hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Chutím, ako voniam..a keby len to:)
príspevkov 75 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 4.2.2014 19:25 ranexil
posledná zmena 7.2.2014 17:40
|
1
|
Ludia, ktori vedia naozaj varit a nie kopirovat recepty a hrat sa na kucharov, funguju podla voni jednotlivych zloziek, tkore do pokrmu pridaju...teda ovonia, citi intenzitu a na zaklade vone da menej ci viacej. Mimoriadny dar.
Vona jedal jednoducho suvisi so samotnou chutou jedal. Akoby kazda potravina- ingrediencia kricala, ako chuti, a to cez svoju vonu..Ja bezne miesam desat koreni, a boh vie kolko, jedneho stipku, ineho ledabolo, jeden listok.. a ovoniavam, co robim.
A to je len jedna zu suvislosti, ktore sa objavuju,- i farby musia spolu hrat...a to dokonca aj vtedy, ked robite gulas...farba, tvar- zloziek potravy, vypoveda o buducej chuti.
A podme k ludom..
Človek, ak vonia i dobre chutí...je to pravidlo, ak ladi farebne, hoc aj navlečeny do hantabov roznych farieb, ale optimalne zladenych je k "sežrání"...ze jo?
|
|
|
2
|
Ked som si precitala nadpis, tak som si myslela,ze to bude nieco "lehce lehtive" od LindyCh. 🙂 Az potom som si vsimla autora temy 🙂....to s vonou sedi...feromony sa o to postaraju
|
|
|
4
|
|
2. Aranjes 04.02.2014, 19:40
Ked som si precitala nadpis, tak som si myslela,ze to bude nieco "lehce lehtive" od LindyCh. 🙂 Az potom som si vsimla autora temy 🙂....to s vonou sedi...feromony sa o to postaraju
▲
04.02.2014, 20:11
|
Linda by to nezvladla, ona ani len netusi co robi...len musi, jak vec, ktoru zapnu a potom vypnu.
|
|
|
6
|
|
4. ranexil 04.02.2014, 20:11
Linda by to nezvladla, ona ani len netusi co robi...len musi, jak vec, ktoru zapnu a potom vypnu.
▲
04.02.2014, 20:32
|
no asi jej to chuti..kazdy mame nejake "chutky" 🙂 ...Ty podla toho opisu voni a chuti vyzeras byt na gurmana 🙂
|
|
|
8
|
|
6. Aranjes 04.02.2014, 20:32
no asi jej to chuti..kazdy mame nejake "chutky" 🙂 ...Ty podla toho opisu voni a chuti vyzeras byt na gurmana 🙂
▲
04.02.2014, 20:35
|
Nie som gurman, len som sikovny.
|
|
|
17
|
|
8. ranexil 04.02.2014, 20:35
Nie som gurman, len som sikovny.
▲
04.02.2014, 20:49
|
skoda, ze sa neda ovoniavat cez net 🙂
|
|
|
41
|
|
17. Aranjes 04.02.2014, 20:49
skoda, ze sa neda ovoniavat cez net 🙂
▲
04.02.2014, 21:17
|
Co chces ovoniavat? Ja som skaredy, len viem varit.
|
|
|
48
|
|
41. ranexil 04.02.2014, 21:17
Co chces ovoniavat? Ja som skaredy, len viem varit.
▲
04.02.2014, 21:31
|
feromony nevidia 🙂) ...nedalo mi nezabrusit do tej clovecej vone 🙂 ...rad experimentujes v kuchyni?
|
|
|
23
|
|
8. ranexil 04.02.2014, 20:35
Nie som gurman, len som sikovny.
▲
04.02.2014, 20:54
|
8. chlapi vedia varit, neboja sa experimentovat.
varia len raz za cas, daju si zalezat,
len potom ta spust v kuchyni
|
|
|
30
|
|
23. 04.02.2014, 20:54
8. chlapi vedia varit, neboja sa experimentovat.
varia len raz za cas, daju si zalezat,
len potom ta spust v kuchyni
▲
04.02.2014, 20:58
|
23. sú aj výnimky :-) poznám takých, čo varia pravidelne a aj po sebe upracú, myslím tú kuchyňu :-)
|
|
|
31
|
|
30. 04.02.2014, 20:58
23. sú aj výnimky :-) poznám takých, čo varia pravidelne a aj po sebe upracú, myslím tú kuchyňu :-)
▲
04.02.2014, 21:00
|
30. neverim,ukaz mi ho!
|
|
|
33
|
|
31. 04.02.2014, 21:00
30. neverim,ukaz mi ho!
▲
04.02.2014, 21:02
|
31. ukážem a predstavím, dosť sa na seba podobáme
|
|
|
72
|
|
23. 04.02.2014, 20:54
8. chlapi vedia varit, neboja sa experimentovat.
varia len raz za cas, daju si zalezat,
len potom ta spust v kuchyni
▲
04.02.2014, 23:25
|
Al_ice ubezpečujem ťa že čo sa týka spúšte v kuchyni som ten najporiadnejší chlap ešte sa jedlo iba začína variť už je všetko 100% upratané . A tak tomu bolo i v minulosti ked som ešte nemal umývačku riadu . Teiž som počul že chlap je lepším kuchárom čo si osobne nemyslím . Je to individualne . V globale však platí že muž je odvažnejší čiže korení na hranu ako i solí často . Žena zase z koreninami naraba jemnejšie . Takže možno odtial je táto povera . Mne osobne chutí jedlo viac ak mi ho niekto pripraví ako ked ho varím ja . Nič však na tom nemení že ja varím veľmi rád ba i pečiem . Zvládnem knedlu do čoho sa muž púšťa nerád a keby neurobila cesto pekárnička na chlieb tak sa na milú knedlu vykašlem tá kupovaná je niekedy dobrá ale nie dosť jemná na moje gusto glocovitá . Ono ja nemám na výber po mne nema kto upratovať čo si rozpracem to si musím upratať , tiež musím dať prat pridať avivaž usušiť či umývačku vybrat . A to i keď je tu priatelka . Ja by som nikdy nedopustil aby bola služkou . Mne bežné práce neprekážajú . I ked moje zlato sa rado pušta do prác musím ju niekedy krotit a pripomenuť jej že tu nie je služkou . Kedže služobníctvo nemám som si sluhom sám Určite by som nechel mať ženu s ktorej by som si robil služku alebo by musela variť . Okrem toho je to do špičkoveho penzionu s famoznou kuchynou odomna asi 1 min . Takže varíme len ak sa nam chce .
|
|
|
74
|
|
8. ranexil 04.02.2014, 20:35
Nie som gurman, len som sikovny.
▲
05.02.2014, 10:13
|
8. ja jsem malej ale šikovnej
odkaz
|
|
|
3
|
Jo, jo
|
|
|
5
|
|
3. 04.02.2014, 20:10
Jo, jo
▲
04.02.2014, 20:12
|
Preco nepochybujes? ved v 60 tich, uz aj mozog zlyhava...
Ty dohod mi enjake havarovane auto z Holandska, za nejaku trapnu cenu:D:D:D:D:D
|
|
|
7
|
|
3. 04.02.2014, 20:10
Jo, jo
▲
04.02.2014, 20:34
|
cau nadhero 🙂 ...chcela by si ho vidiet varit ? :p 🙂
|
|
|
10
|
|
7. Aranjes 04.02.2014, 20:34
cau nadhero 🙂 ...chcela by si ho vidiet varit ? :p 🙂
▲
04.02.2014, 20:37
|
Jasné. Ak bude variť iba v zástere, chcem lístok do prvej rady Radšej by som však Pepajza
|
|
|
27
|
|
10. 04.02.2014, 20:37
Jasné. Ak bude variť iba v zástere, chcem lístok do prvej rady Radšej by som však Pepajza
▲
04.02.2014, 20:56
|
10. teho Ti darujem, uz od nevim kedy mi slubuje nove maskacove lodicky a dvojmetroveho sumca a furt nic :(
|
|
|
32
|
|
27. Aranjes 04.02.2014, 20:56
10. teho Ti darujem, uz od nevim kedy mi slubuje nove maskacove lodicky a dvojmetroveho sumca a furt nic :(
▲
04.02.2014, 21:00
|
Maskáčové lodičky sú Ti na prd, to už radšej kabelku z krokodílej kože. Pozdrav ho, ak s ním budeš.
|
|
|
37
|
|
32. 04.02.2014, 21:00
Maskáčové lodičky sú Ti na prd, to už radšej kabelku z krokodílej kože. Pozdrav ho, ak s ním budeš.
▲
04.02.2014, 21:12
|
32. najprv dostane opatkem po hlave :P 🙂))
|
|
|
40
|
|
37. Aranjes 04.02.2014, 21:12
32. najprv dostane opatkem po hlave :P 🙂))
▲
04.02.2014, 21:15
|
37. ked najdes rano dva zrezane opatky,to som bola ja
|
|
|
54
|
|
40. 04.02.2014, 21:15
37. ked najdes rano dva zrezane opatky,to som bola ja
▲
04.02.2014, 21:37
|
41. ..ket nebudu opatky, bude udica..teleskopicka...neze mi s ni spravis koliky k rajcakom ! 🙂)
|
|
|
55
|
|
54. Aranjes 04.02.2014, 21:37
41. ..ket nebudu opatky, bude udica..teleskopicka...neze mi s ni spravis koliky k rajcakom ! 🙂)
▲
04.02.2014, 21:40
|
54. po teleskopickej udici by sa tahali rajcaky lepsi jak imelo
|
|
|
58
|
|
55. 04.02.2014, 21:40
54. po teleskopickej udici by sa tahali rajcaky lepsi jak imelo
▲
04.02.2014, 21:50
|
55. by sem ich oberala a vrtela sa kolem jak tanecnica u tyce 🙂))
|
|
|
11
|
|
7. Aranjes 04.02.2014, 20:34
cau nadhero 🙂 ...chcela by si ho vidiet varit ? :p 🙂
▲
04.02.2014, 20:38
|
7.ked som vstupila pod tuto temu,hned sa mi usadil na vicka a pery
pekelny odór....
|
|
|
12
|
|
11. 04.02.2014, 20:38
7.ked som vstupila pod tuto temu,hned sa mi usadil na vicka a pery
pekelny odór....
▲
04.02.2014, 20:41
|
|
15
|
|
12. 04.02.2014, 20:41
Myslíš gulášový?
▲
04.02.2014, 20:48
|
12. gulas az v piatok,nevies?
|
|
|
29
|
|
15. 04.02.2014, 20:48
12. gulas az v piatok,nevies?
▲
04.02.2014, 20:58
|
Ja som z katolíckej rodiny a u nás sa v piatok mäso nevarilo
|
|
|
42
|
|
29. 04.02.2014, 20:58
Ja som z katolíckej rodiny a u nás sa v piatok mäso nevarilo
▲
04.02.2014, 21:18
|
29. v nasej skolskej druzine to nedorziavali,tak
bolo zbytocne doma robit fory
|
|
|
13
|
|
11. 04.02.2014, 20:38
7.ked som vstupila pod tuto temu,hned sa mi usadil na vicka a pery
pekelny odór....
▲
04.02.2014, 20:43
|
Dala by som si dobre prepečený lacipečeň (preložím: poctivú cigánsku)
|
|
|
21
|
|
13. 04.02.2014, 20:43
Dala by som si dobre prepečený lacipečeň (preložím: poctivú cigánsku)
▲
04.02.2014, 20:51
|
a n a J * mám len pečené rebierka z diviačaťa dnes . Čo sa týka varenia a miešania desiatok korení považujem to za absurdný nezmysel ako ked kuchar vyhlasi pred varením gulašu že doň ide toko mäsa ako cibule . Pri varení často znamena menej viac !!! Preto ak varím ja mám svoje zabehnute recepty a nevymýšlam vymyslené ako ranexil . Jedlo kde sa bije 10 a viac druhov korenín už nie je konzumovatelné .
|
|
|
24
|
|
21. Osvietený 04.02.2014, 20:51
a n a J * mám len pečené rebierka z diviačaťa dnes . Čo sa týka varenia a miešania desiatok korení považujem to za absurdný nezmysel ako ked kuchar vyhlasi pred varením gulašu že doň ide toko mäsa ako cibule . Pri varení často znamena menej viac !!! Preto ak varím ja mám svoje zabehnute recepty a nevymýšlam vymyslené ako ranexil . Jedlo kde sa bije 10 a viac druhov korenín už nie je konzumovatelné .
▲
04.02.2014, 20:55
|
Milujem údené rebierka na červenej mletej paprike a s poctivým zemiakovým pyré, je to pre mňa delikatesa.
Súhlasím, tiež varím od oka a s koreninami sa v kuchyni až tak veľmi nebabrem
|
|
|
34
|
|
24. 04.02.2014, 20:55
Milujem údené rebierka na červenej mletej paprike a s poctivým zemiakovým pyré, je to pre mňa delikatesa.
Súhlasím, tiež varím od oka a s koreninami sa v kuchyni až tak veľmi nebabrem
▲
04.02.2014, 21:07
|
a n a J * zemiakové pyré musí byť starostlivo vyšlahané s normálnym maslom plnotučným mliekom a smotanou . Na dochutenie používam iba soľ . Konzistencia ani tekuté ani husté Samozrejme vyznamnú ulohu hrajú i kvalitné zemiaky .
Rebierka mám neudené iba take na cibulke s cesnakom solou korením a červenou mletou paprikou .
|
|
|
36
|
|
34. Osvietený 04.02.2014, 21:07
a n a J * zemiakové pyré musí byť starostlivo vyšlahané s normálnym maslom plnotučným mliekom a smotanou . Na dochutenie používam iba soľ . Konzistencia ani tekuté ani husté Samozrejme vyznamnú ulohu hrajú i kvalitné zemiaky .
Rebierka mám neudené iba take na cibulke s cesnakom solou korením a červenou mletou paprikou .
▲
04.02.2014, 21:11
|
34. ja davam okrem masla a plnotucneho mlieka aj malicko oleja,potom je vlacne
a ked vychladne,velmi nestuhne,lepsie sa prihrieva
|
|
|
38
|
|
36. 04.02.2014, 21:11
34. ja davam okrem masla a plnotucneho mlieka aj malicko oleja,potom je vlacne
a ked vychladne,velmi nestuhne,lepsie sa prihrieva
▲
04.02.2014, 21:14
|
Al_ice ak ma spravnu konzistenciu nestuhne ani s maslom . Ak je prihusta tak ano . pyre je najlepšie čersve ale samozrejme prihriať sa da .
|
|
|
39
|
|
34. Osvietený 04.02.2014, 21:07
a n a J * zemiakové pyré musí byť starostlivo vyšlahané s normálnym maslom plnotučným mliekom a smotanou . Na dochutenie používam iba soľ . Konzistencia ani tekuté ani husté Samozrejme vyznamnú ulohu hrajú i kvalitné zemiaky .
Rebierka mám neudené iba take na cibulke s cesnakom solou korením a červenou mletou paprikou .
▲
04.02.2014, 21:14
|
34, rebierka sú výborne ak sú pred grilovaním, či inou prípravou naložené v paci - oliv. olej, cesnak, červ. paprika, farebvné korenie, event. tabasco.; mňam, podávať s opečenou bagetou a pikantným dresingom, alma papričkami, horčicou, čo si kto dá.
|
|
|
25
|
|
21. Osvietený 04.02.2014, 20:51
a n a J * mám len pečené rebierka z diviačaťa dnes . Čo sa týka varenia a miešania desiatok korení považujem to za absurdný nezmysel ako ked kuchar vyhlasi pred varením gulašu že doň ide toko mäsa ako cibule . Pri varení často znamena menej viac !!! Preto ak varím ja mám svoje zabehnute recepty a nevymýšlam vymyslené ako ranexil . Jedlo kde sa bije 10 a viac druhov korenín už nie je konzumovatelné .
▲
04.02.2014, 20:55
|
21. zaujímalo by ma ako pripravuješ tie pečené rebierka, a pýtam sa skutočne vážne
|
|
|
44
|
|
25. 04.02.2014, 20:55
21. zaujímalo by ma ako pripravuješ tie pečené rebierka, a pýtam sa skutočne vážne
▲
04.02.2014, 21:23
|
Fialka3 uplne vážne su to rebierka z diveho asi 20kiloveho prasiatka . Pripravujem ich jednoducho cibulka , sol , čierne korenie , cesnak . trocha horčice rajčinoveho pretlaku, olej a môže sa dať i med do zalievky . Nakrajam rukami to vymácham pridam štipku rozmarínu a necham naložene 2 - 12 hodín potom dam do janskeho skla podlejem maličko vodou a na 150 st. dusim 90minut potom odokryjem a necham zapiecť teplovzdušnou rurou . Dozdobím šípkovým lekvarom ,petržlenovou vnatou a rozmarínom a podávam so zemiakom vareným , pyre ,alebo opekaným . K tomu zavarane huby , uhorka a kapia napríklad
|
|
|
47
|
|
44. Osvietený 04.02.2014, 21:23
Fialka3 uplne vážne su to rebierka z diveho asi 20kiloveho prasiatka . Pripravujem ich jednoducho cibulka , sol , čierne korenie , cesnak . trocha horčice rajčinoveho pretlaku, olej a môže sa dať i med do zalievky . Nakrajam rukami to vymácham pridam štipku rozmarínu a necham naložene 2 - 12 hodín potom dam do janskeho skla podlejem maličko vodou a na 150 st. dusim 90minut potom odokryjem a necham zapiecť teplovzdušnou rurou . Dozdobím šípkovým lekvarom ,petržlenovou vnatou a rozmarínom a podáva...
▲
04.02.2014, 21:30
|
44. ďakujem, vyskúšam podľa Tvojho receptu, lebo sa mi celkom pozdáva, tak hádam to v sobotu bude všetkým chutiť
|
|
|
45
|
|
21. Osvietený 04.02.2014, 20:51
a n a J * mám len pečené rebierka z diviačaťa dnes . Čo sa týka varenia a miešania desiatok korení považujem to za absurdný nezmysel ako ked kuchar vyhlasi pred varením gulašu že doň ide toko mäsa ako cibule . Pri varení často znamena menej viac !!! Preto ak varím ja mám svoje zabehnute recepty a nevymýšlam vymyslené ako ranexil . Jedlo kde sa bije 10 a viac druhov korenín už nie je konzumovatelné .
▲
04.02.2014, 21:23
|
21 ....ja mam rada take experimentatorske varenie, nikdy sa nedrzim osvedcenych receptov, nevlastnim jedinu kucharsku knihu ...koreniny dodaju jedlu smrnc, viac druhov nie je problem,len treba vediet uhadnut ten spravny pomer
|
|
|
53
|
|
45. Aranjes 04.02.2014, 21:23
21 ....ja mam rada take experimentatorske varenie, nikdy sa nedrzim osvedcenych receptov, nevlastnim jedinu kucharsku knihu ...koreniny dodaju jedlu smrnc, viac druhov nie je problem,len treba vediet uhadnut ten spravny pomer
▲
04.02.2014, 21:36
|
Aranjes ale ano i ja rad vyskušam niečo nové . Ako som už davnejšie spomínal napríklad ak robím sviečkovu na smotane porušujem tiež konzervatívne pravidlo . Zaklad zostava vyvažiť tri chute rovnomerne do tretiniek kyslu , sladku , a slanu . Moje vylepšenie spočíva v tom že pridávam zavarene broskyne , miesto cukru pridam štipku karamelu a nakoniec pridavam po odstavení citronovu kôru . Všetko je starostilivo rozmyxovane a nakoniec prepasírované . Petržlen a zeler davam v menšom množstve čo robí omačku lahodnejšiu . Vyvaženie chuti je dosť naročnejšie kedže robím od oka . Zatial sa mi vždy podarila tip top .
|
|
|
60
|
|
53. Osvietený 04.02.2014, 21:36
Aranjes ale ano i ja rad vyskušam niečo nové . Ako som už davnejšie spomínal napríklad ak robím sviečkovu na smotane porušujem tiež konzervatívne pravidlo . Zaklad zostava vyvažiť tri chute rovnomerne do tretiniek kyslu , sladku , a slanu . Moje vylepšenie spočíva v tom že pridávam zavarene broskyne , miesto cukru pridam štipku karamelu a nakoniec pridavam po odstavení citronovu kôru . Všetko je starostilivo rozmyxovane a nakoniec prepasírované . Petržlen a zeler davam v menšom množstve čo robí ...
▲
04.02.2014, 21:53
|
53. Tie broskyne sú super nápad, najbližšie vyskúšam.
|
|
|
63
|
|
60. 04.02.2014, 21:53
53. Tie broskyne sú super nápad, najbližšie vyskúšam.
▲
04.02.2014, 22:03
|
Chiara.1 určite ano doporučujem tiež nastuhana citronova kôra da omačke špeci šmak . Hlavne ženy majú radi ak je jemnučka a skôr ide chuť z mrkvy a mäsa do ovocnej príchute ako silnej zelerovice a petržlenovice . Tiež karamel urobí svoje . Kyslosť dodáva horčica , citronova šťava ale môže sa použiť i ocot . Solím nakoniec . Mäso je fajn jelenia sviečková ale kludne môže byť i falošná alebo roštenka . Výborné je i srnčie mäso ktore má tiež veľa krasných čistých partií najmä zo stehna ako i roštenka a sviečkové su iba tenučké pasiky . Dôraz davam na starostlive rozmixovanie a ešte i pasírujem . Nakoniec dohustujem hladkou mukou rozšlahanou v mlieku . Po odstavení davam dve trvanlive 30% smotany a spomenutu jemne nastruhanu kôru citrona . Na koniec ešte doladím soľ ak je potrebne . Čierne korenie sa môže davať v davkach aby bolo citit ale nie aby sa začalo miešať do troch zakladných chutí štiplavosťou .
|
|
|
67
|
|
63. Osvietený 04.02.2014, 22:03
Chiara.1 určite ano doporučujem tiež nastuhana citronova kôra da omačke špeci šmak . Hlavne ženy majú radi ak je jemnučka a skôr ide chuť z mrkvy a mäsa do ovocnej príchute ako silnej zelerovice a petržlenovice . Tiež karamel urobí svoje . Kyslosť dodáva horčica , citronova šťava ale môže sa použiť i ocot . Solím nakoniec . Mäso je fajn jelenia sviečková ale kludne môže byť i falošná alebo roštenka . Výborné je i srnčie mäso ktore má tiež veľa krasných čistých partií najmä zo stehna ako i rošten...
▲
04.02.2014, 22:07
|
63. Tak varím sviečkovú aj ja, a dávam citron, šťavu. A mäso na sviečkovú ako pripravíš ? prezraď, som zvedavá či ozaj sviečkovú vieš tak pripraviť ako sa má.
|
|
|
69
|
|
67. 04.02.2014, 22:07
63. Tak varím sviečkovú aj ja, a dávam citron, šťavu. A mäso na sviečkovú ako pripravíš ? prezraď, som zvedavá či ozaj sviečkovú vieš tak pripraviť ako sa má.
▲
04.02.2014, 22:29
|
Chiara.1 zatial si pochvalovali najmä kuchárky ale i kuchári . Ak si niekto pýta recept som len rad. Mäso nechávam v celku potriem horčicou a restujem na cibulke aby sa uzatvorilo a šťava zostala vo vnutri . Niekto divinu špikuje vkladaním slaninky čiže pasiky alebo hranolčeky udenej slaninky vtlača do nožom narobených otvorov to ma za nasledok že suche maso sa stava masnejším a jemnejším ale zase niečo za niečo viacej z neho uniká prirodzenej šťavnatosti ako i dostava udeninovu chuť .Tiež má sklon ostať ja tomu hovorím že zosirkované čiže nekonzistentne. Ja mäso nešpikujem vôbec čo možno nepovažuješ za dobru volbu ale ubezpečím ťa že pri srnčom mäse by to bolo dosť barbarstvo so slanikou ten jelen to znesie ale ani tam nešpikujem . Ono keď sa nakraja divina to je krása sama o sebe . Ešte sa vratim k omačke nove korenie nedavam vôbec a celkovo sa snažím tohoto korenia vyvarovať tiež s bobkovým listom treba byť opatrnejší lebo ten môže nemálo pokaziť . Čiže mäsko opražím na silnejšom ohni výhradne na bravčovej masti nie oleji ak mam masť z diviačice použijem takuto masť . Dusenie prebieha na miernom ohni potom . Správne urobené mäso je jemne ale po nakrajaní drží tvar . dozdobím na tanieri šípkovou omáčkou , ktorá však ma pôsobiť iba ako vizualny efekt ako sa miešať do chute . Knedlu dozdobím rozmarínom ktorý sa nekonzumuje má iba jemne navodiť vôňu rozmarínu .
|
|
|
70
|
|
69. Osvietený 04.02.2014, 22:29
Chiara.1 zatial si pochvalovali najmä kuchárky ale i kuchári . Ak si niekto pýta recept som len rad. Mäso nechávam v celku potriem horčicou a restujem na cibulke aby sa uzatvorilo a šťava zostala vo vnutri . Niekto divinu špikuje vkladaním slaninky čiže pasiky alebo hranolčeky udenej slaninky vtlača do nožom narobených otvorov to ma za nasledok že suche maso sa stava masnejším a jemnejším ale zase niečo za niečo viacej z neho uniká prirodzenej šťavnatosti ako i dostava udeninovu chuť .Tiež má sk...
▲
04.02.2014, 22:40
|
69. Vynikajúco, tak sa má pripravovať mäso na sviečkovú, ja robím tak, že prudko osmahnem z každej strany mäso na oleji aby si udržalo konzistenciu šťavy ako aj ty vravíš, ( nešpikujem, bez cibuľky a horčice, horčicu zvyknem trochu do omáčky, /divinu nemám kde vziať, tá zrejme potrebuje aj špikovanie cesnakom a pod. neviem, šťava na divinu aj s bob.listom) a potom mäso varím s korením, zeleninou a celou cibuľou. a tď, postup rovnaký, solím nakoniec, zahusťujem škrob. múčkou Solamylom , nie múkou, omáčka je jemnejšia.
Dobrú chuť, vyhladlo mi
|
|
|
71
|
|
70. 04.02.2014, 22:40
69. Vynikajúco, tak sa má pripravovať mäso na sviečkovú, ja robím tak, že prudko osmahnem z každej strany mäso na oleji aby si udržalo konzistenciu šťavy ako aj ty vravíš, ( nešpikujem, bez cibuľky a horčice, horčicu zvyknem trochu do omáčky, /divinu nemám kde vziať, tá zrejme potrebuje aj špikovanie cesnakom a pod. neviem, šťava na divinu aj s bob.listom) a potom mäso varím s korením, zeleninou a celou cibuľou. a tď, postup rovnaký, solím nakoniec, zahusťujem škrob. múčkou Solamylom , nie múko...
▲
04.02.2014, 23:05
|
|
73
|
|
53. Osvietený 04.02.2014, 21:36
Aranjes ale ano i ja rad vyskušam niečo nové . Ako som už davnejšie spomínal napríklad ak robím sviečkovu na smotane porušujem tiež konzervatívne pravidlo . Zaklad zostava vyvažiť tri chute rovnomerne do tretiniek kyslu , sladku , a slanu . Moje vylepšenie spočíva v tom že pridávam zavarene broskyne , miesto cukru pridam štipku karamelu a nakoniec pridavam po odstavení citronovu kôru . Všetko je starostilivo rozmyxovane a nakoniec prepasírované . Petržlen a zeler davam v menšom množstve čo robí ...
▲
05.02.2014, 07:59
|
Pridajte potom ten recept na stránku recepty.diskusneforum.sk
|
|
|
50
|
|
21. Osvietený 04.02.2014, 20:51
a n a J * mám len pečené rebierka z diviačaťa dnes . Čo sa týka varenia a miešania desiatok korení považujem to za absurdný nezmysel ako ked kuchar vyhlasi pred varením gulašu že doň ide toko mäsa ako cibule . Pri varení často znamena menej viac !!! Preto ak varím ja mám svoje zabehnute recepty a nevymýšlam vymyslené ako ranexil . Jedlo kde sa bije 10 a viac druhov korenín už nie je konzumovatelné .
▲
04.02.2014, 21:33
|
By si sa divil...som kuzelnik s koreninami...ale ty si nikd ynemal talent na nic extra okrem trtkacky.
|
|
|
51
|
|
50. ranexil 04.02.2014, 21:33
By si sa divil...som kuzelnik s koreninami...ale ty si nikd ynemal talent na nic extra okrem trtkacky.
▲
04.02.2014, 21:35
|
|
61
|
|
50. ranexil 04.02.2014, 21:33
By si sa divil...som kuzelnik s koreninami...ale ty si nikd ynemal talent na nic extra okrem trtkacky.
▲
04.02.2014, 21:54
|
ranexil ja žial nie som taký kuzelník s koreninami ako si sa ty sám pasoval za mastr šefa . S koreninami narabam dosť striedmo čo sa týka kombinacii velmi opatrne . To aký som ja kuchar či Ty musia zhodnotit ľudia ktorí ochutnajú . Osobne sa nepasujem za špičkoveho kuchára ale dokážem uvariť množstvo jedal . Ako svoje top špecialitky považujem jedlá z diviny . Osobne si myslím že konkretne ty nedokážeš ani ryžu uvariť ale môže to byť len pocit a skusenosť z tvojich slov prameniaca . Podla mna si taký krčmový povalač rodičom na krkoch buchajuci v krčme do stola s davkou vulgarizmu a bezmocnosti . Ale kto vie možno je to iba môj zlý odhad.
|
|
|
64
|
|
61. Osvietený 04.02.2014, 21:54
ranexil ja žial nie som taký kuzelník s koreninami ako si sa ty sám pasoval za mastr šefa . S koreninami narabam dosť striedmo čo sa týka kombinacii velmi opatrne . To aký som ja kuchar či Ty musia zhodnotit ľudia ktorí ochutnajú . Osobne sa nepasujem za špičkoveho kuchára ale dokážem uvariť množstvo jedal . Ako svoje top špecialitky považujem jedlá z diviny . Osobne si myslím že konkretne ty nedokážeš ani ryžu uvariť ale môže to byť len pocit a skusenosť z tvojich slov prameniaca . Podla mna s...
▲
04.02.2014, 22:04
|
50, 61. Chlapci nebuďte ako dvaja kohúti, obaja varíte výborne, je to poznať, vonia to vynikajúco, len každý má inú receptúru, a ako sa vraví "100 ľudí, 100 chutí ", klobúk dolu, že muži sú naozaj lepší kuchári ako ženy ak to vedia, krom toho dokážu pri hrnci stáť celý čas, pokým sa jedlo neuvarí, žena tá odbieha dať prať, ožehliť, asi tak, naozaj si trpezlivo dáte záležať na kvalite jedla .
|
|
|
14
|
|
11. 04.02.2014, 20:38
7.ked som vstupila pod tuto temu,hned sa mi usadil na vicka a pery
pekelny odór....
▲
04.02.2014, 20:46
|
ti povim, ta baba tez mysli enem na sex 🙂))
|
|
|
18
|
|
14. Aranjes 04.02.2014, 20:46
ti povim, ta baba tez mysli enem na sex 🙂))
▲
04.02.2014, 20:50
|
14. keby len na se,ale hlavne jak sa zajtra vydovadim,
ked budem umyvat okna....tes nadherna cinnost,nevim sa jej nabazit
|
|
|
35
|
|
18. 04.02.2014, 20:50
14. keby len na se,ale hlavne jak sa zajtra vydovadim,
ked budem umyvat okna....tes nadherna cinnost,nevim sa jej nabazit
▲
04.02.2014, 21:07
|
14 . 🙂))) ..tak to si zaskotacim s Tebou 🙂))
|
|
|
19
|
|
14. Aranjes 04.02.2014, 20:46
ti povim, ta baba tez mysli enem na sex 🙂))
▲
04.02.2014, 20:51
|
Náhodou, už aj na pečenie. Za posledný rok upiekla minimálne dva koláče
|
|
|
28
|
|
19. 04.02.2014, 20:51
Náhodou, už aj na pečenie. Za posledný rok upiekla minimálne dva koláče
▲
04.02.2014, 20:57
|
19. kde ty na to beries cas clovece?
|
|
|
9
|
ja tak strasne nerada varim, zivot vitarianky ma naplnal radostou...
babatka nadherne vonaju 🙂
|
|
|
22
|
|
9. 04.02.2014, 20:36
ja tak strasne nerada varim, zivot vitarianky ma naplnal radostou...
babatka nadherne vonaju 🙂
▲
04.02.2014, 20:52
|
9. to nevadi,ale musis dobre papkat,ay si zosilnela
|
|
|
16
|
1. Moja babka mala nad sporákom takú vyšívanú dečku s milým nápisom " kde sa dobre varí, tam sa dobre darí ". Proste v kuchyni to vždy musí voňať, pretože ak sa varí s láskou, tak to aj lepšie chutí.
|
|
|
20
|
|
16. 04.02.2014, 20:48
1. Moja babka mala nad sporákom takú vyšívanú dečku s milým nápisom " kde sa dobre varí, tam sa dobre darí ". Proste v kuchyni to vždy musí voňať, pretože ak sa varí s láskou, tak to aj lepšie chutí.
▲
04.02.2014, 20:51
|
16. to je aj vidno,aj chuti,ked sa vari s laskou.
ja varim,lebo musim,ale velice sa snazim
|
|
|
26
|
|
20. 04.02.2014, 20:51
16. to je aj vidno,aj chuti,ked sa vari s laskou.
ja varim,lebo musim,ale velice sa snazim
▲
04.02.2014, 20:55
|
20. Tak trochu dosť ti aj rozumiem
|
|
|
43
|
čím viac zmyslov je uspokojených, tým viac chutí ...nielen jedlo .-)
|
|
|
46
|
|
43. 04.02.2014, 21:20
čím viac zmyslov je uspokojených, tým viac chutí ...nielen jedlo .-)
▲
04.02.2014, 21:26
|
43. svata pravda
|
|
|
49
|
|
43. 04.02.2014, 21:20
čím viac zmyslov je uspokojených, tým viac chutí ...nielen jedlo .-)
▲
04.02.2014, 21:31
|
To ja keď zmysluplne varím, tak sa mi občas stane že horí aj varecha
|
|
|
66
|
|
49. 04.02.2014, 21:31
To ja keď zmysluplne varím, tak sa mi občas stane že horí aj varecha
▲
04.02.2014, 22:05
|
ja horím celá, pretože rada takmer do všetkého dávam chilli :-))
|
|
|
68
|
|
66. 04.02.2014, 22:05
ja horím celá, pretože rada takmer do všetkého dávam chilli :-))
▲
04.02.2014, 22:17
|
66, To by som sa asi zbláznila, je to sila zvyku.
|
|
|
52
|
Cela tema v hajzli...nie je ozradle!!! alše o ludoch.
|
|
|
56
|
|
52. ranexil 04.02.2014, 21:36
Cela tema v hajzli...nie je ozradle!!! alše o ludoch.
▲
04.02.2014, 21:44
|
obcas sa veci zvrhnu nezelanym smerom 🙂 ...ja som aj chcela o tych clovecich chutkach a vonach popisat aj viac ,ale obavala som sa,ze budem posobit ako zvrhlik 🙂)
|
|
|
57
|
|
52. ranexil 04.02.2014, 21:36
Cela tema v hajzli...nie je ozradle!!! alše o ludoch.
▲
04.02.2014, 21:47
|
Ale klídek, je to tak s ľuďmi ako s jedlom, kto nevadí , koho máme radi aj vonia, "chutí" inak ako toho človeka čo nemusíme, ten odpudzuje, nevonia.
|
|
|
59
|
|
57. 04.02.2014, 21:47
Ale klídek, je to tak s ľuďmi ako s jedlom, kto nevadí , koho máme radi aj vonia, "chutí" inak ako toho človeka čo nemusíme, ten odpudzuje, nevonia.
▲
04.02.2014, 21:52
|
57. niekedy aj mastny chlieb cibulou chuti ako bozska mana,
nemusi byt ani boeuf Stroganoff
|
|
|
62
|
|
59. 04.02.2014, 21:52
57. niekedy aj mastny chlieb cibulou chuti ako bozska mana,
nemusi byt ani boeuf Stroganoff
▲
04.02.2014, 21:55
|
59. Kto ťa rád, tomu nebude vadiť aj puch cibule z tvojich úst, a dokonca sam sa na je cibule aby skore vyrovnal
|
|
|
65
|
|
59. 04.02.2014, 21:52
57. niekedy aj mastny chlieb cibulou chuti ako bozska mana,
nemusi byt ani boeuf Stroganoff
▲
04.02.2014, 22:05
|
59. u nas sa temu povi zahoracky hamburger 🙂) ...a idem spat ,lebo inac zajtra k sezrani rozhodne nebudem 🙂)...dobru noc )*
|
|
|
75
|
prečo ja nemám šťastie na chlapa, ktorý by vedel variť? už nehovorím, o tom, že by bol gurmán, ktorý rád experimentuje - to by som si vedela vychutnať :-D
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 )
veľkosť : 272 502 B
vygenerované za : 0.151 s
unikátne zobrazenia tém : 49 506
unikátne zobrazenia blogov : 861
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
odkaz Možno si myslíš, že programovanie je náročná činnosť a vyžaduje si nejaké špeciálne zručnosti... Ale nie je to celkom tak... Snáď každý z nás denno-denne programuje a ani si to neuvedomuje... Chceš ...
citát dňa :
Keď vytočíte nesprávne číslo, nikdy nie je obsadené.
|