1
|
Druhý zákon.Clovek je hriešny a oddelený od Boha.Preto nemôže poznať a prežívať Božiu lásku a Boží plan pre svoj život
č l o v e k j e h r i e š n y
"všetci zhrešili a sú daleko od božej slávy" rim 3,23
človek bol stvorený k tomu ,aby žil v spoločenstve s Bohom. Rozhodol sa však žiť podľa vlastných predstáv,nezávislé na Bohu.
tym bolo spoločenstvo s Bohom zničene.Tento postoj sa vyznačuje aktívnym odporom,alebo pasívnou ľahostajnosťou ku Bohu a je prejevom toho,čo biblia nazýva hriech
č l o v e k j e o d d e l e n ý o d B o h a.
"mzdou hriechu je smrť/duchovná smrť / rim 6,23
Boh je svatý a človek je hriešny.Hriech tvorí hlbokú priepasť medzi Bohom a človekom.Clovek sa snaží dosiahnuť Boha a plného života vlastným úsilím,napr.dobrým životom,filozofiou alebo rôznymi naboženstvami.Nič z toho však nemože vyriešiť problém jeho hriechu.
Je len jeden spôsob ako tuto priepasť je možné preklenúť.O tom je tretí zakon.
|
|
|
2
|
Novorodenci ešte nič nevykonali, takže nemôžu byť hriešni.
|
|
|
5
|
|
2. ruwolf 25.05.2012, 14:05
Novorodenci ešte nič nevykonali, takže nemôžu byť hriešni.
▲
25.05.2012, 14:29
|
...z hľadiska reinkarnácie môžu.
|
|
|
6
|
|
5. 25.05.2012, 14:29
...z hľadiska reinkarnácie môžu.
▲
25.05.2012, 14:30
|
Veriaci(prezývka) neverí na reinkarnáciu.
|
|
|
9
|
|
6. ruwolf 25.05.2012, 14:30
Veriaci(prezývka) neverí na reinkarnáciu.
▲
25.05.2012, 15:07
|
mal by. Biblia ho potvrdzuje.
Jan 1:3, 3Ježiš mu odpovedal: pravdivo, pravdivo ti hovorím, ak sa nenarodí niekto znovu, nemôže uzrieť Božie kráľovstvo 7nediv sa, že som ti povedal: Musíte sa znovu narodiť.
|
|
|
10
|
|
9. 25.05.2012, 15:07
Jan 1:3, 3Ježiš mu odpovedal: pravdivo, pravdivo ti hovorím, ak sa nenarodí niekto znovu, nemôže uzrieť Božie kráľovstvo 7nediv sa, že som ti povedal: Musíte sa znovu narodiť.
▲
25.05.2012, 15:08
|
a co potvrdzuje bibliu? 🙂
|
|
|
11
|
|
10. 25.05.2012, 15:08
a co potvrdzuje bibliu? 🙂
▲
25.05.2012, 15:11
|
no ak sa pýtaš mňa, je to história jedného národa, a je archeológmi potvrdené, že tie mestá a budovy a deje aj existovali, čo sa objavujú v Starom zákone.
|
|
|
12
|
|
11. 25.05.2012, 15:11
no ak sa pýtaš mňa, je to história jedného národa, a je archeológmi potvrdené, že tie mestá a budovy a deje aj existovali, čo sa objavujú v Starom zákone.
▲
25.05.2012, 15:14
|
ze tie budovy a mesta existovali nepotvrdzuje deje opisovane v biblii.
Asi tak, ako ze oficialne sprava o 9/11 nepotvrdzuje to, co sa tam stalo. Ale budovy a mesto je prave.
|
|
|
13
|
|
▲
25.05.2012, 15:17
|
To môže byť čisto len obrazné prirovnanie - v Biblii Ježiš často hovorí v podobenstvách.
|
|
|
15
|
|
13. ruwolf 25.05.2012, 15:17
To môže byť čisto len obrazné prirovnanie - v Biblii Ježiš často hovorí v podobenstvách.
▲
25.05.2012, 15:23
|
kde tam vidíš prirovnanie? je to jasné tvrdenie. ja to nikomu nevytýkam, len hovorím, že kto je fanatik do Biblie, mal by veriť aj v reinkarnácii, lebo to potvrdzuje. a vy to už viete lepšie, komu to vytýkať. 🙂
|
|
|
16
|
|
15. 25.05.2012, 15:23
kde tam vidíš prirovnanie? je to jasné tvrdenie. ja to nikomu nevytýkam, len hovorím, že kto je fanatik do Biblie, mal by veriť aj v reinkarnácii, lebo to potvrdzuje. a vy to už viete lepšie, komu to vytýkať. 🙂
▲
25.05.2012, 15:25
|
Veď máš pravdu, ja len, že veriaci asi nie je fundamentalista - ten, kto doslova verí niečomu - teda, aspoň dúfam.
|
|
|
18
|
|
16. ruwolf 25.05.2012, 15:25
Veď máš pravdu, ja len, že veriaci asi nie je fundamentalista - ten, kto doslova verí niečomu - teda, aspoň dúfam.
▲
25.05.2012, 16:09
|
veriaci má veriť všetkému, čo je napísané v Biblii. doslova a do písmena. a nevymýšľať. tak nás učili a tiež som nebola žiadna fanatička. inak už je pochybujúci a nie veriaci. ani netreba byť k tomu fanatikom. a ak som dobre čítala na začiatku, tebe išlo o prezývku veriaci, no a taký by mal rešpektovať Bibliu a hlavne Ježišovo učenie, z čoho som citovala.
|
|
|
19
|
|
18. 25.05.2012, 16:09
veriaci má veriť všetkému, čo je napísané v Biblii. doslova a do písmena. a nevymýšľať. tak nás učili a tiež som nebola žiadna fanatička. inak už je pochybujúci a nie veriaci. ani netreba byť k tomu fanatikom. a ak som dobre čítala na začiatku, tebe išlo o prezývku veriaci, no a taký by mal rešpektovať Bibliu a hlavne Ježišovo učenie, z čoho som citovala.
▲
25.05.2012, 16:14
|
Orsyy v Biblii sa naozaj odlišuje, čo sú prirovnania a čo nie. Tebou spomínaný verš o reinkarnácii nehovorí, nesedí to ani s celkovým odkazom Novej Zmluvy (napr. "Raz je dané človeku žiť a potom bude súd.").
|
|
|
20
|
|
19. rastos 25.05.2012, 16:14
Orsyy v Biblii sa naozaj odlišuje, čo sú prirovnania a čo nie. Tebou spomínaný verš o reinkarnácii nehovorí, nesedí to ani s celkovým odkazom Novej Zmluvy (napr. "Raz je dané človeku žiť a potom bude súd.").
▲
25.05.2012, 16:20
|
podľa Teba. podľa mňa a nie som s tým sama, zase hovorí. a jasne. ako vysvetľuješ napísané: "Musíte sa znovu narodiť"?
|
|
|
21
|
|
20. 25.05.2012, 16:20
podľa Teba. podľa mňa a nie som s tým sama, zase hovorí. a jasne. ako vysvetľuješ napísané: "Musíte sa znovu narodiť"?
▲
25.05.2012, 16:22
|
dobra otazka.Aj Nikodem sa pýtal.
|
|
|
22
|
|
▲
25.05.2012, 16:27
|
rastos, Jan 3:8 Vietor veje, kam chce, a počuješ jeho zvuk, ale nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide. Taký je každý, kto je zrodený z ducha.
|
|
|
23
|
|
22. 25.05.2012, 16:27
rastos, Jan 3:8 Vietor veje, kam chce, a počuješ jeho zvuk, ale nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide. Taký je každý, kto je zrodený z ducha.
▲
25.05.2012, 16:31
|
toto sa musí udiať v tomto živote ,ktorý maš,potom už sa clovek nemože znovuzrodiť.Potom pride súd.
|
|
|
24
|
|
23. veriaci 25.05.2012, 16:31
toto sa musí udiať v tomto živote ,ktorý maš,potom už sa clovek nemože znovuzrodiť.Potom pride súd.
▲
25.05.2012, 16:37
|
neverím v Novom zákone a ja sa už iste nenarodím ešte raz. je to môj posledný život, som dosť stará duša. no a súd.. mne je aj ten jedno.. kľudne môže prísť, ja som už zaplatila aj za to, čo som nespravila. teda sa nepamätám z predchádzajúcich životov. ale ten Boh izraelitov aj tak nakoniec všetko odpustí, tiež je to napísané, len som unavená už hľadať, tak nemám strach. 🙂 už aby tu bol.
|
|
|
25
|
|
24. 25.05.2012, 16:37
neverím v Novom zákone a ja sa už iste nenarodím ešte raz. je to môj posledný život, som dosť stará duša. no a súd.. mne je aj ten jedno.. kľudne môže prísť, ja som už zaplatila aj za to, čo som nespravila. teda sa nepamätám z predchádzajúcich životov. ale ten Boh izraelitov aj tak nakoniec všetko odpustí, tiež je to napísané, len som unavená už hľadať, tak nemám strach. 🙂 už aby tu bol.
▲
25.05.2012, 16:50
|
musis pochpiť ako je to vlastne s tym znovuzrodením.
Mat 8,22.
a ježiš mu povedal.Pod za mnou a nechaj nech mrtvi pochovaju svojích mrtvých.Da sa to vysvetliť vôbec?
Ano da.Mrtví duchom ,nech pochovaju mrtvých v tele.Znovuzrodenie to je oživenie tvojho ducha,začnes vnimať božiu pritomnosť.Ak sa to nestane ,nemožeš vojsť do kralovstva božieho.Samozrejme Jezis tymto nechcel preukazat neuctu ku zomrelým,tu je poukazane na rozdiel medzi telesnou a duchovnou smrťou.
|
|
|
27
|
|
25. veriaci 25.05.2012, 16:50
musis pochpiť ako je to vlastne s tym znovuzrodením.
Mat 8,22.
a ježiš mu povedal.Pod za mnou a nechaj nech mrtvi pochovaju svojích mrtvých.Da sa to vysvetliť vôbec?
Ano da.Mrtví duchom ,nech pochovaju mrtvých v tele.Znovuzrodenie to je oživenie tvojho ducha,začnes vnimať božiu pritomnosť.Ak sa to nestane ,nemožeš vojsť do kralovstva božieho.Samozrejme Jezis tymto nechcel preukazat neuctu ku zomrelým,tu je poukazane na rozdiel medzi telesnou a duchovnou smrťou.
▲
25.05.2012, 17:11
|
no. ja si myslím, že Ježiš, ked už vôbec existoval, lebo ani to nie je potvrdené, bol výnimočný Učiteľ a Mág. 🙂 toto vysvetlenie sa mi páči najviac.
Jan 13:13 Oslovujte ma Učiteľ a Pane, a správne hovoríte, lebo ním som.
a ešte si myslím, že veril v reinkarnácii, lebo ako vietor nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide, tak ani ducha nevieš odkiaľ prichádza a kam ide. Jan 3:8
|
|
|
32
|
|
27. 25.05.2012, 17:11
no. ja si myslím, že Ježiš, ked už vôbec existoval, lebo ani to nie je potvrdené, bol výnimočný Učiteľ a Mág. 🙂 toto vysvetlenie sa mi páči najviac.
Jan 13:13 Oslovujte ma Učiteľ a Pane, a správne hovoríte, lebo ním som.
a ešte si myslím, že veril v reinkarnácii, lebo ako vietor nevieš, odkiaľ prichádza a kam ide, tak ani ducha nevieš odkiaľ prichádza a kam ide. Jan 3:8
▲
25.05.2012, 17:49
|
je nemožne vysvetliť pre neznovuzrodeneho ,čo je to oživeny duch.To je ako keby som slepému vysvetloval farby,nikdy to nemože pochopiť.Ja mozem akurat o tom hovoriť, ale to videnie da Boh, ja nie.A kedy ho da boh?ked clovek urobi to co je potreba urobiť preto.Ja ako znovuzrodeny ti akurat mozem povedať ,co možes preto urobiť,a ty sa možes rozhodnuť.
ano su to zvlastne kroky a clovek ,naozaj musi prekusnuť tu absurdnost ,ktora sa javi na zaciatku.Naozaj treba pokoru pred stvoritelom a uvedomit si ze nie sme stvoritelia.to neni popretie ludskeho rozumu,akurat clovek pripusti ze je este nieco viac aj ked nepochopitelne.Ja sa na ludi ,ktorí nechapu znovuzrodenie nehnevam,ved ani nemozu,kym neprijmu Jezisa...atd.
Akurat su niektorí az priliž presvedcení a skutocne znovuzrodených krestanov podcenuju.odporucam radsej ,ked uz nic nezosmiesnovať krestanstvo aby ste sa este viac nezatvrdili.
A Ježiš povedal: Ja som prišiel na súd na tento svet, aby tí, ktorí nevidia, videli, a tí, ktorí vidia, boli slepí. 40 A počuli to niektorí z farizeov, ktorí boli s ním, a povedali mu: Či sme azda aj my slepí? 41 A Ježiš im povedal: Keby ste boli slepí, nemali by ste hriechu, ale teraz hovoríte: Vidíme, a preto váš hriech zostáva.
|
|
|
33
|
|
32. veriaci 25.05.2012, 17:49
je nemožne vysvetliť pre neznovuzrodeneho ,čo je to oživeny duch.To je ako keby som slepému vysvetloval farby,nikdy to nemože pochopiť.Ja mozem akurat o tom hovoriť, ale to videnie da Boh, ja nie.A kedy ho da boh?ked clovek urobi to co je potreba urobiť preto.Ja ako znovuzrodeny ti akurat mozem povedať ,co možes preto urobiť,a ty sa možes rozhodnuť.
ano su to zvlastne kroky a clovek ,naozaj musi prekusnuť tu absurdnost ,ktora sa javi na zaciatku.Naozaj treba pokoru pred stvoritelom a uvedomi...
▲
25.05.2012, 18:21
|
Veď ja si veľmi dobre uvedomujem, že nie som stvoriteľ sveta. Kedy som tvrdil, že som stvoriteľ sveta? Alebo odkiaľ si prišiel na to, že si neuvedomujem, že nie som stvoriteľ?
Ty sa sám zosmiešňuješ, keď píšeš nezmysly.
|
|
|
35
|
|
33. ruwolf 25.05.2012, 18:21
Veď ja si veľmi dobre uvedomujem, že nie som stvoriteľ sveta. Kedy som tvrdil, že som stvoriteľ sveta? Alebo odkiaľ si prišiel na to, že si neuvedomujem, že nie som stvoriteľ?
Ty sa sám zosmiešňuješ, keď píšeš nezmysly.
▲
25.05.2012, 18:51
|
si ako vyhodnocovaci automat.Ok takže mali by sme si uvedomiť ze nie sme stvoritelia, ale sme stvorenim.to som už pisal viacej krat.ludia si vytvaraju boha na svoj obraz,a ono je to naopak.to on si vytvoril nas na svoj obraz.Ako ta poznam zas sa chytis nejakeho slova,ktore ti nebude pasovat do tvojej vseobecne platnej logiky.takže najdi si ineho na debatu ,vies co robit mas, ak si to cital,napisal som toho dost .alebo nemusis nič
|
|
|
36
|
|
35. veriaci 25.05.2012, 18:51
si ako vyhodnocovaci automat.Ok takže mali by sme si uvedomiť ze nie sme stvoritelia, ale sme stvorenim.to som už pisal viacej krat.ludia si vytvaraju boha na svoj obraz,a ono je to naopak.to on si vytvoril nas na svoj obraz.Ako ta poznam zas sa chytis nejakeho slova,ktore ti nebude pasovat do tvojej vseobecne platnej logiky.takže najdi si ineho na debatu ,vies co robit mas, ak si to cital,napisal som toho dost .alebo nemusis nič
▲
25.05.2012, 18:57
|
Každý človek je ako vyhodnocovací automat. Aj Ty. Inak by si napr. nevedel posudzovať, čo je správne a čo nie, čo je nebezpečné a čo je bezpečné, čo je zdravé a čo škodí zdraviu, čo je dobrý skutok a čo je zlý skutok, skrátka by si nevedel zhodnotiť vôbec nič.
To, že sme stvorený je ničím nepodložené tvrdenie.
Rovnako nepodložené tvrdenie je, že si nás niekto vytvoril na svoj obraz.
|
|
|
37
|
|
35. veriaci 25.05.2012, 18:51
▲
25.05.2012, 19:03
|
tak veriaci toto je uz vrchol,co ty si tu ako sluzobnik Cirkvi dovolujes k niekomu,kto nie je sluzobnik je neuveritelne
vysvat si svoje Ja a vtrep sa uz konecne do svojho ega,vymodli si pokoru ,ktora ti v tvojom pisme chyba,bo prave taky ako si ty,mi totalne nielen mne zapricinuju odpor k viere,tvoja cinnost tu vobec nie je misijna,ale total nenavistna a opvrhujuca clovekom
a svoj den vysvat liturgickym hodinam,mozno potom pochopis,co znamena byt veriacim a pracovat pre Krista
|
|
|
38
|
|
37. 25.05.2012, 19:03
tak veriaci toto je uz vrchol,co ty si tu ako sluzobnik Cirkvi dovolujes k niekomu,kto nie je sluzobnik je neuveritelne
vysvat si svoje Ja a vtrep sa uz konecne do svojho ega,vymodli si pokoru ,ktora ti v tvojom pisme chyba,bo prave taky ako si ty,mi totalne nielen mne zapricinuju odpor k viere,tvoja cinnost tu vobec nie je misijna,ale total nenavistna a opvrhujuca clovekom
a svoj den vysvat liturgickym hodinam,mozno potom pochopis,co znamena byt veriacim a pracovat pre Krista
▲
25.05.2012, 19:06
|
v zivote sa nezucastnim zhormazdenia,kde budu po kope veriaci,s ich sposobom postoja k Bohu a ku Kristovi absolutne nesuhlasim,ved vy cinite z Jesuu totalneho idiota !
|
|
|
39
|
|
38. 25.05.2012, 19:06
v zivote sa nezucastnim zhormazdenia,kde budu po kope veriaci,s ich sposobom postoja k Bohu a ku Kristovi absolutne nesuhlasim,ved vy cinite z Jesuu totalneho idiota !
▲
25.05.2012, 19:17
|
Je to dosť nebezpečné pre ľudí, ktorí ľahko podľahnú sugescii,
ale ja by som rád videl výmet mozgov v priamom prenose a aj pokus o pošpinenie môjho.
|
|
|
28
|
|
▲
25.05.2012, 17:11
|
|
29
|
|
28. ruwolf 25.05.2012, 17:11
Ako to odlíšiš?
▲
25.05.2012, 17:17
|
Používa sa na to hermeneutika, exegéza a ďalšie, ktoré sú súčasťou teologického štúdia.
odkaz
|
|
|
30
|
|
29. rastos 25.05.2012, 17:17
Používa sa na to hermeneutika, exegéza a ďalšie, ktoré sú súčasťou teologického štúdia.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Exeg%C3%A9za
▲
25.05.2012, 17:25
|
Ja som sa Ťa nepýtal, čo sa používa, ale ako to Ty rozlíšiš.
|
|
|
31
|
|
30. ruwolf 25.05.2012, 17:25
Ja som sa Ťa nepýtal, čo sa používa, ale ako to Ty rozlíšiš.
▲
25.05.2012, 17:32
|
Niektoré veci človek s bežným vzdelaním a primeraným rozhľadom dokáže rozlíšiť aj sám, ak pozná NZ texty.
A na tie zložitejšie sú už uvedené odborné predmety, ktoré tiež potvrdzujú alebo vyvracajú závery, ktoré si človek urobí.
|
|
|
34
|
|
31. rastos 25.05.2012, 17:32
Niektoré veci človek s bežným vzdelaním a primeraným rozhľadom dokáže rozlíšiť aj sám, ak pozná NZ texty.
A na tie zložitejšie sú už uvedené odborné predmety, ktoré tiež potvrdzujú alebo vyvracajú závery, ktoré si človek urobí.
▲
25.05.2012, 18:21
|
Takže každý si to môže vysvetliť, ako sa mu zachce?
|
|
|
26
|
|
18. 25.05.2012, 16:09
▲
25.05.2012, 17:10
|
Fundamentalista má menej ako krôčik k fanatizmu.
Preto sú všetky fundamentalizmy také nebezpečné - vrátane biblického.
|
|
|
14
|
|
▲
25.05.2012, 15:18
|
Ale správne by si to mala vytýkať Fotónovi, ten sa otvorene priznáva k biblickému fundamentalizmu.
|
|
|
3
|
...človek nie je oddelený od Boha! Ani ateista nie. Iba vo svojej vedomej mysli neodstránil prepážku k poznaniu, ešte nedospel.
|
|
|
8
|
|
3. 25.05.2012, 14:24
...človek nie je oddelený od Boha! Ani ateista nie. Iba vo svojej vedomej mysli neodstránil prepážku k poznaniu, ešte nedospel.
▲
25.05.2012, 14:35
|
..ateista môže tvrdiť, že človek nie je spojený s Bohom...ani veriaci nie..
|
|
|
4
|
...Veriaci, chceš povedať, že delíš svoje deti na veriacich a neveriacich, a keby si náhodou nejaké dovolilo o Bohu pochybovať tak ho viac nenakŕmiš, neoblečieš?
|
|
|
7
|
|
4. 25.05.2012, 14:28
...Veriaci, chceš povedať, že delíš svoje deti na veriacich a neveriacich, a keby si náhodou nejaké dovolilo o Bohu pochybovať tak ho viac nenakŕmiš, neoblečieš?
▲
25.05.2012, 14:33
|
Preco by som ho nekrmil a neobliekal ? Budem ho vychovavat tak aby sa mohlo slobodne rozhodnut ,ked bude dospele.
Ak sa odtrhne od boha bude to jeho rozhodnutie.ma na to pravo.
|
|
|
40
|
|
7. veriaci 25.05.2012, 14:33
Preco by som ho nekrmil a neobliekal ? Budem ho vychovavat tak aby sa mohlo slobodne rozhodnut ,ked bude dospele.
▲
26.05.2012, 11:50
|
Ako je možné odtrhnúť sa od boha? Veď o tom môže rozhodnúť len on,keď je všemohúci.Človek nemá silu niečo také dokázať.
|
|
|
42
|
|
40. 26.05.2012, 11:50
Ako je možné odtrhnúť sa od boha? Veď o tom môže rozhodnúť len on,keď je všemohúci.Človek nemá silu niečo také dokázať.
▲
26.05.2012, 13:15
|
V urcitom zmyse maš pravdu.človek sa nevyhne Božiemu sudu,može ale Boha v živote ignorovať,ma slobodu rozhodovania .
|
|
|
49
|
|
42. veriaci 26.05.2012, 13:15
V urcitom zmyse maš pravdu.človek sa nevyhne Božiemu sudu,može ale Boha v živote ignorovať,ma slobodu rozhodovania .
▲
26.05.2012, 15:34
|
|
41
|
|
7. veriaci 25.05.2012, 14:33
▲
26.05.2012, 11:59
|
tomu sam neveris. Hlavne potom, co si sa tu kvalitne prejavil. Ty by si mu poriadne vymyl mozog a nasilu vtlkal do hlavy, ze nejaky boh je. nikdy, opakujem nikdy, by si neuznal jeho slobodnu volu a odklonu od boha. Vy veriaci, to proste mate v palici, ze musite nasilu pretlacat svoje dogmy
|
|
|
43
|
|
41. 26.05.2012, 11:59
tomu sam neveris. Hlavne potom, co si sa tu kvalitne prejavil. Ty by si mu poriadne vymyl mozog a nasilu vtlkal do hlavy, ze nejaky boh je. nikdy, opakujem nikdy, by si neuznal jeho slobodnu volu a odklonu od boha. Vy veriaci, to proste mate v palici, ze musite nasilu pretlacat svoje dogmy
▲
26.05.2012, 13:34
|
žiadnymi prostriedkami nikdy a nikoho nedonútiš aby miloval Boha.Na toto sa človek rozhoduje sám vo svojom srdci.
|
|
|
44
|
|
43. veriaci 26.05.2012, 13:34
žiadnymi prostriedkami nikdy a nikoho nedonútiš aby miloval Boha.Na toto sa človek rozhoduje sám vo svojom srdci.
▲
26.05.2012, 13:39
|
To je pravda. Ľudia so svedomím nikdy nedokážu milovať hlúpeho despotu.
|
|
|
45
|
|
44. ruwolf 26.05.2012, 13:39
To je pravda. Ľudia so svedomím nikdy nedokážu milovať hlúpeho despotu.
▲
26.05.2012, 13:58
|
|
46
|
|
45. veriaci 26.05.2012, 13:58
http://www.youtube.com/watch?v=AQGJdTpMUcU
▲
26.05.2012, 14:17
|
Toto odkaz Vás úplne vystihuje
|
|
|
48
|
|
46. ruwolf 26.05.2012, 14:17
Toto http://www.youtube.com/watch?v=1Fh8lMTulkg Vás úplne vystihuje
▲
26.05.2012, 14:36
|
|
47
|
|
45. veriaci 26.05.2012, 13:58
http://www.youtube.com/watch?v=AQGJdTpMUcU
▲
26.05.2012, 14:18
|
Ak niekto žizni,nech pride ku mne a pije.
Kto verí vo mňa,ako hovorí písmo,rieky živej vody potečú z jeho vnútra.
|
|
|
17
|
Čo je to hriech a kto je to boh... tieto veci nepoznám....
|
|
|
|