom rohu som uvidel akoby ľudské oči a ústa, ktoré hovorili povýšenecky.” - Daniel 7:7, 8.
Kniha SV pod názvom ‘Venuj pozornosť Danielovmu proroctvu!’ tvrdí, že proroctvo v siedmej kapitole Daniela, týkajúce sa troch vytrhnutých rohov šelmy, sa uskutočnilo už dávno v rozpätí viac ako dvoch storočí, počnúc britskou porážkou španielskej armády v roku 1588 a vyvrcholením porážkou francúzskeho námorníctva v bitke pri Trafalgare v roku 1805. Tri rohy údajne predstavujú Španielsko, Holandsko a Francúzsko. Pretože rohy predstavujú vládnucu moc súvisiacu s rímskou šelmou, ich vytrhnutie musí znamenať, že rohy prestanú vládnuť. Aj keď všetky španielske, francúzske a holandské vojny stratili rozhodujúce námorné bitky s Britmi, neprestali byť politickými a vojenskými mocnosťami! Francúzsko je v skutočnosti od prvej svetovej vojny kľúčovým spojencom Veľkej Británie a dnes je dokonca jadrovou mocnosťou!
Vzhľadom na dnešnú kritickú finančnú krízu, ktorá šokuje národy eurozóny a hrozí zničením celých národov finančne, nie je rozumnejšie dospieť k záveru, že tri rohy ešte neboli vytrhnuté?
|
|
|
4
|
|
1. pozorovateľ 22.06.2020, 05:22
Otázka č. 23:
"Potom som v nočných videniach zbadal štvrté zviera, hrôzostrašné, desivé a neobyčajne silné. Malo veľké železné zuby. Hltalo a drvilo nimi, a čo zostalo, to rozdupávalo nohami. Bolo odlišné od predošlých zvierat a malo desať rohov. Keď som si tie rohy prezeral, zrazu medzi nimi vyrástol ďalší roh, malý, a tri z tých prvých rohov boli pred ním vytrhnuté. Na tom rohu som uvidel akoby ľudské oči a ústa, ktoré hovorili povýšenecky.” - Daniel 7:7, 8.
Kniha SV pod...
▲
22.06.2020, 18:08
|
|
6
|
K tej šelme zjavenie Jána
odkaz
|
|
|
7
|
1, .... pozorovateľ, ak tak rozumieš Písmu, ....prečo si nazaložíš cirkev?
Ty absolútne ignoruješ kontext Biblie/Daniela/, .... alebo si myslíš, že Rímska ríša ešte stále vládne?
A nikto nespochybňuje to, že niekto je "jadrovou mocnosťou". A nie je to len Francúzsko, ale tých jadrových mocností je viac!
A ten tvoj záver je už totálne uletený a nemá žiadny súvis s daným proroctvom!
|
|
|
8
|
1, ...... šelma, ... tri rohy čo boli vytrhnuté!
odkaz
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 )
veľkosť : 111 671 B
vygenerované za : 0.050 s
unikátne zobrazenia tém : 332 738
unikátne zobrazenia blogov : 4 138
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti :
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Pretože si v mojich očiach vzácny a cenný a pretože ťa milujem .... Iz 43,4 Súhlasíte so mnou, že viac kresťanov dnes pozná Desatoro ako novú zmluvu o nezaslúženej Božej milosti? Keby ste sa prešli po Times Square v New Yorku, alebo pod Manderlou a...
citát dňa :
Nadmerné upieranie sa o ideály brzdí vlastný intelektuálny rast!
|