hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Mleté mäso
príspevkov 34 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 21.4.2010 11:02
posledná zmena 22.4.2010 14:04
|
1
|
Aby som vás už úplne nahnevala, tak sa chcem opýtať, či si kupujete mleté mäso(hotové v balíčku) v obchode? Alebo si kúpiť napr. bravčový bôčik, keď je dobrá cena, pomeliete doma a mate doma v mrazáku a keď potrebujete raz dva máte po ruke a viete čo v tom je.
|
|
|
25
|
|
1. 21.04.2010, 11:02
Aby som vás už úplne nahnevala, tak sa chcem opýtať, či si kupujete mleté mäso(hotové v balíčku) v obchode? Alebo si kúpiť napr. bravčový bôčik, keď je dobrá cena, pomeliete doma a mate doma v mrazáku a keď potrebujete raz dva máte po ruke a viete čo v tom je.
▲
21.04.2010, 15:39
|
|
2
|
ola Lea. Teraz si kupujem mlate maso..raz za cas si doprajem 🙂)). Kedze nemam masovy mlyncek, tak si musim kupit takto, ale keby som nemal, tak si kupim pekny bocik a si ho pomeliem doma.
|
|
|
3
|
Pozdravujem Velkeho brata - ahoj Rains. Musim popozerat doma, mali by sme mat doma masovy mlyncek a tiez si kupim bocik a pomeliem. Predvcerom som kupila mlete maso- nebolo zle a urobila mlety rezen len tak v muke obalovany, ale predsa clovek zvazuje co za gebuziny v tom mozu byt pomlete, tak radsej si to urobim sama. Teraz budem na DF otravovat s praktickymi radami a otazkami, filozovanie uz ma nebavi.
|
|
|
4
|
meliem výlučne doma ..chlpy jesť nebudem ..mám na to alergiu. /určite je to čisté mäso ale mám k tomu nedôveru /. Naposledy sa mi pokazil mixér na mäso..to bolo suer bez práce ,.. zrovna som robila cez víkend plnenú papriku tak som mlela ručne..len tam mám vžd y jeden problém kým zistím ako ten nožík má správne byť aby mi to mlelo, vetečú mi nervy...
|
|
|
5
|
ahoj mala sestra lea 🙂)))). Skoda ze sa vytracaju tie stare klasicke masiarstva. Povacsinou sa v obchode da kupit len to balene. V maloktorom hyper, mega alebo inom markete sa da kupit este take volne lozene.
|
|
|
6
|
Aj ja si myslím, že iba ten, čo sa chce priotravit si kupi už pomleté maso. Ak mlete maso, tak si ho pomelte z toho co vidíte ako vyzeralo predtým, než ste to pomleli.
|
|
|
7
|
|
6. ranexil 21.04.2010, 11:15
Aj ja si myslím, že iba ten, čo sa chce priotravit si kupi už pomleté maso. Ak mlete maso, tak si ho pomelte z toho co vidíte ako vyzeralo predtým, než ste to pomleli.
▲
21.04.2010, 11:25
|
presne toto ranexil som chcela povedať.."neviete čo jete "../ to isté platí na kupované klobásy, ktoré sú najväčšín zdrojom najväčších škodlivín ´= jedov., ktoré prijímem do oranizmu. tam sa pomelie často krát aj staré mäso a obrezky, a doladia to koreninami a červenou paprikou, aby sa prerazil puch..takže iba striedmo ))
|
|
|
9
|
|
7. 21.04.2010, 11:25
presne toto ranexil som chcela povedať.."neviete čo jete "../ to isté platí na kupované klobásy, ktoré sú najväčšín zdrojom najväčších škodlivín ´= jedov., ktoré prijímem do oranizmu. tam sa pomelie často krát aj staré mäso a obrezky, a doladia to koreninami a červenou paprikou, aby sa prerazil puch..takže iba striedmo ))
▲
21.04.2010, 11:28
|
ale kto nemá inú možnosť..tak občas nepoviem..lenže osobne by som to mäso ešte "prebrala" a umyla. Ja na to nie som..preto nie je dobre ani v reštáráciách konzumovať mleté mäso a podobne.. je tam pomletý ôprehľad týždňa..,, tatarák ..? hm vraj je to teraz hit..ale zdravý ?
|
|
|
8
|
Ja som praxoval v masokombinate, mne to nemusíš hovorit. Dobre maso je akurat tak to , co si kupis ešte živé.
|
|
|
11
|
|
8. ranexil 21.04.2010, 11:28
Ja som praxoval v masokombinate, mne to nemusíš hovorit. Dobre maso je akurat tak to , co si kupis ešte živé.
▲
21.04.2010, 11:40
|
zive myslis surovy kus masa - ziaden masovy vyrobok ci pomlete maso vsak?
|
|
|
12
|
|
11. 21.04.2010, 11:40
zive myslis surovy kus masa - ziaden masovy vyrobok ci pomlete maso vsak?
▲
21.04.2010, 11:42
|
To je este ta lepsia voľba tak ako si to popísala, ale myslel som maso, ktoré ešte vydáva zvuky.
|
|
|
13
|
|
12. ranexil 21.04.2010, 11:42
To je este ta lepsia voľba tak ako si to popísala, ale myslel som maso, ktoré ešte vydáva zvuky.
▲
21.04.2010, 11:44
|
jaj no ale potom taku zivu sliepku, zajaca - treba zabit, ocistit... bleee toto neznasam. Ako male deti, ked otec zabil sliepky, tak ich oparil horucou vodou a sme museli sklbat a potom to hnusne pitvanie a smrad.... BRRRR
|
|
|
14
|
|
13. 21.04.2010, 11:44
jaj no ale potom taku zivu sliepku, zajaca - treba zabit, ocistit... bleee toto neznasam. Ako male deti, ked otec zabil sliepky, tak ich oparil horucou vodou a sme museli sklbat a potom to hnusne pitvanie a smrad.... BRRRR
▲
21.04.2010, 11:46
|
Namiesto toho si daj hlávkový šalát, reďkovky, či mrkvu. Nesmrdia až tak, aspoň dúfam, a pitvanie zeleniny nie je hnusné. Tiež dúfam, že je príjemnejšie.
|
|
|
15
|
|
14. 21.04.2010, 11:46
Namiesto toho si daj hlávkový šalát, reďkovky, či mrkvu. Nesmrdia až tak, aspoň dúfam, a pitvanie zeleniny nie je hnusné. Tiež dúfam, že je príjemnejšie.
▲
21.04.2010, 11:49
|
Mozno su aj take geneticky upravené, bez chlpov a peria, stací ich len na pekáč šupnuť...a čo radšej skončit s tým odpornym masom a dat sa na jedenie toho co nekvičí, ked to zabijaju.?
|
|
|
16
|
|
15. ranexil 21.04.2010, 11:49
Mozno su aj take geneticky upravené, bez chlpov a peria, stací ich len na pekáč šupnuť...a čo radšej skončit s tým odpornym masom a dat sa na jedenie toho co nekvičí, ked to zabijaju.?
▲
21.04.2010, 11:57
|
Ranexil mozno raz, ale az potom, ked uvarim a vyskusam vela roznych jedal z masa, aby som vedela, ked bude treba. Potom mozno prejdem na nekviciacu stravu.
|
|
|
17
|
|
16. 21.04.2010, 11:57
Ranexil mozno raz, ale az potom, ked uvarim a vyskusam vela roznych jedal z masa, aby som vedela, ked bude treba. Potom mozno prejdem na nekviciacu stravu.
▲
21.04.2010, 12:01
|
Lea nato treba mať mentalitu, aby sa človek zriekol masa, aspon si myslím.
|
|
|
18
|
|
17. ranexil 21.04.2010, 12:01
Lea nato treba mať mentalitu, aby sa človek zriekol masa, aspon si myslím.
▲
21.04.2010, 12:03
|
alebo chorobu , jajaj ked choroba prinuti clovek dokaze take veci ake by si ano vo sne nepomyslel
|
|
|
10
|
ano ..ale keď nemáme " živé "..musíme si ho kúpiť.. a mäso ktoré je už "mierne chytené " radšej vyhodiť ako konzumovať, nakoľko si môžete spôsobiť nemalé zdravotné problémy a to nestojí za to.
|
|
|
19
|
nerobím jedlá z mletého masa skoro nikdy. priznám sa. pár krát som ho kupila, u masiara bolo lepšie ako v obchode balené. tu ti ale poviem, že keby chcem nějakú chutovku, pomeliem si ho radšej...len nemam mlynček zatial.
|
|
|
20
|
|
19. 21.04.2010, 12:06
nerobím jedlá z mletého masa skoro nikdy. priznám sa. pár krát som ho kupila, u masiara bolo lepšie ako v obchode balené. tu ti ale poviem, že keby chcem nějakú chutovku, pomeliem si ho radšej...len nemam mlynček zatial.
▲
21.04.2010, 12:08
|
ale ked budem mat mlnček, čas a chut, možno tak raz za mesiac aj mlete masko bude...
|
|
|
21
|
|
19. 21.04.2010, 12:06
nerobím jedlá z mletého masa skoro nikdy. priznám sa. pár krát som ho kupila, u masiara bolo lepšie ako v obchode balené. tu ti ale poviem, že keby chcem nějakú chutovku, pomeliem si ho radšej...len nemam mlynček zatial.
▲
21.04.2010, 12:08
|
klasicky mlyncek je lepsi ako elektricky, lebo sa nema na nom co pokazit a je vecny, akurat noziky treba vyostrit
|
|
|
22
|
no ja si ukazem v predajni na masko a necham si ho tam priamo aj pomliet, ide o efekt straty vahy po zomleti a aj nemusim umyvat mlyncek
|
|
|
23
|
|
22. dorota 21.04.2010, 13:28
no ja si ukazem v predajni na masko a necham si ho tam priamo aj pomliet, ide o efekt straty vahy po zomleti a aj nemusim umyvat mlyncek
▲
21.04.2010, 14:13
|
Dorota ahoj, dobry napad. Inak pekny je ten kocur v avatary - to je ten mojkaci vsak? Taky ako ja
|
|
|
28
|
|
23. 21.04.2010, 14:13
Dorota ahoj, dobry napad. Inak pekny je ten kocur v avatary - to je ten mojkaci vsak? Taky ako ja
▲
21.04.2010, 23:50
|
|
30
|
|
28. dorota 21.04.2010, 23:50
ale on si aj lize ritku
▲
22.04.2010, 07:53
|
Dorotaaa. Také ja nerobím.
|
|
|
24
|
isto dorot, to je tiež spôsob..a ty vieš ako dlho majú oni neumytý mlynček ? ja musím mäso vyčistiť od všetkých blán a pod. ..veľakrát nájdem zrazeniny po rozkrojení mäsa a neviem si predstaviť že toto by som konzumovala. pri tom kupujem len čisté mäso--celkovo musím do mäsa "vidieť "))
|
|
|
26
|
fasirky forever, ale len domace a z br.pliecka.
|
|
|
27
|
Ukážkový príklad feministky je mužatka postoy-lea a jej mleté mäso, čo ani pán Boh nevie, čo je v ňom.
Žena s výzorom muža. Rozdvojená rozbitá osobnosť, má problém zaradiť sa do spoločnosti. Bezdetná lesbička, ktorá hrubými nadávkami uráža vzorných manželov a otcov.
Bacharka, ktorá nenávidí lásku.
Taká je postoy-lea.
|
|
|
29
|
|
27. 21.04.2010, 23:49
Ukážkový príklad feministky je mužatka postoy-lea a jej mleté mäso, čo ani pán Boh nevie, čo je v ňom.
Žena s výzorom muža. Rozdvojená rozbitá osobnosť, má problém zaradiť sa do spoločnosti. Bezdetná lesbička, ktorá hrubými nadávkami uráža vzorných manželov a otcov.
Bacharka, ktorá nenávidí lásku.
Taká je postoy-lea.
▲
21.04.2010, 23:51
|
naco by sa kto zaradoval
to za nas spravia iny, vid ze jo HTT
|
|
|
33
|
|
27. 21.04.2010, 23:49
Ukážkový príklad feministky je mužatka postoy-lea a jej mleté mäso, čo ani pán Boh nevie, čo je v ňom.
Žena s výzorom muža. Rozdvojená rozbitá osobnosť, má problém zaradiť sa do spoločnosti. Bezdetná lesbička, ktorá hrubými nadávkami uráža vzorných manželov a otcov.
Bacharka, ktorá nenávidí lásku.
Taká je postoy-lea.
▲
22.04.2010, 11:27
|
HTT ten isty prispevok citam od teba uz 2 krat, kludne to napis do kazdej temy. Si mi na smiech .
|
|
|
31
|
milujem fašírky... meliem doma, alebo si kúpim už nakrájané kusy bravčového mäsa na kocky. Tam mám väčšiu istotu,ako to mäso vyzerá. Aj keď - niekto namietne, že aj to je diskutabilné. Stačí mi privoniať a mám predstavu o tom,čie to mäso vydrží ešte cestu domov a neberiem ho, alebo voní tak, ako má.
A dostala som chuť na tatarák, ja viem, že sa mäso na to škriabe ostrým nožom, ale téma mi ho pripomenula.
|
|
|
32
|
|
31. 22.04.2010, 08:15
milujem fašírky... meliem doma, alebo si kúpim už nakrájané kusy bravčového mäsa na kocky. Tam mám väčšiu istotu,ako to mäso vyzerá. Aj keď - niekto namietne, že aj to je diskutabilné. Stačí mi privoniať a mám predstavu o tom,čie to mäso vydrží ešte cestu domov a neberiem ho, alebo voní tak, ako má.
A dostala som chuť na tatarák, ja viem, že sa mäso na to škriabe ostrým nožom, ale téma mi ho pripomenula.
▲
22.04.2010, 11:26
|
Arasid a na fasirky z bracoveho co? Zmes pliecka, bocika a toto si namelies?
|
|
|
34
|
|
32. 22.04.2010, 11:26
Arasid a na fasirky z bracoveho co? Zmes pliecka, bocika a toto si namelies?
▲
22.04.2010, 14:04
|
he,he ..ja som robila aj s hovädzinky,kde som do mäska nedávala pojidlo vajíčko,ale trocha smotany,petržlenovú vňať,biely peper,,trocha strúhanky a soľ.....to som po upečení dávala do smotanovo-hríbovej omáčky s knedľou,mňam
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
veľkosť : 152 709 B
vygenerované za : 0.086 s
unikátne zobrazenia tém : 36 217
unikátne zobrazenia blogov : 538
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Navždy dokonalý skrze Ježišovo dokonalé dielo Ale tento priniesol obeť za hriechy a navždy sa posadil po pravici Boha. ...Lebo jednou obetou navždy zdokonalil tých, čo sú posväcovaní. Hebrejom 10:12,14 Boli ste niekedy ako kresťan sužovaní myšlienk...
citát dňa :
Nie šaty z hodvábu, nie prsteň zo zlata, ale srdce čisté je ozdobou dievčaťa.
|