Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  počítače  téma
kategórie:  

Excel 2007 a specificke zoradovanie

19
reakcií
1397
prečítaní
Tému 24. novembra 2015, 00:26 založil adelcia.

podobné témy:

názov témy
posledná
reakcií
24. 01. 2018
8
07. 01. 2011
32
12. 06. 2018
11
20. 04. 2015
9
 
 


1.
označiť príspevok

adelcia žena
   24. 11. 2015, 00:26 avatar
ahojte ludkovia,

predstavte si, ze v polickach (a) mate pod sebou mena:
michal
jano
jozo
peter
pavol

v poliach (b) mate pod sebou mena:
pavol
michal
fero
daniel
samuel

ok .. teoretycky sa nam dve mena zhoduju teda v poliach (a) aj (b) mame pavla a michala.
Pekne... lenze oni nie su vedla seba.

A mne ide teraz o nasledujucu vec.
Potrebujem aby sa s polickami (a) nepohlo. aby mena v nich zostali v takom poradi v akom maju byt.
Ale policka (b) potrebujem zoradit
podla tych v poliach (a).
Cize tie dve mena, ktore su v polickach (a) aby boli presne vedla nich ale v polickach (b) a zvysne tri aby isli od (b3) do (b5)
Cize mi na to nestaci zoradovanie podla abecedy.
Ma niekto s vas napad ako na to?

Dakujem,

--
Adela


2.
označiť príspevok

omega
   24. 11. 2015, 10:31 avatar
A chcela by si to cez makra ?

Neviem, ci je iny sposob.
Súhlasí Wolfe


3.
označiť príspevok

adelcia žena
   24. 11. 2015, 12:32 avatar
ahojky, neviem co su to makra a ani sa do toho nevyznam.
takze mi chces naznacit ze nemam sancu zoradovat podla seba ak nerozumiem makram? a mozem na to rovno zabudnut?


4.
označiť príspevok

asmodei muž
   24. 11. 2015, 12:51 avatar
Rozmyslal som nad tym, ale nenapada ma jednoduchy sposob, urcite cez nejake vzorce a podmienky by to slo, ale nei tak kao si to ty predstavujes. To si dostala ako skolsku pracu ,ci je to tvoja iniciativa?


5.
označiť príspevok

adelcia žena
   24. 11. 2015, 13:39 avatar
to je moj napad, ze potrebujem takimto sposobom nieco zoradovat. a najlepsie automaticky, lebo tych poloziek bude vela.


7.
označiť príspevok

asmodei muž
   24. 11. 2015, 14:59 avatar
(5.) Otazka teraz znie: preco by niekto takymto sposobom zoradoval nejake dve navzajom nesuvisiace databazy?

Narychlo by som to osobne riesil natvrdo vystrihovanim a priliepanim mien potom, ako by som si podmienenym formatovanim vysvietil duplicitne mena v oboch stlpcoch a nasledne by som si ten druhy stlpec zoradil najprv podla farby bunky a potom podla poradia abecedy. Potom by som uz lahko videl kolko co mam kde prilepit.


6.
označiť príspevok

milicano
   24. 11. 2015, 13:48 avatar
cez makra by to šlo


8.
označiť príspevok

adelcia žena
   25. 11. 2015, 18:55 avatar
okey, ja tu necham to co chcem v polickach (a) a z cim sa nema ani po zoradeni policok (b) ktore pribudnu v piatok hybat, ale zaroven podla coho sa tie (b) policka maju zoradovat.
Sound Machine
Tsunami
Air One Maxxx
Hully Gully
Disco Dancer
X Factory
Playbal
Tornado
Experience
Velthuis
No Limit
Eclipse
Impact
Heart Breaker
Hollywood Star
Ghost Rider
ak by to niekto pre mna chcel vytvorit, respektive by to niekto mne ako programatorskemu antitalentovi chcle vysvetlit ako si to mam urobit, tak budem vdacna.


9.
označiť príspevok

asmodei muž
   25. 11. 2015, 20:59 avatar
(8.) Toto co si postla ma byt stlpci (a)?


10.
označiť príspevok

adelcia žena
   25. 11. 2015, 23:23 avatar
ano presne tak v stlpci (a).
a podla toho by som v piatok chcela zoradovat sptlpec b.
pravdepodobne v nom totiz aspon cast tychto nazvov bude.


11.
označiť príspevok

adelcia žena
   27. 11. 2015, 11:18 avatar
ahojte, uf ani sme sa nenazdali, a uz je piatok. Dnes ocakavam ze sa ku mne dostanu nazvy do olicka b). len vidim ze urobt to makro asi nie je take jednoduche?


12.
označiť príspevok

velasquez
   27. 11. 2015, 13:25 avatar
udajne je na to aj funkcia vlookup

pozeral som sa rano na to


13.
označiť príspevok

asmodei muž
   27. 11. 2015, 13:52 avatar
(12.) vlookup sa podla mna pouziva ked mas 3 databazy udajov, ktore chces spárovat


14.
označiť príspevok

asmodei muž
   27. 11. 2015, 14:22 avatar
(12.) tak nakoniec prave funkcia vlookup je ta, kotru ona potrebuje, problem je ale ze zadane hodnoty mozu byt iba cisla.


15.
označiť príspevok

asmodei muž
   27. 11. 2015, 14:28 avatar
(142) tak sa znova mylim, je to ta spravna funkcia a robi takmer presne to co ona chce, problem je ale to ,ze ak sa hodnota v rozsahu pola nenachadza, tak vracia odkaz #NEDOSTUPNÝ co je zamyslana funkcia, tohoto vzorca - odhalit, kotre hodnoty sa lisia. Treba prist na to ako vytvorit podmienku, ktora priradi ku kazdej bunke meno v zostupnom poradi, ktore sa v databaze nenachadza.


16.
označiť príspevok

adelcia žena
   27. 11. 2015, 14:48 avatar
ehhh to ma mrzi ze je to tak komplikovane.


20.
označiť príspevok

velasquez
   28. 11. 2015, 11:03 avatar
makro je program v jazyku tzv. VBA tj. Visual Basic pre aplikacie....

dost komplikovana vec


17.
označiť príspevok

asmodei muž
   27. 11. 2015, 15:26 avatar
Nie je to velmi komplikovane, zoradit sa zhody pomocou tej funkcie daju bez problemov, horsie je potom vyplnit tie prazdne policka menami vo vzostupnom poradi, ktore par nemaju.


18.
označiť príspevok

adelcia žena
   27. 11. 2015, 21:37 avatar
skoda, tak sa to nestihlo. Nakoniec som si dnes videny zoznam musela precitat podla abecedy no ... couz. ale aj tak vdaka vsetkim ktory sa o to aspon chceli pokusit.


19.
označiť príspevok

asmodei muž
   28. 11. 2015, 08:26 avatar
Vsak si mala postnut ten druhy zoznam.
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 13:07,  Ty zas šňupeš a čo ;)
dnes, 13:07,  247. feták ;)
dnes, 13:06,  Ty nehanebnica ;)
dnes, 13:05,  Zažívam kašeľ a vôbec nie je bolestivý ;) Keď budem mať rakovinu tak ti dám vedieť...
dnes, 13:05,  244. jéj niekde mám z TED vyborné videjko o závislostiach ;-)
dnes, 13:04,  Pokusmi to prvýkrát potvrdil Stanley Miller v roku 1953, keď sa mu pomocou elektrických...
dnes, 13:04,  243. fajčiari sú zavisláci, ani nevedia ze v podstate fetujú toluén. *21
dnes, 13:03,  21. poviem *39
dnes, 13:01,  Irelevantné. *05 Fajčiar vďaka tomu že fajčí bude zažívať bolestivý kašeľ,...
dnes, 13:00,  A povedz mu aj, že si balila anonymného diskutéra na fóre ;)
dnes, 12:59,  19. ááno *39 poviem to manzelovi *39
dnes, 12:59,  Abiogenéza je terminus technicus a označuje sa ním samovoľný vznik života z neživých,...
dnes, 12:56,  Nemoci vedú k smrti ;)
dnes, 12:56,  Písal som o nemociach a ich bolestiach, nie o smrti. Ja o voze, ty o koze. *05
dnes, 12:56,  Abiogenéza je označenie toho procesu ;) Ak aj za to môže tvorca tak abiogenéza bola...
dnes, 12:55,  Ja nepovažujem smrť za niečo zlé ;)
dnes, 12:54,  Teraz si oficiálne ohrdnutá ;)
dnes, 12:53,  Dusivý kašeľ, rakovina pľúc, srdcovocievne nemoci. To všetko zapríčiňuje fajčenie a je...
dnes, 12:51,  Nebolo to však abiogenézou. Tá totiž njeexistuje. *05
dnes, 12:51,  Ťažko tomu uveriť, ale pozitívne účinky nikotínu skutočne existujú. Nikotín dokáže...
neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Na peknú ženu je príjemné pozerať sa. S rozumnou je príjemné žiť.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(76 130 bytes in 0,385 seconds)