1
|
Zaujimali by ma vase skusenosti v oblasti gastronomie. Tipy na restauracie kde varia "ako u mamicky" a na tie kde varia "ako u nevlastnej mamicky".
pochvala, kritika...piste a neprehanajte.
|
|
|
44
|
|
1. dorota 20.09.2009, 22:19
Zaujimali by ma vase skusenosti v oblasti gastronomie. Tipy na restauracie kde varia "ako u mamicky" a na tie kde varia "ako u nevlastnej mamicky".
pochvala, kritika...piste a neprehanajte.
▲
22.09.2009, 23:09
|
môj švagor robil čašníka na Slovensku, aj v zahraničí,nikdy nekomentoval,ale mäsité jedlo si v podniku nedá....2 x do roka prídu so sestrou domov,vtedy ich hostím... šúľance,šišky,fučku,bryndzové pirohy,slivkové knedle,čučoriedkové lievance,halušky...ak si chceme pochutnať,tak sa pozývame domov partia a vieme,že bude dobre aj dobréééé....zosušenú kačicu so studenými lokšami s 3-týždňovou rezerváciou nezopakujeme... Slovenský raj
|
|
|
48
|
|
44. 22.09.2009, 23:09
môj švagor robil čašníka na Slovensku, aj v zahraničí,nikdy nekomentoval,ale mäsité jedlo si v podniku nedá....2 x do roka prídu so sestrou domov,vtedy ich hostím... šúľance,šišky,fučku,bryndzové pirohy,slivkové knedle,čučoriedkové lievance,halušky...ak si chceme pochutnať,tak sa pozývame domov partia a vieme,že bude dobre aj dobréééé....zosušenú kačicu so studenými lokšami s 3-týždňovou rezerváciou nezopakujeme... Slovenský raj
▲
24.09.2009, 15:50
|
studene jedlo. co ste spravili? otocili ste ich naspat nech to ohreju?
|
|
|
6
|
|
2. 20.09.2009, 22:22
v ktorom meste ??
▲
20.09.2009, 22:24
|
to jedno, ale nech sme pripraveni ak ho navstivime
|
|
|
3
|
si ma predbehla, no ale nehnevám sa, he he - len ťa upozorňujem!
|
|
|
5
|
|
3. 20.09.2009, 22:22
si ma predbehla, no ale nehnevám sa, he he - len ťa upozorňujem!
▲
20.09.2009, 22:24
|
?? v com som ta predbehal?
v teme?
si mala chut na gastronomicku temu tiez?
|
|
|
12
|
|
5. dorota 20.09.2009, 22:24
?? v com som ta predbehal?
v teme?
si mala chut na gastronomicku temu tiez?
▲
20.09.2009, 22:39
|
|
7
|
|
3. 20.09.2009, 22:22
si ma predbehla, no ale nehnevám sa, he he - len ťa upozorňujem!
▲
20.09.2009, 22:26
|
Aračídka, napíš o tej reštike s kapustnico - držkovou polievkou
|
|
|
11
|
|
7. Nadja 20.09.2009, 22:26
Aračídka, napíš o tej reštike s kapustnico - držkovou polievkou
▲
20.09.2009, 22:38
|
Drndula, som rada, že sme sa dnes stretli zase. No, v krátkosti : Vracali sme sa od známych z kopaníc nad Ilavou , v krásnom prostredí Strážovských vrchov. Po diaľnici sme švihali domov, a akoje naším zvykom, predlžiť si výlet, vybrali sme si jednu takú celkom slušnú zastávku pri diaľnici - akože motorest, či ako to nazvať. Al Rašíd mal úžasnú chuť na dobrú držkovú, tak skúšal, či ju majú. Mali, bohužiaľ. Lenže ako do nej hrabol s lyžičkou, prvé-druhé sústo, zistil, že je skysnutá. Zavolal čiašnika a ten sa akože udivil, potom vzal polievku a odišiel do kuchyni s tým, že Al Rašidovi prinesie ako náhradu kapustovú polievku. Môj dzedko bol z toho trochu rozladený, ale preto, že je slušniak, zaťal zuby. Čiašnik mu priniesol riadnu porciu kyslej , doslova riadne kyslej kapustovej polievky. Chlipol raz,dva,trikrát a na lyžičke našiel medzi kapustou držku. Opatrne ju prilepil na kraj taniera, oči mu vybehli jak fašírky, a začal snoriť v polievke,. Vytiahol ich asi 5 - 6 kusov. Obložil držkami tanier jak dožinkový veniec a zavolal čiašnika. Ten sa vyhováral, vykrúcal, neveril.... nakoniec z neho vyšlo nasledovné: "viete, to sa muselo stať tak, že kuchár naberá tou istou naberačkou, tak ju použil z držkovej do kapustovej a nejaké tie držky sa tam dostali". Koniec, už som si mysela, že o chvíľu príde záchranka aj s policajtami, ale opakujem, mali šťastie - môj sarý síce kedysi boxoval a pri jeho výške 2 metre a l2O kíl by to bolo tak na áro, teraz len zaplatil pivo a jednu minerálku a vstali sme na znak protestu . Myslím si, že aj čiašnik si vydýchol. Ale za to im neustále robím reklamu - prezradím vždy názov toho zariadenia a urobím to aj dnes: Bola to DEVA, tak sa ten chliev volal.
Dumali sme o tom, že zavoláme ŠOJKU, ale potom sme si povedali - čert to vem, viacej sa nezastavíme, aj keby nás na kolenách prosili -
|
|
|
14
|
|
11. 20.09.2009, 22:38
Drndula, som rada, že sme sa dnes stretli zase. No, v krátkosti : Vracali sme sa od známych z kopaníc nad Ilavou , v krásnom prostredí Strážovských vrchov. Po diaľnici sme švihali domov, a akoje naším zvykom, predlžiť si výlet, vybrali sme si jednu takú celkom slušnú zastávku pri diaľnici - akože motorest, či ako to nazvať. Al Rašíd mal úžasnú chuť na dobrú držkovú, tak skúšal, či ju majú. Mali, bohužiaľ. Lenže ako do nej hrabol s lyžičkou, prvé-druhé sústo, zistil, že je skysnutá. Zavolal čiašn...
▲
20.09.2009, 22:42
|
si aspoň precvičíš pršteky, nech ťa z práce nevyhodia
|
|
|
18
|
|
14. Nadja 20.09.2009, 22:42
si aspoň precvičíš pršteky, nech ťa z práce nevyhodia
▲
20.09.2009, 22:46
|
no, odbočím od témy, ale to je ako keby sme sa ida cestou stretli na ulici, tak ti jedno prezradím. Včera sme mali taký príjemný večer v tejto synovej izbičke, zapálili sme si vonné sviečky a dumali sme o živote. Potom sme sa pohrali s kartami - ti poviem, november bude čulý,rušný a nie príliš prajný pre moju osobu. Ale potešujúce je, že ma to akosi prinútilo trošku sa zamyslieť, plánovať a nebáť sa prijať zmeny tak, aby ma neprekvapili. Veď už som o tom písala - som pesimistický optimista , pripravujem sa tak, že keby to bolo zlé, mám všetko pripravené prežiť to. A teraz pa.
|
|
|
32
|
|
18. 20.09.2009, 22:46
no, odbočím od témy, ale to je ako keby sme sa ida cestou stretli na ulici, tak ti jedno prezradím. Včera sme mali taký príjemný večer v tejto synovej izbičke, zapálili sme si vonné sviečky a dumali sme o živote. Potom sme sa pohrali s kartami - ti poviem, november bude čulý,rušný a nie príliš prajný pre moju osobu. Ale potešujúce je, že ma to akosi prinútilo trošku sa zamyslieť, plánovať a nebáť sa prijať zmeny tak, aby ma neprekvapili. Veď už som o tom písala - som pesimistický optimista , pr...
▲
20.09.2009, 23:05
|
|
21
|
|
11. 20.09.2009, 22:38
Drndula, som rada, že sme sa dnes stretli zase. No, v krátkosti : Vracali sme sa od známych z kopaníc nad Ilavou , v krásnom prostredí Strážovských vrchov. Po diaľnici sme švihali domov, a akoje naším zvykom, predlžiť si výlet, vybrali sme si jednu takú celkom slušnú zastávku pri diaľnici - akože motorest, či ako to nazvať. Al Rašíd mal úžasnú chuť na dobrú držkovú, tak skúšal, či ju majú. Mali, bohužiaľ. Lenže ako do nej hrabol s lyžičkou, prvé-druhé sústo, zistil, že je skysnutá. Zavolal čiašn...
▲
20.09.2009, 22:50
|
dobra vyhovorka. to ako mna presviedcal casnik,ze to co mi doniesom JE gyros a nie sote ako som tvrdila ja a aj kamaratka a vobec kazdy kto to videl. o skysnutej slahacke so spreja ani nebudem pisat. ale bola to restauracia Propeler v BA.
|
|
|
24
|
|
21. dorota 20.09.2009, 22:50
dobra vyhovorka. to ako mna presviedcal casnik,ze to co mi doniesom JE gyros a nie sote ako som tvrdila ja a aj kamaratka a vobec kazdy kto to videl. o skysnutej slahacke so spreja ani nebudem pisat. ale bola to restauracia Propeler v BA.
▲
20.09.2009, 22:55
|
...BA,je cela taka,ani gyros,ani sote...a skysnuta,jak ta slahacka...mesto bez buducnosti a svedomia...
|
|
|
27
|
|
24. 20.09.2009, 22:55
...BA,je cela taka,ani gyros,ani sote...a skysnuta,jak ta slahacka...mesto bez buducnosti a svedomia...
▲
20.09.2009, 22:59
|
z druheho brehu sa dobre ujuka, co?
|
|
|
31
|
|
27. dorota 20.09.2009, 22:59
z druheho brehu sa dobre ujuka, co?
▲
20.09.2009, 23:02
|
...veeelmi dobre...hlavne ak si za vodou...)))
|
|
|
35
|
|
31. 20.09.2009, 23:02
...veeelmi dobre...hlavne ak si za vodou...)))
▲
20.09.2009, 23:15
|
je jedno kde si.
ak vies po vode chodit.
|
|
|
37
|
|
27. dorota 20.09.2009, 22:59
z druheho brehu sa dobre ujuka, co?
▲
21.09.2009, 06:42
|
že by pán bol z Pétršky????
|
|
|
4
|
to jedno, ale nech sme pripraveni ak ho navstivime
|
|
|
8
|
tak ja z toho nášho okolia. Mám rada Tavernu na Červenom kameni - s obľubou si tam dávam cesnačku a syr v zemiakovom cestíčku s hranolkami a tatárkou. Výborne pripravujú aj rezne a iné jedlá z mäsa.
V Pezinku je výborná kuchyňa u Matyšáka, najnovšie sa dá aj na gastro - majú široký výber.
Gurman - hneď na začiatku smerom od BA, neďaleko Tesca na hlavnej - oranžový dom. To je tá správna kuchyňa, kde je všetko ako od starej materi. Aj domáce jedlá - šuľance, buchty,a podobne - nešetria na maku, orechoch a veľkosti porcie - tých mám najradšej. A odprúčam ti Ivánku pri Dunaji - v rodinnom dome pri kaplnke v malom parčíku dostaneš svetovej značky langoše , zemakové placky a vo dvore je aj slušná cukráreň s výrobkami. No, nebudem pokračovať, lebo v našom meste je takýchto zariadení toľko, že by ma ruka bolela, keby som ich všetky popísala, myslím tie, kde mi chutí najviac jedlo z ich ponuky. Ale by som bola pes, keby som nespomenula bistro u Katky, najlepšie šaláty - rybací vedie a milí personál /dvaja chla****, ktorí vedia ako na to ,nevtieravo, milo a slušne/.
|
|
|
9
|
|
8. 20.09.2009, 22:29
tak ja z toho nášho okolia. Mám rada Tavernu na Červenom kameni - s obľubou si tam dávam cesnačku a syr v zemiakovom cestíčku s hranolkami a tatárkou. Výborne pripravujú aj rezne a iné jedlá z mäsa.
V Pezinku je výborná kuchyňa u Matyšáka, najnovšie sa dá aj na gastro - majú široký výber.
Gurman - hneď na začiatku smerom od BA, neďaleko Tesca na hlavnej - oranžový dom. To je tá správna kuchyňa, kde je všetko ako od starej materi. Aj domáce jedlá - šuľance, buchty,a podobne - nešetria na ...
▲
20.09.2009, 22:32
|
hmm, to je ta taverna skoro v arealu zamku? sedis a aj vonku ... tak po lavej strane ak ides na zamok?
|
|
|
13
|
|
9. dorota 20.09.2009, 22:32
hmm, to je ta taverna skoro v arealu zamku? sedis a aj vonku ... tak po lavej strane ak ides na zamok?
▲
20.09.2009, 22:41
|
áno, tam si občas vybehneme aj na obed, ale zriedka, skôr s Al Rašidom, keď máme voľno. Mám rada to prostredie, spájame to aj s prechádzkou, ak tam práve nevládnu komáre.
|
|
|
15
|
|
13. 20.09.2009, 22:41
áno, tam si občas vybehneme aj na obed, ale zriedka, skôr s Al Rašidom, keď máme voľno. Mám rada to prostredie, spájame to aj s prechádzkou, ak tam práve nevládnu komáre.
▲
20.09.2009, 22:43
|
no tak do tej Taverny uz JA nikdy nepojdem. slabota. raz mi stacilo.
jedlo bez fantazia, a pritom su na mieste kde mozu tazit inspiracie.
|
|
|
19
|
|
15. dorota 20.09.2009, 22:43
no tak do tej Taverny uz JA nikdy nepojdem. slabota. raz mi stacilo.
jedlo bez fantazia, a pritom su na mieste kde mozu tazit inspiracie.
▲
20.09.2009, 22:47
|
ja nepotrebujem ich fantáziu, ja milujem syr v zemiakovom cestíčku a tam mi vždy chutí.
|
|
|
25
|
|
19. 20.09.2009, 22:47
ja nepotrebujem ich fantáziu, ja milujem syr v zemiakovom cestíčku a tam mi vždy chutí.
▲
20.09.2009, 22:57
|
hm, a predpokladam,ze veeeeeeeeeelka obloha.
z kapusty
vyprazany syr uz prestali robit aj v IKEA. je to nezdrave.
|
|
|
38
|
|
25. dorota 20.09.2009, 22:57
hm, a predpokladam,ze veeeeeeeeeelka obloha.
z kapusty
vyprazany syr uz prestali robit aj v IKEA. je to nezdrave.
▲
21.09.2009, 06:49
|
dorotka, mrkni sa na celú vec tak, že sú jedlá ktoré si človek obľúbi, pretože mu zachutia a občas "za nimi vybehne". Zdravé - nezdravé..... tak ti to tak poviem, do Taverny chodím párkrát do roka preto, že si spravíme výlet po okolí a potom sa teším na môj syr v zemiakovom cestíčku, jasné, že aj s oblohou, pretože tá kapusta, o ktorej ty píšeš je skutočne zdravá , a nielen ona, aj to ostatné "živé", čo naložia na tanier. Do Ivánky , ako som spomínala tie langoše , chodíme párkrát do roka, keď na langoše dostaneme chuť a robíme si výlet tým smerom, dokonca keď nejdeme na langoš, občas sa stavíme v susednej dedine zv.Vájsgrup a dáme si tam husacinku s lokšami - fuj.... fakt nezdravé... ono to je v živote tak, že občas si človek dopraje aj to , čo je nezdravé... sa mrkni na monitor - fuj... jak to móžeme tolko četuvat, šak je to na oči smrt .... a vúbec nezdravé jak hovado ... idem si dat friško banán, pár slyvek s jabúčkem a dám si do tanýra aj hrozénko s nektarinku. To víš, bolo vinobrány,treba črevá prečiscit, lokše s husú došly, cigánska uš v sobotu ... ale čo , raz do roka sa to dá vydržat, ne?
|
|
|
10
|
OT:
Poznam jeden podnik kde maju v ponuke kuraci bocik - novy sladky, obcas tam chodim len tak zo srandy a vzdy si pytam ten kuraci bocik a nikdy ho nemaju. Nedavno mi niekto vravel ze kdesi zas mali v ponuke kuraciu svieckovu. Neviem teraz ci ja som blby (vlastne viem ale radsej budem ticho), alebo naozaj nieco take existuje a ten nazov je zmysluplny...
|
|
|
16
|
kuracia svieckova.
to citam 1x...ale asi by som si neobjednala ani zo srandy.
|
|
|
17
|
ale uz viem co to jeeee! to je ako "kuraci stroganov" proste pouziju kuracie maso. priprava receptu je ta ista.
tak presne tuto "fantaziu" nemam rada.
|
|
|
20
|
ja mam rada cinanov na obchodnej vzdy ked ideme s kamoskou ( sexy stihla blondinka ) dostaneme maxi hranolky a kolu zadarmo maju niekolko vyhod- dobre jedlo,za 3 eura sa tam najete 2ja,clovek moze robit ramena ze vie jest palickami...a vobec ma netrapi z akej krysy to jedlo robia kym nevidim vnutro ich kuchyne :D
|
|
|
22
|
toto ja nedokazem. ked si dam prazene rezance s kuracim maskom a zistom,ze to masko je ta najhorsia cast z kurata resp iba koza tak nizka cena ide stranou. ale na safku otvorili "cinu". tam maju dobre rezance ale skoda ze som dostala alergiu na ich omacky.
ked chcem kvalitnu cinu idem do restauracie sanghaj v hoteli astra. taka chrumkava kacica a kari ryza. uuuu.
|
|
|
26
|
|
22. dorota 20.09.2009, 22:54
toto ja nedokazem. ked si dam prazene rezance s kuracim maskom a zistom,ze to masko je ta najhorsia cast z kurata resp iba koza tak nizka cena ide stranou. ale na safku otvorili "cinu". tam maju dobre rezance ale skoda ze som dostala alergiu na ich omacky.
ked chcem kvalitnu cinu idem do restauracie sanghaj v hoteli astra. taka chrumkava kacica a kari ryza. uuuu.
▲
20.09.2009, 22:58
|
tam robi moj kamos preto tam radsej nejem
|
|
|
28
|
|
26. Mortiisia 20.09.2009, 22:58
tam robi moj kamos preto tam radsej nejem
▲
20.09.2009, 23:00
|
a ked mu poviem ,ze poznam martiisu a usmejem sa, takto , dostanem zlavu?
|
|
|
30
|
|
28. dorota 20.09.2009, 23:00
a ked mu poviem ,ze poznam martiisu a usmejem sa, takto , dostanem zlavu?
▲
20.09.2009, 23:02
|
nie lebo on nepozna tento blby nick ktory som na tomto fore pouzila 1 a posledny krat ...dakedy som papkala v astre lebo sme to mali nedaleko skoly,ale odkedy som studenta VS moj denny prijem je studena bageta -__-
|
|
|
33
|
|
30. Mortiisia 20.09.2009, 23:02
nie lebo on nepozna tento blby nick ktory som na tomto fore pouzila 1 a posledny krat ...dakedy som papkala v astre lebo sme to mali nedaleko skoly,ale odkedy som studenta VS moj denny prijem je studena bageta -__-
▲
20.09.2009, 23:09
|
aaaaaaaaaaaaaaaaale
ja na VS som papkala spagety s kockou masoxu hlad je hlad.
|
|
|
23
|
Este sa priznam s jednym mojim vtipkom... v jednom podniku som si vsimol ze nikdy nemaju hranolky, ale maju ich v ponuke napisane. Tak som tam chodil kazdy den a prosil si hranolky, a ked povedali ze nemaju, tak som sa spytal akoto ze nemate, vsak ich mate vypisane tam v ponuke? Po asi mesiaci chodenia som dosiel aj s kolegom a povedal som mu: Miso teraz bude prdel, pozeraj vypytam si hranolky! Oni to poculi a nejak divne sa tvarili, Ja ze co sa deje (pomylel som si)? Tak som povedal, prosim si hranolky s (nepamatam cim).... A oni na to a polievku si nedate? A Ja: Mate hranolky? A Oni: Mame! A Ja: Vazne? Tak doniesla tetuska ukazat take velke vrecko s mrazenymi hranolkami a vitazoslavne mi ho ukazovala. Ja som len ziral (Miso to potom opisoval ako spadnutie mojej sanky...)... Zmohol som sa len spytat: A viete co, nemohol by som si dat radsej dat ryzu? Na hranolky uz akosi nemam chut! Ale tetky ma zas dobehli, miesto toho aby mi zacali nadavat v lepsom pripade, a v horsom hadzat po mne vechte a liat pomyje, tak povedali: Samozrejme nech sa paci! A ja som bol uplne mimo z toho a povedal som ze predsa len si dam radsej tie hranolky... To bola prihoda roka potom vo firme, ked sa o mne cely den vravelo ze som v tom podniku dostal hranolky...
|
|
|
29
|
ja som si oblubilaTirolsku izbu na zahradnickej.
je drahsia ale vyborna kuchyna a vyhoda je,ze je mimo centra a je tam klud na vikendove posedenie.
|
|
|
34
|
no a kde skutočne výborne varia, reštaurácia Stará mama".. pri Zubore Jadrankinom , reštaurácia zrenovovaná z vidieckeho domčeka, je to hneď pri ceste a varia tam podomácky , dobré ceny a veľmi chutné a veľké porcie..Osobne doporučujem jelení guláš..mňam...)))
|
|
|
36
|
|
34. 20.09.2009, 23:10
no a kde skutočne výborne varia, reštaurácia Stará mama".. pri Zubore Jadrankinom , reštaurácia zrenovovaná z vidieckeho domčeka, je to hneď pri ceste a varia tam podomácky , dobré ceny a veľmi chutné a veľké porcie..Osobne doporučujem jelení guláš..mňam...)))
▲
20.09.2009, 23:16
|
oo, a je tam aj jelen? naozaj? nie nejaka trapna nahrazka...
skade beru jelenie maso ak nie je sezona lovu?
|
|
|
39
|
Ónya, tam sme chodievali v minulosti, boli dobrí, potom sa to akosi zopsulo a vyhýbali sme sa im, vravíš, že ich prerobili? Konečne , dúfam, že nový majiteľ nešetrí na dobrých kuchároch, keď pôjdeme okolo, stavíme sa tam.
|
|
|
40
|
|
39. 21.09.2009, 06:53
Ónya, tam sme chodievali v minulosti, boli dobrí, potom sa to akosi zopsulo a vyhýbali sme sa im, vravíš, že ich prerobili? Konečne , dúfam, že nový majiteľ nešetrí na dobrých kuchároch, keď pôjdeme okolo, stavíme sa tam.
▲
21.09.2009, 07:47
|
Arašidka ..si ale kočka "" ..ten optimiznus z teba priam srší ..ô))))ešte je výborná aj "Snežienka" -- smer na Novú Baňu ..trošku ďalej od cesty .. malá vilka . tiež domáca výborná strava
|
|
|
41
|
há ha - babička Méri - drápala péri... no ale čo narobíš , šiesty krížik na ceste.....
|
|
|
42
|
arašidka, hlavne že si "večne duchom mladá" .. //aj moje krédo ""
|
|
|
43
|
Snažím sa,aj keď občas ...Ty, ˇOnya, poznáš to - obal chráni to, čo je dnu, preto je skôr opotrebovaný.
|
|
|
45
|
rozhodla som sa s vama podelit o suuper marinadu:
stava z 1/2 citrona
lyzica celeho korenia-rozdrvime v maziariku
1dcl oleja
2 struciky cesnaku
do toho namocime kuracie masko. potom upecieme.posolime a posypeme vela vela petrzlenovej vnate.
|
|
|
46
|
|
45. dorota 23.09.2009, 13:57
rozhodla som sa s vama podelit o suuper marinadu:
stava z 1/2 citrona
lyzica celeho korenia-rozdrvime v maziariku
1dcl oleja
2 struciky cesnaku
do toho namocime kuracie masko. potom upecieme.posolime a posypeme vela vela petrzlenovej vnate.
▲
23.09.2009, 21:44
|
Dorka, ty mi robiš chute zajtra si to vyskúšam, aLe....najprv skočím kúpiť mažiarik
|
|
|
47
|
ja ma keramicky maziar, som si corkla z labaku
vcera som robila spizy kde som marinadu mierne modifikovala: olej, korenie, cervene vino, rimsky kmin, klincek. paradicka.
somna seba taka hrda
|
|
|
|