1
|
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.
Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek ostatné vzácne ingrediencie?
|
|
|
2
|
|
1. 22.12.2013, 21:15
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.
Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...
▲
22.12.2013, 21:26
|
ja dávam do neho aj lyžicu horčice, plus trochu kyslej smotany aby bol jemnejší, mrkvu s hráškom, najskôr zálivku s cibuľkou.
|
|
|
3
|
|
1. 22.12.2013, 21:15
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.
Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...
▲
22.12.2013, 21:31
|
Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).
|
|
|
5
|
|
3. 22.12.2013, 21:31
Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).
▲
22.12.2013, 21:39
|
4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"
|
|
|
10
|
|
5. 22.12.2013, 21:39
4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"
▲
22.12.2013, 21:57
|
Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"
|
|
|
15
|
|
10. 22.12.2013, 21:57
Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"
▲
22.12.2013, 22:07
|
14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.
|
|
|
31
|
|
15. 22.12.2013, 22:07
14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.
▲
22.12.2013, 22:48
|
V teste vyhrali franzúske odkaz
|
|
|
53
|
|
1. 22.12.2013, 21:15
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.
Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...
▲
23.12.2013, 01:06
|
Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.
Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – starého označenia pre hľuzy.
Môžeme polemizovať s výrokom českého botanika 19. storočia Jana Svatopluka Presla, že zemiaky sú tým najužitočnejším, čo ľudstvu prinieslo objavenie Ameriky, viac-menej si dnes náš jedálny lístok bez zemiakov nedokážeme predstaviť.
Ako vlastne vznikol zemiakový šalát? A aká spletitá bola jeho cesta na vianočný stôl? Presne to vlastne nikto nevie… Ale útržky z histórie aspoň trocha napovedia. Kde sa vzal, tu sa vzal, objavil sa na vianočných stoloch zemiakový šalát ako neodmysliteľný spoločník vyprážaného kapra. Kde však hľadať korene tejto pochutiny? Ako prílohu ho nutne musíme zaradiť do 19. storočia, pretože len vtedy sa začali k mäsu podávať aj prílohy
V receptároch slávnych kuchárok Rettigovej a Sandtnerovej však zemiakový šalát vo svojej súčasnej podobe ešte nenájdete. V kuchárke z roku 1946 nachádzame recept pomerne podobný – avšak bez koreňovej zeleniny. Obsahoval už aj vtedy známu pochutinu, ktorá urobila počas vojny zo zemiakového šalátu luxusné jedlo – teda majonézu.
Majonézu, kráľovnú studených omáčok, vynašli kuchári v horskom meste Mahonu na stredozemnom ostrove Menorka, a keď ho dobyli Francúzi, stala sa mahonská omáčka, po francúzsky mayonnaisa, jednou z koristí.
Kde sú inšpiračné zdroje vzniku zemiakového šalátu sa môžeme iba dohadovať. Jednou stopou môže byť kyslá uhorka, ktorá by ponúkala riešenie, že pre súčasnú podobu zemiakového šalátu poslúžila ruská kuchyňa. Túto teóriu by potvrdil aj fakt, že napríklad v Indii sa dá zemiakový šalát (obsahujúci aj rybie mäso) zohnať pod názvom ruský šalát. Nech už bol zemiakový šalát inšpirovaný čímkoľvek – podstatné je, že sa k nám na vianočný stôl dostal. Pretože – čo by to boli za Vianoce bez zemiakového šalátu?
|
|
|
54
|
|
53. Osvietený 23.12.2013, 01:06
Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.
Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – star...
▲
23.12.2013, 07:10
|
Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás
|
|
|
55
|
|
54. 23.12.2013, 07:10
Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás
▲
23.12.2013, 07:20
|
64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom
|
|
|
56
|
|
55. 23.12.2013, 07:20
64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom
▲
23.12.2013, 07:31
|
Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.
|
|
|
57
|
|
56. 23.12.2013, 07:31
Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.
▲
23.12.2013, 07:38
|
66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek
|
|
|
58
|
|
57. 23.12.2013, 07:38
66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek
▲
23.12.2013, 08:07
|
67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný
akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo
|
|
|
59
|
|
58. 23.12.2013, 08:07
67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný
akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo
▲
23.12.2013, 08:35
|
68. Fialus*, staci sa pozriet na Bukovskeho ako vypada
moja kamoska Magda robi najlepsi salat,robi ho vo velkom, vzdy za dva velke vajlingy,
lebo cez sviatky chodia k nej vsetci na salat.
raz som ju pod tarchou vina zlomila a prezradila mi recept,aj som dodrzala ingrediencie,mnozstvo,postup
a veru to nebol taky salat,ako ho robieva ona
teraz mam plnu hlavu vinoveho šoda, budem ho robit prvykrat....
|
|
|
68
|
|
56. 23.12.2013, 07:31
Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.
▲
23.12.2013, 09:54
|
Robinsonka v majoneze je okrem maleho žltka oleja dosť . nIekto dava miesto majonezi kyslu smotanu a to je vážne hnus
|
|
|
60
|
|
55. 23.12.2013, 07:20
64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom
▲
23.12.2013, 08:39
|
neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...
|
|
|
61
|
|
60. Bombolo 23.12.2013, 08:39
neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...
▲
23.12.2013, 08:48
|
70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage
|
|
|
62
|
|
61. 23.12.2013, 08:48
70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage
▲
23.12.2013, 08:58
|
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
|
|
|
63
|
|
62. Bombolo 23.12.2013, 08:58
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
▲
23.12.2013, 09:03
|
Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂
|
|
|
65
|
|
63. Nadja 23.12.2013, 09:03
Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂
▲
23.12.2013, 09:05
|
73. ja to mam v oku
|
|
|
67
|
|
63. Nadja 23.12.2013, 09:03
Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂
▲
23.12.2013, 09:09
|
73. ja aj koláče pečiem tak, že nič nevážim , tak ma to naučila moja mamina
|
|
|
64
|
|
62. Bombolo 23.12.2013, 08:58
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
▲
23.12.2013, 09:04
|
72. ficim na trh zohnat ruzaky
caves
|
|
|
66
|
|
62. Bombolo 23.12.2013, 08:58
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
▲
23.12.2013, 09:06
|
72. áno ten mamin je najlepší, aj moje Slnko to tvrdí
|
|
|
6
|
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
|
|
|
9
|
|
6. Nadja 22.12.2013, 21:39
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
▲
22.12.2013, 21:55
|
este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.
|
|
|
12
|
|
9. ranexil 22.12.2013, 21:55
este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.
▲
22.12.2013, 22:03
|
V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.
|
|
|
33
|
|
12. Nadja 22.12.2013, 22:03
V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.
▲
22.12.2013, 22:59
|
Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky
|
|
|
35
|
|
33. ranexil 22.12.2013, 22:59
Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky
▲
22.12.2013, 23:01
|
Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))
|
|
|
36
|
|
35. Nadja 22.12.2013, 23:01
Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))
▲
22.12.2013, 23:03
|
|
16
|
|
9. ranexil 22.12.2013, 21:55
este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.
▲
22.12.2013, 22:09
|
13. tiež si myslím, že ak tam ide saláma je to parížsky šalát , ten tuším nemá zemiaky
|
|
|
11
|
|
6. Nadja 22.12.2013, 21:39
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
▲
22.12.2013, 22:02
|
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
|
|
|
13
|
|
11. 22.12.2013, 22:02
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
▲
22.12.2013, 22:04
|
To znie zaujímavo, na troche vyskúšam, fajnovo to asi odľahčí ťažký a sýty šalát 🙂
|
|
|
18
|
|
11. 22.12.2013, 22:02
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
▲
22.12.2013, 22:11
|
16. nakrájané jablko dávame do kapusty.
|
|
|
19
|
|
11. 22.12.2013, 22:02
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
▲
22.12.2013, 22:12
|
16. takýto obdobný som už jedla, boli v ňom aj vlašské orechy a moc chutný bol.
|
|
|
17
|
|
6. Nadja 22.12.2013, 21:39
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
▲
22.12.2013, 22:10
|
7. my robievame maj. šalát za obrovský hrniec aj na niekoľko dní, keď tam dáš salám, neskysne vám ?
|
|
|
37
|
tradicne vianocne menu fakt nemusim.
|
|
|
39
|
|
37. 23.12.2013, 00:03
tradicne vianocne menu fakt nemusim.
▲
23.12.2013, 00:04
|
|
41
|
|
39. Nadja 23.12.2013, 00:04
A čo robíš netradičné? 🙂
▲
23.12.2013, 00:10
|
ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.
|
|
|
42
|
|
41. 23.12.2013, 00:10
ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.
▲
23.12.2013, 00:11
|
|
43
|
|
42. 23.12.2013, 00:11
a dezert
▲
23.12.2013, 00:13
|
Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?
|
|
|
45
|
|
43. Nadja 23.12.2013, 00:13
Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?
▲
23.12.2013, 00:17
|
A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.
|
|
|
47
|
|
45. ranexil 23.12.2013, 00:17
A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.
▲
23.12.2013, 00:20
|
Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂
|
|
|
50
|
|
47. Nadja 23.12.2013, 00:20
Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂
▲
23.12.2013, 00:21
|
|
51
|
|
50. ranexil 23.12.2013, 00:21
Heh pojdem tam kde je:D
▲
23.12.2013, 00:23
|
No veď hneď mi to bolo čudné. že by ani--- ostatní nemali... 🙂
|
|
|
46
|
|
43. Nadja 23.12.2013, 00:13
Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?
▲
23.12.2013, 00:18
|
bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D
|
|
|
48
|
|
46. 23.12.2013, 00:18
bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D
▲
23.12.2013, 00:20
|
No, pýtala som sa skôr na jedlo...
|
|
|
52
|
|
48. Nadja 23.12.2013, 00:20
No, pýtala som sa skôr na jedlo...
▲
23.12.2013, 00:31
|
ach robim mensiu vianocnu party, jedlo som ... nie objednala, ludi som objednala. takze specialna ponuka
|
|
|
40
|
|
37. 23.12.2013, 00:03
tradicne vianocne menu fakt nemusim.
▲
23.12.2013, 00:08
|
To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.
|
|
|
44
|
|
40. 23.12.2013, 00:08
To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.
▲
23.12.2013, 00:15
|
btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus
|
|
|
49
|
|
44. 23.12.2013, 00:15
btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus
▲
23.12.2013, 00:21
|
Smrtelným hriechom je nesvätiť sviatok
|
|
|
69
|
vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom
|
|
|
70
|
|
69. 23.12.2013, 10:22
vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom
▲
23.12.2013, 11:20
|
79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer
|
|
|
71
|
|
70. 23.12.2013, 11:20
79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer
▲
23.12.2013, 12:32
|
Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))
|
|
|
72
|
|
71. Nadja 23.12.2013, 12:32
Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))
▲
23.12.2013, 12:54
|
81. este to,ten tvoj bude lepsie nalezany
|
|
|
73
|
|
71. Nadja 23.12.2013, 12:32
Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))
▲
23.12.2013, 12:58
|
81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)
|
|
|
74
|
|
73. 23.12.2013, 12:58
81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)
▲
23.12.2013, 12:59
|
83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka
|
|
|
75
|
|
74. 23.12.2013, 12:59
83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka
▲
23.12.2013, 13:03
|
84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...
|
|
|
76
|
|
75. 23.12.2013, 13:03
84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...
▲
23.12.2013, 13:08
|
85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili
|
|
|
77
|
|
76. 23.12.2013, 13:08
85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili
▲
23.12.2013, 13:29
|
86. jasne, 🙂) ja som volala s mamou a nenápadne som sa jej pochválila
|
|
|
79
|
|
70. 23.12.2013, 11:20
79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer
▲
23.12.2013, 17:05
|
idem už na to aj ja, kúpila som do neho červenú cibuľku a uhorky nakladané v chilli .... joooooooooj
šalát síce ešte nemám hotov, ale zato mám medovníky z kila múky (t.j.dvojnásobná dávka) :D
|
|
|
78
|
takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,... boha ale taka je dobra!!
|
|
|
80
|
|
78. dorota 23.12.2013, 15:58
takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,...boha ale taka je dobra!!
▲
23.12.2013, 18:20
|
predsa vianocna chutí najlepšie
|
|
|
81
|
u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.
|
|
|
82
|
|
81. Lux.Aeterna 23.12.2013, 22:18
u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.
▲
23.12.2013, 22:23
|
u nás detto.....ja tam nakoniec prásknem lyžicu.....milujem také mlsanie z vajlinga....
a mčk bude asi miestny čitateľský klub...ja vždy čítam keď jem.....
|
|
|
|