hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Máte niekto tento "zdravý" friťák ?

príspevkov
8
zobrazení
1
tému vytvoril(a) 5.11.2008 15:48
posledná zmena 13.12.2008 19:30
1
05.11.2008, 15:48
chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s týmto fritovacím hrncom "TEFAL FZ 700038 Actifry" - píše sa, že nevypráža v olejovom kúpeli, ale pomocou tepelných pulzov, na prípravu stačí 1 lyžica oleja. Chcela by som si ho kúpiť, ale aj by som rada od niekoho počula, kto ho už má, či je s ním spokojný. Ďakujem
none
2
05.11.2008, 19:54
odprucam JEST zdravo!
varit mozte potom ako chcete.
none
3
06.11.2008, 10:01
No, to ste mi moc nepomohli, taká múdra som aj ja....
none
4
06.11.2008, 10:01
No, to ste mi moc nepomohli, taká múdra som aj ja....
none
5
14.11.2008, 20:02
ahoj alevla,
tuto fritezku mame doma asi dva mesiace, varim na nej casto. Neviem, co presne chces vediet, ale je fajn.

Uz velmi davno sa stravujeme zdravo a toto je jedna z veci, od ktorej som ocakavala, ze prispeje k 'zdravosti' v nasej kuchyni :-) Nas maly nechce jest zemiaky, zje jedine hranolky, takze zdrava strava a jeho laska k hranolkam za nas rozhodli. No, hranolky su uplne najlepsie, tie nemaju konkurenciu. Pouzivam taky rezac na zemiaky na hranolky, takze to mam obielene a nakrajane veeelmi rychlo, potom uz len sup do hrnca a za 25 min. je to hotove. Zdrave a kvalitne. Ine hranolky uz nezjeme.

Najviac som bola prekvapena z hliv. Hjlivy jeme aspon raz do tyzdna a z toho hrnca mali trochu inu chut, taku fajnu, ze hned mam na ne chut :-) Zelenina je ufritovana, takze ma inu chut nez ked ju udusis, alebo vyprazis. Taka suksia. Ale robila som aj hrasok aj s supkami, a bolo to dobre bol to recept, ked som davala najprv trochu masa, potom zeleninu/ . Robila som na tom vsetko mozne. Treba si zvyknut na nieco nove, proste. Novy hrniec v kuchyni, novy system upravy jedla, novodobe fritovanie, a teda aj nove chute. Velmi sa mi pacil aj tofu syr, nakrajala som ho na male kocky. Vseobecne vsak sa trebars zelenina nema tepelne upravovat dlho, takze ihned ako je to trochu zmaknute, beriem prec z ohna. A to aj ked dusim. Jedlo sa ma radsej pri nizsej teplote robit a dlhcsie, nez kratsie a na horuco, takze fritovanie je urcite menej zdravsie ako dusenie/aj ked nieje tiez dusenie ako dusenie, lebo ja len chvilku podusim, nenechavam to tam bublat hodinu :-) /. Ale fritovat na tak malom oleji je aj tak prevrat na zdravsiu stravu v beznej kuchyni.

Pisem si ako dlho co robim, takze casom budes vediet, co dat prve do hrnca, co neskor a co nakoniec. Ale vseobecne, ufrituje sa to rychlo. Casy, ze co sa ako dlho frituje, ktore su uvadzane v navode, mi velmi nesedia.beriem ich vsak ako orientacne. na zaciatok su dobre, ale nastav si radsej menej nez uvadzaju a radsej potom si este pridaj minuty. bola som prekvapena, ze podla vzhladu som si myslela, ze este to nieje, ale ked som ochutnala, tak to uz bolo. Oni tie potreviny vyzeraju take 'neopecene' a pritom uz su opecene :-) A ked to uz vyzeralo, ze je to uz opecene, tak to uz bolo zhorenejsie :-)Tak aj na oko tie suriviny po opeceni su take zdrave, zachovale, alebo ako ta napisat.

Najviac ma potesilo, ze vrchnak je preiesvitny a vobec sa nerosi, takze aj ked dofrituje vyzera, ze je uplne cisty a nic sa nefritovalo. Lahko sa umyva, vsetko sa da dat do mycky, rozoberat, prakticke.

Hrniec by mohol mat ale dlhcsi kabel. Pretoze pocas fritovania unika z tade vela tepla, vznika tak para, lebo mimo hrnca mame samozrejme chladnejsie, a preto nemozem to mat hocikde polozene na linke, len tam, kde mi nevadi, ze ta para bude. A na to potrebujem mat dlhcsi kabel.

Napisala som toho vela, ale budes nieco chcciet este vediet, napis, mozem odskusat a dam ti vediet. Ahojky.
none
6

5. 14.11.2008, 20:02

ahoj alevla,
tuto fritezku mame doma asi dva mesiace, varim na nej casto. Neviem, co presne chces vediet, ale je fajn.

Uz velmi davno sa stravujeme zdravo a toto je jedna z veci, od ktorej som ocakavala, ze prispeje k 'zdravosti' v nasej kuchyni :-) Nas maly nechce jest zemiaky, zje jedine hranolky, takze zdrava strava a jeho laska k hranolkam za nas rozhodli. No, hranolky su uplne najlepsie, tie nemaju konkurenciu. Pouzivam taky rezac na zemiaky na hranolky, takze to mam obielene...

23.11.2008, 20:04
Ahoj, Fontana. Som rad, e aspon niekto sa podelil o skusenosti s touto fritezou. Ale aj ked si toho napisala dost, predsa som sa nedozvedel, co som najviac chcel - ci sa daju v tejto friteze vysmazat rezne. Nikde sa to neda zistit. Dakujem. Tanitour
none
7
13.12.2008, 18:57
tanitour ahojky. Je to friteza, v nej sa frituje. Sice inym sposobom, horucim vzduchom, ale aj tak sa v podstate frituje. Mas rozne druhy upravy jedal, pecenie, varenie, vyprazanie, grilovanie, fritovanie... Rezne sa vyprazaju a vo fritovacom hrnci sa frituje. Vyprazit rezen vo fritovacom hrnci sa neda, nejak tak ako sa v rure neda varit. maso upravit v Actifry mozes najlepsie tak, ze ho pokrajas na pasiky, alebo kocky a ufritujes. najlepsie spolu so zeleninou, ci hribami, cibulkou a taaak. Teda, aby toho bolo mnozstevne tak, ze ta otacacia vrtulka bude schopna to miesat. Nepaci sa mi na tomto hrnci, ze sa neda fritovat male mnozstvo jedla, lebo sa to tam nie dobre miesa. Supnem tam trebars jednu porciu na pasiky nakrajaneho masa a uz to moc dobre nemiesa. Alebo jednu samotnu nakrajanu cibulku zvladne biednejsie /len ako priklad mnozstva, nejde mi o cibulu ako taku/. A zase opacne, jedlo pre 4 dospelych ludi je na nu uz vela. Mnozstvene tak tri dospelacke porcie. Ale v klasickej friteze /2l oleja/ to tam tiez clovek musi viackrat suput, pockat, vytiahnut a nove dat a zase a zase. Ale co sa chute masa tyka, je suksie nez dusene ci vyprazane.Kup si tuto fritezu len ak dokazes lahko primat nove chute, alebo ak dokazes ocenit 'zdravost' upravy jedla, ktoru ti tato fritezka touto upravou ponuka. Ak nie, vykasli sa na to :-) Alebo si to kup cisto len na pripravu hranoliek, ale aj to len ak chces mat hranolky zdrave a si ochotny si stale bielit zemiaky, krajat ich..... Kludne napis este, ak mas nieco; pa, pa
none
8
13.12.2008, 19:30
mne to nejak teraz doslo, ze ty sa na to pozeras tak, ze do klasickeho fritaka len supnes rezen, pockas a vytiahnes usnazeny a ze ci toto sa da v actifry tiez zrealizovat, ze? ked vies, ako to cele vo vnutri funguje, tak vlastne tazko je vzit sa do myslienia ineho, ze niekto nad takouto moznostou uvazuje. Takze nie, neda sa do Actifry vlozit rezen, pockat a vytiahnut usmazeny.Uz v zakladnom principe, technicky to nieje mozne. neviem si predstavit ako tam ta vrtulka ten jeden rezen kruti... Ale dalo by sa to mozno, kedy si ho nakrajal na male kusky, vsetky tie kusky obalil v trojobale a vlozil ich dnu nech sa frituju. Vtedy pravdepodobne ano. Aj ked trojobal je dost makky, mohol by sa porusit prave vtedy, ked vrtulka naraza do masa pocas krutenia. A aj to by si musle robit tak dve porcie naraz. moznostvo takto nakrajaneho a upraveneho rezna by pravdepodobne bolo malo na jedno fritovanie. verim, ze som finalne pomohla, caf
none

najnovšie príspevky :

11 SÚ
Yanko [zobraz vlákno] pred 4 hodinami
prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 102 500 B vygenerované za : 0.115 s unikátne zobrazenia tém : 50 277 unikátne zobrazenia blogov : 889 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

Kľúč k viere ... hľadieť na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery, ktorý pre radosť, ktorá mu bola predložená, znášal kríž, pohŕdajúc potupou, a je posadený po pravici Božieho trónu. Židom 12,2 My ľudia máme nielen tendenciu zameriavať sa na kaž...

citát dňa :

Keďže sme sa tu už narodili, naučme sa tu aj žiť.