');
//-->
');
//-->
11.február sviatok má Panna Mária Lurdská
1
reakcií |
743
prečítaní |
Tému 11. februára 2017, 09:12 založil lea_pragmaticka1. |
podobné témy:
názov témy
posledná
reakcií
lea_pragmaticka1 | 11. 2. 2017, 09:12 |
|
---|---|---|
Panna Mária Lurdská
Sviatok: 11. február Liturgické slávenie: spomienka Na 11. februára pripadá v kalendári spomienka na Pannu Máriu Lurdskú. Na tento deň totiž pripadá výročie prvého zjavenia Panny Márie v Lurdoch sv. Bernadete Soubirousovej. V roku 1858, keď mala len štrnásť rokov, sa jej zjavila Panna Mária v jaskyni v lese pri zbieraní dreva. Bola odetá v bielom, v rukách držala ruženec. Potom sa jej zjavila ešte sedemnásť krát. Až pri šestnástom zjavení, ktoré bolo 25. marca 1858, sa jej odvážila spýtať, kto je. Panna Mária je odpovedala: „Som Nepoškvrnené Počatie.“ Posledné zjavenie bolo v noci 16. júla. Dlhšie trvalo, kým sa tieto zjavenia preskúmali a potvrdili, že sú pravé. Štyri roky predtým pápež Pius IX. na žiadosť biskupov a cirkevných snemov z celého sveta vyhlásil dogmu o Nepoškvrnenom Počatí Panny Márie. Pre nás to znamená, že treba veriť, že Márie sa nikdy žiadny hriech nedotkol. Ani dedičný. Keď to Mária o sebe v Lurdoch vyhlásila, bolo to potvrdenie, že to tak naozaj je. Ďalšie posolstvo, ktoré pochádza z týchto zjavení, je Božie milosrdenstvo. Zjavila sa nie s trestajúcim bičom, ale s výzvou na pokánie a s uistením, že Boh hriešnikom neželá smrť, chce im odpustiť. Pri Massabiellskej jaskyni sa potom odohralo množstvo uzdravení a zázrakov. Doteraz patria Lurdy k pútnickým miestam celosvetového významu. Množstvo ľudí sem prichádza, aby prosili za uzdravenie a mnohí sú vypočutí. Z tohto dôvodu sa 11. február slávi ako Svetový deň chorých. Obdivuhodné je, že Boh si vyvolil chudobnú, neučenú dievčinu, aby takto oznámil svetu, že má oň záujem a chce, aby sa všetci vrátili k nemu. www.zivotopisysvatych.sk ![]()
Súhlasí
MATO175
|
fajer | ⇑ 12. 2. 2017, 12:47 |
|
---|---|---|
Je zujímavé, že tá Mária sa stále zjavuje sfanatizovaným deťom, Lurdy sú dobrý dobrým zdrojom pre obchodníkov, s tovarom, ktorý sa nedá reklamovať, je to biznis, ved tie tisíce hlupákov, ktorý tam každoročne chodia musia aj jesť aj piť...ináč štatistika uzdravení, sa rovná náhode...
|
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
najnovšie príspevky na celom fóre
dnes, 18:14, Cize k vedomemu boju? proti inemu cloveku?
dnes, 18:14, 321. prečo zas reaguješ na mna, ja som chory človek dnes, chod otravovat enaxa , ten sa nemá...
dnes, 18:14, vývoj vedomia
dnes, 18:13, Vyvoj k comu ,, k BOJU proti druhym?
dnes, 18:13, Jet li *13
dnes, 18:12, umožňuje to vývoj
dnes, 18:12, A naco je ti to spoznavanie? dobro vs zlo?
dnes, 18:11, Kto je prvý ?
dnes, 18:11, Ano.
dnes, 18:11, A naco ti je to ?
dnes, 18:11, iste :) a inak je druhá v historii :)
dnes, 18:10, Ano.
dnes, 18:09, Tak spoznavas dobro a zlo v sebe ?
dnes, 18:09, Nie
dnes, 18:08, Slovo veje odkial chce a nevidis odkial a kam ide ,,,
dnes, 18:08, Shiffrinová má len 23 rokov a už má najviac víťazstiev vo Svetovom pohári v histórii
dnes, 18:07, Keď na západe vychádza oblak, vravíte, ze bude dážď. A býva.
dnes, 18:06, Cize si nieco pokazil A terazky si odpykavas trest?
dnes, 18:05, pracujem na sebe
dnes, 18:14, 321. prečo zas reaguješ na mna, ja som chory človek dnes, chod otravovat enaxa , ten sa nemá...
dnes, 18:14, vývoj vedomia
dnes, 18:13, Vyvoj k comu ,, k BOJU proti druhym?
dnes, 18:13, Jet li *13
dnes, 18:12, A naco je ti to spoznavanie? dobro vs zlo?
dnes, 18:11, Kto je prvý ?
dnes, 18:11, Ano.
dnes, 18:11, A naco ti je to ?
dnes, 18:11, iste :) a inak je druhá v historii :)
dnes, 18:10, Ano.
dnes, 18:09, Tak spoznavas dobro a zlo v sebe ?
dnes, 18:09, Nie
dnes, 18:08, Slovo veje odkial chce a nevidis odkial a kam ide ,,,
dnes, 18:08, Shiffrinová má len 23 rokov a už má najviac víťazstiev vo Svetovom pohári v histórii
dnes, 18:07, Keď na západe vychádza oblak, vravíte, ze bude dážď. A býva.
dnes, 18:06, Cize si nieco pokazil A terazky si odpykavas trest?
dnes, 18:05, pracujem na sebe