hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Čo budete variť?

príspevkov
218
zobrazení
1
tému vytvoril(a) 13.5.2015 18:01
posledná zmena 15.5.2015 07:14
1
13.05.2015, 18:01
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
none
2

1. 13.05.2015, 18:01

Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.

13.05.2015, 18:05
Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.
👍: dorota
none
4

2. ranexil 13.05.2015, 18:05

Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.

13.05.2015, 18:07
Viem aj neviem. Nechce sa mi dookola variť to isté a rád sa nechám inšpirovať.
none
6

4. 13.05.2015, 18:07

Viem aj neviem. Nechce sa mi dookola variť to isté a rád sa nechám inšpirovať.

13.05.2015, 18:15
hehe na pravej strane v čiernom rámčeku máš RECEPTY a aj postup ako na to, tak sainšpiruj..
none
8

6. Linda 13.05.2015, 18:15

hehe na pravej strane v čiernom rámčeku máš RECEPTY a aj postup ako na to, tak sainšpiruj..

13.05.2015, 18:17
Chcem niečo od vás, alebo neviete o inom než o náboženstve, sexe a politike?
none
10

2. ranexil 13.05.2015, 18:05

Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.

13.05.2015, 18:19
Ja si dost casto pozriem nejaky recept, zacnem.. a potom aj tak nakoniec spravim nieco uplne ine
none
3

1. 13.05.2015, 18:01

Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.

13.05.2015, 18:06
volske oko. na rozpalenu panvicu si hodime vajcia, oci uz vylezu same ...
none
15

1. 13.05.2015, 18:01

Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.

13.05.2015, 18:39
tak skús toto....
potrebuješ 3 plátky krkovičky, 2 - 3 ks cibule, tvrdý syr, 1 a pol kocky do polievky....a ešte peper....a žiadna soľ !

krkovičku naklepeš a uložíš do hlbšieho pekáča, popepríš, dáš vrstvu cibule a postrúhaný syr ( tak na hrubšie postrúhaný )
a všetko to zaleješ vývarom ( 1 a pol kocky v asi litri vody )....bude to " plávať "...daj do rúry a peč...až kým sa celý vývar nevypečie....dobrú chuť :-)
none
38

15. 13.05.2015, 18:39

tak skús toto....
potrebuješ 3 plátky krkovičky, 2 - 3 ks cibule, tvrdý syr, 1 a pol kocky do polievky....a ešte peper....a žiadna soľ !

krkovičku naklepeš a uložíš do hlbšieho pekáča, popepríš, dáš vrstvu cibule a postrúhaný syr ( tak na hrubšie postrúhaný )
a všetko to zaleješ vývarom ( 1 a pol kocky v asi litri vody )....bude to " plávať "...daj do rúry a peč...až kým sa celý vývar nevypečie....dobrú chuť :-)

13.05.2015, 20:00
Super, niekedy to vyskúšam. Ďakujem.
none
161

1. 13.05.2015, 18:01

Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.

13.05.2015, 22:15
1. Jem prevažne zeleninu a častokrát si robím napr. toto ... odkaz
none
164

161. Aranjes 13.05.2015, 22:15

1. Jem prevažne zeleninu a častokrát si robím napr. toto ... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46637

13.05.2015, 22:19
ja som tych zdravych jedal uz prezraty.
normalne tuzim po spekacku s hrachovou kasou🙂
none
165

164. 13.05.2015, 22:19

ja som tych zdravych jedal uz prezraty.
normalne tuzim po spekacku s hrachovou kasou🙂

13.05.2015, 22:23
213. A špekáčky na pive už si si nekedy dal ?
none
166

165. Aranjes 13.05.2015, 22:23

213. A špekáčky na pive už si si nekedy dal ?

13.05.2015, 22:30
ne. zerem len brokolicu a zapijam ju vodkou🙂
vazne - fakt tlacim len gebuziny, obcas to porusim smazenym rizkom s ryzou...
none
167

166. 13.05.2015, 22:30

ne. zerem len brokolicu a zapijam ju vodkou🙂
vazne - fakt tlacim len gebuziny, obcas to porusim smazenym rizkom s ryzou...

13.05.2015, 22:41
217. Zlaté časy ze šniclú v Záhorane co?
none
168

167. Aranjes 13.05.2015, 22:41

217. Zlaté časy ze šniclú v Záhorane co?

13.05.2015, 22:43
jo. ked som tam dorazil a usadil sa v uzatvorenej spolocnosti - svatbe🙂
none
5
13.05.2015, 18:09
Improvizácia je najlepším receptom na úspech, a či toto nevieš?
none
7

5. anonymný_koník 13.05.2015, 18:09

Improvizácia je najlepším receptom na úspech, a či toto nevieš?

13.05.2015, 18:15
Od improvizácie som neraz dostal hnačku.
none
9

7. 13.05.2015, 18:15

Od improvizácie som neraz dostal hnačku.

13.05.2015, 18:17
Ale veď treba sa potknúť aby si prišiel na jadro, na chybu orieška :-)
Meoow, tak si zober najlepšie babičkine recepty a s nimi pofrčíš. Ja keď otvorím v takej babkinej izbe pri kuchyni tú takú skriňu či ako sa to volá, tak tam je xy kníh s jej receptami... :-) síce s mnohom gramatických chýb a niektoré po maďarsky, ale sú tam!
none
11

9. anonymný_koník 13.05.2015, 18:17

Ale veď treba sa potknúť aby si prišiel na jadro, na chybu orieška :-)
Meoow, tak si zober najlepšie babičkine recepty a s nimi pofrčíš. Ja keď otvorím v takej babkinej izbe pri kuchyni tú takú skriňu či ako sa to volá, tak tam je xy kníh s jej receptami... :-) síce s mnohom gramatických chýb a niektoré po maďarsky, ale sú tam!

13.05.2015, 18:20
Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.
none
12

11. 13.05.2015, 18:20

Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.

13.05.2015, 18:29
ušla sa mi prezývka..feferónka ani recept som nemusela dať
none
24

11. 13.05.2015, 18:20

Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.

13.05.2015, 19:05
11/ Poslednú vetu si nemusel písať.
none
39

24. YouLove 13.05.2015, 19:05

11/ Poslednú vetu si nemusel písať.

13.05.2015, 20:02
Mal som na mysli iba ženy.
👍: YouLove
none
13
13.05.2015, 18:37
A robíš len pre seba alebo aj pre prípadnú priateľku?
Keď ste 2, tak to sprav tak, že párky rozrežeš tak pozdĺž a ohneš ich do druhej strany a spojíš nejakým špáratkom, dáš na panvicu s olejom a potom do toho vyleješ vajcia...vyzerá to nejak takto asi: odkaz
Ja som to robil pre len seba keďže priateľka je nie je ...
none
14

13. anonymný_koník 13.05.2015, 18:37

A robíš len pre seba alebo aj pre prípadnú priateľku?
Keď ste 2, tak to sprav tak, že párky rozrežeš tak pozdĺž a ohneš ich do druhej strany a spojíš nejakým špáratkom, dáš na panvicu s olejom a potom do toho vyleješ vajcia...vyzerá to nejak takto asi: http://m4.aimg.sk/recepty/16475_5499534493248d5aa0e710e56aaa8214
Ja som to robil pre len seba keďže priateľka je nie je ...

13.05.2015, 18:38
Zlý obrázok. Skús tu: odkaz
none
16

14. anonymný_koník 13.05.2015, 18:38

Zlý obrázok. Skús tu: http://img.blesk.cz/img/1/gallery/1182637_parky-srdce-laska.jpg

13.05.2015, 18:42
Pekne.. aj ten prvy obrazok bol dobry, len to stiahlo namiesto toho aby to ukazalo..
none
17
13.05.2015, 18:51
Recept na lásku

2 kg lásky k druhému smícháme s 10 dkg citu,
0,5 kg touhy a dvěma (radši většími) kousky zamilovanosti.
Všechno pečlivě promícháme a vzniklou směs posypeme špetkou kompromisu a vzájemné opory.
Vzniklé těsto dobře uválíme a poté vykrájíme srdíčka, která ozdobíme trochu něžností.
Plech potřeme (důležitým) pochopením a vykrájená a ozdobená srdíčka rozložíme na plech a dáme péct, až do zlatova. Vyndáme z trouby a dochutíme a dozdobíme nějakou sladkou dobrotou (např. sladkým polibkem) a podáváme s trochou hádek (ale pozor!, nepřehánět!...vždyť to usmiřování je stejně nejhezčí), trochu romantiky a pokud seženete i trochu fantazie, bude to úplná třešnička na konec. A ještě bych chtěla dodat, abyste si vážili, pokud máte někoho, kdo o vás opravdu stojí jako vy o něj, a kdo vám takovou dobrotu s chutí upéct dokáže!!! Nejhorší je, když ta první a hlavní ingrediencenení k sehnání. Opětovaná láska k tomu druhému je totiž základ celého receptu.
A poslední rada na konec: Važte si toho a radujte se z každé dobroty, kterou vám vaše láska upeče.
Přeji dobrou chuť!

odkaz
none
18
13.05.2015, 18:52
zacni jednoduchymi jedlami, na nete je receptov plno. na zaciatku sa ich radsej drz a ked uz budes mat v oku a v chuti, mozes experimentovat
none
40

18. Lux.Aeterna 13.05.2015, 18:52

zacni jednoduchymi jedlami, na nete je receptov plno. na zaciatku sa ich radsej drz a ked uz budes mat v oku a v chuti, mozes experimentovat

13.05.2015, 20:08
Zatiaľ experimentujem podľa mojej kolegyne. Každý deň sa jej spýtam, čo bude variť a potom to skúšam. Cez víkend musím improvizovať. Potrebujem ženu, sakra!
none
19
13.05.2015, 18:53
ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )
none
20

19. rose.madder 13.05.2015, 18:53

ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )

13.05.2015, 18:54
:D:D:D:D rose.. to je ako od vychodniara.

inac poznam jednu zensku, ktoru volaju rumova pralinka..
lebo chodi vkuse ozrata pod obraz. no hnus.
none
21

19. rose.madder 13.05.2015, 18:53

ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )

13.05.2015, 18:55
To musím vyskúšať.........🙂))) kolko praliniek zješ za večer ?
none
25

21. majko1 13.05.2015, 18:55

To musím vyskúšať.........🙂))) kolko praliniek zješ za večer ?

13.05.2015, 19:10
ja rum od istej chatovačky z mladosti, kedy letel rum a cola nemusím, ja si to vylepšujem tak, že si kúpim rovno likérové vajíčka a je to : )) načo toľko roboty s nalievaním : ))

ja inak nerada varím. potrebujem variť milovanému, milovaným, len vtedy to robím s radosťou : )
none
26

25. rose.madder 13.05.2015, 19:10

ja rum od istej chatovačky z mladosti, kedy letel rum a cola nemusím, ja si to vylepšujem tak, že si kúpim rovno likérové vajíčka a je to : )) načo toľko roboty s nalievaním : ))

ja inak nerada varím. potrebujem variť milovanému, milovaným, len vtedy to robím s radosťou : )

13.05.2015, 19:12
No ale s tými rumovými pralinkami by sa ľahšie hladal ten milovaný..........
none
36

26. majko1 13.05.2015, 19:12

No ale s tými rumovými pralinkami by sa ľahšie hladal ten milovaný..........

13.05.2015, 19:28
alkohol skôr bráni nájsť toho pravého partnera a to po všetkých smeroch : )
none
37

36. rose.madder 13.05.2015, 19:28

alkohol skôr bráni nájsť toho pravého partnera a to po všetkých smeroch : )

13.05.2015, 19:29
Je to vec miery ako všetko........najviac bráni v nájdení ich nedostatok........
none
22
13.05.2015, 18:56
Teraz niečo svoje.
Mohol si dať aké máš chute, nejaký chuťozáchytný bod. Ako vedieť aké suroviny máš?

Rýchla večera.
Liptovskú salámu nakrájanú na pol cm kolečká v cestičku vypražíš, k tomu varené zemiaky a uhorkový šalát.
Ak nemáš liptovskú salámu, môže byť aj kuracie mäsko. Ak nemáš ani to, môže byť vypražený syr. Ten by som si teraz aj dala s tatarkou :P
none
23
13.05.2015, 18:59
Keď som sa učila variť, aj hrniec zhorel :D
none
27
13.05.2015, 19:14
Ja varím celkom rád, ale hlavne jedlá čo sa dajú urobiť tak za pol hodiny.........okrem gulášu, s tým sa trápim aj 3 hodiny.......
none
28

27. majko1 13.05.2015, 19:14

Ja varím celkom rád, ale hlavne jedlá čo sa dajú urobiť tak za pol hodiny.........okrem gulášu, s tým sa trápim aj 3 hodiny.......

13.05.2015, 19:18
Mám rada minutky 🙂
none
29

28. YouLove 13.05.2015, 19:18

Mám rada minutky 🙂

13.05.2015, 19:19
Aj päťminutovky ??????
none
30
13.05.2015, 19:20
ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu
none
31

30. 13.05.2015, 19:20

ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu

13.05.2015, 19:21
A keďm počká ešte chvílu, tak má výborné lepidlo.........
none
32

30. 13.05.2015, 19:20

ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu

13.05.2015, 19:21
A hrozienka skús do toho dať. Kru****vá kaša s kakavkom je mňamka.
none
46

32. YouLove 13.05.2015, 19:21

A hrozienka skús do toho dať. Kru****vá kaša s kakavkom je mňamka.

13.05.2015, 20:24
ja napr.sušené hrozienka nejem.Keď som bola malá,tak mi brat nahovoril a aj prisahal,že sú to sušené myšacie hovienka .Odvtedy som hrozienko nedala do úst.
none
47

46. 13.05.2015, 20:24

ja napr.sušené hrozienka nejem.Keď som bola malá,tak mi brat nahovoril a aj prisahal,že sú to sušené myšacie hovienka .Odvtedy som hrozienko nedala do úst.

13.05.2015, 20:25
Je načase, aby si sa dozvedela pravdu. Nie sú.
none
50

47. 13.05.2015, 20:25

Je načase, aby si sa dozvedela pravdu. Nie sú.

13.05.2015, 20:27
Tak to už viem dávno.Ale aj tak ich nejem....lebo vážne tak vyzerajú.....aj z vianočky ich pracne odstraňujem...
none
41

30. 13.05.2015, 19:20

ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu

13.05.2015, 20:13
Až na to mlieko. Laktóza je pre dospelého človeka nestráviteľná, ale rád si dám.
none
42

41. 13.05.2015, 20:13

Až na to mlieko. Laktóza je pre dospelého človeka nestráviteľná, ale rád si dám.

13.05.2015, 20:18
moja myseľ s mliekom problém nemá...
none
35
13.05.2015, 19:26
40. tak čo sa týka hrozienok, si odkázaný na víno, či ????
none
45
13.05.2015, 20:24
ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )
none
49

45. rose.madder 13.05.2015, 20:24

ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )

13.05.2015, 20:27
Niečo podobné mi už varila moja kamarátka.
none
52

49. 13.05.2015, 20:27

Niečo podobné mi už varila moja kamarátka.

13.05.2015, 20:30
aj ja som to už varila kamarátovi : ) asi to bude celkom úspešný kamarátsky pokrm ; )
none
55

52. rose.madder 13.05.2015, 20:30

aj ja som to už varila kamarátovi : ) asi to bude celkom úspešný kamarátsky pokrm ; )

13.05.2015, 20:32
Nie si náhodou moja kamarátka?
none
61

55. 13.05.2015, 20:32

Nie si náhodou moja kamarátka?

13.05.2015, 20:38
no, všetko je možné. dám ti kontrolnú otázku. čím si ten obrovský tanier cestovín spláchol? : ) daj názov nápoja a množstvo ; )
none
66

61. rose.madder 13.05.2015, 20:38

no, všetko je možné. dám ti kontrolnú otázku. čím si ten obrovský tanier cestovín spláchol? : ) daj názov nápoja a množstvo ; )

13.05.2015, 20:42
Už si nespomínam, tuším pivom, alebo šumívým vínom.
none
69

66. 13.05.2015, 20:42

Už si nespomínam, tuším pivom, alebo šumívým vínom.

13.05.2015, 20:44
tak si to ty. niet pochýb : )
none
73

69. rose.madder 13.05.2015, 20:44

tak si to ty. niet pochýb : )

13.05.2015, 20:47
A keby som aj nebol, tak sa poznáme aspoň cez chute.
none
62

45. rose.madder 13.05.2015, 20:24

ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )

13.05.2015, 20:39
Tak neviem,ale asi nejako pekne to nevyzerá....musí to trošku pripomínať grcku....
none
67

62. 13.05.2015, 20:39

Tak neviem,ale asi nejako pekne to nevyzerá....musí to trošku pripomínať grcku....

13.05.2015, 20:43
dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: odkaz

si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )
none
70

67. rose.madder 13.05.2015, 20:43

dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: http://dobruchut.azet.sk/recept/13058/cestoviny-so-spenatom-a-nivou/

si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )

13.05.2015, 20:44
Len jej nehovor o myšacích hovienkach.
none
71

67. rose.madder 13.05.2015, 20:43

dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: http://dobruchut.azet.sk/recept/13058/cestoviny-so-spenatom-a-nivou/

si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )

13.05.2015, 20:46
Tak ale ja ho vidím už na tanieri....a zeleninu môžem v akejkoľvek podobe,len nemusím ten mletý mrazený špenát.jednoducho sa mi nepáči,ako vyzerá...ale mám rada baby špenát len trošku osmahnutý na masle a s cesnakom.....
none
76

71. 13.05.2015, 20:46

Tak ale ja ho vidím už na tanieri....a zeleninu môžem v akejkoľvek podobe,len nemusím ten mletý mrazený špenát.jednoducho sa mi nepáči,ako vyzerá...ale mám rada baby špenát len trošku osmahnutý na masle a s cesnakom.....

13.05.2015, 20:50
áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )
none
79

76. rose.madder 13.05.2015, 20:50

áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )

13.05.2015, 20:51
V Lidli ho majú veľmi často.Ja som s apráve najedla,ale ešte niečo zobnem....
none
80

76. rose.madder 13.05.2015, 20:50

áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )

13.05.2015, 20:51
Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........
none
83

80. majko1 13.05.2015, 20:51

Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........

13.05.2015, 20:53
No Majko,ty budeš vedieť...ako s a volá slovensky bilinka,ktorá sa česky volá libeček....
none
86

83. 13.05.2015, 20:53

No Majko,ty budeš vedieť...ako s a volá slovensky bilinka,ktorá sa česky volá libeček....

13.05.2015, 20:55
Ligurček, dnes som si ho fikol do polievky.........
none
88

86. majko1 13.05.2015, 20:55

Ligurček, dnes som si ho fikol do polievky.........

13.05.2015, 20:57
tak ďakujem...lebo libeček tu,libeček tam....a som nevedela,že čo to je....už viem....
none
84

80. majko1 13.05.2015, 20:51

Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........

13.05.2015, 20:53
to ani neviem čo je : ) ale ak je to zelené a nejde z toho krv, bude to v poriadku : ))
none
87

80. majko1 13.05.2015, 20:51

Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........

13.05.2015, 20:56
Mangold som už videla,len som ho ešte nejedla....
none
89

87. 13.05.2015, 20:56

Mangold som už videla,len som ho ešte nejedla....

13.05.2015, 20:57
Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........
none
90

89. majko1 13.05.2015, 20:57

Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........

13.05.2015, 20:59
none
93

90. majko1 13.05.2015, 20:59

https://www.google.sk/search?q=ligur%C4%8Dek&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=2J1TVfbYJcSTU4bggcAN#q=mangold

13.05.2015, 21:01
Tak som sa dobrú vec dozvedela.....
none
94

93. 13.05.2015, 21:01

Tak som sa dobrú vec dozvedela.....

13.05.2015, 21:02
Na mňa sa môžeš poľahnúť.........
none
91

89. majko1 13.05.2015, 20:57

Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........

13.05.2015, 20:59
tak skúsim niekedy miesto špenátu...ale jak nebude dobré......si ma neželaj....
none
92

91. 13.05.2015, 20:59

tak skúsim niekedy miesto špenátu...ale jak nebude dobré......si ma neželaj....

13.05.2015, 21:00
Neboj, bude to ešte lepšie.......mangold sa môže aj zapekať so syrom........
none
96

92. majko1 13.05.2015, 21:00

Neboj, bude to ešte lepšie.......mangold sa môže aj zapekať so syrom........

13.05.2015, 21:03
Tak ale ja by som aj nejaké mäsko k tomu zapiekla.....zajtra ho idem kúpiť,keď bude ....a dá sa jesť aj surový?lebo baby špenát zjem aj taký....
none
97

96. 13.05.2015, 21:03

Tak ale ja by som aj nejaké mäsko k tomu zapiekla.....zajtra ho idem kúpiť,keď bude ....a dá sa jesť aj surový?lebo baby špenát zjem aj taký....

13.05.2015, 21:04
Vraj sa dá jesť aj surový, nemám s tým skúsenosti.......
none
99

97. majko1 13.05.2015, 21:04

Vraj sa dá jesť aj surový, nemám s tým skúsenosti.......

13.05.2015, 21:05
Tak ja to kľudne skúsim,však ak to nebude dobré,tak vypľujem.....
none
103

99. 13.05.2015, 21:05

Tak ja to kľudne skúsim,však ak to nebude dobré,tak vypľujem.....

13.05.2015, 21:07
Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......:odkaz
none
105

103. majko1 13.05.2015, 21:07

Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......:http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/mangold/22/

13.05.2015, 21:10
Dám pozor....zas e sa ho nemienim prežrať.....
none
106

103. majko1 13.05.2015, 21:07

Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......:http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/mangold/22/

13.05.2015, 21:11
iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..
none
109

106. Linda 13.05.2015, 21:11

iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..

13.05.2015, 21:13
Ono aj koitus interuptus znie škaredo a jaká je to fajn vec............
none
110

106. Linda 13.05.2015, 21:11

iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..

13.05.2015, 21:14
tak jest.S vulgárnou Betou by si sa ani nemala baviť....
none
53
13.05.2015, 20:30
Tak niet nad dobrý rezeň.Lepšie jedlo neexistuje.K tomu zemiaky s maslom a petržlenom a uhorkový šalát s kôprom a kyslou smotanou....alebo kurací paprikáš,alebo francúzske zemiaky,alebo....všetko od mojej babičky...
👍: dorota
none
56

53. 13.05.2015, 20:30

Tak niet nad dobrý rezeň.Lepšie jedlo neexistuje.K tomu zemiaky s maslom a petržlenom a uhorkový šalát s kôprom a kyslou smotanou....alebo kurací paprikáš,alebo francúzske zemiaky,alebo....všetko od mojej babičky...

13.05.2015, 20:32
Alebo minútkový steak.
none
58

56. 13.05.2015, 20:32

Alebo minútkový steak.

13.05.2015, 20:34
Tak to áno....ale médium.Milujem,keď si ľudia v reštike objednajú prepečený.....však to je kremácia toho mäsa....
none
95
13.05.2015, 21:02
plnene zelene papriky, rajcinova omacka, biely chlieb.
kralovska disciplina.
chuti dobre aj chladene.
none
98

95. 13.05.2015, 21:02

plnene zelene papriky, rajcinova omacka, biely chlieb.
kralovska disciplina.
chuti dobre aj chladene.

13.05.2015, 21:04
Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....
none
100

98. 13.05.2015, 21:04

Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....

13.05.2015, 21:05
tak urob len masove gulky🙂
none
102

100. 13.05.2015, 21:05

tak urob len masove gulky🙂

13.05.2015, 21:06
Ale na kapuste mi chutí aj ten obal kapustový....
none
101

98. 13.05.2015, 21:04

Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....

13.05.2015, 21:06
plnena kapusta - holubki?
none
139
13.05.2015, 21:34
varene jedlo je mrtve jedlo, a vobec mäso to knzumujete mrtvoly doslovne. okrem toho surova strava obsahuje pranu. cize s tym varenim opatrne. a zalezi na surovinach, uz aj tak malokto vie, eu zvysuje povolene hranice pesticidov etc dobru chut
none
160

139. Scarlet666 13.05.2015, 21:34

varene jedlo je mrtve jedlo, a vobec mäso to knzumujete mrtvoly doslovne. okrem toho surova strava obsahuje pranu. cize s tym varenim opatrne. a zalezi na surovinach, uz aj tak malokto vie, eu zvysuje povolene hranice pesticidov etc dobru chut

13.05.2015, 22:13
174. Nie každé mäso je mŕtva strava
none
169

160. Aranjes 13.05.2015, 22:13

174. Nie každé mäso je mŕtva strava

13.05.2015, 22:53
jest zvierata rovna sa konzumovanie mrtvol
none
170

169. Scarlet666 13.05.2015, 22:53

jest zvierata rovna sa konzumovanie mrtvol

13.05.2015, 23:00
tak ich zer zive
none
171

170. 13.05.2015, 23:00

tak ich zer zive

13.05.2015, 23:03
zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest
none
172

171. Scarlet666 13.05.2015, 23:03

zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest

13.05.2015, 23:08
ponevac si nasackovana v kazdej debate a oblazujes tu ludi svojimi nezmyslami.
ano - suhlasim - nejest.
ale ked to niekto papa, netreba mu to znechucovat dristami o mrtvolach.
moja macka ta raz kusne do toho tvojho nufaka.
uvidim, co na to potom povies🙂
none
174

172. 13.05.2015, 23:08

ponevac si nasackovana v kazdej debate a oblazujes tu ludi svojimi nezmyslami.
ano - suhlasim - nejest.
ale ked to niekto papa, netreba mu to znechucovat dristami o mrtvolach.
moja macka ta raz kusne do toho tvojho nufaka.
uvidim, co na to potom povies🙂

13.05.2015, 23:13
ty si ****o aby si tu urcoval co sa ma a co nie, uz sa ukludni a nereaguj na mna.
none
175

174. Scarlet666 13.05.2015, 23:13

ty si ****o aby si tu urcoval co sa ma a co nie, uz sa ukludni a nereaguj na mna.

13.05.2015, 23:17
ale ale ale...
nic neurcujem, ani sa nesnazim o to.
len ty tu pyskujes jak chora vrana.
montujes sa do debat o ktorych nemas ani paru.
len pastujes z toho co si vyhladala na nete.
nemas stipku zmyslu pre recesiu.
si zly clovek Belicko, tvoj avatar je v tomto vypovedny.
none
176

175. 13.05.2015, 23:17

ale ale ale...
nic neurcujem, ani sa nesnazim o to.
len ty tu pyskujes jak chora vrana.
montujes sa do debat o ktorych nemas ani paru.
len pastujes z toho co si vyhladala na nete.
nemas stipku zmyslu pre recesiu.
si zly clovek Belicko, tvoj avatar je v tomto vypovedny.

13.05.2015, 23:25
chod sa ventilovat niekam inam a prestan napadat diskuterov, tchuss
none
177

176. Scarlet666 13.05.2015, 23:25

chod sa ventilovat niekam inam a prestan napadat diskuterov, tchuss

13.05.2015, 23:28
bol som na prechadzke pri Dunaji.
mas este lepsi napad v tej svojej hlavke?
none
173

171. Scarlet666 13.05.2015, 23:03

zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest

13.05.2015, 23:11
každý je to, čo mu chutí, ja som mäsožravecvšak na niečo umrieť musím..
brú noc a Pačko..
none
178
14.05.2015, 09:57
plnené palacinky , na sladko alebo na slano
na sladko - s džemom, tvarohom s hroizeunkami a škoricou, možno poliať čoikoládou, variant je mnoho podľa chute
na slano - na palacinku plátok syra, plátok šunky, preložíme ako šatku, spojíme špáradlom, trojobal a vysmažiť + príloha zemiaky na rôzny spôsob.

ale aj tá opečená paprika nie je zlá, je to super rýchlo a vďačné , dobré aj sýte. Do papriky vložiť syr lunex s plátkom dietnej salámy alebo šunky, na oleji "upiecť zo všetkých strán, môže sa aj v rúre, šupku stiahnuť , trochu osoliť a podávať s chlebíkom
Dobrú chuť
none
179

178. 14.05.2015, 09:57

plnené palacinky , na sladko alebo na slano
na sladko - s džemom, tvarohom s hroizeunkami a škoricou, možno poliať čoikoládou, variant je mnoho podľa chute
na slano - na palacinku plátok syra, plátok šunky, preložíme ako šatku, spojíme špáradlom, trojobal a vysmažiť + príloha zemiaky na rôzny spôsob.

ale aj tá opečená paprika nie je zlá, je to super rýchlo a vďačné , dobré aj sýte. Do papriky vložiť syr lunex s plátkom dietnej salámy alebo šunky, na oleji "upiecť zo všetkých ...

14.05.2015, 09:58
aj palacinková torta je dobrá../plnky rôzne podľa chute a fantázie .))
none
180
14.05.2015, 16:57
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
none
181

180. 14.05.2015, 16:57

dnes na večeru robím bryndozvé halušky

14.05.2015, 16:57
* bryndzové
none
182

180. 14.05.2015, 16:57

dnes na večeru robím bryndozvé halušky

14.05.2015, 17:11
Ja mám nejakú improvizáciu odvčera. Halušky ti schvaľujem, tiež ich ľúbim, aj bryndzové pirohy.
none
184

182. 14.05.2015, 17:11

Ja mám nejakú improvizáciu odvčera. Halušky ti schvaľujem, tiež ich ľúbim, aj bryndzové pirohy.

14.05.2015, 17:20
mňa inšpirovala Rose..s tými špenátovými cestovinami, .už som kúpila špenát )),..nakoniec cestoviny sú vďačné, ak si k nim človek pridá " co dúm dá" a ochutí,..celkom chutné.
none
183

180. 14.05.2015, 16:57

dnes na večeru robím bryndozvé halušky

14.05.2015, 17:19
variť nebudem.asi si niečo spravím
none
185

183. 14.05.2015, 17:19

variť nebudem.asi si niečo spravím

14.05.2015, 17:23
no včera som som neodolala a do prasknutia ..dobrý chlebík s dobrou masťou a mladou cibuľkou....kedysi u babky som jedávala aj skutočnú chutnú papriku ..už ostali len spomienky na takú..))
none
186

185. 14.05.2015, 17:23

no včera som som neodolala a do prasknutia ..dobrý chlebík s dobrou masťou a mladou cibuľkou....kedysi u babky som jedávala aj skutočnú chutnú papriku ..už ostali len spomienky na takú..))

14.05.2015, 17:27
jeminenku a babka mávala vo veľkom pohári husaciu masť s pečienkou, nezabudnuteľné , ...dnešné decká ani nevedia čo to je...a mlieko rovno z kozičky )) a tie domáce koláče a domáci pečený chlebík, ...hlad sa hlási,. idem ja na tie halušky,,
none
188

186. 14.05.2015, 17:27

jeminenku a babka mávala vo veľkom pohári husaciu masť s pečienkou, nezabudnuteľné , ...dnešné decká ani nevedia čo to je...a mlieko rovno z kozičky )) a tie domáce koláče a domáci pečený chlebík, ...hlad sa hlási,. idem ja na tie halušky,,

14.05.2015, 17:35
tu pecienku s mastou som minule robila..
none
195

188. 14.05.2015, 17:35

tu pecienku s mastou som minule robila..

14.05.2015, 17:57
to máš domáce husi ?
none
198

195. 14.05.2015, 17:57

to máš domáce husi ?

14.05.2015, 18:03
nie, domácu bravcovu mast.. (viem, s husacou by to bolo este chutnejsie .) )plus kuracie pecienky, cesnak, korenia atd .)
none
189

180. 14.05.2015, 16:57

dnes na večeru robím bryndozvé halušky

14.05.2015, 17:39
Tak to závidííííííím.....a hlavne,ak je na vrchu veľa škvariek.....
none
190

189. 14.05.2015, 17:39

Tak to závidííííííím.....a hlavne,ak je na vrchu veľa škvariek.....

14.05.2015, 17:40
..len dost sýte na vecer..
none
191

190. 14.05.2015, 17:40

..len dost sýte na vecer..

14.05.2015, 17:42
Tak ja na také veci ani nemyslím.Večer si neľahnem na brucho,aby ma netlačilo a je to vybavené.
none
192

191. 14.05.2015, 17:42

Tak ja na také veci ani nemyslím.Večer si neľahnem na brucho,aby ma netlačilo a je to vybavené.

14.05.2015, 17:46

tak kedysi som si este len o 23,00 zacinala vyprázat hranolky :D asi som vacsi hlad, teraz sa mi nechce 🙂 niekedy si lahnem s myslienkou, ze by som si este nieco dala, ale ani za pana sa mi nechce vstat 🙂)
none
193

192. 14.05.2015, 17:46


tak kedysi som si este len o 23,00 zacinala vyprázat hranolky :D asi som vacsi hlad, teraz sa mi nechce 🙂 niekedy si lahnem s myslienkou, ze by som si este nieco dala, ale ani za pana sa mi nechce vstat 🙂)

14.05.2015, 17:55
boli časy kedy som o pol noci robila domáce rezance s makom, (nie mletým kupovaným) ..pekne aj "vymlela ,....ja blbec !!!
none
194

193. 14.05.2015, 17:55

boli časy kedy som o pol noci robila domáce rezance s makom, (nie mletým kupovaným) ..pekne aj "vymlela ,....ja blbec !!!

14.05.2015, 17:57
hehee, tak my toho zvládneme dost..ked chceme
none
196

194. 14.05.2015, 17:57

hehee, tak my toho zvládneme dost..ked chceme

14.05.2015, 17:58
to vieš, ..láska hory prenáša
none
197

196. 14.05.2015, 17:58

to vieš, ..láska hory prenáša

14.05.2015, 18:01
lenivost a strach su silnejsie nez laska.
none
199

197. ranexil 14.05.2015, 18:01

lenivost a strach su silnejsie nez laska.

14.05.2015, 18:07
súhlas,..lenivci sú na plano,..a strach je zabijak, je brzdou, ...za to láska je vynikajúci motor života, človek je tak správne naštartovaný..plný dobrej energie,..)
none
200

199. 14.05.2015, 18:07

súhlas,..lenivci sú na plano,..a strach je zabijak, je brzdou, ...za to láska je vynikajúci motor života, človek je tak správne naštartovaný..plný dobrej energie,..)

14.05.2015, 18:11
Laska bez naplnenia je len ako ked mul klati kona- nic z toho nie je.
none
201

200. ranexil 14.05.2015, 18:11

Laska bez naplnenia je len ako ked mul klati kona- nic z toho nie je.

14.05.2015, 18:14
ako to myslíš, veď láska je vždy naplnená, inak by to malo ďaleko od lásky.. /nezamieňajú si ju ľudia niekedy s "tichou povinnosťou" ?) ..či sa mýlim ?
none
202

201. 14.05.2015, 18:14

ako to myslíš, veď láska je vždy naplnená, inak by to malo ďaleko od lásky.. /nezamieňajú si ju ľudia niekedy s "tichou povinnosťou" ?) ..či sa mýlim ?

14.05.2015, 18:22
A ja ti nerozumiem
none
204

202. ranexil 14.05.2015, 18:22

A ja ti nerozumiem

14.05.2015, 18:26
ani nemôžeš, lebo som napísala nezmysel..,..máš pravdu, .. /až na to klátenie..))
none
203

197. ranexil 14.05.2015, 18:01

lenivost a strach su silnejsie nez laska.

14.05.2015, 18:23
presne tak, ten kto je lenivý a sa boji si ani lásku nezasluzi.
none
205

203. 14.05.2015, 18:23

presne tak, ten kto je lenivý a sa boji si ani lásku nezasluzi.

14.05.2015, 18:28
každý si lásku zaslúži,..iba niektorí zleniveli, lebo opadli na duchu z nejakým príčin, ktoré im vzali že by zmysel života ?..nádej ?::neviem, nehodno hniť za živa...vedie to do hrobu :🙂
none
187
14.05.2015, 17:34
si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂
none
206

187. 14.05.2015, 17:34

si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂

14.05.2015, 19:13
Šeličo.
none
209

206. 14.05.2015, 19:13

Šeličo.

14.05.2015, 19:17
Si už varil ten špenát s cestovinami?
none
216

209. 14.05.2015, 19:17

Si už varil ten špenát s cestovinami?

14.05.2015, 19:31
Ešte nie, ale jedol som ho.
none
207

187. 14.05.2015, 17:34

si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂

14.05.2015, 19:15
Ty máš doma triednu knihu varenia ? A začínaš takto ?: mrkva- prítomná, celer-prítomný............
none
208

207. majko1 14.05.2015, 19:15

Ty máš doma triednu knihu varenia ? A začínaš takto ?: mrkva- prítomná, celer-prítomný............

14.05.2015, 19:17
Celer????Nie náhodou ZELER?Pán dokonalý?????
none
210
14.05.2015, 19:19
Celer je správne, opýtaj sa našich učiteliek.......
none
211

210. majko1 14.05.2015, 19:19

Celer je správne, opýtaj sa našich učiteliek.......

14.05.2015, 19:21
Nie je to náhodou česky?Máš rád Celer Majko?
none
212

211. 14.05.2015, 19:21

Nie je to náhodou česky?Máš rád Celer Majko?

14.05.2015, 19:23
Je to nárečový výraz v slovenčine........🙂))))jasné že ho mám rád.......šag jaké má výborné účinky......
none
213
14.05.2015, 19:25
Keď ty môžeš používať libeček, tak ja môžem celer..........
none
214

213. majko1 14.05.2015, 19:25

Keď ty môžeš používať libeček, tak ja môžem celer..........

14.05.2015, 19:28
No ta aj marchev....ne?
none
215

213. majko1 14.05.2015, 19:25

Keď ty môžeš používať libeček, tak ja môžem celer..........

14.05.2015, 19:31
No ale však preto som sa pýtala,že čo to je slovensky,lebo nechcem používať libeček...ale ten...už som zabudla,ako sa to volá slovensky....likvorček?
none
217
14.05.2015, 19:33
ligurček.........
none
218
15.05.2015, 07:14
ako rýchlo a ľahko ošúpať varené zemiaky..
odkaz
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 424 908 B vygenerované za : 0.160 s unikátne zobrazenia tém : 47 474 unikátne zobrazenia blogov : 791 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

odkaz Je to ako spoznať naplno svoj potenciál a využiť ho 😉 Je to ako ísť na 100% svojej kapacity, ktorú ako ČLOVEK si schopný mať 😉 Je to ako by si sa zobudil do nového nádherného sveta ...

citát dňa :

Žial, dnes je doba, kedy byť hlúpym prináša väčšiu pravdepodobnosť profesionáleho úspechu, ako byť múdrym.