Ísť na začiatok.
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  náboženstvo  téma
kategórie:  

Čo by som urobil,keby som žil v 1 storočí?

20
reakcií
2115
prečítaní
Tému 10. novembra 2017, 20:41 založil Shagara.

podobné témy:

1.
označiť príspevok

Shagara muž
   10. 11. 2017, 20:41 avatar
Tak čo by sme urobili,......keby sme boli členmi vyvoleného národa,....alebo poprípade osobami z okolitých národov,pohanmi,......keby sme žili v danej dobe a na nás by bolo rozhodnutie /pod vplyvom oznamovania evanjelia/ zaujať postoj ku Kristovi,ktorý sa vtedy objavil a hlásal "svoju pravdu" o kráľovstve,Bohu a živote.???
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bolo by to tak, že ako osvietení by sme ho vrelo prijali,....alebo by sme sa správali ako dnes ,........keď obhajujeme aj najväčšiu lož,....aby sme len nemuseli urobiť radikálnu zmenu vo svojom živote, a priznať ,že sme boli zvedení?!

2.
označiť príspevok

nrbatas muž
   10. 11. 2017, 22:01 avatar
Nemyslím si, že je nejaký rozdiel prežiť svoj život v jednom storočí alebo v dvoch. Tí, ktorí máme viac ako 17 rokov, sme zažili nielen dve storočia, ale aj tisícročia. Znie to pekne, ale to je asi tak všetko.

20.
označiť príspevok

Osvietený muž
   29. 12. 2017, 11:04

Príspevok bol vymazaný administrátorom.

3.
označiť príspevok

Lemmy muž
   10. 11. 2017, 22:03

4.
označiť príspevok

Lemmy muž
   10. 11. 2017, 22:32

11.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 11. 2017, 14:50 avatar
8,....to všetko závisí od uhľa pohladu. Ak to,že niekto Inteligentný a mocný niečo stvorí,....a je to hoax,.....tak potom ak niečo hlúpe,slepé ako prázdna bednička od rajčín vytvori matematicky presne nastavený vesmír,....tak potom to nie je hoax,....ale hyper-super hoax. /vedecký superzázrak/ 

5.
označiť príspevok

meaculpa muž
   11. 11. 2017, 00:32 avatar
Jehovisti v podstate aj ziju v 1. stor., neexistuju este ani 100 rokov.

6.
označiť príspevok

veriaci-4
   11. 11. 2017, 00:40

7.
označiť príspevok

meaculpa muž
   11. 11. 2017, 00:49 avatar
Ale je nezmyslom v 20. stor. zit ako v 1. stor.
Za 2000 rokov sa aj krestanstvo rozvinulo, neda sa vratit na zaciatok.

Jehovisti su skor zidia, kedze uznavaju "Jehovu", ako krestania.

8.
označiť príspevok

veriaci-4
   11. 11. 2017, 00:57

9.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 11. 2017, 14:41 avatar
12,.....Jehovistov nepoznám,....ale Jehovovi svedkovia by inak reagovali,ako pokryteckí,náboženskí vodcovia. Inak ja hovorím o "voze a vy o koze". Ale to nevadí,.....na to som už tu zvyknutý.
Išlo mi o to,.......že tí dnešní veľkohubí "kresťania" keby žili v 1 storočí,trak by prví kričali : "Pribiť ho"!
Aj dnes je obdobná situácia , a len málokto "zaprie sám seba",...."nepravú vieru zdedenú po rodičoch",....a tak len opakujú tie isté chyby z 1 storočia
................................................
A ty si myslíš,že pred Kristom bol Všemohúci Boh Jehova,.....a po Kristovi /v našom letopočte/ sa Boh pretransformoval na Krista?
"Blahoslavení chudobní duchom".

10.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 11. 2017, 14:46 avatar
10,....a ako dlho boli kresťania ,keď Kristus založil kresťanský zbor? Objavili sa zo dňa na deň.
Aj im židia vyčítali,.....že ako dlho sa tu?
Meaculpa asi nevie ,že vždy pri príchode Krista , sa menil,očisťoval a vyvolil nový zbor? A tak tomu bolo aj dnes.
Kristus si ale nemohol vyvoliť napríklad trinitárskych kresťanov, lebo tí boli vtedy pohrúžení do vojnového besnenia, kde zbraňami šírili lásku k blížnemu/rok 1914/.

12.
označiť príspevok

Ludwig muž
   11. 11. 2017, 14:55

13.
označiť príspevok

Iesus_z_Nazaretu
   11. 11. 2017, 14:58 avatar
pred premiérou sa nespočetne ráz skúša

15.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 11. 2017, 20:54 avatar
18,....všeobecne teológovia opisujú trebárs Matúšovú 24 kapitolu/pojednávajúcu o príchode Krista/ ako "zložené znamenie/ ,ktoré má svoje spĺňanie v 1 storočí a aj dnes.
Takmer všetko v Písme sa spĺňa paralelne,....a väčšina prvých splnení je v dobe SZ/predobraz/,....a tie druhé sa spĺňajú v dobe NZ.

14.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 11. 2017, 20:51 avatar
17,.....dvakrát. V 1 storočí to bol 1 príchod a dnes je to druhý príchod.

16.
označiť príspevok

Ludwig muž
   11. 11. 2017, 21:08

17.
označiť príspevok

Shagara muž
   12. 11. 2017, 21:44 avatar
21,....máš pravdu. Otázka stojí,ako sa to udeje?
Zhromažďovanie sa deje, a robí sa to celosvetovým oznamovaní dobrého posolstva o Božom kráľovstve. Tak sa to dialo aj v 1 storočí.
Druhá vec je ,že musíš rozlišovať medzi "príchodom" a ..."prítomnosťou".....a záverom.
Príklad z 1 storočia.: 1,Príchod v roku 29 keď bol pokrstený a zjavil sa ako mesiáš a začal svoju službu.
2,Jeho prítomnosť,keď zvestoval,zhromažďoval a aj jeho nasledovníci,až do roku 66.n.l. Ježiš len do svojej smrti-viditeľne.
3,Záver.....keď bol zničený Jeruzalem v roku 70 Titom.
------------------------------------------------------------------------------
Tak aj teraz. V roku 1914 v nebi bola podľa biblickej chronológie zriadené Božie kráľovstvo,....potom Kristus s anjelmi vedú dielo zhromažďovania/zvestovanie posolstva/,.....a záver,keď v armagedone bude zničený bezbožný svet.
Slovo „prítomnosť“ je prekladom gréckeho slova parousia.* Kristova parousia sa začala dosadením Ježiša za Kráľa v nebi v roku 1914 .
Treba poznamenať, že je rozdiel medzi príchodom a prítomnosťou. Teda aj keď niečí príchod (alebo návrat) nastane v daný čas, jeho prítomnosť môže potom trvať niekoľko rokov. V Biblii je grécke slovo erchomai (čo znamená „prísť“) použité aj vtedy, keď Ježiš upriamuje svoju pozornosť na dôležitú úlohu v určitom stanovenom čase počas svojej prítomnosti, totiž na svoje dielo Jehovovho vykonávateľa rozsudku vo vojne veľkého dňa Boha Všemohúceho.
Teda, na spomínaný armagedon.
A tu máš pravdu,....tento "príchod" ešte nenastal.

18.
označiť príspevok

Nadja žena
   12. 11. 2017, 22:04

19.
označiť príspevok

Shagara muž
   29. 12. 2017, 00:42 avatar
23,......neublíži,lebo to nie je v jeho náture. Ale ak sa s ním nezmieriš a nebudeš konať jeho vôľu podla presného poznania,....tak je na svete problém,....
To narážam na slová Krista ,ktorí väčšine "kresťanov" povie:......"Odstúpte odo mňa, páchatelia nezákonnosti.“ (Matúš 7:22, 23)
Teda,....mať sa na pozore a byť intelektuálne poctivý pri hľadaní pravdy sa oplatí!   
Ale tebe sa to hádam podarí,.....

21.
označiť príspevok

-era- muž
   29. 12. 2017, 11:13 avatar
Nuž. to máš tak... Ja neviem, čo by som bol, ako by som bol, ale tí, čo furt stavajú na zapísaných písmenkách Starého Zákona, by povedali - tento Ježiš nezodpovedá tomu, čo je napísané - to v žiadnom prípade nemôže byť Mesiáš.

Presne ako Šavol.

Ale tí, ktorí poznali hlbšie korene Písma, a ktorým by sa dostalo zážitku zjavenia, tí by spoznali, že Mesiáš je tu. Tak ako Pavol.

Prostí ľudia, ktorí by nedbali na písmenká, ale na to, čo im hovorí "srdce", by sa pridali tam alebo onam podľa toho, aké čisté to "srdce" by mali.
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 00:03,  133, ..... ale taká cirkev (neviditeľná) neexistuje. A týmto spôsobom ideš ale proti...
včera, 23:57,  210, ..... Nie! Osobný kontakt je potrebný, a má sa to diať podľa Písma. Myslíš si, že...
včera, 23:53,  187, ..... teda to nerobí zadarmo. Bral aj Kristus peniaze, keď vyučoval a viedol zbor?
včera, 23:51,  213, ..... Teda, tých čo je najviac , ..... tí majú pravdu? Ale to nikdy v histórií...
včera, 23:39,  215, ..... Chápem, ..... však nemôžeš priznať, že trinitari veria v "iného...
včera, 23:31,  48, ...... a potom keď si to vyskúšaš, ..... čo budeš ďalej????? Animista? Alebo kvaker?*10
včera, 23:27,  12, ..... neviem na čo narážaš, ..... kde nájdem tvoju otázku?
včera, 23:25,  11, .... áno, Boží synovia, ..... anjeli sú Božím výtvorom. Napríklad, ...... aj...
včera, 23:21,  13, ..... teda veríš v troch bohov? Ale to je modlárstvo!*15 No vidíš, nakoniec si sa...
včera, 23:18,  A na ktoré otázky, Tomáško?*10
včera, 23:08,  Funguje ;)
včera, 23:07,  Znova testujem ;)
včera, 23:00,  Testujem počítanie príspevkov v téme ;)
včera, 22:57,  Testujem počítanie príspevkov v téme ;)
včera, 22:36,  Jasné, že SOM ;) Dobrú nôcku ;)
včera, 22:35,  Skrátka si šikula, ale ja musím teraz isť spať, ráno fičím do robotky, pa :)
včera, 22:34,  Hej, ale veľa kódu mám v lipke a tu len prilepím ;)
včera, 22:33,  No veď vieš, že ja vulgárna nebývam, tak jasne že to musí byť tvoja chyba *03 No hej, tu...
včera, 22:33,  Už SOM to napravil ;)
včera, 22:30,  Lebo ešte neaktualizujem zoznam online používateľov ;)
neprehliadnite
vyhľadávanie

Buď činný vždy, keď je to možné, a odpočívaj vždy, keď je to potrebné.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(83 427 bytes in 1,015 seconds)