Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  počítače  téma
kategórie:  

C# alebo C++? literatura ktora?

38
reakcií
2480
prečítaní
Tému 20. januára 2011, 00:24 založil marek17.

podobné témy:

názov témy
posledná
reakcií
03. 09. 2011
35
21. 07. 2019
114
03. 05. 2015
4
09. 12. 2014
6
03. 08. 2011
14
 
 


1.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 00:24 avatar
chcel by som sa naucit programovat , ale neviem sa rozhodnut medzi C# a C++. Mam doma aj nejaku literaturu ale sam neviem ako si mam vybrat medzi 60 ebooks


2.
označiť príspevok

ruwolf muž
   20. 1. 2011, 21:59 avatar
C# je microsofťácky shit.
C++ je ISO štandard.


4.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:06 avatar
No ono je to nieco ako zbastardena Java, nieco ako katolicizmus je zbastardene evanjelium!  


6.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:08 avatar
modifikacia alebo prerobeny kod? mensi Tuning?


12.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:31 avatar
Java vznikala s nadhernou myslienkou - prenositelny kod, MS ako vsetko zbastardilo... Su tam aj technicke rozdiely ale od nich odhliadnem (pisanie Java kodu ta nuti osetrovat vynimky...). Ide o to ze na C# mas vyvojarsky nastroj VS - Visual Studio. Roky s nim som robil a nieco tak extremne velke, narocne na zdroje a s tolkymi chybami som nevidel. A tu sa aj odraza strategia MS. Samozrejme ze na vyvoj v C# pod Unix a podobnymi systemami mas MonoDevelop. Ale preco nie VS? Lebo to je presne to spotvorenie myslienky a la Microsoft - ludi nutit nakoniec pouzivat len MS produkty a ich predrazeny extremne slaby a nebezpecny* system. To je perverznost, oproti myslienke prenositelnosti (portability).
nabezpecny*:
- kryptovanie mas len v tych najdrajsich verziach,
- rychlo prakticky hned sa zaviri,
- je nestabilny takze medicinske stroje alebo letecku premavku dat riadit pod windowsmi je hazard s ludskymi zivotmi!
Inak ja robim aj administratora a mame Unixove masiny (Solaris) a aj Windowsove. Za celu historiu co som na projekte ani jeden Unix ani raz nespadol! A Windows? Mozes hadat...


16.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:42 avatar
windowsy su najhaklivejsie a lahko napadnutelne virmy , hakermi ...nedivim sa ked niekto spravi program na zistenie loginu na FaceBook , ked ESET oznaci program ako virus ci cerva LOL...
Súhlasí Poroslav


19.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:54 avatar
Viac penazi za menej muziky!  
To mas tak, "blbi" ludia kupuju Windows, potom sa cuduju ze maju viry, tak zas sponzoruju firmy co odviruju alebo vyvijaju antiviry, potom zistia ze im nejde to ci ono napriklad dobre napalovat, tak si kupia Nero... tu krasne vidno iracionalitu kupujucich.


26.
označiť príspevok

blueevil
   21. 1. 2011, 12:41 avatar
2/ čo že je ?     vieš vobec o čom hovoriš ?   vo visual bežia professionalne programy ktore nikdy nebude mat tvol mily Linux   tak sa už uvedom
Súhlasí robo.pavlik


31.
označiť príspevok

Poroslav muž
   21. 1. 2011, 21:03 avatar
Pokial viem VS je vyvojarsky nastroj... dobre ked mas zdrojaky tak tam mozes spustit program dokonca v debug mode. Ale na spustenie vyvinuteho programu mi sluzi operacny system, nepotrebujem vyvojarsky nastroj... Mas to volako dopletene.


3.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:04 avatar
C# som videl v obchode najviac knih oproti C++ , A co , .NET,Java?


5.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:07 avatar
ISO 14882:1998 ; ISO 14882:2003


18.
označiť príspevok

ruwolf muž
   20. 1. 2011, 22:50 avatar
Sorry, tak aj C# je už ISO/IEC 23270, nechápem...

Ale C++ a Java sú od začiatku a od základu robené na dobrú prenositeľnosť na akýkoľvek stroj či OS, C# pôvodne len pre Microsoft. (Takže C# mi vychádza najhoršie z tohto hľadiska.)


20.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:55 avatar
To je jedno, ako Java vyvojar stale moze robit aj C# kody. Tie jazyky su velmi podobne, sam som zvedavy nakolko MS kopiroval od SUNu.
Aj Ja sam dokazem vyvijat v oboch, a ani si neuvedomujem ktory pouzivam ked pisem kod. To mas ako slovencina vs cestina. Ked citas cesku literaturu uvedomujes si ze to nie je tvoj rodny jazyk!?


7.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:09 avatar
C# je dnes velmi modne, ale aj tak mam omnoho radsej Java. Ak chces .NET, tak sa nauc najprv C#, az potom .NET, mimochodom .NET nie je programovaci jazyk na rozdiel od C# alebo C++. C++ a C# su dost rozdielne technologie, aj ked maju podobne nazvy.


8.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:14 avatar
teda mam sa venovat obom alebo skorej C# ...???

ak si vyberiem jeden z nich potom treba aj spravnu literaturu ...


9.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:16 avatar
Vatsinou mi pomohli navody alebo tutorialy ...kedysi som mal na BASIC taku obrazkovu knizku o robotoch a podobnych srandach , uz sa nepamatam na nazov ...boli tam rozpisane aj sustavy a zapisy adries 0xFF ...a ine alebo 0 1 0 1 1 1 1 ...


10.
označiť príspevok

ruwolf muž
   20. 1. 2011, 22:18 avatar
C++ je všade, C# len na microsofťáckych sračkách.


11.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:22 avatar
OK ... ktory je lahsi?
Na C# je vela knih , a na C++ som videl malo knih ...

/Basic?


13.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:35 avatar
Zle premyslas, jazyk je nastroj a ty si najdi na co ho pouzijes. Lahky je Assembler, SQL, HTML. Assembler - tam spravis vsetko, velmi efektivne, setriace hardverove zdroje, ale za cenu neskutocnej ludskej namahy. SQL - pouzitie je len v databazach. HTML - to mas na stranky, na vedecke vypocty zabudni... A tak pristupuj k jazyku.
Ak chces nieco lahke, moderne, ziadane na trhu, skus Java. Ak chces nieco troska tazsie, ale kde potrebujes rychlost a efektivnost skus C++.


14.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 22:38 avatar
java alebo C++? na javu nemam kompilator ... na C++ mam vela knih , vatsinou v EN...

Na zaciatok by bolo treba prebrat z nejakej knihy syntax ,funkcie


17.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:44 avatar
Mat kompilator na Java je to najmenej, standartne mozes pouzit javac
Pozri si aj tuto stranku:
www.oracle.com Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
Ak mas na mysli vyvojarske prostredie tak mas Eclipse a NetBeans (staci jedno), aj ked mozes rovno napisat textovy subor s priponou java a cez javac z prikazoveho riadku skompilovat.
Nainstalovat vsetko je uplne lahke, pod Linuxom klikni na Software Manager, tam ku vsetkemu zaskrtni fajocku a klikni install. Whoalla za par sekund mas vsetko nainstalovane bez toho aby si zadaval dake nudne udaje.
Pod tiez takzvanym operacnym systemom Windows potrebujes si troska vytrpiet a najst instalacky, nastastie su na internete uplne zadara, troska viac budes klikat, davat tie nudne next->next... ale ide to nainstalovat tiez vcelku lahko.
Súhlasí ruwolf


25.
označiť príspevok

blueevil
   21. 1. 2011, 12:17 avatar
vo Windowse ako aj Visual musiš vediet robit ! ked nepoznaš čo su to registre a prikazovy riadok, tak sa velmi tažko budeme o tom bavit...zasa ten Linux   Linux je shit oproti Windowsu ani nikdy nan mat nebude !


32.
označiť príspevok

Poroslav muž
   21. 1. 2011, 21:19 avatar
Mozno preto ma platili ako programatora, a mozno preto som si sam menil registry a pouzival rozne shelly pod Winom...<-- k tomu tvojmu osobnemu utoku
K Win vs Linux skus podlozit tvrdenie. Ukaz poziadavky na OS, premeraj ich, a vyhodnot pomocou metriky.
Tu mas napriklad porovnanie rychlosti pri niektorych hrach:
www.phoronix.com Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
Treba podotknut ze potencialne niektore distribucie mozu byt rychlejsie, ale to nevadi. Ak zoberieme len Ubuntu, ktore je velmi popularne, tak mozeme povedat ze je sakra vykonne a rychle. Win7 asi je tiez rychle. Dobre, mame aj dalsie kriteria.
GUI - tu je Ubuntu jednoznacne lepsie, vdaka tomu ze bez dalsich programov mozes mat viac pracovnych ploch, namapovanych v priestore- ten prehlad je neocenitelny.
Dobre dajme tomu ze Win 7 ma dostatocne dobre GUI pre beznych uzivatelov (aj ked ja si na Compiz nedopustim, kedze som progrmator a potrebujem mat toho otvoreneho vela a prehladne).
Podme dalej, bezpecnost. Operacny system ma obsluhovat programy a aj ich chranit pred utokmi. Tu je Win daleko pradaleko.
Stabilita, Windows zas zaostava...
Poznam klasicke reci o kompatibilite, dobre su programy co su robene len na win - odhliadnuc od toho ze nie je chyba OS ale vyvojarov toho programu ze kaslu na klientov co maju iny OS, treba povedat ze su aj programy urcene Linuxu, takze to iste sa da tiez pouzit. Nehovoriac o tom ze ich mas fakt spustu, su fakt dobre, su zadara, a nainstalujes a vyhladas ich omnoho lahsie nez pod Winom.
Linux pouziva taktiez vyborne suborove systemy atd.

Skus teraz porovnanie spravit ty. Ukazat hlavne oblasti zaujmu pri vybere OS, porovnaj ich v tychto oblastiach a vyvod zaver.
A to som este schvalne zamlcal kriterium: cena... nech ten Win ma aspon aku taku sancu nevyjst ako "cinska smelina"


39.
označiť príspevok

Kreacionista muž
   4. 3. 2019, 16:45

Príspevok bol vymazaný administrátorom.



15.
označiť príspevok

Poroslav muž
   20. 1. 2011, 22:39 avatar
A este nieco, moderne aplikacie sa skladaju z roznych casti, a na kazdu z nich potrebujes iny nastroj - programovaci jazyk, zakial sa nechces zblaznit pri pisani kodu.
Odporucam tuto kombinaciu na zaciatok:
Java. SQL, HTML.


21.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 23:20 avatar
potom by ma zaujimalo v com spravili Wolfensteina 3D ... je to stary jazyk 8bitovy , java to nebude , ani .net ,
Borland C++ 3.0-4.0
/Dalsia vec je ta ze chcem urobit dake zmeny ale vobec nerozumiem tomu staremu kodu , neviem ako funguje ...
*MOJ sen bol dal vlastnosti z NITEMARE 3D do Wolfensteina 3D ale kedze niesom vobec programator , neviem ako to urobit ,
/Pisal som na anglickom fore (diehardwolfers.areyep.com) . Tam mi dali BAN . Nikto neriesi moje problemy ... Vsetci uznavaju len svojho Wolfika alebo Wolf5SDL ...

//mozem na to rovno zabudnut


23.
označiť príspevok

Fotón
   21. 1. 2011, 00:57

Príspevok bol vymazaný administrátorom.



24.
označiť príspevok

marek17 muž
   21. 1. 2011, 12:10 avatar
Microsoft Visual Studio 2010-2008-2005?

uz sw mam , len v tom vediet robit


27.
označiť príspevok

Fotón
   21. 1. 2011, 13:56

Príspevok bol vymazaný administrátorom.



28.
označiť príspevok

Fotón
   21. 1. 2011, 14:16

Príspevok bol vymazaný administrátorom.



29.
označiť príspevok

Fotón
   21. 1. 2011, 14:43

Príspevok bol vymazaný administrátorom.



30.
označiť príspevok

Poroslav muž
   21. 1. 2011, 21:00 avatar
Foton ma pravdu: C++, C# je extremne pomaly na hry.


33.
označiť príspevok

robo.pavlik muž
   21. 1. 2011, 21:49 avatar
Citované z : vbnet.cz Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
..................CITUJEM..............................
C# beží nad .Netem stejně jako Visual Basic. Visual Basic a C# jsou rovnocené jazyky, rozdíl je jen v syntaxi (Visual Basic je trošku "ukecanější" ale třeba pro mě přehlednější, C# zase má synatxi podobnou C++ tím ale podobnost s tímto jazykem končí) Visual Basic i C# jsou určeny pro vývoj aplikací pro Windows, musíte mít nainstalovaný .Net (sada knihoven která se stará o fůru věcí). Je jedno jestli si zvolíte VB nebo C#, protože oba jazyky jsou potom přeloženy do stejného kódu.

S C++ zatím moc zkušeností nemám, ale jedná se o jazyk který se dá využít např. když potřebujete maximalizovat výkon, děláte složité grafické záležitosti, nebo pokud potřebujete přímo komunikovat s hardwarovými periferiemi. Jde ale o to, že C++ je pro začátečníka složitější na naučení, protože se musíte starat o spoustu věcí o které se v C# stará .Net (třeba o správu paměti apod.) Prostě C# a C++ je každý určen na něco jiného. V C# budete rychle vyvíjet klasické okenní aplikace s pěkným grafickým rozhraním což sice můžete v C++ taky, ale vývoj půjde pomalu, bude neefektivní a budete muset znova vymýšlet věci, které by jste měl jinak připravené v .Netu (různé třídy a komponenty) a hlídat si spoustu věcí o které by se jinak staraly Windows.

A ohledně toho přecházení z C++ na C# pochybuju že se to dá jednoduše konvertovat, moc si to nedokážu představit, protože v C# budete využívat knihovny .Netu a v C++ si je třeba budete muset napsat sám. Pokud něco potřebujete dostat z C# do C++ tak to je na přepsání programu. Celkem pohodlně konvertovat je možné mezi C# a VB ale pochybuju že do C++.
.........KONIEC CITÁTU.............................


36.
označiť príspevok

ruwolf muž
   22. 1. 2011, 14:56 avatar
Prečo cituješ týpka, ktorý C++ nepozná a píše o ňom?


37.
označiť príspevok

robo.pavlik muž
   22. 1. 2011, 15:12 avatar
On nepíše, že nepozná C++, iba s ním nemá moc skúseností, ale o to tu nejde. Ide o to, že presne definoval zásadné rozdiely medzi platformou dotNET a jazykom C++. Mohol som to popísať svojimi slovami, ale citát mi pripadal pohodlnejší.


38.
označiť príspevok

ruwolf muž
   22. 1. 2011, 15:18 avatar
Ale píše sprostosti, vraj sa treba starať o správu pamäte.
( To zrejme v živote nevidel program v klasickom C.  )


22.
označiť príspevok

marek17 muž
   20. 1. 2011, 23:28 avatar
MS vyvinula F# ...


34.
označiť príspevok

robo.pavlik muž
   21. 1. 2011, 21:58 avatar
Pokiaľ sa niekto chce učiť programovať, rozhodne odporúčam začať s niečím ako C#, alebo VB. Tu pochopí základné pravidlá a potom sa môže pustiť do takej ošemetnosti, akou je C++, respektívne písanie grafických aplikácií pod C++. A ak už silou mocou chcete robiť v C++, tak odporúčam predsa len Microsofťácky "shit" Visual Studio 2010 Express Edition a Visual C++, v ktorom nemusíte písať rozsiahle kódy pre grafické rozhranie, ale IDE to urobí za Vás.


35.
označiť príspevok

Poroslav muž
   21. 1. 2011, 22:09 avatar
VB ma dost zvratenu syntax, to neodporucam nikomu!  
No ale ked chlapec chce robit hry, tak nech skusi C++, nech sa potrapi!
To aj mna ked sa niekto pyta na fotak a silou mocou chce najkvalitnejsie fotky, tak mu odporucim zrkadlovku, aj ked dotycny bude nuteny omnoho viac premyslat. Ale zas na druhej strane, aspon bude nuteny viac sa ucit, a rychlejsie porastie... teda ak ma pevnu volu.  
Súhlasí Fotón
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 01:54,  Obrovskej sile odhalenia sa nikto a nic nevyhne https://youtu.be/Dtr6wlcMrH0
dnes, 00:41,  Choď už spať. *21
dnes, 00:35,  20. aj Einstein bol panteista ;) a ten mal toho v hlave viac nez dost ;)
dnes, 00:30,  7. tipujem to na idiota. :)
dnes, 00:19,  V eurách. *21
dnes, 00:11,  Nemysliteľ, trepeš nehorázne nezmysly. Narodil sa do rodiny reverenda Martina Luthera Kinga...
dnes, 00:07,  Tu ide o podstatu textu autor je magazin1.sk no a kazdy normalne zmyslajuci obcan jasne vidi ze...
dnes, 00:02,  4. ta vyplácaju v rubloch alebo si len uzitočny idiot ? :)
dnes, 00:00,  Veruze falosnym a to je nepopieratelny fakt dokazy nepustia. https://youtu.be/og7L-2mcqUU
včera, 23:59,  Koľko chceš, puso. *21
včera, 23:58,  Tak už je to jasné, ak ste hľadali bič na mainstream, sú to kotlebovci. Veľmi pekná...
včera, 23:56,  další ardzunov - hokejisov klon :) kolko multinickov si este zaregistruješ ?
včera, 23:54,  Cele zle . Vinny nie ste vobec nie ste toto telo ani toto ego ste ciste vedomie uplne nevinny....
včera, 23:51,  Dobre aby si bol spokojny boh je len jeden a jeho castou je zenska sila tvorenia (duch svaty) a...
včera, 23:48,  Úprimne povedané už som myslel, že boj „mienkotvorných a demokratických“ médií na...
včera, 23:40,  to je presne dovod prečo sa nikdy neodporúča verit oficiálnym ruskym vyhláseniam :)
včera, 23:31,  216. to predikuješ podla seba ? :)
včera, 23:16,  prečo všade na svete , ak sa prihodí pod. incident, nemusia timy vedcov dokazovat, lebo sa to...
včera, 23:14,  Prax, že aj ten najväčší a nepolepšiteľný hriešnik sa v kat. cirkvi môže cítiť...
včera, 23:10,  5. a ty by si mal zmenit dílera :)
neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Udržiavajúc si svoj duševný pokoj chránime i ten telesný.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(122 518 bytes in 0,315 seconds)