hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Aký čaj najradšej pijete?
príspevkov 90 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 14.11.2013 23:02
posledná zmena 15.11.2013 21:08
|
1
|
Tak aký?🙂 Jednoduchá otázočka na začiatok.
Ak ich máte viac obľúbených kľudne sem vypíšte celý zoznam :D
|
|
|
85
|
|
1. 14.11.2013, 23:02
Tak aký?🙂 Jednoduchá otázočka na začiatok.
Ak ich máte viac obľúbených kľudne sem vypíšte celý zoznam :D
▲
15.11.2013, 15:21
|
z lysohlávok budeš zdravá rybka :3
|
|
|
5
|
|
4. 14.11.2013, 23:26
roibos s vanilkou
▲
14.11.2013, 23:28
|
jeden z mala fajn cajov od najhorsej slovenskej firmy "Sanny tea" je prave ten tvoj roiboss s vavnilkou, inak nazyvany "Roiboss Citronova Vanilka"
|
|
|
7
|
|
5. 14.11.2013, 23:28
jeden z mala fajn cajov od najhorsej slovenskej firmy "Sanny tea" je prave ten tvoj roiboss s vavnilkou, inak nazyvany "Roiboss Citronova Vanilka"
▲
15.11.2013, 00:37
|
a co ak ja pijem od nemeckej firmy ? odbornik
|
|
|
36
|
|
6. majko1 14.11.2013, 23:29
S rumom ???
▲
15.11.2013, 09:38
|
ak pigičaj, tak jedine s rumom
|
|
|
42
|
|
36. 15.11.2013, 09:38
ak pigičaj, tak jedine s rumom
▲
15.11.2013, 09:49
|
Koľko kvapiek čaju pridávaš do rumu? A vôbec, kde by sa u Teba vzal čaj?
|
|
|
46
|
|
42. TvojOponent19 15.11.2013, 09:49
Koľko kvapiek čaju pridávaš do rumu? A vôbec, kde by sa u Teba vzal čaj?
▲
15.11.2013, 09:59
|
len toľko aby som sa neopila
ved ja som sa ešte ani neopila a ani sa to nikomu nepodarilo..opiť ma (občas niekto rožkom )
|
|
|
64
|
|
46. 15.11.2013, 09:59
len toľko aby som sa neopila
ved ja som sa ešte ani neopila a ani sa to nikomu nepodarilo..opiť ma (občas niekto rožkom )
▲
15.11.2013, 10:26
|
Inak keď si napísala o opíjaní rožkom...tak voľakedy teta, keď žili, robili také tvrdé pečivo, zázvorníky. To som si dával k čaju.Namáčalo sa to a napriek tvrdosti zrovnateľnej s kameňom to za sekundu zmäklo ... Malo to fantastickú chuť.Nemáš na to tie formičky? vyzeralo to ako rebrík.Už sa to nepredáva, nikde to nedostať.
|
|
|
82
|
|
64. TvojOponent19 15.11.2013, 10:26
Inak keď si napísala o opíjaní rožkom...tak voľakedy teta, keď žili, robili také tvrdé pečivo, zázvorníky. To som si dával k čaju.Namáčalo sa to a napriek tvrdosti zrovnateľnej s kameňom to za sekundu zmäklo ... Malo to fantastickú chuť.Nemáš na to tie formičky? vyzeralo to ako rebrík.Už sa to nepredáva, nikde to nedostať.
▲
15.11.2013, 11:38
|
68...a kam by si chcel po rebríku? do neba???
|
|
|
9
|
Predovsetkym cierne a ovocne. Z ovocnych najradsej lesne plody.
|
|
|
11
|
Čierny čaj s citronom a sladený.
|
|
|
12
|
|
11. TvojOponent19 15.11.2013, 09:05
Čierny čaj s citronom a sladený.
▲
15.11.2013, 09:08
|
Dostal som od kamošky priamo anglický sypaný čierny čaj a je to o poznanie lepšia kvalita ako tie z hypermarketov.
Od druhého známeho som dostal javorový. Ten mi vôňou pripomína trochu sušený tabak, je aromatický. Na spestrenie ako zaujímavosť je vhodný.
Všeobecne som čajíčkový typ. Raz asi z nich zhrdzaviem.
|
|
|
49
|
|
12. TvojOponent19 15.11.2013, 09:08
Dostal som od kamošky priamo anglický sypaný čierny čaj a je to o poznanie lepšia kvalita ako tie z hypermarketov.
Od druhého známeho som dostal javorový. Ten mi vôňou pripomína trochu sušený tabak, je aromatický. Na spestrenie ako zaujímavosť je vhodný.
Všeobecne som čajíčkový typ. Raz asi z nich zhrdzaviem.
▲
15.11.2013, 10:04
|
16..keď budeš hrdzavieť, tak potom ti zase ja pošlem Jánsky olej
|
|
|
50
|
|
49. 15.11.2013, 10:04
16..keď budeš hrdzavieť, tak potom ti zase ja pošlem Jánsky olej
▲
15.11.2013, 10:09
|
53. zo svatojanskeho chlebika?
alebo je TO Jano....to by ma asi zabilo
|
|
|
58
|
|
50. 15.11.2013, 10:09
53. zo svatojanskeho chlebika?
alebo je TO Jano....to by ma asi zabilo
▲
15.11.2013, 10:21
|
Alice...Ty máš také zlé skúsenosti s Janom? Či s viacerými Jánmi?
|
|
|
14
|
Pridávam pre tých, čo majú záhradku alebo vedia si zohnať bylinky. Pripomínam zdôrazňujem, musia byť čerstvé. V žiadnom prípade neexperimentujete kombinovaným sušených sáčkových - víde toho neskutočný blivajz,i keď pitný, ale pri porovnaní s originálom je to čajový suterén.
Takže recept na môj top čaj počas letnej sezóny:
3 hrnčeky nasekanej medovky, 3 plátky citróna a 1 hviezdičku badiánu zalej horúcou vodou a nechaj luhovať
asi 1 hodinu. Potom pridaj šťavu z 3 citrónov, 3-4 lyžice medu. Ozdobiť kolečkom citróna a lístkom medovky v kocke ľadu.
Môžno podávať teplý aj studený.
Mätu mám odskúšanú divú, pepermintovú. Nie šľachtené odrody a vonkoncom nie nemecké kultivary.
|
|
|
18
|
|
14. TvojOponent19 15.11.2013, 09:12
Pridávam pre tých, čo majú záhradku alebo vedia si zohnať bylinky. Pripomínam zdôrazňujem, musia byť čerstvé. V žiadnom prípade neexperimentujete kombinovaným sušených sáčkových - víde toho neskutočný blivajz,i keď pitný, ale pri porovnaní s originálom je to čajový suterén.
Takže recept na môj top čaj počas letnej sezóny:
3 hrnčeky nasekanej medovky, 3 plátky citróna a 1 hviezdičku badiánu zalej horúcou vodou a nechaj luhovať
asi 1 hodinu. Potom pridaj šťavu z 3 citrónov, 3-4 l...
▲
15.11.2013, 09:16
|
hodinu z čerstvej medovky?? však čo je mne známe, tak z čerstvých sa necháva luhovať tak cca 3min..??
|
|
|
28
|
|
18. 15.11.2013, 09:16
hodinu z čerstvej medovky?? však čo je mne známe, tak z čerstvých sa necháva luhovať tak cca 3min..??
▲
15.11.2013, 09:23
|
Ako z ktorých. Klasické čaje (z čajovníkov) sa nesmú nechávať dlho lúhovať, lebo sa potom vylúhovavajú nejaké látky,ktoré človeku už neprospejú. Tuším triesloviny,ale to si už nepamätám.
Z byliniek sa robia aj maceráty a tie sa "luhujú" v studenej vode niekedy aj viac dní.
|
|
|
32
|
|
28. TvojOponent19 15.11.2013, 09:23
Ako z ktorých. Klasické čaje (z čajovníkov) sa nesmú nechávať dlho lúhovať, lebo sa potom vylúhovavajú nejaké látky,ktoré človeku už neprospejú. Tuším triesloviny,ale to si už nepamätám.
Z byliniek sa robia aj maceráty a tie sa "luhujú" v studenej vode niekedy aj viac dní.
▲
15.11.2013, 09:30
|
macerát sa robí za studena, prekladá sa cukrom - vhodný potom ako sirup
ja robím aj tinktúru z niektorých bylín (naložím do liehu) alebo olej..napr. Jánsky olej z trezalky
ale vážne si to kuk niekde, že čerstvých bylín sa čaj luhuje len veľmi krátko (a nie sú tým myslené čaje z čajovníkov)
|
|
|
40
|
|
32. 15.11.2013, 09:30
macerát sa robí za studena, prekladá sa cukrom - vhodný potom ako sirup
ja robím aj tinktúru z niektorých bylín (naložím do liehu) alebo olej..napr. Jánsky olej z trezalky
ale vážne si to kuk niekde, že čerstvých bylín sa čaj luhuje len veľmi krátko (a nie sú tým myslené čaje z čajovníkov)
▲
15.11.2013, 09:47
|
Na niektorých kúpených nájdeš v návode na prípravu nezriedka aj 20 minutové luhovanie. Luhovanie sa nemyslí varenie,ale zaliatie vodou asi 90°C.Nie vriacou.Na to je ideálna rýchlovarná konvica made in Slovakia. Tie sa vypínajú tesne pred varom :D
|
|
|
48
|
|
40. TvojOponent19 15.11.2013, 09:47
Na niektorých kúpených nájdeš v návode na prípravu nezriedka aj 20 minutové luhovanie. Luhovanie sa nemyslí varenie,ale zaliatie vodou asi 90°C.Nie vriacou.Na to je ideálna rýchlovarná konvica made in Slovakia. Tie sa vypínajú tesne pred varom :D
▲
15.11.2013, 10:03
|
44...kúpené nie sú čerstvé ale suché...preto 20min
|
|
|
54
|
|
48. 15.11.2013, 10:03
44...kúpené nie sú čerstvé ale suché...preto 20min
▲
15.11.2013, 10:18
|
Z medovky než víde tá citónová aróma,tak to chvíľku trvá. Je dobré ju nasekať predtým.
|
|
|
56
|
|
54. TvojOponent19 15.11.2013, 10:18
Z medovky než víde tá citónová aróma,tak to chvíľku trvá. Je dobré ju nasekať predtým.
▲
15.11.2013, 10:19
|
s medovkou mám rada mojito :D
|
|
|
59
|
|
56. 15.11.2013, 10:19
s medovkou mám rada mojito :D
▲
15.11.2013, 10:21
|
60. a uz sme pri cisteni trubiek....pardón ciev
|
|
|
61
|
|
56. 15.11.2013, 10:19
s medovkou mám rada mojito :D
▲
15.11.2013, 10:22
|
|
15
|
z domácich bylín šalviový a "myší chvost"
a z cudzích ajurvédsky odkaz
|
|
|
17
|
|
15. 15.11.2013, 09:14
z domácich bylín šalviový a "myší chvost"
a z cudzích ajurvédsky http://www.cinska-medicina.sk/user/2502/upload/stuff/resized/1284564_230-230-true.jpg
▲
15.11.2013, 09:16
|
Šalvia je vraj čaj dlhovekosti..tc...tc...tc...takže som odhalil Tvoje tajomstvo tinedžerského vzhľadu
Čerstvej šalvie ale nesmie ísť veľa na hrnček, lebo zhorkne.
|
|
|
19
|
|
17. TvojOponent19 15.11.2013, 09:16
Šalvia je vraj čaj dlhovekosti..tc...tc...tc...takže som odhalil Tvoje tajomstvo tinedžerského vzhľadu
Čerstvej šalvie ale nesmie ísť veľa na hrnček, lebo zhorkne.
▲
15.11.2013, 09:17
|
21. samozrejme ze je to caj dlhovekosti,ved salvia je babske ucho:o)
|
|
|
23
|
|
19. 15.11.2013, 09:17
21. samozrejme ze je to caj dlhovekosti,ved salvia je babske ucho:o)
▲
15.11.2013, 09:19
|
šalvěj preslenitá neboli babské ucho je to isté ako šalvia lekárska?
|
|
|
21
|
|
17. TvojOponent19 15.11.2013, 09:16
Šalvia je vraj čaj dlhovekosti..tc...tc...tc...takže som odhalil Tvoje tajomstvo tinedžerského vzhľadu
Čerstvej šalvie ale nesmie ísť veľa na hrnček, lebo zhorkne.
▲
15.11.2013, 09:18
|
čerstvú šalviu v lete nepijem... to skôr z trezalky, ale tiež luhujem len krátko
väčšinu pijem zo sušených čo si nazbieram cez leto
|
|
|
24
|
|
21. 15.11.2013, 09:18
čerstvú šalviu v lete nepijem... to skôr z trezalky, ale tiež luhujem len krátko
väčšinu pijem zo sušených čo si nazbieram cez leto
▲
15.11.2013, 09:20
|
poznas centariu?tak to volala moja babka,horka bylina,
vyborna na zaludok a travenie.
|
|
|
34
|
|
24. 15.11.2013, 09:20
poznas centariu?tak to volala moja babka,horka bylina,
vyborna na zaludok a travenie.
▲
15.11.2013, 09:33
|
28...centária? tento názov počujem prvý raz...ale našla som, že je to zemežlč
všeobecne tieto horké bylinky sú vhodné na trávenie a žalúdok, lebo podporujú tvorbu žlče ...ja také miernejšie "měsíček" ..nespomínam slov.názov 🙂
|
|
|
25
|
|
21. 15.11.2013, 09:18
čerstvú šalviu v lete nepijem... to skôr z trezalky, ale tiež luhujem len krátko
väčšinu pijem zo sušených čo si nazbieram cez leto
▲
15.11.2013, 09:20
|
Prečo nie čerstvú šalviu?
|
|
|
30
|
|
25. TvojOponent19 15.11.2013, 09:20
Prečo nie čerstvú šalviu?
▲
15.11.2013, 09:25
|
29....nenašla som miesto, kde ju nazbierať 🙂
a ona je taká protizápalová, tak si kúpim v lekárni sypanú a potom na jeseň...každé ráno pol litra 🙂 ...využívam celé balenie a potom zmena
|
|
|
37
|
|
30. 15.11.2013, 09:25
29....nenašla som miesto, kde ju nazbierať 🙂
a ona je taká protizápalová, tak si kúpim v lekárni sypanú a potom na jeseň...každé ráno pol litra 🙂 ...využívam celé balenie a potom zmena
▲
15.11.2013, 09:40
|
|
44
|
|
37. TvojOponent19 15.11.2013, 09:40
No pošlem Ti, aha:http://pokec.azet.sk/tvojoponent/fotoalbumy/mno?i9=04e32a49d430#/tvojoponent/fotoalbumy/mno/ft-451385274?i9=04e32a49d430
▲
15.11.2013, 09:56
|
41...no dobre, ak jej máš na rozdávanie
|
|
|
53
|
|
44. 15.11.2013, 09:56
41...no dobre, ak jej máš na rozdávanie
▲
15.11.2013, 10:17
|
Niečo za niečo
|
|
|
83
|
|
53. TvojOponent19 15.11.2013, 10:17
Niečo za niečo
▲
15.11.2013, 15:18
|
TVO...a ja že rozdávaš z nezištnej lásky?
|
|
|
16
|
A pridám ešte jeden. Recept som našiel kdesi v časopise. Tak som si ho opísal a vyskúšal. A je naozaj vynikajúci.
Mal názov "čaj na dobrú náladu":
dobromyseľ, materina dúška, mäta pieporná, šalvia lekárska, medovka.
|
|
|
26
|
|
16. TvojOponent19 15.11.2013, 09:14
A pridám ešte jeden. Recept som našiel kdesi v časopise. Tak som si ho opísal a vyskúšal. A je naozaj vynikajúci.
Mal názov "čaj na dobrú náladu":
dobromyseľ, materina dúška, mäta pieporná, šalvia lekárska, medovka.
▲
15.11.2013, 09:20
|
dobrá kombinácia...ináč toto zloženie by som pila aj od kašlu 🙂
|
|
|
29
|
|
26. 15.11.2013, 09:20
dobrá kombinácia...ináč toto zloženie by som pila aj od kašlu 🙂
▲
15.11.2013, 09:23
|
Ak chceš kašeľ, tak Ti rád pomôžem 🙂))
|
|
|
31
|
|
29. TvojOponent19 15.11.2013, 09:23
Ak chceš kašeľ, tak Ti rád pomôžem 🙂))
▲
15.11.2013, 09:27
|
33.. ..ja na teba, či ty na mňa???
|
|
|
22
|
jednoznacne su to sipkovy,z cesrstvej,alebo vysusenej maty a materinej dusky;
nie nasackovany.
|
|
|
27
|
|
22. 15.11.2013, 09:18
jednoznacne su to sipkovy,z cesrstvej,alebo vysusenej maty a materinej dusky;
nie nasackovany.
▲
15.11.2013, 09:22
|
a šípkový robíš z celých šípok? lebo vraj sa nemajú drviť...dráždia alergény v tele
|
|
|
33
|
Inak mi predavačka doporučila čaj s vildkorou (asi to nepíšem presne),a ten bol chuťovo tiež dobrý.
|
|
|
35
|
|
33. TvojOponent19 15.11.2013, 09:33
Inak mi predavačka doporučila čaj s vildkorou (asi to nepíšem presne),a ten bol chuťovo tiež dobrý.
▲
15.11.2013, 09:36
|
myslíš vilcacoru ? vyzerá to ako vlasy 🙂) ..na imunitu
pila som ho, musí sa najskôr namočiť do vody cca 1/2h a potom variť
tiež som skúšala čertov dráp ...to je nejaká kôra ...vraj od bolesti kĺbov, veľmi ťažko sa zháňa, na nete "až" v jednej predajni
|
|
|
39
|
|
35. 15.11.2013, 09:36
myslíš vilcacoru ? vyzerá to ako vlasy 🙂) ..na imunitu
pila som ho, musí sa najskôr namočiť do vody cca 1/2h a potom variť
tiež som skúšala čertov dráp ...to je nejaká kôra ...vraj od bolesti kĺbov, veľmi ťažko sa zháňa, na nete "až" v jednej predajni
▲
15.11.2013, 09:44
|
Ja som ho pil bez namáčania.Pošlem Ti fotku krabičky. Ale dnes nie.
No aby si neškodovala, tak som dostal takúto dózu. Viem viééém, gýčovinka,ale na spestrenie môjho funkcionalizmu priam ideálna, ako úsmev na zjazde UV KSČ:
odkaz
|
|
|
47
|
|
39. TvojOponent19 15.11.2013, 09:44
Ja som ho pil bez namáčania.Pošlem Ti fotku krabičky. Ale dnes nie.
No aby si neškodovala, tak som dostal takúto dózu. Viem viééém, gýčovinka,ale na spestrenie môjho funkcionalizmu priam ideálna, ako úsmev na zjazde UV KSČ:
http://pokec.azet.sk/tvojoponent/fotoalbumy/mno?i9=04e32a49d430#/tvojoponent/fotoalbumy/mno/ft-451385318?i9=04e32a49d430
▲
15.11.2013, 10:02
|
43...náhodou, niektoré gýčovinky sú milé, potešia 🙂
pripomenulo mi to taký domček v Nemecku...že Dom hodín odkaz
|
|
|
52
|
|
47. 15.11.2013, 10:02
43...náhodou, niektoré gýčovinky sú milé, potešia 🙂
pripomenulo mi to taký domček v Nemecku...že Dom hodín http://pokec.azet.sk/josselline/fotoalbumy#/josselline/fotoalbumy/potulky-nemeckom/ft-399069140
▲
15.11.2013, 10:16
|
Tak aj Nemci majú U dobrého pastiera. 🙂
Ale podoba tam je,uznávam.
|
|
|
38
|
žiadny, najradšej vodu z vodovodu..
a keď už veľmi musím..tak zelený ( sáčkový ) s citrónom
|
|
|
41
|
|
38. Linda 15.11.2013, 09:42
žiadny, najradšej vodu z vodovodu..
a keď už veľmi musím..tak zelený ( sáčkový ) s citrónom
▲
15.11.2013, 09:47
|
Teplú alebo studenú?
|
|
|
43
|
|
41. TvojOponent19 15.11.2013, 09:47
Teplú alebo studenú?
▲
15.11.2013, 09:53
|
na lačno teplú..potom už len studenú..
a som tam, kde aj vy s vašimi čajičkami..
vlastnoručne zbieranými?!
|
|
|
51
|
|
43. Linda 15.11.2013, 09:53
na lačno teplú..potom už len studenú..
a som tam, kde aj vy s vašimi čajičkami..
vlastnoručne zbieranými?!
▲
15.11.2013, 10:10
|
47. aj vlastnorucne dopestovanymi
|
|
|
60
|
|
51. 15.11.2013, 10:10
47. aj vlastnorucne dopestovanymi
▲
15.11.2013, 10:22
|
tak teda, dopestovať čokoľvek ( okrem izbových kvetov )
nie je moja parketa
|
|
|
62
|
|
60. Linda 15.11.2013, 10:22
tak teda, dopestovať čokoľvek ( okrem izbových kvetov )
nie je moja parketa
▲
15.11.2013, 10:23
|
Veď bylinky môžeš mať aj ako izbové kvety.
|
|
|
72
|
|
60. Linda 15.11.2013, 10:22
tak teda, dopestovať čokoľvek ( okrem izbových kvetov )
nie je moja parketa
▲
15.11.2013, 10:51
|
65. takze ty nemas zelene prsty?
|
|
|
76
|
|
72. 15.11.2013, 10:51
65. takze ty nemas zelene prsty?
▲
15.11.2013, 10:59
|
Nie,ja nie som vodník, ani mimozemšťan
|
|
|
78
|
|
76. TvojOponent19 15.11.2013, 10:59
Nie,ja nie som vodník, ani mimozemšťan
▲
15.11.2013, 11:03
|
80..škoda tak to na Teba nečakám
|
|
|
80
|
|
78. 15.11.2013, 11:03
80..škoda tak to na Teba nečakám
▲
15.11.2013, 11:26
|
No lepšie vedieť, na čom človek je. Nebuď smutná, tých padnutých je okolo ajajajjajajajajjj
|
|
|
81
|
|
80. TvojOponent19 15.11.2013, 11:26
No lepšie vedieť, na čom človek je. Nebuď smutná, tých padnutých je okolo ajajajjajajajajjj
▲
15.11.2013, 11:31
|
84..aj pod-vodníkov
|
|
|
45
|
|
38. Linda 15.11.2013, 09:42
žiadny, najradšej vodu z vodovodu..
a keď už veľmi musím..tak zelený ( sáčkový ) s citrónom
▲
15.11.2013, 09:56
|
chlorovanú??? upchajú sa ti cievy :(
|
|
|
55
|
|
45. 15.11.2013, 09:56
chlorovanú??? upchajú sa ti cievy :(
▲
15.11.2013, 10:19
|
To som nevedel, že chlór upcháva cievy. Nie je to len klebeta?
|
|
|
57
|
|
45. 15.11.2013, 09:56
chlorovanú??? upchajú sa ti cievy :(
▲
15.11.2013, 10:19
|
Dík, inšpirovala si ma..
poprosím *údržbára* nech mi ich dá vyšetriť 🙂
|
|
|
63
|
Medovkový z čerstvej medovky, potom šípkový z vlastnoručne nazbieraných šípok, potom zo sušených čierných ribezlí a zo sušených bobúl arónie.
|
|
|
65
|
|
63. majko1 15.11.2013, 10:24
Medovkový z čerstvej medovky, potom šípkový z vlastnoručne nazbieraných šípok, potom zo sušených čierných ribezlí a zo sušených bobúl arónie.
▲
15.11.2013, 10:27
|
Z arónie? To som neskúšal.Ako to chutí?
Inak dobrý čaj je aj z listov čiernych ríbezlí.
|
|
|
77
|
|
65. TvojOponent19 15.11.2013, 10:27
Z arónie? To som neskúšal.Ako to chutí?
Inak dobrý čaj je aj z listov čiernych ríbezlí.
▲
15.11.2013, 11:01
|
69..aj z listov z lesných jahôd 🙂
|
|
|
66
|
Aroniový je nasladlo trpký intenzívne zafarbený.....
|
|
|
67
|
|
66. majko1 15.11.2013, 10:28
Aroniový je nasladlo trpký intenzívne zafarbený.....
▲
15.11.2013, 10:36
|
Asi vyskúšam.
|
|
|
68
|
59..chlór ako taký nie, ale pôsobí ako prvotný činiteľ, spúšťač, urýchľovač a prostredník (t.j. katalyzátor) celého procesu. Človek nemôže zo stravy vyradiť tuk (cholesterol) zo stravy, ale v súvislosti s chlorom sa má kde usadzovať a upchávať cievy. Chlor vo vode sa považuje za tzv.neviditeľného vraha. Robili sa aj pokusy na zvieratách.
Veď napr. Eskimáci tiež jedia oveľa viac tuku a nepodliehajú infarktom či mrtvici spôsobenými usadzovaním tuku v cievach. Ich tepny a žily sú čisté..lenže akú vodu pijú oni? ..rozpustenú z ľadu.
viac sa dá dočítať v tej knihe Nespěchejte do rakve
|
|
|
69
|
|
68. 15.11.2013, 10:42
59..chlór ako taký nie, ale pôsobí ako prvotný činiteľ, spúšťač, urýchľovač a prostredník (t.j. katalyzátor) celého procesu. Človek nemôže zo stravy vyradiť tuk (cholesterol) zo stravy, ale v súvislosti s chlorom sa má kde usadzovať a upchávať cievy. Chlor vo vode sa považuje za tzv.neviditeľného vraha. Robili sa aj pokusy na zvieratách.
Veď napr. Eskimáci tiež jedia oveľa viac tuku a nepodliehajú infarktom či mrtvici spôsobenými usadzovaním tuku v cievach. Ich tepny a žily sú čisté..lenže a...
▲
15.11.2013, 10:47
|
môžeme si nechať aj chlór vyprchať, ale napr.chlor vytvára vo vode nebezpečené zlúčeniny - organické chlorované látky s karcinogennými a mutagennými účinkami, ktoré z vody nevyprchajú a tie sa hromadia v živých tukových tkanivách, materskom mlieku, krvi, spermiach a veľmi pomaly sa odburávajú. Keby sme odstránili chlór z nášho života, tak by trvalo 5-10r. než by sa telo zbavilo usadenín v cievach.
no a tento chlór, a zároveň kyslé prostredie v našom tele v drvivej väčšine spôsobujú rakovinu.
|
|
|
71
|
|
69. 15.11.2013, 10:47
môžeme si nechať aj chlór vyprchať, ale napr.chlor vytvára vo vode nebezpečené zlúčeniny - organické chlorované látky s karcinogennými a mutagennými účinkami, ktoré z vody nevyprchajú a tie sa hromadia v živých tukových tkanivách, materskom mlieku, krvi, spermiach a veľmi pomaly sa odburávajú. Keby sme odstránili chlór z nášho života, tak by trvalo 5-10r. než by sa telo zbavilo usadenín v cievach.
no a tento chlór, a zároveň kyslé prostredie v našom tele v drvivej väčšine spôsobujú rako...
▲
15.11.2013, 10:49
|
Takže chlapi zo strachu z infarktu a rakoviny podvedome trtkajú ako králici - zbavujú sa chlorovaných spermií.
|
|
|
74
|
|
71. TvojOponent19 15.11.2013, 10:49
Takže chlapi zo strachu z infarktu a rakoviny podvedome trtkajú ako králici - zbavujú sa chlorovaných spermií.
▲
15.11.2013, 10:56
|
75...oni sa boja, lebo poznajú len rakovinu prostaty
|
|
|
79
|
|
74. 15.11.2013, 10:56
75...oni sa boja, lebo poznajú len rakovinu prostaty
▲
15.11.2013, 11:24
|
Aj rakovinu kože a homosexuáli aj rakoviny análu. A pažeráku.
|
|
|
70
|
|
68. 15.11.2013, 10:42
59..chlór ako taký nie, ale pôsobí ako prvotný činiteľ, spúšťač, urýchľovač a prostredník (t.j. katalyzátor) celého procesu. Človek nemôže zo stravy vyradiť tuk (cholesterol) zo stravy, ale v súvislosti s chlorom sa má kde usadzovať a upchávať cievy. Chlor vo vode sa považuje za tzv.neviditeľného vraha. Robili sa aj pokusy na zvieratách.
Veď napr. Eskimáci tiež jedia oveľa viac tuku a nepodliehajú infarktom či mrtvici spôsobenými usadzovaním tuku v cievach. Ich tepny a žily sú čisté..lenže a...
▲
15.11.2013, 10:48
|
To stojí za zamyslenie a nárast srdcových ochorení ide ruka v ruke s vodofikáciou civilizácie. Ja pijem vodu zo studne. Dúfam, že sa to v sociálnej poisťovni nedozvedia
|
|
|
73
|
|
70. TvojOponent19 15.11.2013, 10:48
To stojí za zamyslenie a nárast srdcových ochorení ide ruka v ruke s vodofikáciou civilizácie. Ja pijem vodu zo studne. Dúfam, že sa to v sociálnej poisťovni nedozvedia
▲
15.11.2013, 10:55
|
istý chirurg Josef Price počas vojny vo Vietname si toho všimol... vojaci mali v priemere 22r a mali tepny a žily zanesené tukom (arterioskleróza), ako keby mali 50-60r.
Keďže bolo vo Vietname extrémne teplo, hrozilo skazenie pitnej vody, tak existovalo nariadenie ošetrovať vodu silnou dávkou chlóru. Bolo stanovené min. množstvo, ale keďže vojaci sa báli, tak v domienke "málo je dobre, viac je lepšie" toho chlóru pridali. A keďže boli horúčavy, tak bol aj smäd.
no a tak sa tomu ten lekár začal venovať...
|
|
|
75
|
|
70. TvojOponent19 15.11.2013, 10:48
To stojí za zamyslenie a nárast srdcových ochorení ide ruka v ruke s vodofikáciou civilizácie. Ja pijem vodu zo studne. Dúfam, že sa to v sociálnej poisťovni nedozvedia
▲
15.11.2013, 10:57
|
74..ak máš hlbkový vrt, tak áno, je to riešenie, ale ak je to obyčajná studňa, tak všetko čo "vypustíš" na povrch zeme, máš do 48h vo vode.
|
|
|
88
|
|
75. 15.11.2013, 10:57
74..ak máš hlbkový vrt, tak áno, je to riešenie, ale ak je to obyčajná studňa, tak všetko čo "vypustíš" na povrch zeme, máš do 48h vo vode.
▲
15.11.2013, 16:12
|
Ty máš hĺbkový vrt?
|
|
|
84
|
vranie oko štvorliste + ľuľkovec zlomocny, je to dobre na stres a krvny obeh
|
|
|
86
|
kamilkovy s medom, rooibos so skoricou ...viac koreneny
|
|
|
87
|
|
86. dorota 15.11.2013, 15:23
kamilkovy s medom, rooibos so skoricou ...viac koreneny
▲
15.11.2013, 16:11
|
Kamilkový je dobrý na oplachovanie čuráčika
|
|
|
89
|
Vlazny
|
|
|
90
|
|
89. 15.11.2013, 19:03
Vlazny
▲
15.11.2013, 21:08
|
Niekto to rád horúce.
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
veľkosť : 278 316 B
vygenerované za : 0.133 s
unikátne zobrazenia tém : 36 359
unikátne zobrazenia blogov : 539
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Chránený v Otcovi Veď aj Kristus raz trpel za hriešnikov, spravodlivý za nespravodlivých, aby nás priviedol k Bohu, keď bol podľa tela usmrtený, ale Duchom oživený. 1 Petra 3,18 Môžem vám ukázať krásny obraz Božej lásky k vám v príbehu o Danielovi...
citát dňa :
Vstúpiť do manželstva neznamená vzdať sa slobody, ale vymeniť osobnú slobodu za spoločnú.
|