Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
kategórie:  

Ako som piekla medovníčky

6
reakcií
846
prečítaní
Tému 23. decembra 2012, 15:12 založil Deina.

podobné témy:



1.
označiť príspevok

Deina žena
   23. 12. 2012, 15:12 avatar
Ako som piekla medovníčky s RWE Gas Sk
www.rwegas.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
Keď mám povedať pravdu, nezlákal ma Modrý plyn, to skôr Ady Hajdu, ktorý patrí medzi mojich obľúbených hercov. Tak som začala podľa jeho návodu vaľkať, piecť a nakoniec som aj vyzdobila srdiečko s lentilkami (aspoň si myslím, že to boli lentilky). Dopadlo to nad očakávanie dobre a tak som si pomyslela, že keď je tam aj recept na pravé vianočné medovníčky, tak ho vyskúšam. Mám už dosť rokov a skúseností na to, aby som vedela, že nie všetko sa podarí, tak som sa z opatrnosti, tej nikdy nie je dosť, rozhodla upiecť to z polovičnej dávky. Poctivo som vydelila všetko dvomi a dala sa do prípravy. Už keď som pridala k múke, cukru a ostatným suchým prísadám med a vajcia, začala som mať pochybnosti. Bolo to nejaké riedke, ale myslela som si, že cesto ešte nejako vypracujem. Nepodarilo sa, stále to bolo na môj vkus nejaké riedke. Pristúpila som k ďalšiemu kroku – dať cesto do mikroténového sáčku a nechať odležať. Horko ťažko som to tam napchala a dala do chladničky, snáď to po nejakých hodinách v chlade stuhne, aby som ho mohla vyvaľkať, vykrojiť z toho medovníčky a dať piecť. Medzitým som však už obvolala pár známych, či majú skúsenosti s takým cestom. Bezvýsledne, nikto nič podobné nerobil.
Na druhý deň som s očakávaním otvorila chladničku, ale zázrak sa nekonal. Cesto stále riedke, prilepené na fóliu. Čo s ním? Vyhodiť je ho škoda, veď som tam dala 200 g medu, tri vajcia, o múke a cukru a koreninách ani nehovorím. Tak som vzala plech, vystlala ho papierom na pečenie a snažila som sa zo všetkých síl preniesť cesto zo sáčku na plech. Veľa toho nebolo, ledva som ho rozotrela na spodok plechu, väčšia časť ostala na fólii, nehovoriac už o mojich prstoch (tie som občas pooblizovala, ale potom som si umyla ruky, nemajte strach). Po desiatich minútach pečenia sa perník aspoň trochu nadvihol a je celkom dobrý a hlavne chutný. Tak si ho môžem potajomky dať ku káve, keď budem sama, aby som sa neznemožnila pred ostatnými. Ale vlastne ja som sama, tak nemusím mať z toho takú traumu. A keď prídu deti ponúknem ich medovníčkami, ktoré som piekla ešte 1. decembra, podľa osvedčeného receptu, čo už pečiem dobrých pár rokov.
Súhlasí ElectricLight


2.
označiť príspevok

Ónya žena
   23. 12. 2012, 15:25 avatar
a ako uprace samo od seba nemáš ?


3.
označiť príspevok

Deina žena
   23. 12. 2012, 15:27 avatar
Ónya, čo potrebuješ upratať?  


4.
označiť príspevok

Ónya žena
   23. 12. 2012, 15:29 avatar
prečo ?..pošleš anjelov ..či pána Sata ?    


6.
označiť príspevok

Deina žena
   23. 12. 2012, 15:33 avatar
no, samo sato neurobí  
Súhlasí Ónya


5.
označiť príspevok

Deina žena
   23. 12. 2012, 15:31 avatar
Keby som sa pozrela na df-ko, mohla som radšej vyskúšať recept, ktorý tu dala Salbea - v téme Medovníčky. Tu by som mohla aspoň reklamovať, keby sa nevydarili  
Súhlasí ElectricLight


7.
označiť príspevok

dubák muž
   23. 12. 2012, 18:33 avatar
mňam
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Všetci ľudia sú detailisti. Jedni vedome, iní podvedome.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(54 948 bytes in 0,453 seconds)