hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Kde sa vzal, tu sa vzal zemiakový šalát

príspevkov
82
zobrazení
199
tému vytvoril(a) 22.12.2013 21:15
posledná zmena 23.12.2013 22:29
1
22.12.2013, 21:15
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek ostatné vzácne ingrediencie?
none
2

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

22.12.2013, 21:26
ja dávam do neho aj lyžicu horčice, plus trochu kyslej smotany aby bol jemnejší, mrkvu s hráškom, najskôr zálivku s cibuľkou.
none
3

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

22.12.2013, 21:31
Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).
none
5

3. 22.12.2013, 21:31

Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).

22.12.2013, 21:39
4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"
none
10

5. 22.12.2013, 21:39

4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"

22.12.2013, 21:57
Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"
none
15

10. 22.12.2013, 21:57

Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"

22.12.2013, 22:07
14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.
none
31

15. 22.12.2013, 22:07

14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.

22.12.2013, 22:48
V teste vyhrali franzúske odkaz
none
53

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

23.12.2013, 01:06
Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.

Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – starého označenia pre hľuzy.

Môžeme polemizovať s výrokom českého botanika 19. storočia Jana Svatopluka Presla, že zemiaky sú tým najužitočnejším, čo ľudstvu prinieslo objavenie Ameriky, viac-menej si dnes náš jedálny lístok bez zemiakov nedokážeme predstaviť.

Ako vlastne vznikol zemiakový šalát? A aká spletitá bola jeho cesta na vianočný stôl? Presne to vlastne nikto nevie… Ale útržky z histórie aspoň trocha napovedia. Kde sa vzal, tu sa vzal, objavil sa na vianočných stoloch zemiakový šalát ako neodmysliteľný spoločník vyprážaného kapra. Kde však hľadať korene tejto pochutiny? Ako prílohu ho nutne musíme zaradiť do 19. storočia, pretože len vtedy sa začali k mäsu podávať aj prílohy

V receptároch slávnych kuchárok Rettigovej a Sandtnerovej však zemiakový šalát vo svojej súčasnej podobe ešte nenájdete. V kuchárke z roku 1946 nachádzame recept pomerne podobný – avšak bez koreňovej zeleniny. Obsahoval už aj vtedy známu pochutinu, ktorá urobila počas vojny zo zemiakového šalátu luxusné jedlo – teda majonézu.

Majonézu, kráľovnú studených omáčok, vynašli kuchári v horskom meste Mahonu na stredozemnom ostrove Menorka, a keď ho dobyli Francúzi, stala sa mahonská omáčka, po francúzsky mayonnaisa, jednou z koristí.

Kde sú inšpiračné zdroje vzniku zemiakového šalátu sa môžeme iba dohadovať. Jednou stopou môže byť kyslá uhorka, ktorá by ponúkala riešenie, že pre súčasnú podobu zemiakového šalátu poslúžila ruská kuchyňa. Túto teóriu by potvrdil aj fakt, že napríklad v Indii sa dá zemiakový šalát (obsahujúci aj rybie mäso) zohnať pod názvom ruský šalát. Nech už bol zemiakový šalát inšpirovaný čímkoľvek – podstatné je, že sa k nám na vianočný stôl dostal. Pretože – čo by to boli za Vianoce bez zemiakového šalátu?
none
54

53. Osvietený 23.12.2013, 01:06

Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.

Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – star...

23.12.2013, 07:10
Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás
none
55

54. 23.12.2013, 07:10

Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás

23.12.2013, 07:20
64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom
none
56

55. 23.12.2013, 07:20

64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom

23.12.2013, 07:31
Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.
none
57

56. 23.12.2013, 07:31

Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.

23.12.2013, 07:38
66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek
none
58

57. 23.12.2013, 07:38

66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek

23.12.2013, 08:07
67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný

akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo
none
59

58. 23.12.2013, 08:07

67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný

akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo

23.12.2013, 08:35
68. Fialus*, staci sa pozriet na Bukovskeho ako vypada
moja kamoska Magda robi najlepsi salat,robi ho vo velkom, vzdy za dva velke vajlingy,
lebo cez sviatky chodia k nej vsetci na salat.
raz som ju pod tarchou vina zlomila a prezradila mi recept,aj som dodrzala ingrediencie,mnozstvo,postup
a veru to nebol taky salat,ako ho robieva ona
teraz mam plnu hlavu vinoveho šoda, budem ho robit prvykrat....
none
68

56. 23.12.2013, 07:31

Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.

23.12.2013, 09:54
Robinsonka v majoneze je okrem maleho žltka oleja dosť . nIekto dava miesto majonezi kyslu smotanu a to je vážne hnus
none
60

55. 23.12.2013, 07:20

64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom

23.12.2013, 08:39
neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...
none
61

60. Bombolo 23.12.2013, 08:39

neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...

23.12.2013, 08:48
70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage
none
62

61. 23.12.2013, 08:48

70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage

23.12.2013, 08:58
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
none
63

62. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:03
Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂
none
65

63. Nadja 23.12.2013, 09:03

Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂

23.12.2013, 09:05
73. ja to mam v oku
none
67

63. Nadja 23.12.2013, 09:03

Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂

23.12.2013, 09:09
73. ja aj koláče pečiem tak, že nič nevážim , tak ma to naučila moja mamina
none
64

62. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:04
72. ficim na trh zohnat ruzaky
caves
none
66

62. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:06
72. áno ten mamin je najlepší, aj moje Slnko to tvrdí
none
6
22.12.2013, 21:39
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
none
9

6. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 21:55
este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.
👍: dorota
none
12

9. ranexil 22.12.2013, 21:55

este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.

22.12.2013, 22:03
V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.
👍: dorota
none
33

12. Nadja 22.12.2013, 22:03

V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.

22.12.2013, 22:59
Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky
none
35

33. ranexil 22.12.2013, 22:59

Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky

22.12.2013, 23:01
Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))
none
36

35. Nadja 22.12.2013, 23:01

Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))

22.12.2013, 23:03
No jo, mudry sa vykruti.
none
16

9. ranexil 22.12.2013, 21:55

este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.

22.12.2013, 22:09
13. tiež si myslím, že ak tam ide saláma je to parížsky šalát , ten tuším nemá zemiaky
👍: dorota
none
11

6. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 22:02
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
none
13

11. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:04
To znie zaujímavo, na troche vyskúšam, fajnovo to asi odľahčí ťažký a sýty šalát 🙂
none
18

11. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:11
16. nakrájané jablko dávame do kapusty.
none
19

11. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:12
16. takýto obdobný som už jedla, boli v ňom aj vlašské orechy a moc chutný bol.
none
17

6. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 22:10
7. my robievame maj. šalát za obrovský hrniec aj na niekoľko dní, keď tam dáš salám, neskysne vám ?
none
37
23.12.2013, 00:03
tradicne vianocne menu fakt nemusim.
none
39

37. 23.12.2013, 00:03

tradicne vianocne menu fakt nemusim.

23.12.2013, 00:04
A čo robíš netradičné? 🙂
none
41

39. Nadja 23.12.2013, 00:04

A čo robíš netradičné? 🙂

23.12.2013, 00:10
ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.
none
42

41. 23.12.2013, 00:10

ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.

23.12.2013, 00:11
a dezert
👍: Nadja
none
43

42. 23.12.2013, 00:11

a dezert

23.12.2013, 00:13
Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?
none
45

43. Nadja 23.12.2013, 00:13

Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?

23.12.2013, 00:17
A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.
none
47

45. ranexil 23.12.2013, 00:17

A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.

23.12.2013, 00:20
Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂
none
50

47. Nadja 23.12.2013, 00:20

Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂

23.12.2013, 00:21
Heh pojdem tam kde je:D
👍: Nadja
none
51

50. ranexil 23.12.2013, 00:21

Heh pojdem tam kde je:D

23.12.2013, 00:23
No veď hneď mi to bolo čudné. že by ani--- ostatní nemali... 🙂
none
46

43. Nadja 23.12.2013, 00:13

Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?

23.12.2013, 00:18
bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D
none
48

46. 23.12.2013, 00:18

bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D

23.12.2013, 00:20
No, pýtala som sa skôr na jedlo...
none
52

48. Nadja 23.12.2013, 00:20

No, pýtala som sa skôr na jedlo...

23.12.2013, 00:31
ach robim mensiu vianocnu party, jedlo som ... nie objednala, ludi som objednala. takze specialna ponuka
👍: Nadja
none
40

37. 23.12.2013, 00:03

tradicne vianocne menu fakt nemusim.

23.12.2013, 00:08
To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.
none
44

40. 23.12.2013, 00:08

To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.

23.12.2013, 00:15
btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus
👍: Osvietený
none
49

44. 23.12.2013, 00:15

btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus

23.12.2013, 00:21
Smrtelným hriechom je nesvätiť sviatok
👍: Osvietený
none
69
23.12.2013, 10:22
vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom
none
70

69. 23.12.2013, 10:22

vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom

23.12.2013, 11:20
79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer
none
71

70. 23.12.2013, 11:20

79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer

23.12.2013, 12:32
Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))
none
72

71. Nadja 23.12.2013, 12:32

Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))

23.12.2013, 12:54
81. este to,ten tvoj bude lepsie nalezany
none
73

71. Nadja 23.12.2013, 12:32

Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))

23.12.2013, 12:58
81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)
none
74

73. 23.12.2013, 12:58

81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)

23.12.2013, 12:59
83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka
none
75

74. 23.12.2013, 12:59

83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka

23.12.2013, 13:03
84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...
none
76

75. 23.12.2013, 13:03

84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...

23.12.2013, 13:08
85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili
none
77

76. 23.12.2013, 13:08

85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili

23.12.2013, 13:29
86. jasne, 🙂) ja som volala s mamou a nenápadne som sa jej pochválila
none
79

70. 23.12.2013, 11:20

79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer

23.12.2013, 17:05
idem už na to aj ja, kúpila som do neho červenú cibuľku a uhorky nakladané v chilli .... joooooooooj
šalát síce ešte nemám hotov, ale zato mám medovníky z kila múky (t.j.dvojnásobná dávka) :D
none
78
23.12.2013, 15:58
takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,...boha ale taka je dobra!!
none
80

78. dorota 23.12.2013, 15:58

takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,...boha ale taka je dobra!!

23.12.2013, 18:20
predsa vianocna chutí najlepšie
none
81
23.12.2013, 22:18
u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.
none
82

81. Lux.Aeterna 23.12.2013, 22:18

u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.

23.12.2013, 22:23
u nás detto.....ja tam nakoniec prásknem lyžicu.....milujem také mlsanie z vajlinga....
a mčk bude asi miestny čitateľský klub...ja vždy čítam keď jem.....
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 255 873 B vygenerované za : 0.075 s unikátne zobrazenia tém : 326 970 unikátne zobrazenia blogov : 4 086 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

Vaše modlitby prinášajú úžasné výsledky ... Úprimná modlitba spravodlivého človeka má veľkú moc a prináša obdivuhodné výsledky. Jakub 5,16 Keď bol Ježiš popravený na kríži, nielenže zmyl všetky vaše hriechy svojou drahocennou krvou, ale dal vám a...

citát dňa :

Kuj železo, pokiaľ je ešte horúce.